הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"מחיר החלב בישראל - היקר בעולם"

אם נקח את ארה"ב כפרמטר אז החלב פה ברמה דיי חרא, הפרות כאן אוכלות דגן במקום דשא ומבחינה אבולוציונית הן לא אמורות לאכול בכלל דגן, בכל מקרה הממשל מסבסד את כל תעשיית הדגן במדינה מה שיוצא חלב זול, בשר זול ועוד דברים זולים (עושים כאן גם בטריות, חיתולים, וכמעט כל דבר מדגן כי זה פשוט ז-ו-ל ואל תשאלו אותי בקשר לבטריות אבל מי שרוצה עוד מידע שיראה את הסרט FOOD INC)

ראיתי את הסרט לפני כמה שבועות מאד מומלץ

ככל שפרה נותנת יותר חלב ככה האיכות שלו יותר ירודה.
ישראל אלופת העולם בליטרים ליום לפרה. בעיקר נובע מהשיבוח של הפרות שנעשה בארץ, עוד בתקופה שלא היתה קיימת המילה שיבוח.

עניין ההשבחה מזכיר לי כתבה טלוויזיונית שבה סיפרו על תוספת הורמונים (אסטרוגן, אם איני טועה) לפרות, כדי לזרז ייצור חלב (וכנראה גם ייצור עגלים). לא מוצא את הכתבה כרגע.

פעם הכי נוראים היו הימים שניקו את החרא ברפת. אז הריח היה בלתי נסבל. היום כבר לא עושים את זה.

ובקשר לשיבוח, אני מדברת על הגנים. העגלות/עגלים של היום הם הצאצאים של שוורים שמתים כבר למעלה מעשר שנים. בודקים קודם את הצאצאים למשך כמה דורות, רק אם כולם תקינים, ורק אלו שהעמידו את הצאצאים המוצלחים ביותר, זוכים אחר כך להיות מוזרעים לכמויות של פרות.

אני בין האחרונים שיתלונן על מחירי חלב 😛

---------- התגובה התווספה ב 00:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:26 ----------

ככל שפרה נותנת יותר חלב ככה האיכות שלו יותר ירודה.
.

עכשיו מובן מאיפה הגיעה הסטיגמה על נשים, הכל בגלל הפרות

פעם הכי נוראים היו הימים שניקו את החרא ברפת. אז הריח היה בלתי נסבל. היום כבר לא עושים את זה.
.

למה פעם? כבר לא עושים את זה היום?
אני זוכר מימי בפנימיה החקלאית שהיו מנקים, מעבירים לשדות ואז אי אפשר לישון בלילה מרוב סירחון.

עושים את זה רק זה לא מסריח כמו פעם.

משרד איכות הסביבה חייב את כל הרפתות לשנות את המבנה של הרפת ככה שהגג היום יותר גבוה והחרא מתייבש ולא נשאר לח כמו בעבר. בגלל זה הוא הרבה פחות מסריח כשמפנים אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית