הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שמירה על מצב קיים

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך

koba

משתמש פעיל
426
9
נק' מוניטין:
6
426
9
מצב שבו אני מעוניין לשמר את המשקלים שקיימים אצלי בתרגילי הבסיס כדי שאוכל לקדם דברים אחרים. באיזה מתכונת אני צריך לעבוד? כלומר סטים,חזרות ועצימות כדי לשמר בלבד

• פותח/ת השרשור
לבצע אותו דבר מה שעבדת בזמן האחרון ~
1. אם אני מתכוון להוסיף נפח גבוהה יהיה דווקא עדיף במקום נגיד לעשות לעשות את הנפח שעשיתי עד עכשיו לעשות יותר עצימות מאשר נפח בגלל של הנפח אקבל ממקום אחר שאני מתכנן להוסיף לתוכנית?
2. עד כמה הrm1 יהיה מושפע מעבודה של 3x5 לעומת 5x5 אם שניהם מובצעים על אותו משקל?

נערך לאחרונה:
לא הייתי מתעמק יותר מדי, על מנת לשמר מצב קיים צריך פשוט לעבוד בצורה סבירה עם משקלים שקרובים למה שאתה יכול. לא חובה נפח גבוה בכלל.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי מתעמק יותר מדי, על מנת לשמר מצב קיים צריך פשוט לעבוד בצורה סבירה עם משקלים שקרובים למה שאתה יכול. לא חובה נפח גבוה בכלל.
תן לי דוגמה.
אם נגיד היית עושה סמולוב או נפחים של 10 סטים בשבוע לפחות איך היית משמר את הסינגל שלך עם מינימום עבודה כדי לתת דגש למרכיבים אחרים? 3 סטים 80 אחוז על 5 חזרות יספיקו?

בעזהי"ת

נניח בשלשה השבועות הראשונים, פעמיים בשבוע, בכל אימון, שני סינגלים של סקוואט וסינגל של דדליפט, עם בערך 87.5% RM1, ובשבוע הרביעי באימון הראשון סינגל בודד עם 94% סקוואט, ובאימון השני שני סינגל בודד עם 94% דדליפט. לא הייתי מנסה בשום אופן להגיע עד 100% ממש: מתיש נפשית ועל כן חסר מטרה, ובד בבד, אם באימון כלשהו אתה מרגיש תשוש במיוחד, זה בסדר גמור לרדת בעוד 10% במשקלי העבודה.

ישנן עוד דרכים רבות, כמובן.

הקו שהנחה אותי כאן אינו רק תורת האימון אלא ההנחה שמי שרוצה לשמר, כרגע נמצא עם לא מעט עיסוקים מחוץ לחדר כושר, ומעדיף למעט באנרגיה המוקדשת למשקולנות, ולכן הנפח ממש אפסי, ועדיין ברמה הנדרשת כדי לשמור על יכולת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית