הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש לי כמה שאלות עקרוניות לגבי תכנית FBW

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
1. האם יש יתרון\חסון לאותם תרגילים ואותם כמויות סטים בכל אימון?, נניח לבצע בנץ' פרס 3 פעמים בשבוע בכל אימון או שעדיף לעשות באימון A1 בנץ' פרס, באימון A2 דאמבלים בשיפוע ובאימון A3 פרפר או מקבילים רחב?, כנ"ל לגבי גב (מתח רחב, מתח צר, חתירה)

2. האם 10 סטים שבועיים לשריר גדול ו-6 סטים לשריר קטן זה מספיק?

3. האם טווח חזרות של 5-12 עדיף מטווח חזרות של 8-12?

4. האם שילוב של טווח חזרות נמוך (3X5 באימון A1) עם טווח חזרות גבוה (3X10-12 באימון A2) יהיה יעיל יותר?

תודה לעונים.

העלית שאלות טובות. אין תשובה אחת לכל אחת מהן. יש יתרונות, חסרונות והעדפה אישית.
תתמקד בעיקר: להגיע לאימונים, טכניקה נכונה ולשמור על אינטנסיביות גבוהה. וכמובן מנוחה ותזונה.

1. האם יש יתרון\חסון לאותם תרגילים ואותם כמויות סטים בכל אימון?
תכנית קבועה מאפשרת להתמקצע בתנועה, שתאפשר להרים יותר משקל שתאפשר יותר גירוי לשריר.
תכנית 'מתחלפת' תתן גירוי מזוויות שונות ובעקומות עומס שונות. אפשר לטעון שיש פחות עומס 'קבוע' על רקמות רכות אז אולי פחות סיכוי לפציעות. מצד שני התמקצעות בתנועה מאפשרת טכניקה יותר טובה ועקבית. יותר גיוון אם זה מדבר אליך.

זה בערך הכמות המקובלת, אבל לא עבור כל שריר 'קטן'. בדרך כלל התכנית תכלול יד קדמית\אחורית ואולי עוד שריר אחד.

פחות חזרות: יותר משקל. יותר כוח מתפרץ.
יותר חזרות: יכול להיות עדיף למי שיש פציעות. הסט יכול להימשך יותר זמן (time under tension).

1. האם יש יתרון\חסון לאותם תרגילים ואותם כמויות סטים בכל אימון?, נניח לבצע בנץ' פרס 3 פעמים בשבוע בכל אימון או שעדיף לעשות באימון A1 בנץ' פרס, באימון A2 דאמבלים בשיפוע ובאימון A3 פרפר או מקבילים רחב?, כנ"ל לגבי גב (מתח רחב, מתח צר, חתירה)

4. האם שילוב של טווח חזרות נמוך (3X5 באימון A1) עם טווח חזרות גבוה (3X10-12 באימון A2) יהיה יעיל יותר?

תודה לעונים.
אני מתאמן רוב החיים FBW 3 פעמים בשבוע.

כל אחד מגיב קצת אחרת מבחינת טווח חזרות אבל מה שכן יש עיקרון שאם תשמור עליו אתה תראה תוצאות לאורך זמן.

בשביל לגדול אתה צריך להרים כבד יותר כל הזמן, משמע העצימות חשובה.

אני לא נצמד כל כך לטווחי חזרות כמו שאני נצמד לזה שאני מעוניין להגיע קרוב לכשל, 2-3 חזרות מכשל לפעמים חזרה אחת מכשל בשביל להשיג גירוי משמעותי לשריר. בשילוב עם העלאת משקלים כל שבוע או שבועיים אני רואה תוצאות ושיפור כל הזמן.

בגדול, כל עוד אתה מתאמן בעצימות גבוהה שלא טוחנת את הריקברי שלך, אתה צריך להיות בסדר.

למטרות היפרטרופיה אעדיף לגוון.
גם בשביל זוויות עבודה שונות וגם יותר קל לי ככה ליישם התקדמות לאורך זמן.
לרוב כן, בין 6-12 סטים שבועיים יספיקו למתאמן שעובד בעצימות מספקת.
אין הבדל מהותי, בין 5-15 חזרות יהיה טווח טוב לגוון בו בין התרגילים.
יעיל יותר למה? להיפרטרופיה סביר שלא.

Back
למעלה תחתית