IPF זה באמת לספורטאים שלא משתמשים בסמים? (שואל בגלל המקרה של אד קואן)

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך
אני מסכים שהדיון האם אנשים ברמה של ריי וויליאמס למשל טבעיים הוא מאוד רלוונטי, אבל בחיאת, 800 קילו טבעי בלי קשר למשקל גוף זה בהחלט הגיוני
לקחתי בחשבון אנתרופומטריה, כלומר כישון בדדליפט לעומת לחיצה למשל.
התכוונתי טוטאל בלי רצועות
סדר גודל של 300-180-320 או משהו בסגנון, זה מאוד יוצא דופן

אני מניח שאפשרי גם קצת יותר, אבל לא הרבה יותר

יוצא מתוך נקודת הנחה כמובן, שיש קורלציה למשקל הגוף, ואני לא מכיר הרבה טבעיים שהשיגו מספיק מסת גוף רזה בשביל להחזיק יותר מ100 קג חטובים

מבחינת הרכב גוף, להיות חטוב, חזק, כבד וטבעי - כאן אני מסכים זה יותר נדיר.

אבל ברגע שאתה מוציא את האחוז שומן מהמשוואה, להיות כבד, חזק וטבעי - בהחלט אפשרי.

אני מכיר הרבה מאוד חבר׳ה ששופפים / מושכים מעל 300 טבעי (כולל בארץ) ולוחצים 180+ טבעי, לא תמיד הכל ביחד.

אני ממש לא אומר שזה קל, הרי אני לא נתתי 800 ואני לא טבעי. אבל להגיד ש״קשה להאמין שטבעיים״ זה קצת מוזר.

ממליץ להקשיב לראיון עם ברט גיבס (אני יכול לתת לינק) על הנושא הזה, אני מודה שחשבתי שאין מצב שהוא טבעי, אבל הצורה שהוא התבטא נגד המתחרה שניצח אותו ונתפס על סמים, איך הוא סירב ללחוץ לו את היד וכו׳... אני אישית מאמין אם לבנאדם יש כל כך הרבה משקעים נגד רמאים, כנראה שהוא לא אחד כזה.
ואם אתה מדבר על 800@100 קילו אז ברור שזה מאוד מרשים ויחסית מאוד נדיר.

לקחתי בחשבון אנתרופומטריה, כלומר כישון בדדליפט לעומת לחיצה למשל.
התכוונתי טוטאל בלי רצועות
סדר גודל של 300-180-320 או משהו בסגנון, זה מאוד יוצא דופן

אני מניח שאפשרי גם קצת יותר, אבל לא הרבה יותר

יוצא מתוך נקודת הנחה כמובן, שיש קורלציה למשקל הגוף, ואני לא מכיר הרבה טבעיים שהשיגו מספיק מסת גוף רזה בשביל להחזיק יותר מ100 קג חטובים
חן משך 312.5-315 בגיל 18 על מ.ג 90, שנה שעברה לחץ 180 במכון ו175 בתחרות כששקל 82.5 בכלל וכמה שנים לא התאמן כמו שצריך בצבא. אולי את הסקוואט לא היה לו, אבל גם לא היה לו מ.ג של 100+. בכל מקרה לא קשה לי בכלל לדמיין מישהו עם גנטיקה כמו של חן (או אפילו טובה יותר) שמשקיע הרבה יותר בתזונה ובהתאוששות שלו, עם מאמן מהטופ העולמי שמגיע בשנות ה20 המאוחרות שלו ל900 טוטאל עם איזה 330-220-350

חן משך 312.5-315 בגיל 18 על מ.ג 90, שנה שעברה לחץ 180 במכון ו175 בתחרות כששקל 82.5 בכלל וכמה שנים לא התאמן כמו שצריך בצבא. אולי את הסקוואט לא היה לו, אבל גם לא היה לו מ.ג של 100+. בכל מקרה לא קשה לי בכלל לדמיין מישהו עם גנטיקה כמו של חן (או אפילו טובה יותר) שמשקיע הרבה יותר בתזונה ובהתאוששות שלו, עם מאמן מהטופ העולמי שמגיע בשנות ה20 המאוחרות שלו ל900 טוטאל עם איזה 330-220-350
כמה שנים הוא התאמן לפני?

אני חושב שזה דמיוני קצת המספרים האלה
אבל שיהיה
צא מתוך נקודת הנחה שרוב הליפטר עילית לוחצים 240-250 עם ארגזים של חומרים ומשקל גוף גבוה
רובם גם לא מושכים יותר מ400
ו330 אולי עם רצועות וגם זה מאוד מאוד יוצא דופן

אלה מספרים שעל כמויות של חומרים לא מגיעים אליהם. ומי אמר לך שחן טבעי? הוא?

שמתי לב שדיונים כאלה בדרך כלל גורמים לבאסה אצל "טבעיים", IPF לא מלא ב100% ב"טבעיים" אבל אני גם לא פוסל את היותו של ריי ווילאמס טבעי (ללא סטרואידים אנאבולים/הורמוני גדילה), אין גבול לא-טבעי ומכאן שאין גבול-טבעי (אומנם המספרים גדלים לרוב באינקרמנטים קטנים יותר בחלוף השנים) הדיון הוא על המרחק בין הגבולות שלדעתי קטן ממה שאנשים חושבים וגם באים עם הזמן אנשים יותר מוכשרים עם מנטליות יותר "אטומה" (ALL GLORY TO GOD!!!) שמצמצמים את הפער עוד יותר.

אם מישהו רוצה להיות טבעי שיטחן עבודה ויתן בראש, לא צריך להסתכל על מספרים מסוימים כעל "לא ריאליים" כי אין לך ורידי כתפיים של אחד שאוכל סנדביצי טרנבולוני ואתה לא מדמם מהאף בין הסטים ואז להתייאש.

שמתי לב שדיונים כאלה בדרך כלל גורמים לבאסה אצל "טבעיים", IPF לא מלא ב100% ב"טבעיים" אבל אני גם לא פוסל את היותו של ריי ווילאמס טבעי (ללא סטרואידים אנאבולים/הורמוני גדילה), אין גבול לא-טבעי ומכאן שאין גבול-טבעי (אומנם המספרים גדלים לרוב באינקרמנטים קטנים יותר בחלוף השנים) הדיון הוא על המרחק בין הגבולות שלדעתי קטן ממה שאנשים חושבים וגם באים עם הזמן אנשים יותר מוכשרים עם מנטליות יותר "אטומה" (ALL GLORY TO GOD!!!) שמצמצמים את הפער עוד יותר.

אם מישהו רוצה להיות טבעי שיטחן עבודה ויתן בראש, לא צריך להסתכל על מספרים מסוימים כעל "לא ריאליים" כי אין לך ורידי כתפיים של אחד שאוכל סנדביצי טרנבולוני ואתה לא מדמם מהאף בין הסטים ואז להתייאש.
אפשר לראות את המספרים של מתאמנים טבעיים לפני שהיו סטרואידים בעולם. ולעשות חישוב פשוט, שמי שמרים מעל 400 סקוואט, בדוק לא טבעי.
בתור טבעי, הייתי רוצה להאמין שלהרים אפילו קרוב ל 490 זה הגיוני. אבל זה לפחות 100 ק"ג מעל הגבול הטבעי שהעולם ראה לפני הסטרואידים.
אפשר לומר שהאימונים היו משופרים ויש יותר ידע, אבל זה יתן תוצאות קטנות יותר ממה שהיה לו 150 ק"ג.
אני לא מכיר מישהו בהיסטוריה שהרים יותר מ 350 טבעי.

אפשר לראות את המספרים של מתאמנים טבעיים לפני שהיו סטרואידים בעולם. ולעשות חישוב פשוט, שמי שמרים מעל 400 סקוואט, בדוק לא טבעי.
בתור טבעי, הייתי רוצה להאמין שלהרים אפילו קרוב ל 490 זה הגיוני. אבל זה לפחות 100 ק"ג מעל הגבול הטבעי שהעולם ראה לפני הסטרואידים.
אפשר לומר שהאימונים היו משופרים ויש יותר ידע, אבל זה יתן תוצאות קטנות יותר ממה שהיה לו 150 ק"ג.
אבל אם אתה מסתכל על מספרים מלפני 60/80/100 שנה, גם האנשים כנראה היו פחות מפותחים, כמו שאפשר למשל לראות שאנשים בכל דור יותר גבוהים, אז זה לא נראה לי מדד.

אבל אם אתה מסתכל על מספרים מלפני 60/80/100 שנה, גם האנשים כנראה היו פחות מפותחים, כמו שאפשר למשל לראות שאנשים בכל דור יותר גבוהים, אז זה לא נראה לי מדד.
אולי לא ב100%, אבל ב80%. כמה כבר השתנה ב 100 שנה? הידע שלנו באימונים השתפר פלאות, אבל זה לא מצדיק לחשוב שריי טבעי.

יש גם את העניין שכמות המתחרים גדלה משמעותית ב100 שנה האחרונות. אם פעם פאוורליפטינג היה תחום נישה מאוד קטן שהסיכוי שמפלצת גנטית יכנס דווקא לתחום הזה היה אפסי, היום אותו מפלצת גנטית כמעט בטוח יכנס לחדר כושר בשלב כלשהו בחיים שלו ויתחיל להרים מספרים מטורפים.

ככה מקבלים מספרים משמעותית גבוהים יותר בתחום עוד בלי קשר לסטרואידים או שיטות אימון.

היה אירוע בו פול אנדרסון שפף 545 קילו סקוואט מלא עם מיכל מטבעות דולרים (מכויל) עם חגורה בלבד, בתקופה שהיו סטרואידים אך לא היה נפוץ בשימוש בספורט (אם כי גם עם סטרואידים זה מרשים).

זה לא נחשב כשיא כמובן כי זה היה לראווה ולא בתחרות. (לכן זה אוטומטית מוטל בספק).

אלה מספרים שעל כמויות של חומרים לא מגיעים אליהם. ומי אמר לך שחן טבעי? הוא?
מהיכרות אישית עם חן אני יכול להבטיח לך שהוא מעולם לא נגע בחומרים. חוץ מזה ראית אותו פעם? Does chen even lift? פחות נראה כמו פיזיק של מישהו על חומרים...
כמה שנים הוא התאמן לפני?
4-5 נראה לי
אני חושב שזה דמיוני קצת המספרים האלה
אבל שיהיה
צא מתוך נקודת הנחה שרוב הליפטר עילית לוחצים 240-250 עם ארגזים של חומרים ומשקל גוף גבוה
רובם גם לא מושכים יותר מ400
ו330 אולי עם רצועות וגם זה מאוד מאוד יוצא דופן
ועדיין יש לך פה דוגמא נגדית שמגבה את הטענה שלי, שלא לדבר על זה שבשום שלב לא טענתי שלחן יש את הגנים הטובים ביותר בעולם לפווארליפטינג, ומעבר לכך התזונה והאימונים רחוקים ממושלמים ככה שיהיו אנשים שיוכלו להשיג הרבה יותר מזה.

סטרואידים היו קיימים הרבה לפני שהספורט היה קיים. איך תשווה ביניהם?
אולי לא ב100%, אבל ב80%. כמה כבר השתנה ב 100 שנה? הידע שלנו באימונים השתפר פלאות, אבל זה לא מצדיק לחשוב שריי טבעי.
יש לך מושג כמה זמן הספורט (ללא ציוד) קיים?
הספורט שאנחנו מכירים אותו היום (ללא ציוד זה הכי פופולרי בלי שום צל של ספק) קיים סביב 10 שנים. לפני זה היה לך סביב עשור של פאוורליפטינג עם מולטי-פליי שהיה הכי פופולרי אבל מעט מאוד מתחרים בגלל שהאינטרנט לא היה מפותח והציוד (עדיין) מאוד מאוד יקר וקשה לשימוש. כיום כל אחד יכול להרשם לתחרות ולבוא איך שהוא כמעט ולתת תוצאה.

הספורט כיום גדל בצורה מטורפת, אם אני לא טועה רשומים בOPEN PL סביב 300,000 ספורטאים שהתחרו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית