הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Madcow + להוריד אחוז שומן

FreakAthlete

משתמש מתחיל
80
0
נק' מוניטין:
0
80
0
המשקלים שלי הם ל5
100 סקוואט
110 דדליפט
60 בנץ

אני יוכל להתקדם במשקלים בחיטוב?
האם זו תכנית טובה לחיטוב ?
המטרה זה 120 סקוואט ו140 דדליפט זה אפשרי בחיטוב ?

חיטוב זה מצב קטבולי של הגוף.
מסה זה מצב אנאבולי של הגוף.
אתה בעצם מנסה להתחזק,בתכנית של כוח/מסה בדיאטה של חיטוב?
משונה לי קצת..
תבחר כיוון אחד,להתחטב,או לגדול ולהתחזק.
להביא את שניהם ביחד מצריך מדידת קלוריות/חלבונים/מנוחה ואימונים כלכך מדוייקים,שלטווח הארוך זה פשוט לא שווה את זה.
עזוב אותך מהרפתקאות
ויותר מזה..מכל תכנית שיכלת לחשוב עליה לחיטוב,הלכת על madcow?

• פותח/ת השרשור
חיטוב זה מצב קטבולי של הגוף.
מסה זה מצב אנאבולי של הגוף.
אתה בעצם מנסה להתחזק,בתכנית של כוח/מסה בדיאטה של חיטוב?
משונה לי קצת..
תבחר כיוון אחד,להתחטב,או לגדול ולהתחזק.
להביא את שניהם ביחד מצריך מדידת קלוריות/חלבונים/מנוחה ואימונים כלכך מדוייקים,שלטווח הארוך זה פשוט לא שווה את זה.
עזוב אותך מהרפתקאות
ויותר מזה..מכל תכנית שיכלת לחשוב עליה לחיטוב,הלכת על madcow?
הלינארית הכי מומלצת שמעתי

אויש..שטויות במיץ.
הקטע בתכנית לינארית זה לאכול המון ולגדול בשביל להצליח להתחזק מאימון לאימון/שבוע לשבוע ולהרים משקל יותר כבד.

איך בדיוק זה מסתדר עם חיטוב?
המטרה בחיטוב זה לשמור על השריר שצברת ולהוריד כמה שיותר אחוז שומן.
@MasterSplitter אתה מכיר דבר כזה?? לינארית בחיטוב?
@MasterSplitter

נערך לאחרונה:
אפשר להתחזק תוך כדי גרעון קלורי, רצוי שלא יהיה גבוה מדי.
כמובן שההתחזקות תהיה איטית יותר, וככל שיורדים יותר במשקל ככה אפשר לצפות פחות להתקדם.

איך אפשר לשאוף בכלל להתקדם בחיטוב? המטרה היא להוריד כמה שיותר שומן ולשמור על כמה שיותר שריר. לנסות להתחזק,ועוד במשקלים די משמעותיים כמו שהוא כתב זה נראה לי מגוחך.
אתה לדוגמה יכול לשבור שיא 1rm בנץ פרס במהלך החיטוב?. זה עקרונות מנוגדים.. אכילה וגדילה מול ירידה במשקל.

מה היית עושה אם היית מחטב ?
שוב,מנסה לשמור על כל ההישגים שלי משלב המסה.
אתה חייב לשמור על העצימות(או קרוב מאוד לעצימות שהייתה) ולהוריד טיפה מהנפח. ההתאוששות תהיה קשה יותר כשתכניס פחות קלוריות ופחות חלבון.
אפשר בצורה כלשהי להנדס את הלינארי ולהוריד נפח מאמצע השבוע,וככה אני כן מסכים שזה יכול לעבוד.
אבל קשה לי מאוד לראות איך אתה מצפה להוסיף סהכ של 50 קילו לסקוואט ודדליפט כשאתה בגרעון קלורי

איך אפשר לשאוף בכלל להתקדם בחיטוב? המטרה היא להוריד כמה שיותר שומן ולשמור על כמה שיותר שריר. לנסות להתחזק,ועוד במשקלים די משמעותיים כמו שהוא כתב זה נראה לי מגוחך.
אתה לדוגמה יכול לשבור שיא 1rm בנץ פרס במהלך החיטוב?. זה עקרונות מנוגדים.. אכילה וגדילה מול ירידה במשקל.

שוב,מנסה לשמור על כל ההישגים שלי משלב המסה.
אתה חייב לשמור על העצימות(או קרוב מאוד לעצימות שהייתה) ולהוריד טיפה מהנפח. ההתאוששות תהיה קשה יותר כשתכניס פחות קלוריות ופחות חלבון.
אפשר בצורה כלשהי להנדס את הלינארי ולהוריד נפח מאמצע השבוע,וככה אני כן מסכים שזה יכול לעבוד.
אבל קשה לי מאוד לראות איך אתה מצפה להוסיף סהכ של 50 קילו לסקוואט ודדליפט כשאתה בגרעון קלורי

הקביעה שלך היא כוללנית מדי ועפ״י תוצאות בשטח - שגויה.
ניקח מקרה קיצוני, בנאדם בהשמנת יתר, שוקל 160 ומתחיל להתאמן.
תוך כדי הורדת משקל מסיבית הוא יכול להוסיף שריר ולהתחזק.
זה כבר נוגד את התאוריה שלך.
נמשיך לעוד דוגמאות -
ליפטר שעובר לגרעון קלורי שבוע לפני תחרות כדי לחתוך משקל ועדיין שובר שיאים
ליפטר שנמצא כל השנה על תחזוקה ומתחזק לאורך זמן
ליפטר שנמצא בגרעון קלורי במשך חודשים, עובד על נקודות חלשות, הופך את ההרמות שלו ליותר יעילות ושובר שיאים

זה משהו שהרבה מחברי הפורום לא באמת מפנימים, רוב הליפטרים נמצאים סביב תחזוקה או עודף קל או גרעון קל, יש הרבה ליפטרים שנמצאים בגרעון לאורך הרבה זמן ועדיין משתפרים, לדוגמא איזבלה וון ווייסנברג, ירדה מ72 ל63 והתחזקה משמעותית.

הבעיה בשטח מה שקורה עם הרבה חבר׳ה בארץ-
״מאסה״ - אוכלים שווארמה והמבורגרים ובן אנד ג׳ריס, נמצאים בגרעון ענק וגם מתחזקים
״חיטוב״ - אחרי שהיו מקודם על 5000 קלוריות, חותכים ל2000 קלוריות, מוסיפים 45 דקות אירובי ביום ונמצאים על גרעון גדול, יורדים מהר ונחלשים.

אז קל להגיד ״לא הגיוני להתקדם בחיטוב״. כי אתה על פאקינג כמו קלוריות של בחורה ששוקלת 60 קילו, מה הפלא.

זה מזכיר לי ליפטר מאוד חזק מהפורום כאן, התחיל חיטוב על מעל 100 קילו על סביב 2200 קלוריות אם אני לא טועה והוסיף אירובי כמובן. הוא עובר בתור מאמן שזו עבודה יחסית פיזית לעומת משרד.
אני לא ירדתי מ2500 על 90 קילו, בלי שום אירובי, אורח חיים הכי עצלן שיש. עכשיו על 94 קילו התחזוקה שלי 3200 בערך, אם הייתי רוצה לעלות במשקל לא הייתי אוכל מעל 3500 לדוגמא.

אחלה תגובה:)..

אני מסכים איתך,אני פשוט מדבר על לקחת תוכנית לינארית (לא רק תרגילים. את כל הרעיון והעקרון של התקדמות ועליה) ולעבוד עם זה כדבר העיקרי בחיטוב .
אתה צודק לגמרי בכל הדוגמאות שנתת,אבל בסוף אנחנו כן מדברים על המתאמן הממוצע.
אבל שהgym goer הממוצע,לדעתי,יעבוד עם תוכנית לינארית(וכל עקרונותיה) בחיטוב, יקרה אחד מהשתיים הבאים.
1- עלייה איטית ביותר במשקלי עבודה.
2-ירידה איטית ביותר באחוז שומן(אם בכלל).

שוב,הכוונה היא לא ללמה שעושים בלינארית,אלא לאיך שעושים.

הבעיה בשטח מה שקורה עם הרבה חבר׳ה בארץ-
״מאסה״ - אוכלים שווארמה והמבורגרים ובן אנד ג׳ריס, נמצאים בגרעון ענק וגם מתחזקים
״חיטוב״ - אחרי שהיו מקודם על 5000 קלוריות, חותכים ל2000 קלוריות, מוסיפים 45 דקות אירובי ביום ונמצאים על גרעון גדול, יורדים מהר ונחלשים.
.
זה. בדיוק זה.

אתה צודק לגמרי בכל מה שכתבת,וברור שיש לך יותר נסיוו ממני,אבל להתחזק בחיטוב,או להוריד שומן במסה..זה הכל קיים על השולחן,זה פשוט מצריך הרבה דברים שהgym goer השראלי שלנו לא יבצע.
בגלל זה הרבה יותר נוח לצאת בקביעה של-קודם מסה. אחר כך חיטוב.

אם אתה לא סופר קלוריות ורציני עם האימונים שלך - אז אתה לא תתקדם יותר מדי בלי קשר.

אתה ״נכשל״ בחשיבה שלך בכוונה. המסקנה ״אין לאנשים כוח לספור קלוריות ולעשות מעקב רציני = הם לא יכולים להצליח להתקדם בחיטוב״. הם לא יצליחו כי הם לא רציניים, לא כי אי אפשר. זה אפילו קל.

לאט לאט אני מתחיל להבין שאנחנו מדברים על דברים שונים..
כי מבחינתך,ליפטר יכול להוסיף משקל בחיטוב
ומבחינתי,הכוונה הייתה יותר לבילדרים,שחד משמעית המטרה היא לשמר מקסימום שריר ולהוריד מקסימום שומן.
אין לי שום נסיון עם ליפטינג ברמות הגבוהות.
(גם לא בילדר מקצועי למען הסר ספק)
כבר היה לי דיון פורה עם קוצר על זה והגענו בסוף למסקנה שהתחום הזה כלכך רחב,שתמיד יהיו חילוקי דעות ו"דרכים שונות" לכל תהליך שמתבצע בחדר כושר.

אם אתה מדבר על היפרטרופיה - אכן, כמעט בלתי אפשר למתאמן מנוסה / מתקדם להעלות מאסת שריר בגרעון קלורי.
אם אתה מדבר על עלייה בכוח / התקדמות במשקלי עבודה - בהחלט אפשרי למתאמן מנוסה להתקדם, כמובן יש יותר הגבלות ואתגרים.
אגב, דווקא ככל שה״ליפטינג״ ברמה גבוהה יותר, ככה יהיה יותר קשה להתקדם בגרעון.
ככל שהליפטר מתחיל יותר, יהיה יותר ריאלי להתקדם בגרעון.

ההבדל היחיד שאתה אולי מדבר עליו, זה אנשים שאשכרה לוקחים את האימונים והתזונה שלהם בחצי רצינות, יש להם זין לספור קלוריות ולהקשיב לגוף שלהם ועושים תוכנית הגיונית מעבר לטבלת אקסל שמצאו באינטרנט.

הוכחת את הטענה שלך כבר מעל ומעבר,אתה עכשיו סתם מבזבז עלי קלוריות:37mv:..
אני אשאר לי בתחום שלי,אתה בליפטינג וכולם חיים באושר ועושר(טוב..זה רק האוסטרלים,בישראל אין לנו כסף)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית