הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
אז כמו שאתם בטח יודעים, בקרוב יתקיימו בחירות לכנסת.
מטרת הדיון היא לשתף אחד את השני בדעותכם הפוליטיות, לדבר על המפלגות והמועמדים ועל מי לדעתכם צריך לשבת בכנסת הבאה ולמה.
היתרון בדיון הזה הוא שהכל יכול להיעשות באופן אנונימי ואף אחד לא צריך להזדהות. אני רואה את זה כיתרון מישום שפגשתי בהרבה אנשים שנמנעים מלהביע את דעותם הפוליטיות בפני אנשים אחרים (ובטח בציבור), ואני מאמין שזה נובע מחשש מתגובות ומחשבות של מה יחשבו עליהם וכדומה.
מעבר לכך, אני רואה בדיון הזה מטרה נעלה, מכיוון שהמצב כרגע לפי הסקרים ולפי איך שאני רואה את זה, הוא שהעם מפולג מאוד בדעותיו ובבחירותיו, וברור שזה לא טוב לנו כמדינה.
עם זאת, אולי נוכל לשכנע ולהשתכנע מהדיון, ובכך ליצור "גושים" אחידים יותר בדעותינו, ובכך נועיל לעצמנו גם באופן אישי וגם בתור עם ומדינה.

אתחיל עם השיקולים שלי וכמובן אשמח לתגובות ודעות בעניין:
השיקול הראשון שלי להצבעה בבחירות, הוא קודם כל להחליף את הממשלה הנוכחית כי אני מרגיש שבשנים האחרונות המדינה לא זזה הרבה קדימה ואפילו הולכת הרבה אחורה בהרבה אספקטים. אשמח להרחיב בנושא אם יהיה צורך.
מאותו שיקול, נובע שבשביל לעשות את זה, כדאי להצביע למפלגה הכי חזקה (חוץ מהליכוד), שלא תלך עם הליכוד. נכון לעכשיו כנראה שזאת תיהיה מפלגתו של גנץ.
שיקולים נוספים להצבעה, יהיו הדעות האישיות שלי ובאיזו מפלגה אני בוחר להאמין שיעשו שינוי חיובי למדינה. מהבחינה הזאת אני הולך עם יש עתיד, ואני מעדיף אותם מכמה סיבות על מפלגתו של גנץ:
1. דבר ראשון: בנתיים אין להם אפילו מצע מסודר. מפלגה ללא מצע זה פשוט בדיחה בעיניי.
2. מכל הדברים שגנץ דיבר עליהם, חוץ מהדברים שכל ראשי המפלגות אומרים (שזה יוקר המחייה, בתי חולים, ביטחון, שחיתויות וכו'), הוא דיבר רק על תחב"צ בשבת. מלבד זה, אין לו שום דעות "אמיתיות" והוא אוהב להגיד מה שכולם אומרים ומה שאנשים אוהבים לשמוע. אני לא קונה את זה כי הוא לא מדבר על דברים פרקטיים ומה הוא הולך לעשות תכלס.
3. זוהי הקדנציה הראשונה של גנץ ושל מפלגת חוסן לישראל. הוא ומפלגתו בחיים לא ישבו בממשלה ואני חושב שכדאי לתת את הקול שלי למישהו עם קצת יותר ניסיון שישב לפחות פעם אחת בממשלה ויש לו טיפה של מושג. לא מזלזל בו חס וחלילה, מעריך אותו על כך שהיה רמטכ"ל, אבל משם ולרוץ לראשות הממשלה לדעתי זו קפיצה גדולה מדיי.

לכן אני קצת מבולבל. מצד אחד יכול להיות שגנץ הוא היחיד שיכול להוביל ממשלה ללא נתניהו, מצד שני, זה פשוט נראה לי בדיחה שהוא יעמוד בראשות הממשלה לאור הסיבות שכתבתי.

נערך לאחרונה:
א. לא יודע גנץ הזה חנטריש. לא יודע להתראיין. הראיון שלו עם חנוך דאום משהו הזוי. בגלל זה אומרים לו לשתוק.
רואים שהבנאדם לא מנהל בעצמו את כל הקמפיין הוא הפוסטר שלהם. זה הכל בלי תפקיד.

דאום: "צביקה האוזר, שמופיע ברשימתך, הוא בעצם האבא של חוק הלאום, שאני מאוד בעדו. מה אתה חושב על החוק הזה?"

גנץ: "אנחנו מדינה יהודית. ובתור מדינה יהודית אי־אפשר להתווכח עם חשיבותו של החוק, עם הדגל, עם הסמלים, עם יום השבת, עם כל מה שהופך אותנו מסורתית למדינת היהודים. אחרי שאמרתי את זה ובתוך המציאות המאוד מיוחדת שבתוכה אנחנו חיים, כשיש לנו שותפים פעילים, חיים ומדממים, כמו הדרוזים והצ'רקסים, אנחנו פיקששנו בקטע הזה. לא רק אני אומר את זה. אומרים את זה כל אנשי הימין שאתה רוצה".

דאום: "איך תתקן את זה? תשנה את חוק הלאום?"

גנץ: "לא. כל מה שאמרנו הוא שאנחנו רוצים לתקן את הסיפור הזה. כי בלי שום קשר לחוק הלאום, אנחנו גם מדינה שאזרחיה שווים. אז יש מספיק חוקים שמתעסקים בשוויון האזרחי שיש לכל האנשים. לכן, היה פה פאול שאותו צריך למצוא את הדרך הנכונה לסדר. איך עושים את זה? יושבים בשיח. מטפלים בדבר הזה".

דאום: "אז חוק הלאום יישאר מבחינתך?"

גנץ: "חוק הלאום הוא חוק שחוקק. אבל אנחנו מזהים את הבאג בסיפור הזה, ואת זה צריך לסדר".

דאום: "אבל רוב העם מסכים לחוק הלאום".

גנץ: "אבל רוב העם גם חושב שצריך לסדר את זה".

דאום: "השאלה היא איך תסדר את זה".

גנץ: "נשב ונמצא את הדרך הטובה ביותר לסדר את זה. זה מה שאנחנו רוצים לעשות. אי־אפשר לדבוק רק בתהליכים. צריך לדבוק במטרות. אם המטרה שלנו היא שהחבר'ה האלה יהיו חלק מהסיפור, אנחנו צריכים לפתור את זה".

מה?????? הבנאדם מסבך את כל השאלה ככה שרואים שאין לו בעצמו מושג מה הוא רוצה מהחיים.

ב. בתור אחד שפיקד על חיילים בקרב הוא לא יכול שבועיים אחרי לשבת בקוצנרט לזכר הרוגים ערבים ויהודים ב''צוק איתן'' זה בזיון.
הקונצרט היהודי-ערבי להרוגי צוק איתן שהרגיז תושבים בדרום. בני גנץ השתתף גם - חדשות רוטר

ג. בתור רמטכ''ל זה בזיון שהוא אמר שהוא שלח את חיילי גולני למותם כדי שלא ייפגעו אזרחי האוייב.
גנץ ב-2015: סיכנתי את חיילי גולני "מטעמים מוסריים" - חדשות 20

ד. הבנאדם מלקק לכל אחד שיצטרף אליו גם אם הוא לא חושב כמוהו.
מה הקשר של עדינה בר שלום לגנץ.
הערכה: בני גנץ יחבור למפלגתה של עדינה בר שלום

ובכלל כל הרשימה שלו זה אנשים שלא מסכימים בכלל אחד עם השני, זה מתכון לאסון וירי בנגמ''ש יהיה לו כאב ראש ענק לנהל מפלגה כזו.

ה. הבנאדם לא יודע לעשות עסקים. נותן לבנאדם שלא עובר אחוז חסימה מקומות משוריינים.
המגעים בין גנץ ליעלון: הוצע ליעלון 3 מקומות בעשיריה הראשונה - חדשות רוטר

וזה מתחבר למה שהחברה שגנץ עבד בה העידו עליו:

עדויות שהגיעו ל''מעריב'' על כהונתו של בני גנץ בחברת הסייבר: רופס, נרפה, נטול יוזמה ואו רצון

עדויות שהגיעו למעריב על כהונתו של בני גנץ בחברת הסייבר: רופס, נרפה, נטול יוזמה ואו רצון - חדשות רוטר

וכו' וכו' וכו'

אני ימני בדעותיי ועדיין אין לי מושג במי אבחר.

נערך לאחרונה:
הליכוד. אני לא מתמצה יותר מידי בפוליטיקה ואני פשוט מעדיף להצביע לימין חזק (מבחינת הצבעות) המטרה שלי בהצבעה היא פשוט לתת
פחות במה לשמאל. לא טוען שהליכוד מדהימים פשוט זה עדיף. אני מאמין שאנשים כמוני זה חלק נכבד מההצבעות, אין ידע גדול בפוליטיקה אז הייי...ימין ליכוד (מחכה שיגידו לי שזה לא ימין) לפחות אני מודה בזה tho אם מישהו רוצה לשכנע אותי אחרת הוא מוזמן.

הליכוד מהסיבה הפשוטה שביבי הוא הרע במהותו. כרגע הוא האדם עם הכי הרבה ניסיון וידע לשמש כרה"מ

• פותח/ת השרשור
גנץ: "נשב ונמצא את הדרך הטובה ביותר לסדר את זה. זה מה שאנחנו רוצים לעשות. אי־אפשר לדבוק רק בתהליכים. צריך לדבוק במטרות. אם המטרה שלנו היא שהחבר'ה האלה יהיו חלק מהסיפור, אנחנו צריכים לפתור את זה".
מה?????? הבנאדם מסבך את כל השאלה ככה שרואים שאין לו בעצמו מושג מה הוא רוצה מהחיים.
זה בדיוק מה שאמרתי כאן:
2. מכל הדברים שגנץ דיבר עליהם, חוץ מהדברים שכל ראשי המפלגות אומרים (שזה יוקר המחייה, בתי חולים, ביטחון, שחיתויות וכו'), הוא דיבר רק על תחב"צ בשבת. מלבד זה, אין לו שום דעות "אמיתיות" והוא אוהב להגיד מה שכולם אומרים ומה שאנשים אוהבים לשמוע. אני לא קונה את זה כי הוא לא מדבר על דברים פרקטיים ומה הוא הולך לעשות תכלס.

ה. הבנאדם לא יודע לעשות עסקים. נותן לבנאדם שלא עובר אחוז חסימה מקומות משוריינים.
המגעים בין גנץ ליעלון: הוצע ליעלון 3 מקומות בעשיריה הראשונה - חדשות רוטר
לגבי זה, דווקא כל הכבוד לו. אחרת המנדטים של בוגי ילכו לפח. זה דווקא מראה קצת שהוא מוכן לוותר על טובת המפלגה שלו לטובת המדינה. אלו קולות שבמקום ללכת לפח, ישרתו את המרכז במאבק נגד הליכוד.

זה בדיוק מה שאמרתי כאן:

לגבי זה, דווקא כל הכבוד לו. אחרת המנדטים של בוגי ילכו לפח. זה דווקא מראה קצת שהוא מוכן לוותר על טובת המפלגה שלו לטובת המדינה. אלו קולות שבמקום ללכת לפח, ישרתו את המרכז במאבק נגד הליכוד.
ראה סעיף ד' שלי אחי.
ד. הבנאדם מלקק לכל אחד שיצטרף אליו גם אם הוא לא חושב כמוהו.
מה הקשר של עדינה בר שלום לגנץ.
הערכה: בני גנץ יחבור למפלגתה של עדינה בר שלום

ובכלל כל הרשימה שלו זה אנשים שלא מסכימים בכלל אחד עם השני, זה מתכון לאסון וירי בנגמ''ש יהיה לו כאב ראש ענק לנהל מפלגה כזו.

עוד נוסיף שעל אורלי לוי שאמרה עליו: :"הבן שלי בכיתה ו מתנסח יותר יפה"
ועל העקרונות שלו: "העקרונות והמצע שלו שורה וחצי..."
חדשות 12 חושף קלטות של אורלי לוי תוקפת את גנץ - חדשות רוטר

ועדיין הבנאדם מחזר אחריה כאילו זה להיות חסר עמוד שדרה מבלי כבוד עצמי. זה מוגזם. הוא לא בטוח בעצמו בכלל הוא רוצה להיות מובל ולא מוביל.

• פותח/ת השרשור
הליכוד. אני לא מתמצה יותר מידי בפוליטיקה ואני פשוט מעדיף להצביע לימין חזק (מבחינת הצבעות) המטרה שלי בהצבעה היא פשוט לתת
פחות במה לשמאל. לא טוען שהליכוד מדהימים פשוט זה עדיף. אני מאמין שאנשים כמוני זה חלק נכבד מההצבעות, אין ידע גדול בפוליטיקה אז הייי...ימין ליכוד (מחכה שיגידו לי שזה לא ימין) לפחות אני מודה בזה tho אם מישהו רוצה לשכנע אותי אחרת הוא מוזמן.
הליכוד מהסיבה הפשוטה שביבי הוא הרע במהותו. כרגע הוא האדם עם הכי הרבה ניסיון וידע לשמש כרה"מ
לא מבין אתכם, ואת כל האנשים שמתכוונים להצביע ליכוד.
עזבו רגע ימין שמאל מרכז עמו. את מי זה מעניין הביטוים חסרי המשמעות האלה. תסתכלו על המדינה היום, תסתכלו על המדינה לפני 10 שנים. מה ההבדל? אני אגיד לכם:
1. מחירי הדיור עלו וממשיכים לעלות. הילדים שלכם בקצב הזה במקרה הטוב יגורו בשכירות כל החיים. לא רוצה לתאר מה יקרה במקרה הרע.
2. יוקר המחיה עלה וממשיך לעלות.
3. מערכת הבריאות הפכה להיות זוועתית מתמיד. אם לא ביקרתם לאחרונה במחלקות המיון באחד מבתי החולים בארץ, אז אני גם מאחל לכם שלא תבקרו, אבל בתור אחד שכן ביקר אני יכול להגיד לכם שהמצב שם קטסטורפלי.כנ"ל לגבי התורים בקופות החולים.
4. כמה כסף ביבי לקח מהמדינה והשקיע אותו בתחת של עצמו (אהמ מטוס פרטי).. כמה שחיתויות, ואני לא רוצה לתאר לעצמי כמה דברים שאנחנו עוד לא יודעים עליהם אפילו.
5. מישהו אמר ימין? בפעם הקודמת שירו עלינו 5000 רקטות לא הגבנו.
6. המצב בכבישים (פקקים וכד').
7. מיסים.
ואני בטוח שיש עוד לא מעט.

אז למה לעזזל להצביע למפלגה שרק מחריבה לנו את המדינה?
ועוד יותר אני לא מבין, את זה שאותם אנשים עוד מתלוננים שהכל יקר פה וההתנהלות של המדינה על הפנים.

עזבו רגע ימין שמאל מרכז עמו. את מי זה מעניין הביטוים חסי המשמעות האלה. תסתכלו על המדינה היום, תסתכלו על המדינה לפני 10 שנים. מה ההבדל? אני אגיד לכם:
1. מחירי הדיור עלו וממשיכים לעלות. הילדים שלכם בקצב הזה במקרה הטוב יגורו בשכירות כל החיים. לא רוצה לתאר מה יקרה במקרה הרע.
3. מערכת הבריאות הפכה להיות זוועתית מתמיד. אם לא ביקרתם לאחרונה במחלקות המיון באחד מבתי החולים בארץ, אז אני גם מאחל לכם שלא תבקרו, אבל בתור אחד שכן ביקר אני יכול להגיד לכם שהמצב של קטסטורפלי.כנ"ל לגבי התורים בקופות החולים.
4. כמה כסף ביבי לקח מהמדינה והשקיע אותו בתחת של עצמו.. כמה שחיתויות, ואני לא רוצה לתאר לעצמי כמה דברים שאנחנו עוד לא יודעים עליהם אפילו.
7. מיסים.

ועוד יותר אני לא מבין, את זה שאותם אנשים עוד מתלוננים שהכל יקר פה וההתנהלות של המדינה על הפנים.

זה הימין עם הכי הרבה הצבעות. להצביע למפלגה ''עדיפה'' וחלשה זו הצבעה זרוקה, עדיף כבר לא להצביע.

• פותח/ת השרשור
זה הימין עם הכי הרבה הצבעות. להצביע למפלגה ''עדיפה'' וחלשה זו הצבעה זרוקה, עדיף כבר לא להצביע.
זה לא ימין! זה כלום.
זו אולי מפלגה שבמקורות שלה יש לה ערכי ימין, אבל בפועל הם לא עושים שום דבר.
וגם אם זה כן ימין, וזו מפלגה גרועה, אז להצביע להם רק כי זה ימין?
לי ממש לא אכפת אם את המפלגה שאני מצביע לה מכנים שמאל או ימין או מרכז. מה שמעניין זה שזאת תיהיה מפלגה שתשנה את המצב הנכחי לטובה.

זה לא ימין! זה כלום.
זו אולי מפלגה שבמקורות שלה יש לה ערכי ימין, אבל בפועל הם לא עושים שום דבר.
וגם אם זה כן ימין, וזו מפלגה גרועה, אז להצביע להם רק כי זה ימין?
לי ממש לא אכפת אם את המפלגה שאני מצביע לה מכנים שמאל או ימין או מרכז. מה שמעניין זה שזאת תיהיה מפלגה שתשנה את המצב הנכחי לטובה.

כלום עדיף על מפלגות שחושבות שאפשר לעשות שלום.

• פותח/ת השרשור
כלום עדיף על מפלגות שחושבות שאפשר לעשות שלום.
חוסן לישראל ויש עתיד ממש לא בעניין של הסכמי שלום כרגע. גם לא מפלגת העבודה אפילו. אם יש לך זמן תראה קצת ראיונות של ראשי מפלגות ותקרא קצת מצעים. חלקם אמרו במפורש שלא ינהלו מו"מ עם ארגוני טרור.

ביבי הוא לא ימין זה ידוע. אפשר לראות את זה בהבלגות שלו. פינוי ישובים. חוסר הרתעה וכו' וכו'...
אבל אני לא רואה איך השמאל יפתור לי את הבעיות החברתיות-כלכליות... כי הם לא.
אני ללא ספק חושב שצריך לעשות יותר בקטע החברתי-כלכלי אני לא חושב שלשמאל יש פתרון לזה. זה הכל.

אני אצביע ימין בכל מקרה כי אני לא בעד חלוקת פיסת גרגר חול מאדמת ארץ ישראל. אין לנו מדינה אחרת זה הכל.
לא יודע למי אצביע... אבל זה יהיה ימין ולא פייגלין (הבנאדם היה כבר בכנסת ולא עשה שום דבר משמעותי..)

עזבו רגע ימין שמאל מרכז עמו. את מי זה מעניין הביטוים חסרי המשמעות האלה. תסתכלו על המדינה היום, תסתכלו על המדינה לפני 10 שנים. מה ההבדל? אני אגיד לכם:
3. מערכת הבריאות הפכה להיות זוועתית מתמיד. אם לא ביקרתם לאחרונה במחלקות המיון באחד מבתי החולים בארץ, אז אני גם מאחל לכם שלא תבקרו, אבל בתור אחד שכן ביקר אני יכול להגיד לכם שהמצב שם קטסטורפלי.כנ"ל לגבי התורים בקופות החולים.
4. כמה כסף ביבי לקח מהמדינה והשקיע אותו בתחת של עצמו (אהמ מטוס פרטי).. כמה שחיתויות, ואני לא רוצה לתאר לעצמי כמה דברים שאנחנו עוד לא יודעים עליהם אפילו.
7. מיסים.

קודם כל להגיד רק לא ביבי לא עובד חשבתי שהשמאל(או כל בן אדם שפוי אחר) הבין את זה מזמן תגיד מה אתה מציע במקום

1. תתלונן שאנשים משלמים אל תתלונן על המדינה אתה מוזמן להגיד להורים שלך למכור את הדירה שלהם ב5 שקל אם בא להם ואם אתה לא יכול אל תקנה דירה אם אנשים קונים דירות בקצב אז אנשים ימשיכו למכור דירות במחירים הכי גבוהים שהם יכולים לקחת
2. את מי אתה מציע במקום?
3. ככה זה מערכת בריאות ציבורית
4. אמה המטוס לא שלו... אשמח לשמוע באיזה שחיתויות הוא הורשע?
5. מתי?
6. הצעות?
7. הצעות?

חוסן לישראל ויש עתיד ממש לא בעניין של הסכמי שלום כרגע. גם לא מפלגת העבודה אפילו. אם יש לך זמן תראה קצת ראיונות של ראשי מפלגות ותקרא קצת מצעים. חלקם אמרו במפורש שלא ינהלו מו"מ עם ארגוני טרור.
יאיר לפיד זה הבנאדם הכי זגזגן במדינה. חבל שלא שמרתי את כל עשרות הפעמים שיאיר לפיד אמר א' ואחרי חודשיים (לא שנים, מספר חודשים) אמר הפוך. הבנאדם בלי עמוד שדרה כלל.
מפלגת העבודה אין מה לדבר בכלל זה שמאל נטו. לא אצביע שמאל גם אם אקדח מוצמד לראשי.

מה יעזור לי להצביע למפלגות כאלו אם אני יודע שהליכוד יעברו אותם? עדיף לחזק את הליכוד ולא לתת צ'אנס קטן לשמאל.

7. מיסים.

מסכים חלקית עם דבריך, אך אינך יכול לדעת שאכן מפלגה אחרת שתבחר בה תשנה את הדברים. אבל אני התכוונתי מבחינה צבאית ובטחונית. יש איום יותר גדול מעזה. שנקרא איראן וצריך גם להתייחס לזה. יוקר המחיה פה נורא אך להחליף רהמ לא חושב שזה יהיה הפתרון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית