הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההבדל בין אקטומורף ומזומורף

• פותח/ת השרשור Clonex
  • פורסם בתאריך

Clonex

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
-40
41
0
אחרי שקראתי איזה ספר על כושר, הבנתי שלמזומורפים יש יותר פוטנציאל להתפתח בגלל מבנה הגוף השונה שלהם שבנוי יותר טוב...
לפי הכתוב שם אני ב-99% בטוח שאני אקטומורף, כי יש לי אגן רזה מאוד מהרגיל וגם הידיים והרגליים ארוכות מאוד ובקיצור אני דומה לחייזר:fuck:
הגעתי למסקנה שיותר קשה לי להתפתח ואולי אני צריך תוכנית אימונים שונה ובקיצור אני רוצה לדעת מה ההבדל בין מזומורף ואקטומורף יותר בפירוט ואני מודה מראש לכל מי שיעזור לי.
ואם אתם מכירים בודיבילדר שהוא אקטומורף זה יעזור לי מאוד 🆘
תודה לעוזרים.

כולה מבנה גוף,ויש פה גנטיקה כמשתנה שלוקח 70% מכל העניין הזה בערך
תתחיל להתאמן ולאכול,אם תגדל לאט/מהר זה לא משנה,שים זין על מה שאחרים רואים,חושבים ואומרים

אקטומורף או מזומורף, וגנטיקה, אלו הדברים שיקבעו באיזה משקל תמצה את ההתקדמות היומית שלך, ואחר כך את השבועית וכו..
וכמה זמן יקח לך להגיע למשקל גבוה.
זה לא אומר שצריך לשנות את תוכנית האימונים, פשוט תדאג להרים כבד ולאכול הרבה.
בהצלחה.

אין כזה דבר בודיבילדר שהוא אקטומורף..
אקטומורף לא יצליח להגיע לכזאת מאסה.
אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להיראות טוב יותר וכו'.

אין כזה דבר בודיבילדר שהוא אקטומורף..
אקטומורף לא יצליח להגיע לכזאת מאסה.
אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להיראות טוב יותר וכו'.
אני מציע שתבדוק את הדברים שאתה אומר, דקסטר ג'ונסון הוא אקטומורף, וארנולד בין אקטו למזו אם זכור לי נכון, עם התמדה והרבה חומרים כל אדם בעל 4 גפיים יוכל להיות מפתח גוף.

אה כן, לפותח האשכול זה באמת משחק בקקה, תיקח תוכנית למתחילים, תאכל הרבה ותרוץ איתה עד שתתקע, בזמן הזה תקרא ותלמד כדי שמתי שתתקע אתה תבין למה נתקעת ומה אתה צריך לעשות כדי להמשיך להתקדם.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מתאמן כבר שלוש חודשים ואני שם לב שלא משנה כמה אני משקיע (מתמיד לאכול 2800-3000 קלוריות קבוע, אני חורש הרבה על חומר באינטרנט, חרשתי על מלא מאמרים ואני משקיע בזה מאוד) אני עדין מתפתח יותר לאט מאחרים ונישברות לי הברכיים בסקוואט וזה מעצבן אותי שלכולם יש יתרון.
אני מחפש פה מישהו מהפורום שהוא גם אקטומורף שימליץ לי איך להתאמן ביותר יעילות...
אולי בישבילכם זה להתעסק בקקה אבל לי זה חשוב!
תודה לעוזרים 😃

---------- התגובה התווספה ב 21:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:46 ----------

אני מציע שתבדוק את הדברים שאתה אומר, דקסטר ג'ונסון הוא אקטומורף, וארנולד בין אקטו למזו אם זכור לי נכון, עם התמדה והרבה חומרים כל אדם בעל 4 גפיים יוכל להיות מפתח גוף.

וואלה אם אתה צודק, רק תביא לי בבקשה ביסוס שהם אקטומורפים ועשיתה לי את היום:s47:🤪

אני מתאמן כבר שלוש חודשים ואני שם לב שלא משנה כמה אני משקיע (מתמיד לאכול 2800-3000 קלוריות קבוע, אני חורש הרבה על חומר באינטרנט, חרשתי על מלא מאמרים ואני משקיע בזה מאוד) אני עדין מתפתח יותר לאט מאחרים ונישברות לי הברכיים בסקוואט וזה מעצבן אותי שלכולם יש יתרון.
תודה לעוזרים 😃

---------- התגובה התווספה ב 21:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:46 ----------

וואלה אם אתה צודק, רק תביא לי בבקשה ביסוס שהם אקטומורפים ועשיתה לי את היום:s47:🤪

מה אתה אוכל 2500-3000 קלוריות ?
זה תפריט לחיטוב

• פותח/ת השרשור
גם אם אני שוקל 60? וכתבתי 2800-3000
אני יודע מה אני עושה, התזונה תואמת לאימון 😃
אני במעקב, כל בוקר עולה על המשקל וסופר נתונים, נוסחאות, בלגאנים.
אני אובססיבי לדבר הזה.

תודה לעוזרים 😃

גם אם אני שוקל 60? וכתבתי 2800-3000
אני יודע מה אני עושה, התזונה תואמת לאימון 😃
אני במעקב, כל בוקר עולה על המשקל וסופר נתונים, נוסחאות, בלגאנים.
אני אובססיבי לדבר הזה.

ביסוס כמו מה? PUBMED? קראתי את זה אז באיזה אשכול בBB.COM, הייתה שם רשימה של מלא מפתחי גוף, אה גם אם אני לא טועה קולמן הוא אקטומורף, באופן מפתיע די הרבה מהגדולים הם דווקא בעלי מבנה גוף שכזה, אם אתה רוצה אני אחפש את האשכול. ואם חושבים על זה, זה לא כ"כ מפתיע, חלק גדול מהפוטנציאל לעלות מסת שריר טמון בהורמונים האנאבוליים והיות שהם מזריקים אותם אנחנו יכולים לומר שחלק נכבד מה"גנטיקה" כבר לא משחק תפקיד כ"כ בנוגע לעליה במסה.

תראה, גם אני אקטומורף אבל עם כרס, זה שכואבות לך הברכיים בסקוואט זה טכניקה לא טובה כמעט באופן ודאי, את זה אני כבר יכול לומר לך. עם איזו תוכנית אתה מתאמן? לי הלך ממש טוב עם SS כמו שכולם ממליצים ובצדק, גם לי כאבו הברכיים פשוט מטכניקה לקויה, לפי דעתי תלך עם ההמלצה המקובלת בפורום ותעלה סרטונים לביקורת. אם אתה לא מתקדם אז תאכל יותר, אם אתה עדיין לא מצליח להתקדם תעשה ריסט, בקיצור, תתאמן כמו כל מתאמן מתחיל אחר שיודע מה הוא עושה.

מצטער לומר לך, אתה אובססיבי למשחקים בקקה, אין נוסחה בעולם שתיתן לך נתונים מדוייקים על כמה קלוריות אתה שורף ביממה, יש לי רעיון בשבילך:

1700-70-70-70 וואלה אם לא הייתי מבזבז את כל הכסף באמת שהייתי מזמין לך מגש.

נערך לאחרונה:
המושג גנטיקה הוא 2 דברים עיקריים
1. פרופורציות - למשל BB עם מותן צרה לעות BB עם מותן רחבה.
2. הכי חשוב - איך הגוף שלך מגיב לחומרים, ככל שהוא מגיב יותר טוב אתה תגדל יותר, ככה שאי אשפר לדעת כלום עד שאתה מתחיל להזריק המון סייקלים.

• פותח/ת השרשור
ביסוס כמו מה? PUBMED? קראתי את זה אז באיזה אשכול בBB.COM, הייתה שם רשימה של מלא מפתחי גוף, אה גם אם אני לא טועה קולמן הוא אקטומורף, באופן מפתיע די הרבה מהגדולים הם דווקא בעלי מבנה גוף שכזה, אם אתה רוצה אני אחפש את האשכול. ואם חושבים על זה, זה לא כ"כ מפתיע, חלק גדול מהפוטנציאל לעלות מסת שריר טמון בהורמונים האנאבוליים והיות שהם מזריקים אותם אנחנו יכולים לומר שחלק נכבד מה"גנטיקה" כבר לא משחק תפקיד כ"כ בנוגע לעליה במסה.

תראה, גם אני אקטומורף אבל עם כרס, זה שכואבות לך הברכיים בסקוואט זה טכניקה לא טובה כמעט באופן ודאי, את זה אני כבר יכול לומר לך. עם איזו תוכנית אתה מתאמן? לי הלך ממש טוב עם SS כמו שכולם ממליצים ובצדק, גם לי כאבו הברכיים פשוט מטכניקה לקויה, לפי דעתי תלך עם ההמלצה המקובלת בפורום ותעלה סרטונים לביקורת. אם אתה לא מתקדם אז תאכל יותר, אם אתה עדיין לא מצליח להתקדם תעשה ריסט, בקיצור, תתאמן כמו כל מתאמן מתחיל אחר שיודע מה הוא עושה.

מצטער לומר לך, אתה אובססיבי למשחקים בקקה, אין נוסחה בעולם שתיתן לך נתונים מדוייקים על כמה קלוריות אתה שורף ביממה, יש לי רעיון בשבילך:

1700-70-70-70 וואלה אם לא הייתי מבזבז את כל הכסף באמת שהייתי מזמין לך מגש.

עשית לי את היום:161bd:
הבעיה שלי שיש לי עצמות נורא דקות בגלל שהם ארוכות (אני מטר 1.83), המותן שלי יותר קטנה משל ילדה בת 6 ואני כמעט בן 18 :(
ככה שזה כן משפיע הרבה על החיים, אם הייתי נולד מזומורף אז מין הסתם היו לי עצמות עוות יותר והייתי נראה יותר טוב.
ובקשר לטכניקה שלי בסקוואט, אני מצלם את עצמי כל הזמן ובודק כל הזמן שאני עושה את הסקוואט בידיוק כמו שמראים בסירטון וככה אני לא צריך להציק לכם, אבל אם תתעקשו אני יעלה ויבזבז את הזמן שלכם כדי שתעזרו לי 🙌

• פותח/ת השרשור
במותן צרה אין שום יתרון אם אני לא מתכוון להגיע לבמה, עדיף הייתי נולד אם ארוכה.
הנה הסרטון

הספר בתהליכים 😃

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אקטו זמבו ג'מבו, ברגע שחומרים נכנסים לתמונה אתה נהפך למזו, אז חלאס.

אה כן, לפותח האשכול זה באמת משחק בקקה, תיקח תוכנית למתחילים, תאכל הרבה ותרוץ איתה עד שתתקע, בזמן הזה תקרא ותלמד כדי שמתי שתתקע אתה תבין למה נתקעת ומה אתה צריך לעשות כדי להמשיך להתקדם.

על סמך מה אתה קובע אם מישהו אקטומורף או מזומורף? איך בודקים בכלל? זה שהוא היה שחיף לפני אם היה, לא אומר שהוא אקטומורף.
אקטומורף בשיא לא יראה כמו מזומורף בשיא, וגם עם חומרים..
בכל מקרה אם יש דרך לבדוק את זה ואתה צודק אז זה הזוי וכל הפואנטה של החלוקות הזאתי שווה לתחת.

על סמך מה אתה קובע אם מישהו אקטומורף או מזומורף? איך בודקים בכלל? זה שהוא היה שחיף לפני אם היה, לא אומר שהוא אקטומורף.
אקטומורף בשיא לא יראה כמו מזומורף בשיא, וגם עם חומרים..
בכל מקרה אם יש דרך לבדוק את זה ואתה צודק אז זה הזוי וכל הפואנטה של החלוקות הזאתי שווה לתחת.
קובעים לפי ההיקפים של איברים כמו מפרק פרק כף היד והקרסול, גובה והיסטוריה של משקל/אחוז שומן.

החלוקה לאו דווקא שווה לתחת למתאמן טבעי, זה יכול לעזור לך להבין איך אתה צריך להתאמן ולאכול, ברגע שחומרים נכנסים לתמונה זה הרבה פחות משמעותי.

• פותח/ת השרשור
קובעים לפי ההיקפים של איברים כמו מפרק פרק כף היד והקרסול, גובה והיסטוריה של משקל/אחוז שומן.

החלוקה לאו דווקא שווה לתחת למתאמן טבעי, זה יכול לעזור לך להבין איך אתה צריך להתאמן ולאכול, ברגע שחומרים נכנסים לתמונה זה הרבה פחות משמעותי.

לאיזה חומרים אתה מתכוון? 🆘

מצטער שאני מקפיץ דיון מלפני חודש..אבל גם אני אקטומורף ועשיתי את הבדיקה הזאת בעבר כשהתאמנתי (כרגע לא בגלל בעיה בריאותית)

בכל מקרה, תעבור לתוכנית FBW מהאתר (כמו SS, אפשר גם אחרת..לא חייב, כי יהיה לך קשה לעלות ליניארית כמו שצריך בתוכנית הזאת), תנוח באיזור ה-2 דקות בין סט לסט והכי חשוב - אל תעבור לAB.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית