הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
אז זהו, שלא.
אתה חושב שבנאדם במדינה מערבית באמת מבדיל בין מהגר מישראל או מעיראק, טורקיה, מצרים? ממש לא. מזרח תיכון זה מזרח תיכון בשבילהם.

אתה שוב נכנס להנחות יסוד שאני לא מדבר עליהם, ״מהגר מוסלמי״. מי דיבר על דת או על אפילו ארץ מוצא? הדיון הוא על מהגרים באופן כללי. לגבי מהגרים מוסלמים, מה הבעיה עם מהגרים מוסלמים מבנגלדש לדוגמא (אני מניח שאתה לא יודע כלום עליהם)? אני עובד עם 3 כאלה די קרוב, ואם יש להם מכנה משותף - הם שקטים, עובדים קשה, משכילים ואוהבים את כולם.

בגלל זה אני חוזר ומדגיש:
הגירה המונית בלי שום קריטריונים - ממש לא
הגירה מבוקרת בהתאם לצרכים של המדינה והנתונים האישיים של המועמדים (השכלה, הכשרה, עבר פלילי) - כן, בהתאם לצורך

בלי חלילה לזלזל, אבל בארץ אין לך שום הגירה ״נורמלית״. יש לך אפריקאים חלקם פליטים אורגינל חלקם מהגרים כלכליים שקופצים מעל הגדר, יש לך יהודים שעושים עלייה ויש לך מהגרי עבודה זמניים (סינים, פיליפינים, תאילנדים) שרוב התושבים לא נחשפים אליהם. לאנשים בארץ אין מושג איך הגירה ״נורמלית״ נראית, רק מי שמהגר בעצמו לארץ אחרת.
עבדתי באזרבייג'ן כמה שבועות עם הצבא שלהם,אחלה של אנשים,אוהבים יהודים, ראיתי שם איראנים ודיברתי איתם פרסית ואנגלית.
אחלה אנשים,דת לא מצביעה של התנהגות.
ארץ מוצע והתרבות שלה ברוב הפעמים משפיעה,קל לזהות יהודים בחול,לדוג' עגלות

נשאל את זה אחרת איזה קבוצה באוכלוסיה במדינות אירופאיות מעלות את כמויות הפשע והאונס במימדים לא פרופורציונליים לאחוז באכלוסיה במדינות האירופאיות
ומבצעות אפילו פשעים ברמות חומרה שלא היו באותן מדינות
(רמז: זה לא מהגר יהודי מישראל עם תואר)

רמז - זה גם לא מהגרים סינים, הודים או בנגלדשים מוסלמים עם או בלי תואר.

אתה מנסה לחתור לזה שמהגרים מוסלמים ללא השכלה וללא בדיקות רקע אחראים לאחוז גבוה של פשיעה.

אנחנו מסכימים כמעט על הכל, אבל אתה לא מסוגל להודות שהבעיה היא לא הגירה באופן כללי אלא הגירה ספציפית של אנשים בלי בדיקות בלי מסמכים בלי הכשרה/השכלה ממדינות עולם שלישי.
עבדתי באזרבייג'ן כמה שבועות עם הצבא שלהם,אחלה של אנשים,אוהבים יהודים, ראיתי שם איראנים ודיברתי איתם פרסית ואנגלית.
אחלה אנשים,דת לא מצביעה של התנהגות.
ארץ מוצע והתרבות שלה ברוב הפעמים משפיעה,קל לזהות יהודים בחול,לדוג' עגלות
אין לי הסבר לזה, אבל כל איראני שאי פעם פגשתי היה נחמד בצורה יוצאת דופן ומאוד סימפטי כלפי ישראל וממש התרגשו לראות ולדבר איתי.

רמז - זה גם לא מהגרים סינים, הודים או בנגלדשים מוסלמים עם או בלי תואר.

אתה מנסה לחתור לזה שמהגרים מוסלמים ללא השכלה וללא בדיקות רקע אחראים לאחוז גבוה של פשיעה.

אנחנו מסכימים כמעט על הכל, אבל אתה לא מסוגל להודות שהבעיה היא לא הגירה באופן כללי אלא הגירה ספציפית של אנשים בלי בדיקות בלי מסמכים בלי הכשרה/השכלה ממדינות עולם שלישי.

אין לי הסבר לזה, אבל כל איראני שאי פעם פגשתי היה נחמד בצורה יוצאת דופן ומאוד סימפטי כלפי ישראל וממש התרגשו לראות ולדבר איתי.
כי ברור שהגירה ששני הצדדים מרוויחים ממנה היא חיובית אבל זה לא המצב הכללי כיום

כי ברור שהגירה ששני הצדדים מרוויחים ממנה היא חיובית אבל זה לא המצב הכללי כיום
אוקיי סוף סוף הגענו להסכמה.
זה לא המצב הכללי כיום שאתה מכיר, כי הגירה ״רגילה״ זה לא משהו שמעניין אף אחד בדר״כ וזה לא משהו שמדברים עליו בחדשות וכו׳... יש מדינות עם הגירה ״רגילה״ מאוד גדולה כמו אוסטרליה, ניו זילנד, קנדה, ארה״ב, אנגליה וכו׳.

אגב, גם הגירה כזאת טומנת בתוכה חסרונות. לדוגמא באוסטרליה / סידני:
למי שיש כסף ומשכיל, יחסית קל להגר (לומדים כאן בהון עתק ומקבלים ויזה אח״כ, אם אתה יודע לתכנן את הצעדים שלך תוכל להשאר כאן). כרגע סידני מפוצצת במהגרים, בעיקר סינים משכילים שלמדו כאן, מחירי הדיון עלו בטירוף, מקומיים בורחים למדינות (סטייסט) אחרות כדי להתקיים בכבוד.
בנוסף, חברות מעדיפות להעסיק מהגרים כמוני בשכר לא גבוה מאשר לשלם לאוסטרלים שכר גבוה יחסית. אם לא הייתה הגירה גדולה של מהנדסים, כל מהנדס היה מרוויח הרבה יותר כי יש ביקוש גבוה. האוסטרלים היו מרוויחים יותר.
לכל דבר יש יתרונות וחסרונות...

אוקיי סוף סוף הגענו להסכמה.
זה לא המצב הכללי כיום שאתה מכיר, כי הגירה ״רגילה״ זה לא משהו שמעניין אף אחד בדר״כ וזה לא משהו שמדברים עליו בחדשות וכו׳... יש מדינות עם הגירה ״רגילה״ מאוד גדולה כמו אוסטרליה, ניו זילנד, קנדה, ארה״ב, אנגליה וכו׳.

אגב, גם הגירה כזאת טומנת בתוכה חסרונות. לדוגמא באוסטרליה / סידני:
למי שיש כסף ומשכיל, יחסית קל להגר (לומדים כאן בהון עתק ומקבלים ויזה אח״כ, אם אתה יודע לתכנן את הצעדים שלך תוכל להשאר כאן). כרגע סידני מפוצצת במהגרים, בעיקר סינים משכילים שלמדו כאן, מחירי הדיון עלו בטירוף, מקומיים בורחים למדינות (סטייסט) אחרות כדי להתקיים בכבוד.
בנוסף, חברות מעדיפות להעסיק מהגרים כמוני בשכר לא גבוה מאשר לשלם לאוסטרלים שכר גבוה יחסית. אם לא הייתה הגירה גדולה של מהנדסים, כל מהנדס היה מרוויח הרבה יותר כי יש ביקוש גבוה. האוסטרלים היו מרוויחים יותר.
לכל דבר יש יתרונות וחסרונות...
אתה משווה חיסרון של שכר לא גבוה מאוד לחיסרון של רצח ואונס?

בגלל שנושא הפלסטינים עלה פה, רעיון מעניין לפתרון הסכסוך שעד כה הוא הפתרון הישים היחיד שראיתי -

אני לכחלון..
למרות שנחלש
היחיד ששם לי כסף בכיס
מדבר כזיג צעיר עם ילד
לצערי המחייה פה הורידה את העניין שלי בסוגיות אחרות כמו עזה ואייראן.

בסרטון דובר על הבעיה, לא על הפתרון...
זו הגרסה המלאה, מאוד ממליץ - הליברל הקלאסי
בכל מקרה יש גם חומר בויקיפדיה אבל פחות מפורט.
אני לכחלון..
למרות שנחלש
היחיד ששם לי כסף בכיס
מדבר כזיג צעיר עם ילד
תעשה טובה ואל תעזור למחבל הזה לעבור את אחוז החסימה.
הוא לא באמת שם לך כסף בכיס, הוא לקח לך ושם קצת פחות בחזרה, ואתה והילדים שלך תשלמו את ההפרש + הרבה מאוד ריבית.

אני לכחלון..
למרות שנחלש
היחיד ששם לי כסף בכיס
מדבר כזיג צעיר עם ילד
הוא לא סתם נחלש. יש סיבה לזה... בזמנו עשה דברים טובים אנחנו משלמים פחות על טלפון. למי שיש ילדים ויש נקודות זיכוי מקבל יותר $ . משלם פחות מס וכו וכו. אבל בנושא הכי חשוב במדינה שזה הדיור. הוא נכשל. תוכנית מחיר למשתכן לא דופקת כמו שצריך. יש עם זה הרבה בעיות. והפתרון מצע של מפלגת זהות זה הפתרון הכי חכם ונכון לעשות. כל עוד מקרקעי ישראל שולט בכל הקרקע והבנקים לא מעלים עוד ריבית מחירי הדירות לא יורדות מספיק וזוג צעיר בישראל לא יכול לקנות דירה. שורה תחתונה כחלון נכשל. שיזוז לצד ויתן לאחרים לעשות תעבודה.

אם נניח את ץ הדיון התרבותי בצד
בגלל אנשים מתלהמים שזורקים מילים חסרות קשר למציאות ככמו מחבל ובוגד על כל מי שלא בדעתם אני נוטה לא להשתתף בדיונים האלה..
אי אפשר לדבר עובדתית בלי לקרוא לכחלון מחבל?
הרי ברור לך שאם הוא יתבע אוותך הוא ינצח כי אין לל עובדות לזה נכון?
בנוגע לדיור זה עניין פרסונלי.. אני בעל דירה כך שאין לי אינטקס ממשי שהוא יוריד את המחירים..
אבל מבין לליבם של אלה שרוצים לקנות באמת מחיר מטורף
אגב כמעט לא ניתן להוריד את המחירים כמו שהיית רוצה בגלל שהמשק מושקע יותר מידי בנדלן
אם המחירים ירדו פה דרמטית אנשים לא ישתמו את המשכנתאות שלהם כי לא כדאי לשלם 20 שנה לםי ערך מיליון אם בסוף הדרך הנכס שווה 700k
עדיף שהבנק ייקח את הבית

הוא לא סתם נחלש. יש סיבה לזה... בזמנו עשה דברים טובים אנחנו משלמים פחות על טלפון. למי שיש ילדים ויש נקודות זיכוי מקבל יותר $ . משלם פחות מס וכו וכו. אבל בנושא הכי חשוב במדינה שזה הדיור. הוא נכשל. תוכנית מחיר למשתכן לא דופקת כמו שצריך. יש עם זה הרבה בעיות. והפתרון מצע של מפלגת זהות זה הפתרון הכי חכם ונכון לעשות. כל עוד מקרקעי ישראל שולט בכל הקרקע והבנקים לא מעלים עוד ריבית מחירי הדירות לא יורדות מספיק וזוג צעיר בישראל לא יכול לקנות דירה. שורה תחתונה כחלון נכשל. שיזוז לצד ויתן לאחרים לעשות תעבודה.
מה שהוא עשה עם שוק הסלולר היה קפיטליסטי ,אחכ הוא קצת איבד את הצפון והלך להתסובב אחרי הזנב הסוציליסטי שלו

אני לא חושב שכחלון היה שר אוצר מעולה, אבל אני חושב שהוא בנאדם טוב עם ערכים טובים והרצון שלו בכיוון הנכון. מחבל הוא לא.

הדבר שככל הנראה הכי מפריע לי אצלו, שהוא הקים את כולנו עם ערכים זהים ליש עתיד במקום להצטרף למפלגה קיימת. כנ״ל בבחירות הנוכחיות היה יכול להצטרף לכחול לבן.

מי שזוכר מה היה בארץ לפני 20+ שנה, ומסתכל היום על הריבוי מפלגות ״אותו דבר״ זה פשוט מגוחך. כל אחד עם אגו מוגזם מקים מפלגה. זה לא עוזר לאף אחד.

הקשת הפוליטית לא כל כך מורכבת כמו שעושים אותה.

בשורה התחתונה המהלך הכי חכם / הגיוני היה האיחוד של גנץ ולפיד. חבל שלא עוד הצטרפו.

אם נניח את ץ הדיון התרבותי בצד
בגלל אנשים מתלהמים שזורקים מילים חסרות קשר למציאות ככמו מחבל ובוגד על כל מי שלא בדעתם אני נוטה לא להשתתף בדיונים האלה..
אי אפשר לדבר עובדתית בלי לקרוא לכחלון מחבל?
הרי ברור לך שאם הוא יתבע אוותך הוא ינצח כי אין לל עובדות לזה נכון?
בנוגע לדיור זה עניין פרסונלי.. אני בעל דירה כך שאין לי אינטקס ממשי שהוא יוריד את המחירים..
אבל מבין לליבם של אלה שרוצים לקנות באמת מחיר מטורף
אגב כמעט לא ניתן להוריד את המחירים כמו שהיית רוצה בגלל שהמשק מושקע יותר מידי בנדלן
אם המחירים ירדו פה דרמטית אנשים לא ישתמו את המשכנתאות שלהם כי לא כדאי לשלם 20 שנה לםי ערך מיליון אם בסוף הדרך הנכס שווה 700k
עדיף שהבנק ייקח את הבית
לא, אי אפשר.

אני אתחיל מהסוף - כחלון הוא השר אוצר הכי גרוע בהסטוריה של מדינת ישראל מאז שהפסקנו להדפיס כסף בלי תקנה וכמעט גמרנו את המדינה.
כחלון פרץ את יעד הגרעון בפער אדיר.
זה אומר שהמדינה אמרה "וואלה, השנה אני רוצה להיות במינוס X בחשבון בנק" ואז הגיע כחלון, והכניס אותנו למינוס של 10 מיליארד(!!!!!) שקל מעבר למינוס שכבר תכננו להיות בו.
אני אפילו לא מדבר על הקומבינות שהוא עשה כדי לכסות את המינוס הזה רק להשנה וכמה שהוא ניסה להסתיר את המינוס עצמו.

בכל אופן, אחרי שהוא סיים לחלק לעובדי הנמל, חברת החשמל ובעלי פנסיה תקציבית מיליארדים-עשרות מיליארדים לכל קבוצה, הוא גילה שאנחנו במינוס המדובר אפילו אחרי הפוקס שהיה לו עם מובילאיי שהכניסה בוחטות של כסף.

מה אכפת לך, אתה בטח שואל.
תחשוב כמה ריבית אתה משלם על מינוס של 2000 שקל בבנק ואז תדמיין כמה ריבית נשלם על ה10 מיליארד אקסטרה האלה.
עכשיו תחשוב על זה ששר האוצר הבא יאלץ להעלות מיסים בגלל זה ולא רק שאתה תשלם יותר מיסים, גם אתה והילדים שלך תעבדו קשה יותר כדי להחזיר את ה10 מיליארד הזה.

ה10 מיליארד האלה יכלו ללכת לבטחון או בריאות, או (חס וחלילה) להשאר אצלך בכיס.
מכיוון שהם לא יכלו למקומות האלה, האנשים שהיה אפשר להציל עם הכסף הזה ימותו ומכאן - מחבל (כלכלי).

נותן צ'אנס לזהות כי פשוט נמאס לי מכל המושחתים וחסרי היכולת האחרים.

מה גם שהמצע הכלכלי שלהם נשמע מאוד מעניין ככה שהקול שלי מובטח להם.

כולה ניצחון אחד על נבחרת שבעזרת אריאל הרוש לא הביסו אותנו כי ההגנה בטח לא עשתה את התפקיד שלה כמו שקורה בכל משחק של הנבחרת.
הבעיה לא בהגנה.הבעיה בקישור.
חוץ מדור פרץ אף אחד בנבחרת לא באמת משחק.
שלא נדבר על זה שאף אחד שם בכלל לא יכולת לתת כדור עומק קטלני,כמצופה מקשר.

הבלמים דווקא סגרו יפה מאוד על ארנאטוביץ,שהוא בערך 1.95 וחזק מאוד

פייגלין כבר היה בכנסת מ2012 עד 2015, מה הוא עשה חוץ ממהומות מישהו יודע, זוכר, שמע?
אני לא.
גם אני הוקסמתי מחלק מהמצע שלו, אבל כבר הייתה לו הזדמנות ולא זכור לי משהו שהוא קידם למעננו בכנסת.
הוא גם היה במפלגה שהייתה חלק מהקואליציה ובפרט במפלגה הנבחרת אז אי אפשר להגיד שלא היו לו נתוני פתיחה טובים כדי לעבוד למען האזרח ולקבל תמיכה מחבריו.
תתנו קולות למי שבאמת עבד ועשה משהו, או לפחות הזדמנות למי שלא היה עדיין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית