הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

FBW עם אילוצים בכתפיים עזרה דחוף

• פותח/ת השרשור YoH
  • פורסם בתאריך

YoH

משתמש מתחיל
98
8
נק' מוניטין:
8
98
8
שלום לכולם קודם כל ושבוע טוב 😃 אשמח אם תעזרו לי.
קצת עליי התאמנתי בעבר לפני שנה( גיל 17) , המשקלים בשיא היו:
סקוואט 120 קילו
דדליפט: 120 קילו
בנצ: 70 קילו
היה לי לוג כאן באתר.
הפסקתי להתאמן מכמה סיבות שאחת מהן היא דלקת בכתף האחורית שכמה כזה, לא מאובחן כי אבא שלי עוסק ברפואת ספורט והוא כביכול איבחן אותי תוך בדיקה קצרה. כל השנה הזאת ירדה לי כל המסה ואני מחפש לחזור לשיא.
אני כיום סטודנט ויש לי כמה שנים טובות במסגרת שתשאיר אותי במסלול מסודר של אימונים ואוכל.
אני מחפש בעיקרון שילוב של כוח ונפח עם יותר נפח, לגדול כמה שיותר . להתחיל עם fbw חודש חודשיים לחזור למשקלים ואז להתקדם לפיצולים.
הבעיה שבfbw מאמנים את הכתף יחד עם החזה ויד אחורית וכו, מה שמפעיל לחץ שאני מרגיש שהוא יותר מדי על הכתף שלי שהיא עדיין עדינה ורגישה מאוד.
מאוד אודה לאיש או לאנשים שיעזרו לי עם בניית תכנית עם מינימום סיכוי לפציעה ועומס יתר על הכתף, ושתביא להתקדמות יעילה.
נתונים:
גיל 18
גובה 172
משקל 60 ירדתי הרבה
תודה רבה

שלום לכולם קודם כל ושבוע טוב 😃 אשמח אם תעזרו לי.
קצת עליי התאמנתי בעבר לפני שנה( גיל 17) , המשקלים בשיא היו:
סקוואט 120 קילו
דדליפט: 120 קילו
בנצ: 70 קילו
היה לי לוג כאן באתר.
הפסקתי להתאמן מכמה סיבות שאחת מהן היא דלקת בכתף האחורית שכמה כזה, לא מאובחן כי אבא שלי עוסק ברפואת ספורט והוא כביכול איבחן אותי תוך בדיקה קצרה. כל השנה הזאת ירדה לי כל המסה ואני מחפש לחזור לשיא.
אני כיום סטודנט ויש לי כמה שנים טובות במסגרת שתשאיר אותי במסלול מסודר של אימונים ואוכל.
אני מחפש בעיקרון שילוב של כוח ונפח עם יותר נפח, לגדול כמה שיותר . להתחיל עם fbw חודש חודשיים לחזור למשקלים ואז להתקדם לפיצולים.
הבעיה שבfbw מאמנים את הכתף יחד עם החזה ויד אחורית וכו, מה שמפעיל לחץ שאני מרגיש שהוא יותר מדי על הכתף שלי שהיא עדיין עדינה ורגישה מאוד.
מאוד אודה לאיש או לאנשים שיעזרו לי עם בניית תכנית עם מינימום סיכוי לפציעה ועומס יתר על הכתף, ושתביא להתקדמות יעילה.
נתונים:
גיל 18
גובה 172
משקל 60 ירדתי הרבה
תודה רבה
תעבוד ככה: 3 אימונים בשבוע,אפשר אירובי קצר

תרגיל רגליים-סקוואט/דדליפט רוטציה
תרגיל לחיצה-בנץ/פרס רוטציה
תרגיל משיכה אופקית-חתירות
תרגיל משיכה אנכית-מתח/משיכות(פולי..)
בייספס וטרייספס- תרגיל אחד מבודד
בטן אם אתה רוצה, לא להגזים

• פותח/ת השרשור
תעבוד ככה: 3 אימונים בשבוע,אפשר אירובי קצר

תרגיל רגליים-סקוואט/דדליפט רוטציה
תרגיל לחיצה-בנץ/פרס רוטציה
תרגיל משיכה אופקית-חתירות
תרגיל משיכה אנכית-מתח/משיכות(פולי..)
בייספס וטרייספס- תרגיל אחד מבודד
בטן אם אתה רוצה, לא להגזים
יש לך אולי תחליף לפרס שאותו אינני יכול לעשות (נפצעתי בו עקב העמסת משקל יתר) אולי לחיצה עם דאמבלים?
ומה ההמלצה שלך להתקדמות במשקל בכתפיים במצב שלי

יש לך אולי תחליף לפרס שאותו אינני יכול לעשות (נפצעתי בו עקב העמסת משקל יתר) אולי לחיצה עם דאמבלים?
ומה ההמלצה שלך להתקדמות במשקל בכתפיים במצב שלי
פרס עם מוט, תתחיל ממוט ריק ותקפיד על טכניקה מושלמת. אתה יכול לשלוח לפה סרטון שלך עושה פרס ונראה מה הבעיה. אם עושים אותו נכון, פרס לא אמור לפצוע. לא הייתי עושה לחיצה עם דאמבלים, זה די בעייתי למי שיש לו כתף רגישה.
לגבי התקדמות, הייתי עושה משהו כמו 3*6 ועולה במשקל כול שבוע.
חוץ מזה, תעשה תרגילים למסובבי הכתף עם גומיה ותדאג להתחזק בזה

• פותח/ת השרשור
פרס עם מוט, תתחיל ממוט ריק ותקפיד על טכניקה מושלמת. אתה יכול לשלוח לפה סרטון שלך עושה פרס ונראה מה הבעיה. אם עושים אותו נכון, פרס לא אמור לפצוע. לא הייתי עושה לחיצה עם דאמבלים, זה די בעייתי למי שיש לו כתף רגישה.
לגבי התקדמות, הייתי עושה משהו כמו 3*6 ועולה במשקל כול שבוע.
חוץ מזה, תעשה תרגילים למסובבי הכתף עם גומיה ותדאג להתחזק בזה
אני מרגיש עם דאמבלים פחות לחץ על הכתף מאשר עם מוט.. בכ"מ מה אתה חושב על התכנית הבאה:

A:
סקוואט 3X6
בנצ' פרס 3X6
בנצ' חיובי עם דאמבלים 3X8
פולי עליון 3X10
פייס פולס 3X12
טרייספס 2X10
B:
דדליפט 1X5
מתח 3X10
חתירה 3X8
לחיצת כתפיים 3X8
בייספס 2X10
בטן

אני מרגיש עם דאמבלים פחות לחץ על הכתף מאשר עם מוט.. בכ"מ מה אתה חושב על התכנית הבאה:

A:
סקוואט 3X6
בנצ' פרס 3X6
פולי עליון 3X10
פייס פולס 3X12
טרייספס 2X10
B:
דדליפט 1X5
מתח 3X10
חתירה 3X8
לחיצת כתפיים 3X8
בייספס 2X10
בטן

מוזר, בדרך כלל למי שיש בעיות בכתף עדיף מוט מאשר דאמבלים בגלל הזווית שאתה מחזיק עם המוט (יותר נכונה לכתפיים)
איפה הכאב בדיוק?

• פותח/ת השרשור
מוזר, בדרך כלל למי שיש בעיות בכתף עדיף מוט מאשר דאמבלים בגלל הזווית שאתה מחזיק עם המוט (יותר נכונה לכתפיים)
איפה הכאב בדיוק?
q21.jpg

רק בימין

A:
סקוואט 3X6
בנצ' פרס 3X6
פולי עליון 3X10
פייס פולס 3X12
טרייספס 2X10
B:
דדליפט 1X5
מתח 3X10
חתירה 3X8
לחיצת כתפיים 3X8
בייספס 2X10
בטן
נראה בסדר גמור. תתחיל מריסט ותתקדם בהדרגה כול שבוע.

מה אתה מבצע לשיקום הפציעה?
לפי מה שידוע לי, כדי לשפר את הכתף והפציעה שלך, עליך דווקא כן לעבוד עליו ועל השרירים סביבו במשקל נמוך שלא כואב. אני לא יודע למה רופאים אומרים מנוחה מוחלטת. כדאי גם אולי לשתף ארובי כדי להזרים את הדם. ואולי אתה יכול לדבר עם פיזיוטרפיסט שיתן לך תרגילים ספציפים לשקם את הפציעה.
בקיצור, זה נראה לי טעות לבנות גוף ולהתאמן סביב פציעה, נראה שאתה צריך לנסות לשקם גם כן.

• פותח/ת השרשור
מה אתה מבצע לשיקום הפציעה?
נחתי שנה שלמה.. עכשיו אני רוצה להתחיל לקחת כדורים נגד דלקת ולהשתמש במשחות
לפי מה שידוע לי, כדי לשפר את הכתף והפציעה שלך, עליך דווקא כן לעבוד עליו ועל השרירים סביבו במשקל נמוך שלא כואב. אני לא יודע למה רופאים אומרים מנוחה מוחלטת. כדאי גם אולי לשתף ארובי כדי להזרים את הדם. ואולי אתה יכול לדבר עם פיזיוטרפיסט שיתן לך תרגילים ספציפים לשקם את הפציעה.
בקיצור, זה נראה לי טעות לבנות גוף ולהתאמן סביב פציעה, נראה שאתה צריך לנסות לשקם גם כן.
איזה תרגילים לדוגמא

לא נראה לי שזה יפתור את הבעיה, אלא את הכאב. אולי אני טועה.
איזה תרגילים לדוגמא
לדעתי רק מאמן שאיתך ורואה מתי כואב לך יוכל עזור לך (במידה והוא יודע איך), אחרת אני חושב שכדאי פיזיותרפיסט.

רע מאוד.

כולה דלקת בכתף, בשביל מה לקחת שנה הפסקה?
משחות וכדורים לא מרפאים שום פציעה, רק מקלים על הסימפטומים.

תלך לפיזיותרפיסט ספורט שיתן לך תרגילים לשיקום האיזור.

• פותח/ת השרשור
רע מאוד.

כולה דלקת בכתף, בשביל מה לקחת שנה הפסקה?
משחות וכדורים לא מרפאים שום פציעה, רק מקלים על הסימפטומים.

תלך לפיזיותרפיסט ספורט שיתן לך תרגילים לשיקום האיזור.
השנה הפסקה לא הייתה רק בגלל הכתף ... רציתי להתקבל ליחידה קרבית מסוימת וחששתי להתאמן אימוני משקולות מחשש להפצע פציעה שתמנע ממני להתקבל מה שלא רלוונטי כבר עכשיו.
אני יכול לעשות את התכנית שציינתי לפני כן עם הפציעה?

אתה הולך בכיוון הלא נכון. במקום רופאים ובדיקות וכדורים ומשחות אתה צריך פיזיותרפיסט!

דלקת זה לא סוף העולם ולא פותרים את זה ע״י משחות וכדורים.

כל מי שמתאמן בצורה רציני חווה דלקות כמה וכמה פעמים בשנה כחלק מהשגרה, מתמודדים עם זה עם שכל ולא זורקים הכל ומקווים להתערבות כירורגית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית