הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

2 שאלות לגבי המולטיויטמינים של חברת NOW

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך

boos

משתמש פעיל
515
113
נק' מוניטין:
139
515
113
שלום חברים, עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי אנשים שממליצים על החברה הנ''ל אך לא מצאתי על איזה סוג הם מדברים.
א. איזה סוג לקנות ראיתי שיש 4 סוגים (daily vits, veg, liquid ו-new foods special two)?

קישור
Multivitamins - iHerb.com
ב. ראיתי שיש בהם ברזל ואין להם iron free. עד כמה זה נוראי? (זה כנראה מסתדר למה לא רשום men only)

תודה רבה לכולם והמשך יום טוב

נערך לאחרונה:
החברה הזאת חברה טובה שיש לי איתה הרבה ניסיון, ואני ממליץ עליה.
IRON בכדורים רק מפריע במידה והברזל שלך בדם גבוה מידי (אתה יכול לעשות בדיקות דם).
כל האפשרויות של המולטי הם טובות. תבחר את מה שהכיס שלך מאפשר. ומה הכי נוח לך לקחת (נוזל, קפסולה, או כדור ג'לי כזה).

• פותח/ת השרשור
החברה הזאת חברה טובה שיש לי איתה הרבה ניסיון, ואני ממליץ עליה.
IRON בכדורים רק מפריע במידה והברזל שלך בדם גבוה מידי (אתה יכול לעשות בדיקות דם).
כל האפשרויות של המולטי הם טובות. תבחר את מה שהכיס שלך מאפשר. ומה הכי נוח לך לקחת (נוזל, קפסולה, או כדור ג'לי כזה).
@elchonon
אוף. לא הצלחתי למצוא משהו מהחברה הזאת, ל-90 אחוז מהמולטי ויטמינים שם יש להם ברזל (50אחוז בערך מהצריכה היומית).
ובאלה שאין יש להם במקום ויטמין A רק בטא-קרוטן אלא גם מעורב עם פלמיטט/רטינול פלמיטט שרשום עליו באינטרט כמסוכן.
מה אני יכול לעשות אחי?
תודה רבה מראש

אוף. לא הצלחתי למצוא משהו מהחברה הזאת, ל-90 אחוז מהמולטי ויטמינים שם יש להם ברזל (50אחוז בערך מהצריכה היומית).
ובאלה שאין יש להם במקום ויטמין A רק בטא-קרוטן אלא גם מעורב עם פלמיטט/רטינול פלמיטט שרשום עליו באינטרט כמסוכן.
מה אני יכול לעשות אחי?
תודה רבה מראש
לי אישית יש ברזל נמוך, אז לא מפריע לי ברזל איכותי במולטי.
אבל שמתי לב שבמולטי שלי שאני מזמין מ IHERB אין ברזל, הנה קישור Nature's Way, Alive! Once Daily, Men's Multi-Vitamin, 60 Tablets

אני מאוד מקפיד על מוצרים טבעיים, בלי תוספות של חומרים שנתונים בספק, אם תמצא משהו לא תקין במולטי שלי, אשמח לשמוע.
אני אוהב את החברה של NOW כי הם די איכותיים וטבעיים (בלי חומרים שונים בדרך כלל).
אבל אם אתה מנסה להימנע מברזל, לא מצאתי משהו אצלם שיתאים לך.

וסתם מתוך סקרנות, למה אתה מנסה להימנע מברזל? הברזל שלך גבוה, או מחשש (לגטימי) לצרוך ברזל בתוסף ?

וגם מתוך סקרנות, למה רצית באמת רק מחברת NOW ?
אני יכול לחפש לך מולטי שונים בלי ברזל מחברות אחרות, אבל הם קצת יותר יקרות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה יאח. אבל אני מחפש משהו כשר חח
מחשש לגיטימי לצרוך ברזל בתוסף כי הבנתי שזה לא טוב לגברים.
חח ורציתי NOW כי הם כשרים. יש את סולגאר שיש להם תוסף 75 משהו כזה שיש בו חומר רעיל ואולי גם מסרטן.

טיטניום די-אוקסיד (Titanium dioxide)
תרכובת של טיטניום וחמצן שמוכרת גם כ"טיטניה" (Titania). לחומר הזה יש שימושים רבים, ביניהם מתן צבע לבן לתכשירים, מילוי והגדלת נפח ויצירת מראה "עמום". לפעמים משתמשים בו גם במוצרי מזון, ואז הוא מסומן בקוד E171. יש לציין שרמת הבטיחות של המרכיב הזה שנויה במחלוקת ובין השאר נמצא שהוא עשוי להיות מסרטן אם שואפים אותו בצורת אבקה בריכוזים גבוהים. חלק מחברות הקוסמטיקה מצאו לו כבר תחליפים אחרים, אך הוא עדיין נמצא בשימוש רב, בין השאר באבקות קוסמטיות כמו פודרה, כדורי ויטמינים וקרמים להגנה מהשמש.
מהי קוסמטיקה רפואית? רן

אני ממש מודה לך על העזרה אחי וסליחה שאני משגע אותך

כל הכבוד, ואף פעם אתה לא משגע.

אני גם יהודי שומר דת, וכמובן אני אוכל רק כשר. יש הרבה סיבות שמותר לצרוך מוצר לא כשר (לשיטת הספרדים הרבה יותר קל מהאשכנזים), דיברתי עם הרבה פוסקים בנדון. הרבה רבנים אשכנזים יגידו לך שעדיף כשר, אבל מותר גם לא. ולספרדים בכלל אין עדיפות. אבל זה הכי תלוי ברב שלך. אז אם לא שאלת, ממליץ לך לשאול. אם שאלת וזה הפסק של הרב שלך, כל הכבוד, ובעז"ה תמצא מוצר טוב.

חברת NOW לא כשרה בכל המוצרים שלה, צריך לבדוק כל מוצר. יש לה מוצרים שהם טרף (כמו SUPER ENZYME). ההכשר שלה זה משולש K, שזה הכשר מאוד מינימלי, זה רבנות של ארה""ב (שזה פחות מפוקח מרבנות ישראל). אז אם אתה מחפש מוצר בהכשר טוב, לא הייתי פונה ל NOW.
אני יודע שיש מוצרים טובים וכשרים, אבל הם יותר יקרים. אני כרגע לא יכול לחפש לך, אבל היום בערב בעז"ה אחפש לך מולטי טוב ובהכשר טוב.

ברזל הוא לא טוב לגברים, בגלל שבדרך כלל יש להם יותר מידי ברזל בדם, ועודף ברזל מוציא מינרלים אחרים מהגוף (כמו כל מינרל אחר בעודף). ממליץ לך פשוט לעשות בדיקת דם לברזל ולראות מה המצב של הברזל שלך. לך תדע, אולי הברזל שלך נמוך כמו שלי, ואז תצטרך אותו בתוסף.

• פותח/ת השרשור
שאלתי את הרב שלי והוא אמר לי שאסור מולטיויטמין לא כשר. חח זה די דפק אותי כי עכשיו אני חייב למצוא רק כשר 🤣.
יש לנו כאן בעיות עם הקופת חולים הם לא רוצים לתת שום בדיקות וכו' אז אני עובר לקופת חולים אחרת, כלומר אם בינואר אני מגיש את הטפסים של ההעברה זה מתקבל רק במרץ אז יש לי תקופת קצת של כמה חודשים בלי בדיקות דם. אבל בעזרת ה' אני אדע יותר טוב את הדברים במרץ.
אני ממש מודה לך על העזרה אחי.

אחי זה מסימה לא קלה בכלל למצוא מולטי וויטמינים כשר, בריא, בלי ברזל, ועם וויטמין E כמו שאתה מחפש.
אבל אין דבר בלתי אפשרי בעולם.
הנה שני קישורים של חברות מעולות, ות'אמת, הייתי קונה אותם בעצמי, אבל הם קצת יותר יקרים בגלל הכשרות (וגם האיכות).
וסתם דרך אגב, כשרות מבטיח פיקוח וממילא גם איכות בדרך כלל.
Garden of Life, Vitamin Code, Men, 120 Vegetarian Capsules
MegaFood, Multi for Men, 120 Tablets
הם שווים את המחיר שלהם. אחד הוא הכשר כוכב K, והשני OK, ששניהם הכשרים מוכרים ומקובלים בארה"ב, בדקתי את זה בעבר עם רבנים בחו"ל (עשיתי המון שיעורי בית על הדברים האלה).
תגיד לי אם זה מה שאתה מחפש.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אחי על ההשקעה וזה באמת מאוד יקר אוףףף
אולי נחפש רב שמקל על כשרות ויטמינים חחחחחח

תודה רבה אחי על ההשקעה וזה באמת מאוד יקר אוףףף
אולי נחפש רב שמקל על כשרות ויטמינים חחחחחח
אם תמצא ליקוי בריאותי כלשהו אפילו קל שיצדיק שימוש במולטי וויטמינים, אתה תהיה מוגדר "חולה שאין בו סכנה", ואז גם הרבנים האשכנזים המחמירים יכולים להתיר לך מולטי בלי הכשר. אבל לפי שיטתם, כל עוד יש את אותו כדור כשר אבל יקר יותר, אז הם יגידו לך שזה עדיף, ולא ימהרו להתיר לך מוצר לא כשר (אגבל יש סיכוי שעדיין יתירו לך אם תתעקש שאין לך תקציב).
אבל אם תסתפרד, אין שום סיבה לקחת כדורי בליעה כשרים. פשוט אין פלוס למוצר כשר בכלל לשיטת הספרדים.
מצטער על הבאסה שלך.

• פותח/ת השרשור
אם תמצא ליקוי בריאותי כלשהו אפילו קל שיצדיק שימוש במולטי וויטמינים, אתה תהיה מוגדר "חולה שאין בו סכנה", ואז גם הרבנים האשכנזים המחמירים יכולים להתיר לך מולטי בלי הכשר. אבל לפי שיטתם, כל עוד יש את אותו כדור כשר אבל יקר יותר, אז הם יגידו לך שזה עדיף, ולא ימהרו להתיר לך מוצר לא כשר (אגבל יש סיכוי שעדיין יתירו לך אם תתעקש שאין לך תקציב).
אבל אם תסתפרד, אין שום סיבה לקחת כדורי בליעה כשרים. פשוט אין פלוס למוצר כשר בכלל לשיטת הספרדים.
מצטער על הבאסה שלך.
איזה מוזר מה שאתה אומר פה אחי. אני ספרדי ובכל זאת אמרו לי את זה. ממש מוזר.
אולי אני אקח כמו שלך וזהו. אתה מכיר את זה שזה קצת יושב לך על הלב כשאתה לא מוצא שמותר לך לשתות את הכדורים האלה חחחח לא יודע קצת שריטה כזו. אני לא שומר שבת אני שומר כשרות וזה מקפיד... לפעמים אני משתדל לשמור שבת קצת קשה לי אבל משתדל מדי פעם.
אני כאילו לא נוסע בשבת או מבשל. אני רק במחשב רואה סדרות/סרטים להעביר את הזמן חחח לפעמים הולך לבית כנסת ואז רוצים שאני אעלה לתורה ואני בורח כי הם חושבים שאני דתי וזה לא נעים לעלות לתורה ואני לא שומר שבת חחח הם חושבים שאני פשוט ממש ביישן שלא רוצה לעלות לתורה חחח פאדיחות

איזה מוזר מה שאתה אומר פה אחי. אני ספרדי ובכל זאת אמרו לי את זה. ממש מוזר.
אולי אני אקח כמו שלך וזהו. אתה מכיר את זה שזה קצת יושב לך על הלב כשאתה לא מוצא שמותר לך לשתות את הכדורים האלה חחחח לא יודע קצת שריטה כזו. אני לא שומר שבת אני שומר כשרות וזה מקפיד... לפעמים אני משתדל לשמור שבת קצת קשה לי אבל משתדל מדי פעם.
אני כאילו לא נוסע בשבת או מבשל. אני רק במחשב רואה סדרות/סרטים להעביר את הזמן חחח לפעמים הולך לבית כנסת ואז רוצים שאני אעלה לתורה ואני בורח כי הם חושבים שאני דתי וזה לא נעים לעלות לתורה ואני לא שומר שבת חחח הם חושבים שאני פשוט ממש ביישן שלא רוצה לעלות לתורה חחח פאדיחות
כל הכבוד לך על מה שאתה שומר.
יש לי הערכה אישית לכל אדם בעולם שמוותר על דברים שהוא רוצה בשביל דברים גדולים יותר (כמו דתיים, ספורטאים, הורים טובים, וכו'...). אני לא יודע מה הסיבות שלך, אבל זה כוח שאני מעריך.

אני במקרה אשכנזי שלוקח מוצרים לא כשרים כשיטת הספרדים (בגלל שהרבה רבנים אשכנזים סוברים כמו הספרדים בנידון הזה).
אני לא ממליץ לך לא להקשיב לרב שלך, ולחיות עם מצפון מציק.
אולי תבדוק אם הרב שלך גם ספרדי (אולי הוא אשכנזי, ולכן הוא ענה לך שאסור).
אם לא, תבדוק אם הוא יודע שאתה ספרדי, כדי שידע לענות לך בהתאם למסורת הספרדית.
הרבה אנשים מקבלים תשובות מחמירות מהרבנים שלהם בגלל שהם לא פירטו מספיק את השאלה.

הצעתי פעם לרב אשכנזי גדול ומפורסם (הוא דיין, ורב גדול בישיבה רצינית) לקחת תוסף תזונה לא כשר למשהו שהוא סבל ממנו, והוא סירב. וכששאלתי אותו אם זה הדעה שלו (שאסור לכולם), הוא אמר שלא, אבל הוא רצה להחמיר על עצמו והיה מוכן לסבול קצת בשביל לא להכניס לגוף שלו משהו לא כשר. אני מעריך את הבן אדם הזה מאוד, לא קל להחליט החלטה כמו שלו.

אני חרדי, תצחק, אבל אני מרגיש שהשבת נותן לי את הכוח של האימונים. וכל הוויתורים שלי באימונים לטובת הדת (כמו צומות, חגים, ושבת) רק מחזקות את האימונים שלי, כי אני מאמין שהכוח שלי מאלוקים.
סתם שיתוף קטן של ההסתכלות שלי בהקשר לקשר בין הדת שלי ולאימונים שלי.

מה שתחליט, אני מקווה שהיה לבריאות.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד לך על מה שאתה שומר.
יש לי הערכה אישית לכל אדם בעולם שמוותר על דברים שהוא רוצה בשביל דברים גדולים יותר (כמו דתיים, ספורטאים, הורים טובים, וכו'...). אני לא יודע מה הסיבות שלך, אבל זה כוח שאני מעריך.

אני במקרה אשכנזי שלוקח מוצרים לא כשרים כשיטת הספרדים (בגלל שהרבה רבנים אשכנזים סוברים כמו הספרדים בנידון הזה).
אני לא ממליץ לך לא להקשיב לרב שלך, ולחיות עם מצפון מציק.
אולי תבדוק אם הרב שלך גם ספרדי (אולי הוא אשכנזי, ולכן הוא ענה לך שאסור).
אם לא, תבדוק אם הוא יודע שאתה ספרדי, כדי שידע לענות לך בהתאם למסורת הספרדית.
הרבה אנשים מקבלים תשובות מחמירות מהרבנים שלהם בגלל שהם לא פירטו מספיק את השאלה.

הצעתי פעם לרב אשכנזי גדול ומפורסם (הוא דיין, ורב גדול בישיבה רצינית) לקחת תוסף תזונה לא כשר למשהו שהוא סבל ממנו, והוא סירב. וכששאלתי אותו אם זה הדעה שלו (שאסור לכולם), הוא אמר שלא, אבל הוא רצה להחמיר על עצמו והיה מוכן לסבול קצת בשביל לא להכניס לגוף שלו משהו לא כשר. אני מעריך את הבן אדם הזה מאוד, לא קל להחליט החלטה כמו שלו.

אני חרדי, תצחק, אבל אני מרגיש שהשבת נותן לי את הכוח של האימונים. וכל הוויתורים שלי באימונים לטובת הדת (כמו צומות, חגים, ושבת) רק מחזקות את האימונים שלי, כי אני מאמין שהכוח שלי מאלוקים.
סתם שיתוף קטן של ההסתכלות שלי בהקשר לקשר בין הדת שלי ולאימונים שלי.

מה שתחליט, אני מקווה שהיה לבריאות.
תודה רבה רבה אחי על כל העזרה. אני מסכים איתך על כל מה שאמרת.
אני בהחלט משתכנע עכשיו לקנות כשר דווקא חחח אני אעדכן אותך בסוף מה החלטתי לקנות. ואני ממש מודה לך על כל העזרה חפרתי לך פצצות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית