הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסה בטכניון או בעברית?

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
רוצה ללמוד הנדסת חשמל

איפה לדעתכם עדיף ולמה

הבנתי שבעברית יש יותר עניין של להעמיק בתיאורטי, כאוניברסיטה ולכן קשה יותר.

עוד שאלה - התמחות במחשבים או אלקטרואופטיקה?

כיום נמצא במכינה של העברית. אוהב מתמטיקה, פיזיקה, ללמוד ולחשוב ובגלל העניין הכלכלי פניתי לרעיון הזה. לא שיש לי חיבה ל"חשמל".

אני גם לא שותף לרעיון הרומנטי של לעשות מה שהכי אוהבים, כי אז כנראה הייתי ממשיך לישון ולראות טלוויזיה. בחיים צריך לעבוד קשה

שתיהן ברמה גבוהה ונכללות ב4 המובילות, אבל ספציפית בהנדסה יש נטייה יותר לכיוון הטכניון, ת"א ובן גוריון.

באוניברסיטה העברית אין יותר עניין של להעמיק בתיאורטי, בטכניון מעמיקים מספיק והתואר בהנדסת חשמל הוא קשה ועמוס, אם כבר הייתי אומר שהרמה בטכניון מבחינת עומק לימודים עשויה להיות קשה יותר וזה על פי דעות של המון בוגרים שהתייעצתי איתם משלל אוניברסיטאות.

אני עשיתי את המכינה בטכניון והיא תופסת לכל האוניברסיטאות, אני לא יודע אם ההפך הוא הנכון, לפי מה שאני יודע - הטכניון מתחשב רק בתעודת מכינה של הטכניון ושל בן גוריון, כדאי לך לבדוק את זה.

לדעתי יש עדיפות לטכניון במקצועות ההנדסה אבל ההחלטה גם תלויה במקום המגורים שלך ובעוד הרבה פרמטר.
לגבי מה שכתבת עם העבודה הקשה זה נכון,אבל לבחור ללמוד מקצוע שאין לך שום חשק או התעניינות ללמוד אותו זאת טעות לדעתי.

• פותח/ת השרשור
אני עשיתי את המכינה בטכניון והיא תופסת לכל האוניברסיטאות, אני לא יודע אם ההפך הוא הנכון, לפי מה שאני יודע - הטכניון מתחשב רק בתעודת מכינה של הטכניון ושל בן גוריון, כדאי לך לבדוק את זה
זה נכון, אבל מתעניין בקבלה על סמך פסיכומטרי
הבנתי שזה עניין קצת פוליטי

אחרי הכל זה לא שתלמיד תיכון מגיע עם יותר ידע במדעים מאשר בוגר המכינה של העברית (מתמטיקה פיזיקה לצורך העניין)

מבלי להתייחס לאיזה מוסד עדיף, אם המטרה שלך בלימודים היא קריירה (ולא בהכרח אקדמית) - אז ידע במחשבים פותח הרבה יותר דלתות מבחינה זו. שים לב גם שאמרתי "ידע" ולא התייחסתי ספציפית להתמחות, כי ההתמחות הזו בפני עצמה היא די חסרת משמעות, מדובר הרי במס' קורסי בחירה מעטים שגם הם עצמם לא כאלה מתקדמים ואף בוגר לא יוצא "מומחה" בתחומים האלה. בד"כ אפשר גם לשלב כמה תחומים בתואר הראשון וזה לא בהכרח משהו מחייב ובסופו של דבר כולם מהנדסי חשמל. במלים אחרות, אפשר לקחת את קורסי המחשבים האלה כבחירה בד"כ גם בלי המילה "התמחות" והיחס יהיה אותו הדבר. מבחינת עבודה - היצע עבודה בתחום המחשבים לבוגרי תואר ראשון גדול פי כמה מההיצע בתחום האלקטרואופטיקה שיש בו עדיפות לתארים מתקדמים בד"כ.

בעניין התאוריה בתואר - הטכניון זו אוניברסיטה לכל דבר ועניין - המטרה העיקרית שלו היא מחקר והתקווה הגדולה "שלו" היא שאחרי התואר תרצה להאריך את הקשר לתואר שני ושלישי (בתנאי שתעמוד בתנאים כמובן). אז ככזה, מאוד מתעמקים בתאוריה. האמת שלרוב זה נתפס כדבר שלילי, במיוחד בקרב סטודנטים שלא מעוניינים בתארים מתקדמים, שזה הרוב בשלב הזה.

• פותח/ת השרשור
ובסופו של דבר כולם מהנדסי חשמל
בעברית עושים את כל הקורסים של מדמח, מידידה שלומדת שם

היא גם ראתה מבחנים של הטכניון ואמרה שהם ממריאים פחות

בעברית עושים את כל הקורסים של מדמח, מידידה שלומדת שם

היא גם ראתה מבחנים של הטכניון ואמרה שהם ממריאים פחות

מה הכוונה ממריאים פחות?

ואם יש הרבה מדמ"ח זה מעולה (למרות שאני קצת בספק שעושים את -כל- הקורסים של מדמ"ח). אני עדיין נשאר בדעה שזה עדיף על אלקטרואופטיקה שכמו שאמרתי זה תחום יותר נישתי עם עדיפות לתארים מתקדמים (שאפשר לעשות אותם אגב גם אם לא התמחית בזה בתואר ראשון).

אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי, אני לומד מחשבים בעברית.
אבל בכל מקרה שתי האופציות הן מעולות, כן הייתי ממליץ על הטכניון בגלל הקרבה למקומות עבודה כסטודנט (אינטל, מיקרוסופט, גוגל, אפל, אייביאם, רפאל, אלביט) וכנראה שיש עוד ששכחתי. לעומת זאת בירושלים יש רק את אינטל ומובילאיי . עכשיו יש גם את לייטריקס, אבל זה עדיין לא איזה תאגיד ענק שתמיד יהיו לו משרות פנויות.

* אגב, העברית חזקים מאוד בכל מה שקשור בקורסים של מדעי המחשב ומתמטיקה, אבל בכל הנוגע להנדסת חשמל - נמצאים כמה רמות מתחת לטכניון. אז אם מראש אתה יודע שהנדסת חשמל זה הכיוון שלך, לא הייתי הולך לעברית. אם אתה יותר בכיוון של מחשבים ותוכנה, מה שכתבתי למעלה רלוונטי.

כי אז כנראה הייתי ממשיך לישון ולראות טלוויזיה. בחיים צריך לעבוד קשה

אז גם בזה יש מקצוע.

וברצינות, תשקול טוב אם להתחיל ללמוד משהו שאין לך חיבור אליו, לא מסכים עם הקביעה שלך, צריך ללמוד משהו שמתחברים אליו ואוהבים.

רוצה ללמוד הנדסת חשמל

איפה לדעתכם עדיף ולמה

הבנתי שבעברית יש יותר עניין של להעמיק בתיאורטי, כאוניברסיטה ולכן קשה יותר.

עוד שאלה - התמחות במחשבים או אלקטרואופטיקה?

כיום נמצא במכינה של העברית. אוהב מתמטיקה, פיזיקה, ללמוד ולחשוב ובגלל העניין הכלכלי פניתי לרעיון הזה. לא שיש לי חיבה ל"חשמל".

אני גם לא שותף לרעיון הרומנטי של לעשות מה שהכי אוהבים, כי אז כנראה הייתי ממשיך לישון ולראות טלוויזיה. בחיים צריך לעבוד קשה

נתחיל מגילוי נאות - בוגר טכניון הנדסת חשמל עם ותק של 11 שנים. בארץ ראיינתי, גם כאן בארה"ב אני מראיין.

אם אתה נעול על הנדסת חשמל לא הייתי לומד באוניברסיטה העברית אלא הייתי בוחר בטכניון, באר שבע ותל אביב בסדר הזה.
אני סמוך ובטוח שהתואר בהנדסת חשמל באוניברסיטה העברית הוא מקיף וטוב, אבל מבחינת אפשרויות תעסוקה עדיף ללמוד בכל אחת מהאוניברסיטאות האחרות על פני העברית. חלק מהטכניוניסטים לשעבר יאמרו לך שהטכניון הכי טוב ובוגרי באר שבע יאמרו לך שאין הבדל ועדיף ללמוד אצלם כי הממוצעים גבוהים יותר וזה מה שמשנה בסופו של דבר וכולם צודקים.

בסופו של דבר? אני מכיר מהנדסים מצויינים שלמדו בטכניון, בבאר שבע ובתל אביב. הממוצעים בבאר שבע ובתל אביב גבוהים יותר מאשר הטכניון, למה? כובע. עכשיו, חלק מהאנשים יאמרו לך שעדיף לך לסיים בבאר שבע עם ממוצע 83 נניח מאשר לסיים בטכניון עם ממוצע 75 ועל הנייר הם צודקים - אבל במהלך הלימודים בטכניון הסטודנטים שסביבך יתחילו לעבוד באינטל, גוגל, אפל, מלנוקס (nvidia עכשיו), רפאל, אלביט וכו' - הגיוסים מתבצעים לרוב במסגרת חבר מביא חבר ולכן אני חושב שיהיה לך הרבה יותר קל למצוא עבודה איכותית במהלך התואר אם תבחר בטכניון על פני כל שאר האפשרויות.

אם מדברים ספציפית על הנדסת חשמל מול מדעי המחשב - לבוגרי מדעי המחשב יש הרבה יותר אופציות (בעיקר בארץ) ולכן המשכורות שלהם יהיו גבוהות יותר והקידומים מהירים יותר, אשתי מהנדסת תוכנה בוגרת הטכניון גם כן אז אפשר לומר שאני רואה את שני הצדדים כאן. מה שכן, הנדסת חשמל לפי דעתי זה מקצוע הרבה יותר מעניין מאשר הנדסת תוכנה ולרוב אני בכלל לא מרגיש שאני עובד, אבל אולי זה רק אני.

לגבי התמחות - יש לך זמן עד שתגיע לצומת הדרכים הזו אבל לא הייתי בוחר משהו מצומצם כמו אלקטרואופטיקה. הנדסת מחשבים, עיבוד אותות ומיקרואלקטרוניקה הן קבוצות טובות ומעניינות לפי דעתי אבל זה לא יותר מדי משנה.

אני לא מבין שום כלום בתחום אבל העצה של INCIN לגבי אלקטרואופטיקה בהחלט במקום.

באופן כללי בארץ תחום ההיי טק מאוד מפותח ושווה לפזול לכיוון הזה ולא למשהו מאוד ספציפי כמו אלקרטרואופטיקה.

רמת הלמידה

עד שגיבשתי החלטה סופית היכן ללמוד ומה ללמוד וזה לקח המון זמן, אני חקרתי הרבה מאוד.

אני דיברתי עם עשרות בוגרים משלל תחומי הנדסה - בניהם גם חבר'ה מהפורום כאן, אני יכול להגיד לך שעל פי כל מי שדיברתי איתו מהעברית\טכניון, לא התקבל אצלי הרושם שרמת הלמידה בעברית גבוהה יותר אלא להפך, הרמה בטכניון היא גבוהה יותר.

אני יכול לומר שאך ורק במתמטיקה הפקולטה של העברית עליונה על כל השאר, אך משום שמדובר בהנדסת חשמל, הטכניון ולא רק היא מובילות על העברית.

לפי מה שאני יודע הכי הרבה סטודנטים משתלבים בעבודה תוך כדי התואר מהטכניון ומאוניברסיטת ת"א, אני הייתי עושה חושבים.

ורק המלצה קטנה: כן הייתי עושה עוד קצת מחקר לגבי תחומים נוספים, כדי לראות אם יש משהו שאתה מתחבר אליו יותר וזה בהחלט עשוי לקרות, אני שיניתי את דעתי לגבי מה אני רוצה ללמוד המון פעמים עד שגיבשתי החלטה סופית.

• פותח/ת השרשור
אם מדברים ספציפית על הנדסת חשמל מול מדעי המחשב - לבוגרי מדעי המחשב יש הרבה יותר אופציות (בעיקר בארץ) ולכן המשכורות שלהם יהיו גבוהות יותר והקידומים מהירים יותר, אשתי מהנדסת תוכנה בוגרת הטכניון גם כן אז אפשר לומר שאני רואה את שני הצדדים כאן. מה שכן, הנדסת חשמל לפי דעתי זה מקצוע הרבה יותר מעניין מאשר הנדסת תוכנה ולרוב אני בכלל לא מרגיש שאני עובד, אבל אולי זה רק אני
הבנתי שיציבות המשרה של מהנדס גבוהה יותר.
גם לגבי השכר, שמהנדסים מרוויחים יותר

הבנתי שיציבות המשרה של מהנדס גבוהה יותר.
גם לגבי השכר, שמהנדסים מרוויחים יותר

יציבות המשרה של מהנדס חומרה לגבי מהנדס תוכנה? כן, בהחלט יכול להיות. בחלק מהתחומים בהנדסת חשמל נדרשת הכשרה של שנים ובהנדסת תוכנה תהליך ההכשרה בדר"כ מהיר יותר מה שגורם לכך שפחות ששים לפטר אנשי חומרה ולהעסיק צעירים בלי ותק במקומם. מצד שני - הרבה מהידע שאתה צובר במקום אחד בתור מהנדס חומרה לא רלוונטי ברגע שאתה עובר למקום עבודה חדש (הידע שלי במיקרו-ארכיטקטורת מחשבים שצברתי בארץ במשך שנים לא ממש עוזר לי בעבודה שלי כיום בקבוצת GPU לטלפונים סלולריים).

המשכורות של מהנדסי חומרה חד משמעית לא גבוהות כמו משכורות של מהנדסי תוכנה בארץ, ממוצע המשכורות אולי מטעה כי יש הרבה "מהנדסי תוכנה" בכלל בלי תואר אבל אני לא מכיר מהנדסי חומרה שעובדים בתחום בלי תואר רלוונטי.

אם נשווה תפוחים לתפוחים - מהנדס חומרה בוגר טכניון עם ממוצע 85+ לעומת מהנדס תוכנה בוגר טכניון עם ממוצע 85+ - הקידום של מהנדס התוכנה יהיה מהיר יותר ואחרי כמה שנים הוא ירוויח יותר, יהיה לו יותר אפשרויות למצוא עבודה אבל מצד שני יש יותר סיכוי שיפטרו אותו או יקצצו אותו כשיהיה בכך צורך ויעסיקו מישהו צעיר במקומו.

למהנדס החומרה יהיו פחות אופציות למציאת עבודה, הקידומים יהיו איטיים יותר אבל מצד שני יש יותר סיכוי שלא יפטרו אותו בקיצוצים הראשונים.

אחרי מספיק שנים שני המהנדסים יגיעו לאותה דרגה וירוויחו פחות או יותר אותו דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית