הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאנשים שנקרע להם הבייספס בדדליפט, זה יכול לקרות רק באחיזה הפוכה?

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך

boos

משתמש פעיל
515
113
נק' מוניטין:
139
515
113
ראיתי מקבץ סרטונים מזעזעים ביוטיוב על אנשים מאוד מיומנים מרימים משקלים מטורפים ונקרע להם הבייספס איך זה קורה? מה הם עשו לא בסדר?

כן, זה קורה באחיזה משולבת, ביד שאוחזת עם הכף יד כלפי קדימה.

בדר״כ מה שיגביר את הסיכוי לקרע בשריר-
1. התייבשות (לא שותים מספיק מים לאורך יום שלם של תחרות)
2. אובדן מלחים / מינרלים (סימפטום של התייבשות)
3. שימוש בסטרואידים ״מייבשים״ כמו טרן למשל

ספציפית בדדליפט מה שבדר״כ קורה זה שמושכים עם ידיים לא ישרות, ליפטרים עם זרועות מאוד חזקות מבצעים כפיפה מינימלית עם משקל מאוד גבוה וככה זה קורה.

זה לא נפוץ כמו שחושבים, ובאופן ספציפי כי מי שאני מכיר שקרע בייספס לא היה טבעי אם זה מנחם אותך.

• פותח/ת השרשור
כן, זה קורה באחיזה משולבת, ביד שאוחזת עם הכף יד כלפי קדימה.

בדר״כ מה שיגביר את הסיכוי לקרע בשריר-
1. התייבשות (לא שותים מספיק מים לאורך יום שלם של תחרות)
2. אובדן מלחים / מינרלים (סימפטום של התייבשות)
3. שימוש בסטרואידים ״מייבשים״ כמו טרן למשל

ספציפית בדדליפט מה שבדר״כ קורה זה שמושכים עם ידיים לא ישרות, ליפטרים עם זרועות מאוד חזקות מבצעים כפיפה מינימלית עם משקל מאוד גבוה וככה זה קורה.

זה לא נפוץ כמו שחושבים, ובאופן ספציפי כי מי שאני מכיר שקרע בייספס לא היה טבעי אם זה מנחם אותך.
תודה רבה אחי על התשובה וההסברים, החכמתי בזכותך שוב בפעם האלף ואחת.
יש לי שאלה בנוגע למה שאמרת בסוף, זה אומר שאם אני עושה דדליפט אני צריך לשמור על כיפוף קטן ולא ידיים ישרות? או שבעצם הפוך ממש להימנע מזה, תמיד לשמור על ידיים ישרות?

בהחלט לא!

הבנת אותי לא נכון. שיש לך זרועות יחסית חזקות, אתה יכול פיזית למשוך עם כפיפה מינימלית. זו הטעות! אם אתה מושך עם כפיפה אתה מסכן את הבייספס שזה לא שריר גדול שיכול להרים משקלים של דדליפט.

• פותח/ת השרשור
בהחלט לא!

הבנת אותי לא נכון. שיש לך זרועות יחסית חזקות, אתה יכול פיזית למשוך עם כפיפה מינימלית. זו הטעות! אם אתה מושך עם כפיפה אתה מסכן את הבייספס שזה לא שריר גדול שיכול להרים משקלים של דדליפט.
אה מצטער. כן הבנתי עכשיו. אני מכיר את זה שלפעמים אני מרים משקל כבד למה שאני רגיל ואני פתאום מוצא עצמי עם כיפוף קטן ואני מיישר אותו מהר.
תודה רבה יא גבר 🙌🙌🙌 אני אתחיל להקפיד על זה ממש מעתה והלאה.

הידים אמורות רק לתפוס את המוט, שום דבר אחר מעבר. כל ההרמה צריכה לבוא מפלג גוף תחתון וגב תחתון.

זה קורה רק באחיזה משולבת, ורק במשקלים גבוהים יחסית, לא ראיתי שזה קרה אי פעם למישהו עם פחות מ-250-300 קילו על המוט.
גם כמו שאופיר אמר, זה קורה כמעט תמיד לאנשים שלוקחים סטרואידים, גם בגלל שרקמות החיבור לא מתפתחות מהר מספיק כדי להתמודד עם המשקלים.
טריק כדי לוודא שזה לא יקרה זה לנעול חזק את התלת ראשי

• פותח/ת השרשור
זה קורה רק באחיזה משולבת, ורק במשקלים גבוהים יחסית, לא ראיתי שזה קרה אי פעם למישהו עם פחות מ-250-300 קילו על המוט.
גם כמו שאופיר אמר, זה קורה כמעט תמיד לאנשים שלוקחים סטרואידים, גם בגלל שרקמות החיבור לא מתפתחות מהר מספיק כדי להתמודד עם המשקלים.
טריק כדי לוודא שזה לא יקרה זה לנעול חזק את התלת ראשי
תודה רבה יאח על התשובה וההסבר:193ek:

לדעתי למי שלא מתחרה עדיף למשוך עם hook grip.
הוק גריפ לא כולם יכולים לעשות ביעילות ובלי לסבול, ובמיוחד לא לנפח.
גם למי שמתחרה וגם למי שלא, הייתי ממליץ בכל מקרה לעבוד עם משולבת, אבל לא לפחד לעבוד עם רצועות אם האחיזה מתעייפת או שכפות הידיים כבר כואבות

בזמנו שניסיתי, לא הצלחתי למשוך עם הוק מעל 180 (משכתי באותה תקופה 270~)

יש אנשים שמושכים מעל 300 עם הוק גריפ.

תעביר לשעה הרביעית, דקה 29 שניה 21.

• פותח/ת השרשור
יש אנשים שמושכים מעל 300 עם הוק גריפ.

תעביר לשעה הרביעית, דקה 29 שניה 21.

וואי זה הדבר הכי מתסכל שראיתי, כל רגע הם משנים את הגובה של הסטנדים, כל רגע מחליפים פלטות וואו 3/4 מהזמן הם רק עסוקים בלסדר גובה ומשקולות.
כשניסיתי הוק גריפ זה ממש כאב לי ולא היה נוח אני תופס רגיל.

אחי שמור על חימום תעבוד עם הרגליים ולא יהיה לך שום קרעים בביספ.

גם מנסיעה על אופניים אפשר לשבור יד אחי אל תחשוב יותר מדי תיהיה גבר.

אחי שמור על חימום תעבוד עם הרגליים ולא יהיה לך שום קרעים בביספ.

גם מנסיעה על אופניים אפשר לשבור יד אחי אל תחשוב יותר מדי תיהיה גבר.

אין קשר בין חימום לקרע בבייספס. קרע בבייספס נובע מטכניקה לא נכונה.

וואי זה הדבר הכי מתסכל שראיתי, כל רגע הם משנים את הגובה של הסטנדים, כל רגע מחליפים פלטות וואו 3/4 מהזמן הם רק עסוקים בלסדר גובה ומשקולות.
כשניסיתי הוק גריפ זה ממש כאב לי ולא היה נוח אני תופס רגיל.

ברוך הבא לספורט הכי משעמם בעולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית