הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פסיכומטרי כמדד להצלחה באקדמיה/ גובה אינטלגנציה

• פותח/ת השרשור
פשוט יצאתי מנקודת הנחה שהת'רד מנסה לקשר את הפסיכו' לIQ, וציינתי את זה ממקום של - 'אם לא היו מסבירים לי בדיוק מה נדרש ממני ומכינים אותי קצת מראש - לא הייתי מקבל את הציון הגבוה שקיבלתי' (שלא לדבר על זה ששבוע אחרי כבר לא זכרתי כלום בכל מה שקשור למבחן הזה, והיום אני כנראה אקבל את אותו הציון שקיבלתי בין יא' ליב').
אתה צריך להסביר מה גורם לכך שהשיפור אחרי המבחן הראשון, סטטיסטית הוא ממש מינורי.

אתה צריך להסביר מה גורם לכך שהשיפור אחרי המבחן הראשון, סטטיסטית הוא ממש מינורי.
זה שזה נכון סטטיסטית על זה אין ויכוח. כנראה שזה בכל זאת בודק יכול חשיבה מסויימת, אבל אין שום קשר בין הצלחה בפסיכומטרי לבין אינטיליגנציה והצלחה באקדמיה. לדעתי כמובן.

לדעתי המבחן הוא מיותר לגמרי.
צריכים לעבוד עם ציוני בגרות, כמו הרבה ארצות מערביות בעולם. מה הטעם במערכת חינוך ממשלתית אם היא לא מספיקה להכנס למוסד ממשלתי (אוניברסיטה) אחריה? אתה בעצם מספק חינוך לא מושלם לאזרחים.

אם הבגרות לא משקפת הצלחה באקדמיה, או מספקת בתור מדד לקבלה, צריכים לשנות את הבגרות אחרת מה הטעם בבחינות בגרות בכלל אם לא מדד ללימודים עתידיים?

• פותח/ת השרשור
צריכים לעבוד עם ציוני בגרות, כמו הרבה ארצות מערביות בעולם. מה הטעם במערכת חינוך ממשלתית אם היא לא מספיקה להכנס למוסד ממשלתי (אוניברסיטה) אחריה? אתה בעצם מספק חינוך לא מושלם לאזרחים.

אם הבגרות לא משקפת הצלחה באקדמיה, או מספקת בתור מדד לקבלה, צריכים לשנות את הבגרות אחרת מה הטעם בבחינות בגרות בכלל אם לא מדד ללימודים עתידיים?
מדד בתחת שלי.
אתה מדבר על גילאים שבהם אין לך חצי מושג לגבי האחריות שלך ושל ציוני הבגרות שלך מול החיים.
אתה לא יצור עם מספיק מוטיבציה לרוב באופן כללי.
אם אתה מגיע מפריפריה או סתם לא מבית טוב, כנראה שלא תבין בכלל למה זה חשוב.

הסטנדרט של בחינות בגרות הוא לא אחיד, והרבה ממה שאתה לומד לא יהיה רלוונטי לתחום הספציפי שתרצה ללמוד באקדמיה.

כמו כן, להשלים בגרות מ0 זה עסק מפרך, הזוי, וחסר טעם. מכינה קדם אקדמית היא מדד הרבה יותר רלוונטי לצורך העניין

קודם כל, אתה טועה ומטעה. אפשר בהחלט להתקבל לאוני' עם בגרות בלבד (ההיפך לאו דווקא נכון). ידוע לי על אפיקי קבלה ללא פסיכו' בטכניון, בעברית ואאל"ט גם בבן-גוריון ואני סבור שיש גם בכל השאר. לא לכל מסלול יש דבר כזה, מטעמי היצע וביקוש, אך קיימים לרוב גם אפיקי מעבר פנימיים - מי שיכול, יצליח.

ראוי להזכיר גם שבראש ובראשונה, הפסיכו' קיים בגלל אי ההסכמה של האקדמיה עם הסטנדרטים של משרד החינוך (שלא נמדד בכלל באחוז התלמידים שממשיכים ללימודים גבוהים), ובפרט עניין הרמאויות/העתקות.

גם אני התקבלתי ללא פסיכומטרי (רופין) אבל כל שאר המקומות שבדקתי רצו פסיכומטרי (מכללות, אז נמוך יחסית).

לא ידעתי שיש אוניברסיטאות שמקבלות ללא פסיכומטרי. השאלה כמה זה עובד בתכלס.

מעולם לא שמעתי על זה בטכניון.

ניתן להתקבל לפקולטות מסויימות בלבד ללא פסיכומטרי, לדוגמה - פיזיקה, מתמטיקה, אווירונאוטיקה וחלל.

כשהתנאי הוא ציון של 90 ומעלה בבגרות במתמטיקה ופיזיקה ברמת 5 יח"ל לקבלה למתמטיקה ופיזיקה, ו92 ומעלה במתמטיקה, פיזיקה ואנגלית ברמת 5 יח"ל לאווירונאוטיקה וחלל.

ניתן גם להתקבל למתמטיקה-פיזיקה ללא פסיכומטרי.

ניתן להתקבל לפקולטות מסויימות בלבד ללא פסיכומטרי, לדוגמה - פיזיקה, מתמטיקה, אווירונאוטיקה וחלל.
באמת? בזמנו לאווירונאוטיקה וחלל היו תנאי קבלה בערך כמו להנדסת מכונות, דברים השתנו כנראה

פסיכמטרי הוא מדד לאחוז הצלחה בשנה הראשונה. ברגע שמסתכלים על כל התואר וגם מסתכלים על ממוצע הוא פחות רלוונטי.

דבר נוסף זה ערבים שאצלם יש שכונה בבגרויות. הייתה שנה (ניראה לי 2002) שביטלו את הפסיכומטרי והגיעו המון ערבים לטכניון. הבעיה שאחרי שנה לא נשארו סטודנטים בכל פקולטה כי הם פשוט נכשלו והיה צריך להעיף אותם.

פתרון הכי טוב למוסד בכללי זה לעשות מבחני קבלה לכל פקולטה. יש פה בעיה לסטודנט שיצטרך לעשות מספר מבחנים לפקולטות ומוסדות שונים. וגם כמובן התעסקות של המוסד עצמו בכל זה.

אז אנחנו תקועים עם פסיכומטרי

למה אצל ערבים יש שכונה בבגרויות?

הפתרון הוא לשפר את תהליך הבגרויות, לא להוסיף ולתת מבחן חיצוני מיותר. זה גונב זמן וכסף מהחיים של אנשים, זה פשוט מיותר.

בגרות היא מדד הרבה יותר קרוב מפסיכומטרי. המבחן נערכים במתכונת דומה למבחני אקדמיה (יחסית) יש לך זמן ללמוד, חומר נתון וכו׳.

לגבי תנ״ך ספרות שלא רלוונטי - בכל תואר יש לך קורסים בלאי שלא באמת קשורים אליו. פסיכומטרי בודק אלמנטים שיכול להיות שבכלל לא תגע בהם בכל מהלך התואר.

לגבי נרמול, נכון שזה מקל כי אתה יודע שאם אתה מקבל נגיד פסיכומטרי 690 אז זה אומר שאתה מקבל אחוזון X. אבל גם בבגרות יש הסתברות נורמלית ואם אתה מחליט שאתה רוצה אחוזון X אתה יכול למצוא בקירוב את הממוצע Y שממנו יהיה הרף קבלה.

לפי ההיגיון הזה ערבים היו אמורים להצליח הרבה יותר מיהודים באוניברסיטה
כולם יודעים שהבגרות זה דבר נחמד אבל לא שווה כלום במיוחד שנורא קל להעתיק + מגנים (שבדוגרי זה לעלות ממוצע למי שהמורה אוהב)
מקצועות שלא מעניין אותך ללמוד כמו ספרות שמה שמעניין אותך זה תואר מתמטיקה (ובתואר מתמטיקה לא יהיה לך קורס בספרות)
או להפך תואר בספרות

מה ההגדרה שלך לטיפשים?

אם הוא פחות טוב ממני הוא נוב אם הוא יותר טוב ממני הוא אקר ניחוש שלי אנשים שהבחור לא אוהב וקורא להם טיפשים קיבלו יותר ממנו...

נשמע לי קצת סותר.

חכם יכול לקבל ציון נמוך טיפש לא יכול לקבל גבוה

עדיין לא הבנתי למה לערבים יש שכונה / ציונים יותר גבוהים בבגרות. שואל מחוסר ידע.

לא אמרתי שבגרויות זה מושלם, אמרתי שזה הרבה יותר טוב מפסיכומטרי. כי הפורמט של פסיכומטרי מאוד רחוק מבחינות אקדמיות בכל תואר. בגרויות זה פורמט יחסית דומה.

מוסדות אקדמיים יכולים להחליט איזה ציונים מהבגרות הם לוקחים (כמו סכם) בהתאם לתואר הנדרש. בגרויות לא אומר באופן אוטומטי ממוצע משוקלל.

עדיין לא הבנתי למה לערבים יש שכונה / ציונים יותר גבוהים בבגרות. שואל מחוסר ידע.

לא אמרתי שבגרויות זה מושלם, אמרתי שזה הרבה יותר טוב מפסיכומטרי. כי הפורמט של פסיכומטרי מאוד רחוק מבחינות אקדמיות בכל תואר. בגרויות זה פורמט יחסית דומה.

מוסדות אקדמיים יכולים להחליט איזה ציונים מהבגרות הם לוקחים (כמו סכם) בהתאם לתואר הנדרש. בגרויות לא אומר באופן אוטומטי ממוצע משוקלל.
מגפת ההעתקות במגזר זה דבר ידוע

University and college admission - Wikipedia
ברחבי העולם יש הרבה שיטות שונות, חלקם עם מבחן חלקם בלי מבחן.

אסור להשלות את עצמינו שיש רק דרך אחת טובה לבחון קבלה...

לדעתי בכל אופן בארץ בתור חברה אנחנו ״יותר מדי משכילים״ משמע לכל שטות צריך תואר BA במקום לימודים מקצועיים קצרים יותר ופרקטיים יותר. לא כולם נולדו להיות מנהלים הרבה עושים תארים מאוד מיותרים (לדוגמא תואר ראשון בפסיכולוגיה לא נותן לך שום הכשרה מקצועית לשום מקצוע, למרות זאת, זה תואר מאוד פופולרי).

ככה או ככה אני חושב שבתור מדינה צריך לשאוף שכל המבחני קבלה יהיו תחת מסגרת ממשלתית כחלק מלימודי התיכון. אחרת מה הטעם לעשות בגרויות אם זה לא מספיק לקבלה לאוניברסיטה? זה מבטל את כל הפואנטה של הבגרויות.

אגב להשוואה, ממה שידוע לי, ברוב הארצות בעולם יש הרבה פחות בגרויות או מבחנים מקבילים אליהם.

לגבי ההעתקה במגזר, זה לא יפתיע אותי כל כך. השאלה למה זה קורה ולמה בוחנים נותנים לזה לקרות. האם הבוחנים הם גם מהמגזר?

University and college admission - Wikipedia
ברחבי העולם יש הרבה שיטות שונות, חלקם עם מבחן חלקם בלי מבחן.

אסור להשלות את עצמינו שיש רק דרך אחת טובה לבחון קבלה...

לדעתי בכל אופן בארץ בתור חברה אנחנו ״יותר מדי משכילים״ משמע לכל שטות צריך תואר BA במקום לימודים מקצועיים קצרים יותר ופרקטיים יותר. לא כולם נולדו להיות מנהלים הרבה עושים תארים מאוד מיותרים (לדוגמא תואר ראשון בפסיכולוגיה לא נותן לך שום הכשרה מקצועית לשום מקצוע, למרות זאת, זה תואר מאוד פופולרי).

ככה או ככה אני חושב שבתור מדינה צריך לשאוף שכל המבחני קבלה יהיו תחת מסגרת ממשלתית כחלק מלימודי התיכון. אחרת מה הטעם לעשות בגרויות אם זה לא מספיק לקבלה לאוניברסיטה? זה מבטל את כל הפואנטה של הבגרויות.

אגב להשוואה, ממה שידוע לי, ברוב הארצות בעולם יש הרבה פחות בגרויות או מבחנים מקבילים אליהם.

לגבי ההעתקה במגזר, זה לא יפתיע אותי כל כך. השאלה למה זה קורה ולמה בוחנים נותנים לזה לקרות. האם הבוחנים הם גם מהמגזר?
לבגרות יש פקטור די גדול בקבלה.
להנדסה עם בגרות גרועה אתה יכול להדרש לפסיכומטרי הזוי של מעל 700 בשביל להתקבל לאוניברסיטה נחשבת (שלא לדבר על מכינה אם לא הרחבת פיזיקה ומתמטיקה) ועד לפסיכומטרי ״קליל״ של קצת מעל 600 עם בגרות ממש טובה.
ולגבי המגזר, בהרגשה שלי - יהודים לא ירגישו בנוח להשגיח בבתי ספר במגזר, ולפי סיפורים ששמעתי החל ממשגיחים שלא היה להם איכפת מהעתקות ועד למשגיחים שעזרו לנבחנים כי הם באים מהרקע של הבחינה (מבלי להזכיר את הידיעות שהיו צצות על ימין ועל שמאל שהבחינות הודלפו במגזר ושמשרד החינוך צריך לשכתב את הבחינות) - אז לא נראה לי שבתי ספר במגזר היו רוצים גם מהצד שלהם שיהיו משגיחים יהודיים.
שוב, מניח שכל בית ספר עומד בפני עצמו, ושיש כאלה מאוד רציניים. אבל אני לא אתפלא אם למוסדות ה״פחות טובים״ לא יכאב לדפוק את ״מערכת החינוך של הכיבוש״

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית