הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לשמור כל לסטים הבאים?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אם אני למשל עושה תרגיל 8X3 ובאימון הבא אני מתחיל לעשות סט ראשון וכשאני מגיע ל8 חזרות אני רואה שאני יכול לתת עוד חזרה או 2 מה עדיף אז לעשות במקרה כזה? לעשות 10 חזרות בסט הראשון ואז נגיד בסט השני אני אצליח רק 8-9 ובסט השלישי 6-7 או לשמור כח ולעשות רק 8 בסט הראשון על מנת שאני אוכל לעשות 8-9 חזרות בכל התרגילים? אותו דבר עם כמה תרגילים לאותו שריר, לתת את הכל בתרגיל הראשון או לשמור כוחות לשאר התרגילים שעובדים על אותו שריר?

• פותח/ת השרשור
תשמור כוח ותבצע את התכנית כמו שתכננת.
בדיוק בגלל זה שהולכים עד הקצה - לא מתקדמים.
הבעיה שאני לא יודע כמה כח יש לי כי אם לדוגמא הצלחתי באימון 3*6 ותכננתי לעלות אימון הבא ל3*7 וםתאום אני רואה שאני יכול להצליח 8 בראשון אני לא יודע אם אני אצליח הבאים גם 8 או שהם ירדו ל6 כי בזבזתי כח על ה8 ואז זה די הימור

אני דווקא עובד בצורת פירמידה הפוכה. בכל סט מרים את המשקל המקסימלי שלי שמאפשר לי לעשות 8 חזרות (אם טעיתי בהערכת המשקל ואני יכול 10 חזרות אני עושה אותם), ובכל סט אני משער כמה משקל להוריד (אם בכלל) כדי להשאר על 8 חזרות. כמובן שלעמים יוצא לי 6 חזרות ולפעמים 10, אבל עם הזמן לומדים יותר טוב להעריך את המשקל שתוכל להרים. בקיצור, אני לא שומר כוח ומתקדם בצורה יפה. הרעיון שאני עובד לפיו הוא להתאים את המשקל לפי מספר החזרות שאני רוצה לבצע ולא להפך (כמו שכתבת). לא יודע בוודאות אם הדרך שלי היא הדרך האופטימלית להתקדם באופן הכי יעיל, אבל לי זה עובד יופי.

נערך לאחרונה:
אם אני למשל עושה תרגיל 8X3 ובאימון הבא אני מתחיל לעשות סט ראשון וכשאני מגיע ל8 חזרות אני רואה שאני יכול לתת עוד חזרה או 2 מה עדיף אז לעשות במקרה כזה? לעשות 10 חזרות בסט הראשון ואז נגיד בסט השני אני אצליח רק 8-9 ובסט השלישי 6-7 או לשמור כח ולעשות רק 8 בסט הראשון על מנת שאני אוכל לעשות 8-9 חזרות בכל התרגילים? אותו דבר עם כמה תרגילים לאותו שריר, לתת את הכל בתרגיל הראשון או לשמור כוחות לשאר התרגילים שעובדים על אותו שריר?
אתה יכול לעשות 8*3 ואם אתה רואה שסיימת כמו שצריך אתה תמיד יכול להוסיף עוד סט.

לא צריך לעבור לפי ״כמה שאתה יכול״. שאתה הולך כל אימון עד לכשל או קרוב לכך בהרבה סטים - אתה גומר את עצמך ולא תוכל להתקדם גם שבוע הבא.

תמיד צריך להסתכל כמה שבועות קדימה, לא רק על האימון הנתון.

זו לדעתי השגיאה מס׳ 1 של מתאמנים ממוצעים במכון. כל הזמן פול גז ונשארים במקום ולא מתקדמים.

• פותח/ת השרשור
לא צריך לעבור לפי ״כמה שאתה יכול״. שאתה הולך כל אימון עד לכשל או קרוב לכך בהרבה סטים - אתה גומר את עצמך ולא תוכל להתקדם גם שבוע הבא.

תמיד צריך להסתכל כמה שבועות קדימה, לא רק על האימון הנתון.

זו לדעתי השגיאה מס׳ 1 של מתאמנים ממוצעים במכון. כל הזמן פול גז ונשארים במקום ולא מתקדמים.
אני כן רואה הרבה יוטיוברים מפורסמים אבל טבעיים שמתאמנים עד חזרה מכשל ועובד להם.. איך זה הגיוני?

ביוטיוב אתה יכול למצוא גם את סופרמן ובאטמן.

תתחיל לעקוב אחרי מאמנים / חוקרים רציניים ולא כוכבי (עלק) קולנוע.

• פותח/ת השרשור
ביוטיוב אתה יכול למצוא גם את סופרמן ובאטמן.

תתחיל לעקוב אחרי מאמנים / חוקרים רציניים ולא כוכבי (עלק) קולנוע.
אבל אני עוקב אחרי כמה שהם כולם מראים מחקרים שעשו בנוגע לנושאים עליהם הם מדברים אם אתה מכיר ג'רמי אתיאר

תעלה כאן את המחקר ונוכל לדון בזה.

אל תשכח שאתה לא באמת רואה את כל האימון שלהם (אני מאמין) ואתה לאו דווקא יודע מתי הם יכשלו.

להתאמן אימון שלם על RPE10 נשמע לי כמו התאבדות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית