התייעצות לגבי לימודים

• פותח/ת השרשור Mamadu
  • פורסם בתאריך

Mamadu

משתמש פעיל
337
2
נק' מוניטין:
1,318
337
2
שלום,
היום קיבלתי זימון לשאלונים של רפואת השיניים בא.העברית בירושלים.
נרשמתי גם לרפואה, אך עדיין לא נקבע הסף, לכן עוד לא קיבלתי זימון למבחני המו"ר והמרק"ם של הרפואה. בכל מקרה, ההעדפה שלי היא רפואה ולא רפואת שיניים, אך קיים סיכוי גדול שהציונים שלי לא יספיקו לרפואה, ואצטרך להתספק ברפואת שיניים.
השאלה שלי, האם יש פה מישהו שיודע לגבי התעסוקה ברפואת השיניים? יש מספיק מקומות עבודה?

תודה מראש!

סליחה על הנצלו"ש, אח שלי רוצה רפואה אבל נראה לי יהיה לו קשה להתקבל ורפואת שיניים נשמעת אלטרנטיבה לא רעה...

מה צריך בשביל רפואה ומה צריך לרפואת שיניים מבחינת ספים?

• פותח/ת השרשור
השנה, רק בא.העברית בירושלים תיפתח פקולטה לרפואת שיניים, משום מה בתל אביב לא יהיה השנה.
בכל מקרה, מבחינת רפואת שיניים מספיק שתהיה באיזור ה 700 בפסיכו עם בגרות של יותר מ105, אז תקבל זימון (בדרך כלל), לגבי רפואה, זה משתנה ממקום לאחר, הסף הכי גבוה הוא בירושלים, אחרי זה הטכניון, אחרי זה תל-אביב ובסוף זה בן גריון. בכל מקרה, לרפואה בטכניון הסכם נע בין 93-95 עם שאיפה לצד הגבוה יותר. אני ממליץ לך להיכנס לאתרים של המוסדות ולבדוק את הסיכוי של אחיך בפינת "סיכויי קבלה".

לגבי טכניון אני יודע
לא בא בחשבון בכלל כי גם אין שם מכינה
בגרות של 105 אתה מתכוון בסקלה שהולכת עד 120 נכון? אם ככה זה באמת לא כזה נורא
הבנתי מאח שלי שלרפואה הוא צריך 700 מינימום+משהו כמו 116 או באיזור שזה די מטורף

• פותח/ת השרשור
לגבי טכניון אני יודע
לא בא בחשבון בכלל כי גם אין שם מכינה
בגרות של 105 אתה מתכוון בסקלה שהולכת עד 120 נכון? אם ככה זה באמת לא כזה נורא
הבנתי מאח שלי שלרפואה הוא צריך 700 מינימום+משהו כמו 116 או באיזור שזה די מטורף
אני יש לי 727 בפסיכו ו108 בבגרות, לכן אני עושה עוד פעם פסיכו בעוד פחות משבוע, אם לא אגיע ל750 אין לי על מה לדבר לגבי רפואה.
בכל מקרה, אם יש לאחיך יותר מ113 בבגרות, יספיק לו פסיכומטרי של 720 ומעלה.

בטכניון יש מכינה חבר'ה, גם לרפואנים.

ברפואת שיניים יש אחלה כסף וזה אחלה תואר. רק עבודה משעממת. 3 שנים ראשונות זה בדיוק מה שרפואה רגיל לומדים

• פותח/ת השרשור
ברפואת שיניים יש אחלה כסף וזה אחלה תואר. רק עבודה משעממת. 3 שנים ראשונות זה בדיוק מה שרפואה רגיל לומדים
את זה אני יודע, גם מדעי רפואה אותו דבר אני חושב.
בכל מקרה, החשש שלי זה האם יש מקומות עבודה או לא.

אם תשאל אותי, רפואת שיניים זה בין המקצועות עם הכסף הכי מובטח שיש. (עד כמה שזה יכול להיות מובטח)
אתה פותח קליניקה ומתחיל לגלגל (עדיף שטרות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית