הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לימודים

• פותח/ת השרשור Xfir01
  • פורסם בתאריך

Xfir01

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
0
50
0
לצערי בגלל שמכנסים אותי לאיזה פרויקט במטמ' שהוא היה ארבע חודשים והוא בדיוק נופל על כול הימים שיש לי אימון עם הקבוצה(WL)...מה שאומר שאני אוכל להתאמן בחדר כושר(קיבלתי מנוי מהקבוצה לחדר כושר) בלי קשר..
עכשיו אי אפשר לעשות דחיקה או הנפה(אולי clean) אז אני יתאמן בבית על הטכניקה שלהם עם מקל..מה שכן יש לכם המלצה על תוכניות אימונים שאני יכול לעשות בחדר כושר..?תודה למי שיכול לעזור:79nb:

• פותח/ת השרשור
כעיקרון אני רק התחלתי(3 חודשים) אז אני דוחק 30 קילו ומניף 25 סקאוט 60 קילו (עבדתי שלושה חודשים טכניקה עם מטאטא ומוט ריק)

אני חושב שבכזה מצב הייתי עושה SS + עבודה על הגמישות לתנוחות שתצטרך, כלומר הרבה אובר הד סקוואט לחימום או בסוף האימון (ולא עם מקל של מטאטא, הכי כבד שאתה יכול לעשות כמו שצריך ועם נסיון להשיג יותר ויותר עומק עם הזמן, במידה וזה מהווה בעיה כרגע) והפיכת היום האמצעי בשבוע לפרונט סקוואט אחרי חודש וחצי - חודשיים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני חושב שבכזה מצב הייתי עושה SS + עבודה על הגמישות לתנוחות שתצטרך, כלומר הרבה אובר הד סקוואט לחימום או בסוף האימון (ולא עם מקל של מטאטא, הכי כבד שאתה יכול לעשות כמו שצריך ועם נסיון להשיג יותר ויותר עומק עם הזמן, במידה וזה מהווה בעיה כרגע) והפיכת היום האמצעי בשבוע לפרונט סקוואט אחרי חודש וחצי - חודשיים.
הבעייה היא שאני אוכל להתאמן רק יומים בשבוע...והשאלה היא אם אני יכול להחליף את הדדליפט במשיכות...(בגלל שזה לא היה לי יעיל בכלל)
שלושה חודשים טכניקה? למה?
ככה זה WL...אין לי כוח להסביר זה מסובך חח

הבעייה היא שאני אוכל להתאמן רק יומים בשבוע...והשאלה היא אם אני יכול להחליף את הדדליפט במשיכות...(בגלל שזה לא היה לי יעיל בכלל)

למה רק יומיים? אתה בכלא?
אם פעמיים בשבוע אז תעשה SS פעמיים בשבוע, פעם דדליפט ופעם פאוורקלין ומשיכות. מה היה לא יעיל בשבילך? לא הבנתי את הכוונה.

• פותח/ת השרשור
ניסים כהן,לימודים מ2 וחצי עד 8 וחצי...ובשביל שיהיה לי ציון מגן במטמ' (עוד ב3 יח"ל) כי כמו אדיוט לא למדתי בכלל ועכשיו נדפקתי...וכן זה סוג של כלא...
דדליפט לא יעיל ממש בWL וגם חבל על הזמן עד שאני אלמד איך לעשות אותו(למצוא מדריך שיודע מה אני רוצה מהחיים שלו..) בכלל משיכת הנפה/דחיקה היה יותר יעיל מדדליפט

נערך לאחרונה:
איזה מדריך אתה צריך? אתה יודע לעשות משיכות לא? תוסיף עוד 20 קילו ויהיה לך שם דדליפט לתפארת מדינת ישראל.

כמה אתה מושך היום? זה נכון שאם מתאמנים באופן סדיר כמו משקולנים עם כל שאר הדברים שעושים אז בד"כ לא יהיה מקום ממש לדדליפט, אבל הרי זה לא המצב אצלך.

• פותח/ת השרשור
איזה מדריך אתה צריך? אתה יודע לעשות משיכות לא? תוסיף עוד 20 קילו ויהיה לך שם דדליפט לתפארת מדינת ישראל.

כמה אתה מושך היום? זה נכון שאם מתאמנים באופן סדיר כמו משקולנים עם כל שאר הדברים שעושים אז בד"כ לא יהיה מקום ממש לדדליפט, אבל הרי זה לא המצב אצלך.
50 קילו ל5 חזרות...אבל אני סתם שואל אם יותר עדיף להחליף את הדדליפט במשיכות...כי זה יותר יעיל...
בכול מקרה אני מתכנן משהו כזה:
A:
משיכת הנפה 5*3
Squat 3*5/3
לחיצה בעמידה 3*5
תרגיל ליד אחורית 2*10
כפיפות בטן+פשיטת גו
B:
Clean 5*3/2/1 תלוי במשקל
משיכת דחיקה 5*3
Front Squat 5/3
תרגיל לגב,אולי חתירה או פולי
כפיפות בטן+פשיטת גו
מה אתם חושבים?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה לא שאני חלש,אני פשוט עבדתי על טכניקה שלושה חודשים ורק עכשיו אני מתחיל להלעות משקלי עבודה...

• פותח/ת השרשור
כעיקרון אני לא יודע אם אני יכול עוד..לא ניסתי..זה לא שהמשקל כבד לי-הוא קל אבל זה מה שהמאמן נתן לי בניתים..

לדעתי כשעושים שני אימונים בשבוע אין הצדקה לא למשוך כבד לפחות פעם אחת. חשבתי להציע לך לעשות כמה סטים של משיכות ואז להוסיף משקל, אבל זה גם יחייב אותך לעשות את המשיכות אחרי הסקוואט (כי לא כ"כ פרקטי לעשות סקוואט אחרי דדליפט, אחרי משיכות אין בעיה בד"כ).

א. לדעתי לעשות בק סקוואט פעמיים בשבוע יהיה יותר יעיל בשבילך בשלב ההתחלתי, פשוט כי אם הבק סקוואט שלך הוא רק 60 קילו אתה צריך הרבה הרבה תרגול איתו וסביר שתתחזק ככה יותר מהר מאשר אם אחת הפעמים תהיה מקדימה. חכה כמה שבועות עם הפרונט סקוואט. אני מסכים איתך מאוד שאתה צריך להיות חזק בו ושאתה צריך לפתח נוחות בתחתית שלו, אבל לדעתי זה יכול לחכות קצת.

ב. עדיף לך למשוך כבד מאשר לעשות משיכות הנפה.

ג. כדאי לך ללחוץ פעמיים בשבוע.

לסיכום,
הייתי משנה את היום הראשון שלך ל:
סקוואט
לחיצה
דדליפט. אם אתה באמת רוצה לעשות משיכות הנפה, תעשה כמה סטים ואז תוסיף משקל ותעשה דדליפט (באחיזה של קלין)

ומוסיף ביום השני לחיצה כלשהי (OHP, פוש פרס אם אתה יודע לעשות או בנץ').

• פותח/ת השרשור
אני לא יכול לעשות את הנפה או דחיקה בגלל שזה בעייתי בחדר כושר הזה...בכול מקרה אני ייתעיץ עם המאמן שלי מה לעשות-תודה למי שעזר..:D
עריכה:
seth_able נגיד אפשר להחליף את התרגיל גב לבנץ או משהו?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית