הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי הצום

עזוב

משתמש פעיל
920
262
נק' מוניטין:
377
920
262
היום יש "צום עשרה בטבת" ולא התעוררתי בבוקר לפני הצום לאכול.
אני במסה כרגע, ואמור להכניס באזור ה3600-3800 קלוריות ביום. חשבתי לעצמי לאחר הצום לעשות דבר כזה:
לאכול\לשתות 5 מעדנים או איך שלא קוראים לזה של הgopro, שבערך כל אחד מהם מכיל 200 קלוריות (יש כאלה פחות ויש כאלה יותר... אני כותב 200 כי אני מתכוון לקחת את הדווקא אלו של ה200 ו205)... לאחר מכן, לאכול חזה עוף (200 גרם) בבאגט... יוצא לי בערך 2,000 קלוריות... למישהו יש רעיון מה לאכול בכדי לאכול 1,600-1800 קלוריות נוספות ? ג'אנק לא בא בחשבון

נערך לאחרונה:
בתור אחד שצם היום, השלמתי עם כך שכנראה יהיה לי פחות קלוריות היום, אין מה לעשות.
הסיבה שלא אנסה לדחוף המון קלוריות בסוף הצום, זה בגלל שאני לא רוצה כאבי בטן.
גם נראה לי שהמזון פחות נספג בגוף כשאוכלים כמות ענקית בארוחה אחת, כך שמספר הקלוריות אולי יתחשבו אחרת.
אני מתכנן לשבור את הצום על מזון קל ולא עמוס קלוריות, כמו מרק, אורז, ודג. ואחרי שעתיים אולי להתחיל לאכול אוכל יותר כבד, ולנסות להעמיס יותר קלוריות אז. ולפני השינה שייק חלבון בנוסף.
בהצלחה

יום אחד של פחות קלוריות לא ישנה שום דבר בטווח הארוך, ככה שאין לך מה לדאוג

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שצם היום, השלמתי עם כך שכנראה יהיה לי פחות קלוריות היום, אין מה לעשות.
הסיבה שלא אנסה לדחוף המון קלוריות בסוף הצום, זה בגלל שאני לא רוצה כאבי בטן.
גם נראה לי שהמזון פחות נספג בגוף כשאוכלים כמות ענקית בארוחה אחת, כך שמספר הקלוריות אולי יתחשבו אחרת.
אני מתכנן לשבור את הצום על מזון קל ולא עמוס קלוריות, כמו מרק, אורז, ודג. ואחרי שעתיים אולי להתחיל לאכול אוכל יותר כבד, ולנסות להעמיס יותר קלוריות אז. ולפני השינה שייק חלבון בנוסף.
בהצלחה
אשריך שאתה צם.
מי אמר לך שלא כל המזון נספג אם אוכלים ארוחה אחת ענקית?
ואין לי כוונה לדחוף 3600-3800 ברגע שיוצא הצום מיד
אני מתכוון לחלק את זה לזמנים, בעזרת השם.
יש לך רעיון לארוחה?
מכיוון שיש אפשרות של ספירת קלוריות שבועית, אתה יכול להשלים בימים הבאים
אין לי בעיה לאכול אחרי הצום קלוריות 3600-3800, בעזרת השם.
אני פשוט מבקש רעיונות לארוחות.
יום אחד של פחות קלוריות לא ישנה שום דבר בטווח הארוך, ככה שאין לך מה לדאוג
אני מסוגל להכניס כמות קלוריות של 3600-3800 אחרי הצום, בעזרת השם. זו לא הבעיה, ברוך השם.
אני פשוט חושב על רעיונות לארוחות נוספות (לא ג'אנק)

מי אמר לך שלא כל המזון נספג אם אוכלים ארוחה אחת ענקית?
כך שמעתי, למרות ששיטת האוטופגיה אומרת שאחרי צום, דוווקא כן נספג קלוריות בכמויות גדולות.
אבל אם אתה עם כאבי בטן או משלשל מפיצוץ של אוכל, זה כנראה לא נספג.
יש לך רעיון לארוחה?
אני ענק על מיצי ירקות, אז אשבור את הצום עם 750 מ"ל מיץ גזר, סלרי, תפוח, וג'ינג'ר. מרק עוף, אורז עגול מלא (אהוב עלי) עם דג מושט או רבע עוף. ואחרי כמה שעות אוכל בערך ארוחה דומה. אלה ארוחות שמנסיוני משקמים אותי ליום אימון למחרת, נותנים לי הרגשה טובה, ואין לי שם תופעות לואי שהיו לי אחרי צומות כשאכלתי שטויות (בעיות וכאבי בטן, כאבי ראש, חוסר יכולת לאכול מספיק, נידודי שינה, ועוד...)

זה מה שעובד לי, תלמד מהנסיון שלך מה מתאים לך.

אני קראתי ולמדתי הרבה על הנושא, כי ממש סבלתי כל מוצאי צומות. וההנחיות הם מזון בלי הרבה שומן, מזון ספוג נוזלים (פסטה ואורז במקום לחם), מזון עם הרבה מינרלים (מיצים של פירות וירקות ומרקים), חלבון קל כמו דגים, הודו, עוף, ביצים (ולא בשר אדום. ולי אישית גם לא מתאים חלבי). ולא לנסות לאכול בארוחה הראשונה יותר מידי, אלא רק מאוחר יותר. לא לאכול פירות בכלל באותו ארוחה עם חלבון (או חלבון, או פירות, לא ביחד). אני חושב שגם יותר מידי סיבים תזונתיים (כמו ירקות ורוב סוגי הפירות חיים) יכולים לגרום אי נעימות, לכן אני מעדיף מיצים.

• פותח/ת השרשור
כך שמעתי, למרות ששיטת האוטופגיה אומרת שאחרי צום, דוווקא כן נספג קלוריות בכמויות גדולות.
אבל אם אתה עם כאבי בטן או משלשל מפיצוץ של אוכל, זה כנראה לא נספג.

אני ענק על מיצי ירקות, אז אשבור את הצום עם 750 מ"ל מיץ גזר, סלרי, תפוח, וג'ינג'ר. מרק עוף, אורז עגול מלא (אהוב עלי) עם דג מושט או רבע עוף. ואחרי כמה שעות אוכל בערך ארוחה דומה. אלה ארוחות שמנסיוני משקמים אותי ליום אימון למחרת, נותנים לי הרגשה טובה, ואין לי שם תופעות לואי שהיו לי אחרי צומות כשאכלתי שטויות (בעיות וכאבי בטן, כאבי ראש, חוסר יכולת לאכול מספיק, נידודי שינה, ועוד...)

זה מה שעובד לי, תלמד מהנסיון שלך מה מתאים לך.

אני קראתי ולמדתי הרבה על הנושא, כי ממש סבלתי כל מוצאי צומות. וההנחיות הם מזון בלי הרבה שומן, מזון ספוג נוזלים (פסטה ואורז במקום לחם), מזון עם הרבה מינרלים (מיצים של פירות וירקות ומרקים), חלבון קל כמו דגים, הודו, עוף, ביצים (ולא בשר אדום. ולי אישית גם לא מתאים חלבי). ולא לנסות לאכול בארוחה הראשונה יותר מידי, אלא רק מאוחר יותר. לא לאכול פירות בכלל באותו ארוחה עם חלבון (או חלבון, או פירות, לא ביחד). אני חושב שגם יותר מידי סיבים תזונתיים (כמו ירקות ורוב סוגי הפירות חיים) יכולים לגרום אי נעימות, לכן אני מעדיף מיצים.
תודה רבה אחי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית