הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי מאזן שלילי

• פותח/ת השרשור LK
  • פורסם בתאריך

LK

משתמש פעיל
364
37
נק' מוניטין:
43
364
37
הגיוני שאם אני שוקל 72 על 1.73 אצטרך לאכול 1945 קלוריות (500 גרעון קלורי)?
לפני זה עשיתי 700 אבל אמרו לי שירד לי מהמסת שריר ושעדיף 500
בחיים שלי לא הייתי אוכל 1945 מאז שהתחלתי להתאמן ותמיד הייתי על 1600 בערך.. וזה גם כנראה למה איבדתי מסת שריר ורק עכשיו נפל לי האסימון, האם זה באמת הגיוני לאכול כלכך הרבה קלוריות? (בשבילי זה הרבה חח.. נכון נשמע מפגר..)
החישוב: (10 * 72) + (6.25 * 173 ) - (5 * 18) + 5
יוצא: 1716.25
1716.25*1.425 =2445.65625
עכשיו להחסיר 500 פחות 2445.65625-500=1945
(מתאמן 3-4 פעמים, בקרוב זה יהיה 5 אז אצטרך להכפיל כפול 1.55 ואז זה יצא בערך 2145 קלוריות בערך)
עריכה: כן, פעלתי על פי הנוסחה ה"מפורסמת" לחישוב הזה.

1716.25*1.425 =2445.65625
בעיקרון לפי החישוב אתה אמור להכפיל את ה BMR ב 1.2, לא 1.425, ואז יוצא 2060. אבל החישובים האלה זה רק להערכה ראשונית לא יותר מזה. אתה יכול להתחיל עם 1800, לראות בשבועות הראשונים את קצב השינוי במשקל ולהתאים לפי זה.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון לפי החישוב אתה אמור להכפיל את ה BMR ב 1.2, לא 1.425, ואז יוצא 2060. אבל החישובים האלה זה רק להערכה ראשונית לא יותר מזה. אתה יכול להתחיל עם 1800, לראות בשבועות הראשונים את קצב השינוי במשקל ולהתאים לפי זה.
ואז יוצא שאני צריך לאכול 1500 ואין מצב שבעולם כי אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע ולפי פה: המדריך המלא לחיטוב, עיצוב הגוף וירידה באחוזי שומן - ישראלבודי
כתוב שצריך להכפיל עם כמות האימונים השבועית.

ואז יוצא שאני צריך לאכול 1500 ואין מצב שבעולם כי אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע ולפי פה: המדריך המלא לחיטוב, עיצוב הגוף וירידה באחוזי שומן - ישראלבודי
כתוב שצריך להכפיל עם כמות האימונים השבועית.
תקשיב תסתכל על זה בשתי דרכים:
1. לאכול קצת יותר ולקזז את זה עם עוד אירובי
2. לאכול פחות ולעשות פחות אירובי או בכלל לא.
תיקח כמו שאמרו פה מספר קלוריות לדוגמא ותראה בממוצע שבועי מה קורה למשקל, ולפי זה תלך.

אתה צריך להכפיל ב1.55 זה נכון, המספר 500 זה יותר מדי גבוהה אפילו אבל כן זה מה שנהוג , בדרך כלל החישוב נעשה לפי 5-10% מהסך הקלורי ומשם מתקדמים זה כדי שהירידה תהיה מבוקרת ולשמר כמה שיותר מסת שריר

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להכפיל ב1.55 זה נכון, המספר 500 זה יותר מדי גבוהה אפילו אבל כן זה מה שנהוג , בדרך כלל החישוב נעשה לפי 5-10% מהסך הקלורי ומשם מתקדמים זה כדי שהירידה תהיה מבוקרת ולשמר כמה שיותר מסת שריר
יותר מדי גדול? חח מסתבר שהייתי כל יום במאזן בין 800 900 בערך... אז מה לא גדול?
תקשיב תסתכל על זה בשתי דרכים:
1. לאכול קצת יותר ולקזז את זה עם עוד אירובי
2. לאכול פחות ולעשות פחות אירובי או בכלל לא.
תיקח כמו שאמרו פה מספר קלוריות לדוגמא ותראה בממוצע שבועי מה קורה למשקל, ולפי זה תלך.
אני תמיד על אפשרות של לא 1 או 2, אני אוכל ובלי קשר בתוכנית עושה אירובי

יותר מדי גדול? חח מסתבר שהייתי כל יום במאזן בין 800 900 בערך... אז מה לא גדול?

אני תמיד על אפשרות של לא 1 או 2, אני אוכל ובלי קשר בתוכנית עושה אירובי
גם אופציה, הכי טוב תלך לפי מבחן המציאות, פשוט תישקל כל יום הבוקר אחרי שירותים, כל שבוע תעשה ממוצע של המשקל ותראה אם יש ירידה של חצי קילו בשבוע זאת ההמלצה אפשר קצת יותר קצת פחות, ותעבוד לפי זה.
לא יורד בכלל? תוסיף אירובי או תוריד אוכל קצת.
יורד יותר מדי? תרגיע קצת עם האירובי או שתוסיף קצת אוכל.
לא צריך להסתבך יותר מזה

• פותח/ת השרשור
גם אופציה, הכי טוב תלך לפי מבחן המציאות, פשוט תישקל כל יום הבוקר אחרי שירותים, כל שבוע תעשה ממוצע של המשקל ותראה אם יש ירידה של חצי קילו בשבוע זאת ההמלצה אפשר קצת יותר קצת פחות, ותעבוד לפי זה.
לא יורד בכלל? תוסיף אירובי או תוריד אוכל קצת.
יורד יותר מדי? תרגיע קצת עם האירובי או שתוסיף קצת אוכל.
לא צריך להסתבך יותר מזה
תודה רבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית