הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה למעבר מחיטוב למסה כל המידע שתוכלו לתת

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
אהלן,ככה בקצרה סליחה על החפירה, אני כבר כמה חודשים מסתובב כאן ובקילוגרם ומה שרק אפשר בנוגע לתחום של פיתוח גוף, אחרי ניתוח שעברתי נכנסתי להתאמן "רציני" כביכול, לקחתי תכנית מחברים שיניתי קצת על פי המלצו ממכרים שמבינים בפיתוח גוף, עיצבתי לעצמי איזשהי תכנית לחיטוב ועם התפריט תזונה בקילוגרם של מייק מפסח האחרון (נגיד אפריל-מאי) ירדתי עד היום 13 קילו (משקל התחלתי 83, היום 70, היו עליות וירידות בין לבין כמובן אבל כרגע זה המצב), עדיין יש קצת אחוז שומן אני לא שחיף שחיף, אבל קצת נראה מחוטב רואים שרירם קצת מעוצבים והשומן ירד, ועכשיו אני מתחיל מסה.
אתחיל נראלי ממאזן ניטרלי כמה שאפשר, ומשם אעלה קלוריות פחות או יותר שלא אגיע למסה מלוכלכת מידי. לגבי האימונים, על פי המלצות מהמכרים שמבינים עניין בפיתוח גוף שלמדו ומתעסקים בזה ויש להם תוצאות ככה שאני כן מסתמך על מה שהם ממליצים, המליצו ללכת על תכנית SS או 5X5, אני ממש מתלבט לגבי התוכניות האלה, וכמה זה שונה מהתוכניות של מייק בקילוגרם למסה שהוא מציע (כאן), אני פשוט דיי מפחד שלא אצליח בתוכניות האלה, שלא אסתדר, לא יודע, נראלי מופרך כל שבוע לעלות משקלים, ויש תרגילים כמו powerclean שאין לי ממש אפשורת לעשות (אין תשתיות מותאמות לדברים כאלה בחדר כושר שלי), וגם הפחד בלבצע תרגילם מורכבים עם משקל כבד, אפילו בנצ פרס אני מפחד, כי מה לעושת מי שחכם כן ייפחד מתרגילים כאלה ולא פשוט ישים 150 קילו על המוט ויתחיל לפמפם סקוואטים כי זה תרגיל מורכב ומהפחד שלא אעשה נכון ואפגע בעצמי, והתוכניות האלה הם נטו מבוססות על התרגילים האלה (שאולי הם הכי טובים אני לרגע לא שולל ומבין בהחלט למה הם הכי טובים, אבל שוב, קצת מפחד).

אחרי החפירה, לא רוצה לחפור עוד, אני לא איזה סתם אחד כאן שמסתובב בלי ידע, כי אני כן מיישם מהמאמרים ומהעזרה שנותנים לי וזה עבד עד עכשיו וכן יש קצת ידע, לא שאין בכלל ואשמח לכל עזרה וטיפים שתוכלו לתת לגבי המעבר מחיטוב למסה, מאמארים טובים שאתם מכירים שאולי פספסתי והכל לגבי תזונה ואימונים.
ובמה כדאי להתחיל? לנסות להרכיב לעצמי תכנית 5X5 ולפרסם ולקבל עזרה? או שיש לכם משו מוכן בראש לתת לי שעבד לכם טוב לדוגמא? שואכל לנסות? אני מתחיל ביום ראשון ורוצה להתחיל מוכן כבר. תודה 😃
לגבי המאמרים של התוכניות, אני מדבר עליהן:
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לינארית 5X5 מדקאו מאת ביל סטאר - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

תוכנית אימונים - Bill Starr 5x5 -Linear Version - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

(לגבי תרגליםי מורכבים שהשתמשתי בהם בחיטוב שלי, זה בנצ פרס וסקוואט, בלי דאחקות וצחוקים המשקלים שלי כרגע הם 55 קילו לבנצ, ו 60 קילו לסקוואט, שניהם בטווח חזרות 8-10 על 4 סטים, זה המשקל שכביכול "נתקעתי" עליו בחיטוב, אולי זה יתן אינדיקציה חשובה לתשובות שלכם)

התוכניות הג׳נריות מהאתר יהיו טובות. לא חושב שחכם ללכת על תוכניות כוח מבלי הדרכה או רצון ספיציפי להתמקצע בתחום.

• פותח/ת השרשור
התוכניות הג׳נריות מהאתר יהיו טובות. לא חושב שחכם ללכת על תוכניות כוח מבלי הדרכה או רצון ספיציפי להתמקצע בתחום.

אבל מה יהיו ההבדלים? אלה תוכניות שהם נטו לכוח להגדלת משקלים, או שכן אפשר לגדול יפה וזה טוב להיפרטרופיה? או שלא? אני לא יודע מצד שני גם נשמע שיהי קשה לגדול עם תכנית כזאת של 3 תרגילים מורכבים באימון רק... אז לא יודע.. מצד שני אני לא רוצה להיכנס לתחום ה"ג'נרי" ולהיות עוד איזה אחד שקופץ ממכונה למכונה בל יידע יותר מדי או נסיון.. כי אני כן רוצה באיזשהו מקום להיכנס לתחום

דיברתי על התכניות לתקופת המאסה מהאתר.

החוכמה לבצע אותן עם התקדמות בנפח עבודה לאט לאט... לעשות דילואד וריסט שצריך. לא ללכת עם הראש בקיר כל אימון. זה מה שהופך תכנית גנרית לתכנית גנרית שעובדת.

מעבר לזה תבחר תוכנית שהתרגילים העיקריים הם לא מכונות.

• פותח/ת השרשור
דיברתי על התכניות לתקופת המאסה מהאתר.

החוכמה לבצע אותן עם התקדמות בנפח עבודה לאט לאט... לעשות דילואד וריסט שצריך. לא ללכת עם הראש בקיר כל אימון. זה מה שהופך תכנית גנרית לתכנית גנרית שעובדת.

מעבר לזה תבחר תוכנית שהתרגילים העיקריים הם לא מכונות.
כן אבל עדיין זה נראה כזה גנרי מצד אחד,מצד שני איך באמת גודלים ממש טוב מתןכניות כוח כאלה שהם כמעט רק תרגילים מורכבים ויש לך באימון רק איזה 3 תרגילים מורכבים ונגיד לחזה רק בנצ, זה נראלי עובד אפילו לא על כל החזה כמו שצריך ככה זה נראה לי לא יודע..
ובמקום מכונות למה אתה מתכוון? פשוט יותר מוטות/דאמבלס?

תתפלא לשמוע שהתכניות הכי טובות - לרוב נראות גנריות.

אני משלם כסף למאמן (פאוורליפטינג אומנם) מהטובים בעולם לדעתי, התוכנית שלו, אם כל ליפטר שמבין חצי דבר, יגיד שהיא משעממת ורגילה ולא יבין למה מאמן כזה יקר (יחסית) יבנה תכנית ככ גנרית.

ההתמחות היא בצורת התקדמות, בחירת תרגילים ומתי לעשות דילואד / ריסט, בנוסף לטכניקה.

הפואנטה שלי - תכניות משעממות עובדות.

בעקרון לא צריך יותר מבנץ׳ לחזה. יש דרכים נוספות כמובן לייעל את זה, אבל אתה לא חייב את זה. להרבה ליפטרים יש חזה גדול, בלי לעבוד תרגילי חזה אחרים...
הכוונה שלי מתוך התוכניות הגנריות, להעדיף את אלה שיש סקוואט במקום לג פרס למשל. שרוב התרגילים הם חופשיים.

אין בעיה עם מכונות / מבודדים בתור נפח נוסף, אבל רצוי לא בתור עבודה עיקרית.

אני משלם כסף למאמן (פאוורליפטינג אומנם) מהטובים בעולם לדעתי, התוכנית שלו, אם כל ליפטר שמבין חצי דבר, יגיד שהיא משעממת ורגילה ולא יבין למה מאמן כזה יקר (יחסית) יבנה תכנית ככ גנרית.

ההתמחות היא בצורת התקדמות, בחירת תרגילים ומתי לעשות דילואד / ריסט, בנוסף לטכניקה.

בעקרון לא צריך יותר מבנץ׳ לחזה. יש דרכים נוספות כמובן לייעל את זה, אבל אתה לא חייב את זה. להרבה ליפטרים יש חזה גדול, בלי לעבוד תרגילי חזה אחרים...
הכוונה שלי מתוך התוכניות הגנריות, להעדיף את אלה שיש סקוואט במקום לג פרס למשל. שרוב התרגילים הם חופשיים.

אופיר, יש אנשים שלא נוגעים לא בסקוואט ולא בדדליפט בגלל סיבות כאלה ואחרות והרגליים שלהם נראות מכובדות. לא יודע לגבי כוח אבל מבחינת מאסה הן נראות טוב וזה בעצם מה שמעניין את רוב האוכלוסיה - אסטטיקה.

• פותח/ת השרשור

אתה עדיין משלם למאמן שיאמן אותך? כאילו אתה בתחום המון המון זמן וזה לא חשבתי שאנשים כמוך משלמים למאמנים ובמיוחד אם זה יקר גם ובכללי כל הדבר הזה יקר, כולל כל המעקבים ושעוזרים לך עם תזונה ואימונים והכל..
ויש המון מחקרים והוכחות שגם התכניות האלה עובדות פיקס כמו 5X5 ונשים גדלים יפה מאוד בדיוק מ3 צרגילים מורכבים באימון ואולי תרגילי עזר וזהו, פשוט זה נראה לי ממש ממש ממש מוזר כי איך רק לגדול מבנצ סקוואט דדלפיט מיליטרי.. ואם אני לא בטוח שאת הבמצ אני עושה נכון, איך אוכל להיות בטוח לגבי דדליפט וסקוואט? אני כן עושה סקוואט, אבל של איזה 60 קילו ל 8 חזרות, ואני כן משתדל לעשות נכון, אבל זה מרגיש שאם עושים לא נכון ואם אני טועה אני יכול ממש לדפוק את עצמי ואין איתי עוד מאמן או משהו בסגנון אני מתאמן לבד, וזה החסרון שאין מי שיעזור לך גם נגיד בסט אחרון להרים אם צריך אפחד לא יעמוד שם בשביל לגעת לי במוט אם אני לא מצליח..
בגלל זה אני ממש מתלבט בין שני סוגי התוכניות, או ה 5X5 או גנרית של AB 4 פעמים בשבוע, ולהחליך תרגילים שם שאני פחות מתחבר.
איך אפשר ללמוד לבד את כל התרגילים המורכבים בלי לפגוע בעצמי? ואיך להתחיל את התוכנית? פשוט להתחיל? משקלים קטנים באימונים הראשונים ומשם לזרום?

כן הטעות שלך היא שאתה חושב שיותר קשה להתקדם בתור מתחיל ויותר קל להתקדם בתור מתקדם - בדיוק להפך.

כמעט כל ספורטאי ברמה גבוהה מחזיק מאמן אם לא צוות מאמנים. בילדרים, ליפטרים וכו׳. ספורטאי יודע להתאמן ולעקוב אחרי תכנית והנחיות, זה הכל. אני מכיר המון חבר׳ה מאוד חזקים עם ידע מאוד מוגבל עד לא קיים איך צריך להתאמן.

מכיר חבר׳ה גם הרבה יותר מתקדמים / חזקים ממני שמחזיקים - מאמן, תזונאי, יועץ חומרים (איך שלא תקרא לזה), פיזיותרפיסט ומעסה. לפעמים גם עוד בעלי מקצוע שנפגשים איתם ע״ב קבוע...

כמובן שאפשר לגדול מתרגילי בסיס, הבעיה שזה מאוד מתיש לבצע אותם בנפח גבוה. בשביל זה מכניסים תרגילים נוספים... כמו שלא תשאל בודיבילדר איך להיות פאוורליפטר, ככה לא תשאל פאוורליפטר איך להיות בודיבילדר. יש יתרונות לתכניות כוח בשלב התחלתי אבל זה לרוב יהיה הרבה יותר מתיש ואם אתה לא 100% ממוקד בטכניקה התקדמות התאוששות וכו׳ סיכוי טוב שזה לא ילך חלק.
כמובן שאפשר ללמוד לבד תרגילי בסיס. תעלה כאן סרטונים וחבר׳ה יעזרו לך.
לא נפצעים ככ מהר אם מבצעים טכניקה לא נכונה, אל תפחד זה ממש לא מסוכן כמו שאנשים חושבים.

• פותח/ת השרשור
כן הטעות שלך היא שאתה חושב שיותר קשה להתקדם בתור מתחיל ויותר קל להתקדם בתור מתקדם - בדיוק להפך.

כמעט כל ספורטאי ברמה גבוהה מחזיק מאמן אם לא צוות מאמנים. בילדרים, ליפטרים וכו׳. ספורטאי יודע להתאמן ולעקוב אחרי תכנית והנחיות, זה הכל. אני מכיר המון חבר׳ה מאוד חזקים עם ידע מאוד מוגבל עד לא קיים איך צריך להתאמן.

מכיר חבר׳ה גם הרבה יותר מתקדמים / חזקים ממני שמחזיקים - מאמן, תזונאי, יועץ חומרים (איך שלא תקרא לזה), פיזיותרפיסט ומעסה. לפעמים גם עוד בעלי מקצוע שנפגשים איתם ע״ב קבוע...

כמובן שאפשר לגדול מתרגילי בסיס, הבעיה שזה מאוד מתיש לבצע אותם בנפח גבוה. בשביל זה מכניסים תרגילים נוספים... כמו שלא תשאל בודיבילדר איך להיות פאוורליפטר, ככה לא תשאל פאוורליפטר איך להיות בודיבילדר. יש יתרונות לתכניות כוח בשלב התחלתי אבל זה לרוב יהיה הרבה יותר מתיש ואם אתה לא 100% ממוקד בטכניקה התקדמות התאוששות וכו׳ סיכוי טוב שזה לא ילך חלק.
כמובן שאפשר ללמוד לבד תרגילי בסיס. תעלה כאן סרטונים וחבר׳ה יעזרו לך.
לא נפצעים ככ מהר אם מבצעים טכניקה לא נכונה, אל תפחד זה ממש לא מסוכן כמו שאנשים חושבים.

זה ברור מה שאתה אומר שמתאמנים מתקדמים יותר קשה יהיה להם להתקדם, אבל לא חשבתי שאתה גם בתחום הזה ברמה כזאת של תחרויות נגיד וכאלה. נרא אולי אנסה תכנית כזאת או אחרת, נראה איך ייתקדם, לגבי להיפצע אני לא יודע כי אני זוכר שהתחלתי לעשות סקוואטים וזה כן קשה אתה כן לא בטוח במה שאתה עושה איך זה נראה מהצד ואם אתה מרים לא נכון פתאום יש קשיי נשימה, כאבים, אתה מרגיש תגב שלך מפורק.. בנצ פרס עד כמה שהוא תרגילל מורכב-קל כביכול, גם להיות בטוח שאתה מוריד א המוט לחזה, קו פטמות, הכל..
בגלל זה אני כלכך מסתבך על תכנית, או היפרטרופיה או כוח..

נגיד לפי התוכנוית כאן: תוכניות אימונים לתקופת המסה: איך תעשו זאת נכון | קילוגרם
אם אני הולך על ABCD של 4 פעמים בשבוע התכנית המתקדמת מלאה נפח, או AB של 4 פעמים בשבוע ומשחק קצת עם התרגילים והסטים, זה סבבה או שלא לגעת בכלום? כי יש דברים שאולי כן ארצה לשנות, נגיד במקום יד אחורית בכבל פולי אז לחיצה צרפתית סתם דוגמא, או כל מיני כאלה..

נערך לאחרונה:
לא הייתי ממליץ על ABCD באופן כללי בגלל נפח נמוך פר שריר יחסית בראיה שבועית.

השאלה שלך כללית מדי, התוכניות באתר גם כלליות מדי. תשאל משהו ספציפי ואוכל לעזור.

ספציפית למתקדמים - בוודאי שיש מאמן. כל החבר׳ה שאני רודף אחריהם ומובילים עלי בהרבה - יש להם מאמן אם לא יותר מזה. יש מיעוט ללא מאמן, אבל הם בעצמם מאמנים מנוסים.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי ממליץ על ABCD באופן כללי בגלל נפח נמוך פר שריר יחסית בראיה שבועית.

השאלה שלך כללית מדי, התוכניות באתר גם כלליות מדי. תשאל משהו ספציפי ואוכל לעזור.

ספציפית למתקדמים - בוודאי שיש מאמן. כל החבר׳ה שאני רודף אחריהם ומובילים עלי בהרבה - יש להם מאמן אם לא יותר מזה. יש מיעוט ללא מאמן, אבל הם בעצמם מאמנים מנוסים.

אני פשוט חושב עלזה ולא נראלי בחדר כושר שלי יש את כל התנאים גם ל 5X5, המגוון פלטות ומשקולות דיי קטן, אפילו סקוואט אני עושה בסמית משין כזאת שהמוט לא יכול לצאת ממנה, אין כלוב רגיל כאילו. אם את מבין עלמה אני מדבר. שיש לו ציר מסויים שרק עליו המוט נע.
כרגע אני חושב שאתחיל 5X5 נגיד לנסות כמה שבועות, אבל נראלי מהשעמום רק אני יעבור לתכנית נפח מהאתר ככה מרגיש לי אבל נראה..
ואולי לא ABCD אבל נגיד AB ל 4 פעמים בשבוע.
ומאמנים ברור שיש לא אמרתי שלא, סתם הופתעתי לשמוע עד כמה אתה מקצועי בתחום פשוט. אתה מתעסק בזה גם ביום יום או נטו כתחביב/זמן פנוי?

אם אין לך ציוד טוב בחדר כושר תראה אולי יש לך אפשרות לעבור לאחד
הייתי בחדר כושר בלי כלוב אז בהתחלה שמתי את המוט על מתקן של מקבילים והתחילו להתעצבן עלי ..
אז עברתי לספייס ואני משלם שם מאה שקל לחודש שזה כלום
ובנוגע לשעמום זה הכל עיינין של גישה לדעתי, אני כל שבוע מחכה בקוצר רוח לדדליפט בשבילי זה טקס, אוכל מגנום לפני ומתרגש כמו ילד לפני זה
וכמובן מכין את המטאל הכי טוב
לעשות במכונות זה משעמם
תביאי לי להרים כבד

• פותח/ת השרשור
אם אין לך ציוד טוב בחדר כושר תראה אולי יש לך אפשרות לעבור לאחד
הייתי בחדר כושר בלי כלוב אז בהתחלה שמתי את המוט על מתקן של מקבילים והתחילו להתעצבן עלי ..
אז עברתי לספייס ואני משלם שם מאה שקל לחודש שזה כלום
ובנוגע לשעמום זה הכל עיינין של גישה לדעתי, אני כל שבוע מחכה בקוצר רוח לדדליפט בשבילי זה טקס, אוכל מגנום לפני ומתרגש כמו ילד לפני זה
וכמובן מכין את המטאל הכי טוב
לעשות במכונות זה משעמם
תביאי לי להרים כבד
אין ספק מבין אותך לגמרי, פשוט אני כנראה עדיין לא שלם עם התכנית אז מרגיש לי שאני לא יודע יותר מידי מה אני עשוה והמשקלים דיי קטנים והנפח דיי קטן אז זה מבאס אותי כי ככה זה מרגיש לי פשוט..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית