הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Press 80 (BW 87.8)

על טווח התנועה אני מבין שיש ויכוח, למרות שלפי דעתי אם אפשר להצביע על איזה "סטנדרט" כלשהו כמו ש @dox אומר זה יהיה מוט מתחת לסנטר, זה מדיד ונראה לי טווח סביר.
אבל מה זאת אומרת טכניקה לא נקייה?
שאתה מתחיל למעלה ומוריד

על טווח התנועה אני מבין שיש ויכוח, למרות שלפי דעתי אם אפשר להצביע על איזה "סטנדרט" כלשהו כמו ש @dox אומר זה יהיה מוט מתחת לסנטר, זה מדיד ונראה לי טווח סביר.
אבל מה זאת אומרת טכניקה לא נקייה?
כולם עושים את זה. גם באיגוד שמתחרים בו בפרס.

בסרטון, הוא יורד עם המוט לכמעט הכתפיים לפני שהוא עולה, זה טווח מלא. והכי חשוב, הוא ממתין למעלה.
אם הייתי רואה מישהו במכון עושה טווח כמו שאתה עשיתה בבנצ' אין לי ספק שכל העולם היה מעיר לו.

אתה מעמיס משקל שכבד מידי לכתפיים שלך, ומקצר תנועה כדי להצליח, ולא מסיים לגמרי כדי להצליח.
אתה מרמה את הגוף /שלך.

תוכל להתקדם הרבה יותר עם טווח מלא, כי אז כל השרירים עובדים, לא רק יד אחורית.

בסרטון, הוא יורד עם המוט לכמעט הכתפיים לפני שהוא עולה, זה טווח מלא. והכי חשוב, הוא ממתין למעלה.
אם הייתי רואה מישהו במכון עושה טווח כמו שאתה עשיתה בבנצ' אין לי ספק שכל העולם היה מעיר לו.

אתה מעמיס משקל שכבד מידי לכתפיים שלך, ומקצר תנועה כדי להצליח, ולא מסיים לגמרי כדי להצליח.
אתה מרמה את הגוף /שלך.

תוכל להתקדם הרבה יותר עם טווח מלא, כי אז כל השרירים עובדים, לא רק יד אחורית.
אני לא חושב שאם היה מתחיל נמוך יותר זה לא היה עולה.. אפילו להפך, אם כבר להתחיל משם רק הקשה עליו לדעתי.

הבעיה העיקרית פה היא שחוסר הגמישות לרדת עד הסוף בשילוב הירידה לצורך עלייה בתחילת התנועה יכול לגרום לפציעה, הייתי משפר גמישות לפני שאני בודק 1rm.

תחילת תנועה עם מתיחה קצת יותר גדולה זו פציעה. ועם משקלים כאלו אפשר לפספס.. חבל.

אני לא חושב שאם היה מתחיל נמוך יותר זה לא היה עולה.. אפילו להפך, אם כבר להתחיל משם רק הקשה עליו לדעתי.

אני בטוח שזה לא היה עולה. זה שקול לאנשים שנשבעים שהם לא יכולים לגעת במוט בחזה בבנץ' בגלל גמישות או לאנשים שאומרים שהם לא יכולים לרדת עד הסוף בסקוואט בגלל גמישות (אני אפילו לא מדבר על מקביל אלא על שמיניות סקוואטים).

אנחנו מדברים כאן על תרגיל עזר בדר"כ אז לא ממש קריטי והוא יכול לעשות מה שהכי מועיל למטרות שלו, פשוט לא הייתי קורא לזה PR של 80 ק"ג בפרס.

אני בטוח שזה לא היה עולה. זה שקול לאנשים שנשבעים שהם לא יכולים לגעת במוט בחזה בבנץ' בגלל גמישות או לאנשים שאומרים שהם לא יכולים לרדת עד הסוף בסקוואט בגלל גמישות (אני אפילו לא מדבר על מקביל אלא על שמיניות סקוואטים).

אנחנו מדברים כאן על תרגיל עזר בדר"כ אז לא ממש קריטי והוא יכול לעשות מה שהכי מועיל למטרות שלו, פשוט לא הייתי קורא לזה PR של 80 ק"ג בפרס.
אם הבעיה בטווח התנועה היא לא גמישות זה רק עושה את ההרמה שלו לקשה יותר.

אם הבעיה בטווח התנועה היא לא גמישות זה רק עושה את ההרמה שלו לקשה יותר.

הבעיה בטווח תנועה אם נניח שהתנועה היתה אמורה להיות לחיצת כתפיים בעמידה היא שקשה יותר להתחיל כשהמוט למטה (או ממש קצת מעל המצב ההתחלתי כתלות באורך האמות), אז צריך להוריד משקל, וזה קשה - קשה לאגו בדרך כלל, כיף יותר להעמיס.

יכול להיות שהוא מעדיף לעשות חצי תנועה וזה בסדר ולגיטימי לגמרי, סה"כ תרגיל עזר שצריך לתמוך בשאר התוכנית - אבל לא הייתי משווה את משקל העבודה לכלום וגם לא הייתי עובד בתרגיל עזר בטווח חלקי לסינגלים.

הבעיה בטווח תנועה אם נניח שהתנועה היתה אמורה להיות לחיצת כתפיים בעמידה היא שקשה יותר להתחיל כשהמוט למטה (או ממש קצת מעל המצב ההתחלתי כתלות באורך האמות), אז צריך להוריד משקל, וזה קשה - קשה לאגו בדרך כלל, כיף יותר להעמיס.

יכול להיות שהוא מעדיף לעשות חצי תנועה וזה בסדר ולגיטימי לגמרי, סה"כ תרגיל עזר שצריך לתמוך בשאר התוכנית - אבל לא הייתי משווה את משקל העבודה לכלום וגם לא הייתי עובד בתרגיל עזר בטווח חלקי לסינגלים.
מסכים.

אנסה להמחיש,
נניח אתה לוקח את המוט ומתייצב בתחילת התנועה בנקודה א כי זה מה שהגמישות מאפשרת.
לפני העלייה אתה יורד לנקודה ב כדי להשיג מתיחה לפני ההתפוצצות למעלה.

בין נקודה ב לטווח התנועה המלא יש מרחק x.

במשקל מקסימלי לא יהיה לך קשה לחרוג מנקודה ב באיזושהי דלתא ולרדת נמוך יותר עד כדי מתיחה מוגזמת מדי שתגרום לפציעה.

וזה מסוכן ולא משתלם.
מה שהייתי עושה במקומך זה מתחיל לעבוד על גמישות על מנת להפוך את נקודה א ליותר קרובה לx ככה שחריגה בדלתא מסויימת מנקודה ב לא תגרור פציעה.

אין לו שום בעיית גמישות, רואים את זה גם במתיחה שעשה לפני הלחיצה וגם איך שהמוט ישב עליו שהוא החזיר אותו לראק בסוף הלחיצה, סתם פרס עם חצי טווח תנועה (החצי הקל, החצי הקשה הרי הוא החצי הראשון שהיד האחורית עדיין לא עושה הרבה ורב העומס הוא על הכתפיים גב עליון )

• פותח/ת השרשור
מסכים.

אנסה להמחיש,

במשקל מקסימלי לא יהיה לך קשה לחרוג מנקודה ב באיזושהי דלתא ולרדת נמוך יותר עד כדי מתיחה מוגזמת מדי שתגרום לפציעה.

וזה מסוכן ולא משתלם.
מה שהייתי עושה במקומך זה מתחיל לעבוד על גמישות על מנת להפוך את נקודה א ליותר קרובה לx ככה שחריגה בדלתא מסויימת מנקודה ב לא תגרור פציעה.
מה זה שונה מסקוואט ?
במשקל מקסימלי כשתרד לשבור מקביל עד לאן שהגמישות מאפשרת ולא תרד ATG תיפצע ?

• פותח/ת השרשור
מי אמר שזה שונה מסקוואט?
במשקל מקסימלי בסקוואט כשתרד לשבור מקביל עד לאן שהגמישות מאפשרת ולא תרד ATG, תיפצע?
זה מה שהתאוריה שלך אומרת תקן אותי אם אני טועה.
אנסה להמחיש,

במשקל מקסימלי בסקוואט כשתרד לשבור מקביל עד לאן שהגמישות מאפשרת ולא תרד ATG, תיפצע?
זה מה שהתאוריה שלך אומרת תקן אותי אם אני טועה.
קשה לי להאמין שאתה מאמין בעצמך למה שאתה רושם.

רק להבהיר למקרה שיהיו כאלו שלא יבינו שאתה מטריל כי בכל זאת זה פורום ציבורי..

אם תרד לסקוואט במהירות שירדת בפרס אז כן הסכנה היא אותה סכנה.

• פותח/ת השרשור
אם תרד לסקוואט במהירות שירדת בפרס אז כן הסכנה היא אותה סכנה
עכשיו אתה יותר ברור.
הוספת את נתון המהירות שלא הזכרת כלל בתיאוריה שלך.
אבל אנחנו עדיין נישאר חלוקים בדעתנו.
אני חושב שהמהירות בסדר גמור, וכל עוד נתקדם בבטחה השרירים והרצועות יעמדו בעומסים יפה מאוד.

קשה לי להאמין שאתה מאמין בעצמך למה שאתה רושם.

רק להבהיר למקרה שיהיו כאלו שלא יבינו שאתה מטריל כי בכל זאת זה פורום ציבורי..

אם תרד לסקוואט במהירות שירדת בפרס אז כן הסכנה היא אותה סכנה.

עריכה: יצאתי חמור:s85:

עכשיו אתה יותר ברור.
אני חושב שהמהירות בסדר גמור, וכל עוד נתקדם בבטחה השרירים והרצועות יעמדו בעומסים יפה מאוד.
מה שעושה לך טוב..
עריכה: יצאתי חמור:s85:
לא הבנתי..

עכשיו אתה יותר ברור.

תראה, פרס הוא דיי תרגיל עזר, וסתם טיפ שמאד עזר לי להגיע כמעט לפרס של משקל גוף זה להוריד משקל ולעשות חזרות מלאות, כשאתה שם דגש מאד מאד מודע לא להתפוצץ למעלה, וכמעט לעשות את החצי הראשון של התנועה (והקשה) באופן מאד מבוקר ואיטי, זה דבר שעשה לי carry over מאד רציני גם לבנצ' וגם לפרס רגיל עם התפוצצות התחלתית

דוגמא:

רק שים לב שאתה מוריד משקל והרבה

נערך לאחרונה:
תראה, פרס הוא דיי תרגיל עזר, וסתם טיפ שמאד עזר לי להגיע כמעט לפרס של משקל גוף זה להוריד משקל ולעשות חזרות מלאות, כשאתה שם דגש מאד מאד מודע לא להתפוצץ למעלה, וכמעט לעשות את החצי הראשון של התנועה (והקשה) באופן מאד מבוקר ואיטי, זה דבר שעשה לי carry over מאד רציני גם לבנצ' וגם לפרס רגיל עם התפוצצות התחלתית

דוגמא:

רק שים לב שאתה מוריד משקל והרבה

לפרוטוקול,אני לא נגד אפקט המתיחה בתחתית(אני מנצל אותו די הרבה בסטים ארוכים יותר)
אבל מחזק מאוד את כל מה שאמרת,ככה אמור להיראות אוברהד פרס מלא ו"נקי"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית