שאלה לגבי קורטיזול בחיטוב

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
טוב כבר הרבה זמן שאומרים שארוחות צ'יט או ימי צ'יט הם ממש לא חובה והם רק עוזרים מהבחינה הפסיכולוגית, מה שמאוד חשוב אך לא חובה לחלק מהאנשים.
קראתי במאמר בקילוגרם את המאמר על חילוף חומרים ורשום שם ככה:

בנוסף הדבר עלול לגרום לתסכול ולתחושה מוטעית שהדיאטה אינה עובדת מאחר וכמות הנוזלים שנוספו, מפצים על הירידה במשקל כתוצאה מאיבוד שומן. כדי לצאת ממעגל הקורטיזול, יש להעלות את כמות הקלוריות (במיוחד את הפחמימות – העלייה ברמת האינסולין מורידה את רמות הקורטיזול), להפחית אירובי ופשוט להירגע. אין מדובר בקסם מטבולי, אולם ניתן לרדת בין לילה 2.5 קילו ולפעמים יותר. הדבר קורה כאשר מצליחים להרגע לכמה ימים, רמת הקורטיזול יורדת ואז חווים את ה-Whoosh בום- ירידה חדה במשקל. בעיקרו של דבר הירידה בשומן אכן מתבצעת אולם היא מווסתת על ידי אגירת נוזלים חמורה. אין להסיק מן האמור לעיל, כי לא יכולות להתרחש תופעות אחרות המשפיעות על חילוף החומרים עקב מיעוט הקלוריות והפעילות האינטנסיבית.

עכשיו השאלה היא כזאת:
בחיטוב ארוך (תגדירי ארוך אנערף) נניח של 4 חודשים, או אפילו של חודש חודשיים, אם אכן יש השפעה של איזון של קורטיזול, למה לא ממליצים דווקא כן לעשות ארוחות צ'יט פעם בשבוע/ פעם בשבועיים? ברור לא להגזים, יותר לכיוון של נייטרלי אולי יומיים רצוף פעם בשבועיים.
למה עדיין אומרים שארוחות/ימי צ'יט זה בגדר לא חובה בכלל אלא רק לפן הפסיכולוגי?
או שאני מפספס משהו?
ברור שיש הבדלים גדולים בין אנשים, אבל רציתי לראות אם פספסתי משהו חשוב או שזה לא קריטי כמו שזה משתמע?
?
מישהו?
@kotzer
@Mike
מישהו?
יתרונות מול חסרונות בצ'יט מיל בהקשר הזה בחיטוב? לפי מה שהבנתי (יכול להיות הבנתי לא נכון) יש יתרון גדול לצ'יט חוץ מהפן הפסיכולוגי (?)

עליות וירידות בהורמונים הם חסרי משמעות בטווח הארוך, ולא ישיפיעו משמעותית על התהליך, בהתחשב בעובדה שקפיצות של הורמונים יש לך גם במהלך היום.
קורטיזול גבוה כרוני כן יכול להשפיע לרעה, אבל מדובר על רמות גבוהות, ברמות של חרדה, לא משהו שאתה לא מסוגל להרגיש, אז במצב הזה כדאי לתת לגוף טיפה מנוחה איך שניתן, שזה בעיקר אוכל, מנוחה, ושינה.
ולגבי הצ'יט, פשוט אין צורך, אף אחד לא אמר שאסור לעשות, אבל מבחינה מטבולית אין תועלת, וצ'יט כמעט תמיד יקטין את הגירעון הקלורי שצברת לאורך השבוע, ככה שחלק מסויים מהעבודה היום-יומית שלך הולך לטימיון, אז אלא אם הפן הפסיכולוגי מספיק רציני, עדיף לא לעשות

• פותח/ת השרשור
עליות וירידות בהורמונים הם חסרי משמעות בטווח הארוך, ולא ישיפיעו משמעותית על התהליך, בהתחשב בעובדה שקפיצות של הורמונים יש לך גם במהלך היום.
קורטיזול גבוה כרוני כן יכול להשפיע לרעה, אבל מדובר על רמות גבוהות, ברמות של חרדה, לא משהו שאתה לא מסוגל להרגיש, אז במצב הזה כדאי לתת לגוף טיפה מנוחה איך שניתן, שזה בעיקר אוכל, מנוחה, ושינה.
ולגבי הצ'יט, פשוט אין צורך, אף אחד לא אמר שאסור לעשות, אבל מבחינה מטבולית אין תועלת, וצ'יט כמעט תמיד יקטין את הגירעון הקלורי שצברת לאורך השבוע, ככה שחלק מסויים מהעבודה היום-יומית שלך הולך לטימיון, אז אלא אם הפן הפסיכולוגי מספיק רציני, עדיף לא לעשות
אבל מהבחינה של להיות תקוע קצת במשקל, בשביל להמשיך לרדת לא עדיף לעלות לנייטרלי ליום יומיים בשביל "לשבור את החומה" ולהמשיך בחיטוב?

אבל מהבחינה של להיות תקוע קצת במשקל, בשביל להמשיך לרדת לא עדיף לעלות לנייטרלי ליום יומיים בשביל "לשבור את החומה" ולהמשיך בחיטוב?
אין חומה לשבור, אז אין צורך, אם נתקעת כנראה הסיבה היא הרבה יותר פשוטה מחוסר איזון הורמונלי

• פותח/ת השרשור
אין חומה לשבור, אז אין צורך, אם נתקעת כנראה הסיבה היא הרבה יותר פשוטה מחוסר איזון הורמונלי

הבעיה שאצלי לפחות לאחר 3 וחצי חודשים (אתמול הייתי בדיוק 4 חודשים בחיטוב) כנראה ירדתי מדי בקלוריות, גם כשהחשבתי את הירקות,שמן, הכל ולא סטיתי מהתפריט ברמה קצת מפגרת אפילו, הגעתי ל1311 קלוריות בלי להחשיב שמן באורז ובחזה עוף, אם אתנ מחשיב הערכה גסה בהגזמה הייתי מגיע ל1400-1500 קלוריות (כמעט ולא שמתי שמן על כמות גדולה של אורז ושל חזה עוף).
חוץ מזה הכל לפי משקל והכל מחושב. והגעתי למצב בחצי חודש האחרון של החיטוב של אין כוחות בכלל, בכל זאת הייתי הולך בין 7-10 אלף צעדים כל יום, הוספתי ריצה 1 לפעמים 2 בשבוע של 25 דקות.
בכל מקרה עכשיו אני בדיוק מסיים חיטוב ועובר לנייטרלי, אני רק חושב בדיעבד אם היה כדאי לעבור לנייטרלי ליום יומיים ולא היה לי את התופעות האלה

הבעיה שאצלי לפחות לאחר 3 וחצי חודשים (אתמול הייתי בדיוק 4 חודשים בחיטוב) כנראה ירדתי מדי בקלוריות, גם כשהחשבתי את הירקות,שמן, הכל ולא סטיתי מהתפריט ברמה קצת מפגרת אפילו, הגעתי ל1311 קלוריות בלי להחשיב שמן באורז ובחזה עוף, אם אתנ מחשיב הערכה גסה בהגזמה הייתי מגיע ל1400-1500 קלוריות (כמעט ולא שמתי שמן על כמות גדולה של אורז ושל חזה עוף).
חוץ מזה הכל לפי משקל והכל מחושב. והגעתי למצב בחצי חודש האחרון של החיטוב של אין כוחות בכלל, בכל זאת הייתי הולך בין 7-10 אלף צעדים כל יום, הוספתי ריצה 1 לפעמים 2 בשבוע של 25 דקות.
בכל מקרה עכשיו אני בדיוק מסיים חיטוב ועובר לנייטרלי, אני רק חושב בדיעבד אם היה כדאי לעבור לנייטרלי ליום יומיים ולא היה לי את התופעות האלה
לא הבנתי, ירדת במשקל עם כמות הקלוריות הזאת או לא?
אם אתה מרגיש עייף וחסר כוחות אז יום צ'יט יכול לעזור, או פשוט להעלות את כמות הקלוריות היומיות במעט

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי, ירדת במשקל עם כמות הקלוריות הזאת או לא?
אם אתה מרגיש עייף וחסר כוחות אז יום צ'יט יכול לעזור, או פשוט להעלות את כמות הקלוריות היומיות במעט
הייתה עצירה לשבוע אחד ועליה של 100 גרם, יודע שזה די שטויות אבל בכל זאת, כן ירדתי אבל כן הגוף היה במצב לא מדהים בלי כוחות בכלל בשבועיים 3 האחרונים, זה ועוד כמה סיבות גרמו לי לסיים את החיטוב קילו וקצת לפני המטרה,
התחלתי 75 מטרה 65, בסוף עצרתי ב66.7 בערך בממוצע האחרון.
בכל מקרה די הגעתי למטרה אז פחות נורא,
רק רוצה להבין בשביל החיטוב הבא (שיקח עוד הרבה זמן), האם כדאי לעשות צ'יט פעם בשבועיים בשביל הראש השקט מהבחינה של למלא קצת את המאגרים או שעדיין אתה אומר שאין שום סיבה אלא פסיכולוגית?

לא יודע אם למדת את זה אבל אני אנסה בכל זאת.
בשלב מסויים בדיאטות קיצון ארוכות יש ירידה ברמות הt3 בגלל אדפטציה של הגוף לצריכה קלורית מופחתת
(אם אני לא טועה){מבוסס על מחקר עם עשרות משתתפים}

השאלה היא,כמה זמן צריך להיות בגרעון גדול,וכמה גדול הגרעון,בשביל שהתירואיד יתחיל להיפגע?

קשה לי לראות את זה קורה גם בגרעון של 1000
נראה אם תוכל לשפוך אור

הייתה עצירה לשבוע אחד ועליה של 100 גרם, יודע שזה די שטויות אבל בכל זאת, כן ירדתי אבל כן הגוף היה במצב לא מדהים בלי כוחות בכלל בשבועיים 3 האחרונים, זה ועוד כמה סיבות גרמו לי לסיים את החיטוב קילו וקצת לפני המטרה,
התחלתי 75 מטרה 65, בסוף עצרתי ב66.7 בערך בממוצע האחרון.
מה הגובה שלך? זה נשמע משקל נמוך גם ככה, שרק זה ביחד עם גירעון קלורי מספיקים בשביל להסביר את העייפות

האם כדאי לעשות צ'יט פעם בשבועיים בשביל הראש השקט מהבחינה של למלא קצת את המאגרים או שעדיין אתה אומר שאין שום סיבה אלא פסיכולוגית?
הסיבה לצ'יט נשארת ככה או ככה פסיכולוגית, זה לא ייגן עליך מעייפות ארוכת טווח. הדבר האידאלי לעשות יהיה לעקוב בצורה צמודה יותר על הקלוריות וקצב הירידה ולדאוג שהם לא מוגזמים, ככה לא תסבול כל כך בחיטוב הבא

השאלה היא,כמה זמן צריך להיות בגרעון גדול,וכמה גדול הגרעון,בשביל שהתירואיד יתחיל להיפגע?
כל עוד אתה צורך מספיק יוד התירואיד לא נפגע. בחיטוב כמות ה-T3 יורדת, אבל עדיין בתוך טווח פיזיולוגי. אדם בריא עם תזונה מספקת התירואיד שלו יעבוד כראוי

• פותח/ת השרשור
מה הגובה שלך? זה נשמע משקל נמוך גם ככה, שרק זה ביחד עם גירעון קלורי מספיקים בשביל להסביר את העייפות

הסיבה לצ'יט נשארת ככה או ככה פסיכולוגית, זה לא ייגן עליך מעייפות ארוכת טווח. הדבר האידאלי לעשות יהיה לעקוב בצורה צמודה יותר על הקלוריות וקצב הירידה ולדאוג שהם לא מוגזמים, ככה לא תסבול כל כך בחיטוב הבא

כל עוד אתה צורך מספיק יוד התירואיד לא נפגע. בחיטוב כמות ה-T3 יורדת, אבל עדיין בתוך טווח פיזיולוגי. אדם בריא עם תזונה מספקת התירואיד שלו יעבוד כראוי
אני 174

לפי מה שנשמע, אין לך מה להפסיד מלנסות בחיטוב הבא שלך להוסיף פחמימות בלבד פעם בשבוע ככה, ולראות אם יש בזה שיפור בחיטוב.
תספר לנו מה יצא.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שנשמע, אין לך מה להפסיד מלנסות בחיטוב הבא שלך להוסיף פחמימות בלבד פעם בשבוע ככה, ולראות אם יש בזה שיפור בחיטוב.
תספר לנו מה יצא.
אחלה יקח עוד המון זמן חח אבל סבבה

אז כן, הגיוני מאוד שסבלת בחיטוב, זה משקל נמוך יחסית ולרדת אליו זה לא פשוט ולא בהכרח כדאי
לא חושב שזה כזה נמוך, זאת אומרת מבחינת אחוז שומן אני מעריך שאני כרגע איפשהו בין 10-11 אחוז שומן.
אבל סבבה תודה על התגובה

תספר לנו מה יצא.
אפילו שלא שאלת אותי, אני חייב להודות שהעמסה מלוכלכת פעם בשבוע לא עצרה לי את הירידה במשקל, גם בתחילת החיטוב, באמצע ובסוף, ברוך השם. בחיטוב הראשון (חוסר ידע בתזונה ואימונים והתבוססות על "מאמן" שמציג עצמו כתותח כליצן שיודע לכתוב תפריטים של 900-1000 קלוריות ו60 חלבון על משקל גוף 90+- ולעשות 8 אימונים (מתוכם 4 מאד אינטנסיביים) בשבוע הייתי נתקע במשקל לפעמים ולא פעם אחת עלייה על המשקל אחרי צ'יט הראתה ירידה במשקל (אולי זה לא קשור אבל הצ'יטים נעשו פעם בהמון זמן..) כשחיטבתי נכון וכשחיטבתי לא נכון, העמסות וצ'יטים עשו טוב, ברוך השם

לא חושב שזה כזה נמוך, זאת אומרת מבחינת אחוז שומן אני מעריך שאני כרגע איפשהו בין 10-11 אחוז שומן.
זה די נמוך, אני בגובה שלך וכשלא התאמנתי בכלל ולא אכלתי כמו שצריך שקלתי 58-60 במשקל הנמוך ביותר שלי.
גם אחוז השומן פחות משנה, צריך גם שיהיה מספיק שריר מתחת לשומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית