הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לעבוד על כל שרירי היד?

• פותח/ת השרשור Ybs2005
  • פורסם בתאריך

Ybs2005

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
היי הבנתי שיש כמה שרירים ביד הקדמית וכמה באחורית איזה תרגילים אני צריך לעשות בשביל לעבוד על כל היד כמו שצריך?

נתחיל מזה שהיד הקידמית הוא שני ראשים, דהיינו שני שרירים. ויד האחורית הוא 3 ראשים, שזה 3 שרירים.

כל תרגיל של יד קידמי יעבוד על 2 הראשים של השריר הזה, וגם מעט על היד האחורי. וכן להיפך, כל תרגיל יד אחורי יעבוד על שלושת הראשים של היד האחורית ומעט על יד קידמי.

כדי למקסם עבודת ידיים תצטרך לעשות לפחות תרגיל ליד קידמית, ותרגיל ליד אחורית, מכיוון שכל תרגיל יד קידמי יעבוד על שני הראשים, וכל תרגיל יד אחורי יעבוד על שלושת הראשים.

סוגי התרגילים שתבחר עלולים לתת דגש מסוים מעט יותר לראש מסוים על פני ראש אחר, ולכן רצוי לגוון בתרגילים האלו. לעשות 3 תרגילים נגיד ליד קידמי, ו3 תרגילים ליד אחורי.

מה התרגילים לעשות? אין לי בדיוק תרגילים מועדפים, תשחק עם זה.

היי הבנתי שיש כמה שרירים ביד הקדמית וכמה באחורית איזה תרגילים אני צריך לעשות בשביל לעבוד על כל היד כמו שצריך?
מוסיף על מה שאלחנן כתב,
אני הייתי הולך על פשיטת מרפקים כנגד פולי ליד אחורית, כפיפת מרפקים כנגד מוט W ליד קדמית. תן דגש על הטכניקה ולא על המשקל. המשקל לא אמור להיות גבוה כל כך כי שרירי הידיים יחסית קטנים לשאר הגוף ואין פוטנציאל גדול של כוח שם כמו בגב, בחזה או ברגליים (לדוגמה).
העבודה על היד אחורית/ קדמית תיעשה בסוף האימון, לאחר שעשית את כל התרגילים המורכבים לשרירים הגדולים בגוף.
לדוגמה, אם אתה עושה AB שמחולק בצורה כזו: A - חזה, רגליים, יד אחורית, ו-B גב, כתפיים, יד קדמית, אזי באימון A אתה תעבוד ראשית על החזה והרגליים, ורק לאחר מכן אתה תעבוד על הטרייספס באופן ישיר. כך גם לגבי אימון B: אתה תעשה גב וכתפיים קודם, ולאחר מכן, תבודד את הבייספס.
המטרה שלך היא להגיע להתקדמות כוללת בנפח, העדיפות היא העלאה במשקלי העבודה בכל התרגילים, הדבר נקרא פרוגרסיב לוד.

לרוב אין חשיבות גדולה לבידוד ראש מסוים אבל אם אתה בכל זאת רוצה להעמיק, השוני יהיה תלוי במנח מפרק הכתף והמרפק.
חשוב שתבין שאין אופציה לעבוד רק על ראש מסוים כמו שאלחנן ציין קודם, פשוט אתה משנה את האחוזים בין הראשים.

טרייספס-

תלוי בזווית הכתף והמרפק,
בעבודה ב0 מעלות בכתף הראש הגדול יקח דומיננטיות, בקישור למעלה יש לך פירוט מדויק על מדידת EMG על הראשים השונים.

בייספס-

שהמרפק לפני הגוף כמו בכיסא כומר- הראש הקצר יהיה יותר דומיננטי
שהמפרק מאחורי הגוף כמו בכפיפות מרפק בכיסא בשיפוע- הראש הגדול יהיה יותר דומיננטי
בנוסף אפשר גם להגיד שבאחיזת סופינציה הראש הקצר יהיה יותר דומיננטי לעומת פרונציה שם הראש הארוך יהיה.

ובניגוד למה שכתבו אין שום תרגיל מיוחד שישפר אותך מעבר לאחר,
כדאי לנסות מגוון תנועות במישורים לפי הצורך שלך ולפי הרגשה והתקדמות כבר תוכל להבין איזה תרגילים יתאימו לך יותר.
מבחינת פריודריזציה של התרגילים גם כן אני לא מסכים, תתחיל ממה שחשוב לך ותן לו דגש, בנפח השבועי או בסדר התרגילים.

בהצלחה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית