הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיתוסים הזויים ששמעתם בחדר כושר

לא מזמן מישהו אמר לי איך לעשות פשיטת מרפקים אמר שצריך 15 חזרות אם אני בחיטוב ואם אני במאסה אז צריך 12
לא היה לי כוח אפילו להסביר לו, ובכלל להגיד לו שזה שטויות
חייכתי ואמרתי תודה ושאני מסתדר.

עוד מישהו שרצה שאשמור עליו בסקוואט של 50 קילו ( בנאדם בן 28 שכל היום מתאמן)
ממש להחזיק אותו מלמעלה עד למטה
וכשאמרתי לו ( בטיפשותי) שהברכיים שלו קורסות פנימה, הוא אמר לי שהוא כבר עשר שנים מתאמן והוא עושה את זה מעולה
אמרתי לו שאם זה מה שטוב לו לבריאות
חבל רק שבמשך כמה חודשים הוא על אותו סקוואט ועל אותו מספר חזרות בלי להתקדם בכלל
עשר שנים....

הקצין כושר שלנו ( הכי יוסי יד 50) שולח בקבוצה של החדר כושר של הבסיס כל מיני מאמרים טיפשיים מלאי מיתוסים, ככ באלי להגיב אבל כולם שם אהבלים שחושבים שפיצה זה משמין אבל טחינה זה עושה שרירים
עכשיו הוא שלח הסבר למחקר ( המחקר עצמו נכון) שויתור על ארוחת בוקר גורמת לירידה בגדילה ובגלל זה צריך לאכול עד 40 גרם חלבון בארוחה

חימום שלי לפני סט עבודה בבנץ 60 קילו.
מישהו נכנס לעבוד איתי ועוד לא התחמם: "תשאיר את המשקל הזה".
אני: "בטוח"?
הבחור: "כן".
הבחור נכנס לעשות חימום ובקושי הצליח לסיים חזרה 2.
*אין צורך להתחמם לפני כניסה לסטים של עבודה*

נערך לאחרונה:
חימום שלי לפני סט עבודה בבנץ 60 קילו.
מישהו נכנס לעבוד איתי ועוד לא התחמם: "תשאיר את המשקל הזה".
אני: "בטוח"?
הבחור: "כן".
הבחור נכנס לעשות חימום ובקושי הצליח לסיים חזרה 2.
*אין צורך להתחמם לפני כניסה לסטים של עבודה*
נושא החימום, זה אחד הדברים שתמיד מדהימים אותי, כמה מעט אנשים מתחממים בכלל ועושים חימום נכון בפרט.

נושא החימום, זה אחד הדברים שתמיד מדהימים אותי, כמה מעט אנשים מתחממים בכלל ועושים חימום נכון בפרט.
אני סקרן מה כוונתך אם תוכל להרחיב.

אני יודע שפאול אנדרסון לא היה מתחמם בכלל, הוא היה הולך ברחוב ותמיד מוכן לדפוק הופעה בלי חימום.
גם ביל סטאר מספר על מתאמנים שהיו מתחרים עם חימום אחד בלבד.

אני אישית בבנץ' ובבדדליפט כמעט לא צריך חימום, אני עושה את זה כי "אמורים". אבל אני יכול לדפוק כמעט שיא אישי בלי חימום (סקוואט זה סיפור אחר).

אני יודע שפאול אנדרסון לא היה מתחמם בכלל, הוא היה הולך ברחוב ותמיד מוכן לדפוק הופעה בלי חימום.

אני אישית בבנץ' ובבדדליפט כמעט לא צריך חימום, אני עושה את זה כי "אמורים". אבל אני יכול לדפוק כמעט שיא אישי בלי חימום (סקוואט זה סיפור אחר).
עבור סטים אקרוס, הרוטינה שאני משתמש בה היא :
2 סטים עם מוט ריק ללא ספירה של מספר חזרות
סט עם 50% ממשקל עבודה - 8 חזרות
סט עם 66% ל 5 חזרות
סט עם 85% ל 3 חזרות.

הסטים הראשונים ללא מנוחה מלבד סידור המשקולות . 2 דקות בין ה 65 ל 85 ו 3 דקות אחרי ה 85%

בעיניי זאת הכנה טובה, מבין שזה אינדיווידואלי.

אבל לפמפם מוט ריק ל 20 חזרות ואז לעבור ישר למשקל עבודה נראה לי לא הגיוני

עבור סטים אקרוס, הרוטינה שאני משתמש בה היא :
2 סטים עם מוט ריק ללא ספירה של מספר חזרות
סט עם 50% ממשקל עבודה - 8 חזרות
סט עם 66% ל 5 חזרות
סט עם 85% ל 3 חזרות.

הסטים הראשונים ללא מנוחה מלבד סידור המשקולות . 2 דקות בין ה 65 ל 85 ו 3 דקות אחרי ה 85%

בעיניי זאת הכנה טובה, מבין שזה אינדיווידואלי.

אבל לפמפם מוט ריק ל 20 חזרות ואז לעבור ישר למשקל עבודה נראה לי לא הגיוני
אבל על סמך מה אפשר לקבוע מהו חימום טוב ומה לא אם לא רק נסיון אישי.

אם מישהו יגיד שלפמפם 20 חזרות עם מוט ריק מכין אותו הכי טוב לPR מי אני להגיד אחרת.

יש לי מתאמן שמתעקש להשקיע חצי מהאימון שלו רק על חימומים, הבן אדם עושה חימום בעליה של 10 ק"ג או פחות. אבל בפחות מזה, הוא אומר שקשה לו.

חימום כמו שלך בשבילי יהיה לא מספיק בשביל הסקוואט שלי, ויותר מידי לבנץ' שלי.

אומר את האמת, שאני לא מבין בזה בכלל, פשוט תמהתי אם אתה מכיר משהו מבוסס על האופן האידיאלי לחימום.
או מאיפה קיבלת את ההנחיות האישיות שלך לחימום שלך?

אם מישהו יגיד שלפמפם 20 חזרות עם מוט ריק מכין אותו הכי טוב לPR מי אני להגיד אחרת.

יש לי מתאמן שמתעקש להשקיע חצי מהאימון שלו רק על חימומים, הבן אדם עושה חימום בעליה של 10 ק"ג או פחות. אבל בפחות מזה, הוא אומר שקשה לו.

אומר את האמת, שאני לא מבין בזה בכלל, פשוט תמהתי אם אתה מכיר משהו מבוסס על האופן האידיאלי לחימום.
את ההנחיה קיבלתי ממייק בזמן שקיבלתי ממנו ייעוץ ולאורך השנים, מצאתי שזה מתאים לי.

אני לא יודע אם יש הוכחות ליעילות של חימום כזה או אחר , השאלה החשובה בעיניי האם יש התקדמות לאורך זמן ומההסתכלות שלי יש קורלציה חזקה בין אלא שלא מתחממים לאלא שתקועים לנצח באותו משקל עבודה

אני לא יודע אם יש הוכחות ליעילות של חימום כזה או אחר , השאלה החשובה בעיניי האם יש התקדמות לאורך זמן ומההסתכלות שלי יש קורלציה חזקה בין אלא שלא מתחממים לאלא שתקועים לנצח באותו משקל עבודה
מאוד מעניין. מעולם לא שמתי לב לזה.

מאוד מעניין. מעולם לא שמתי לב לזה.
זה אותו סימפטום של חוסר תכנון. אני נכנס לכל סט עם ידיעה כמה חזרות אני מתכנן לעשות. המתאמן הממוצע עושה כמה שהוא יכול , מוסיף קצת צ׳יטינג ואם יש ספוטר דוחף עוד כמה חזרות.
זאת לא שיטה שמאפשרת תכנון התקדמות

זה אותו סימפטום של חוסר תכנון. אני נכנס לכל סט עם ידיעה כמה חזרות אני מתכנן לעשות. המתאמן הממוצע עושה כמה שהוא יכול , מוסיף קצת צ׳יטינג ואם יש ספוטר דוחף עוד כמה חזרות.
זאת לא שיטה שמאפשרת תכנון התקדמות
אז קשה לדעת אם חוסר ההתקדמות הייתה מחימום שגוי, או בסוג המתאמן.

מאוד יכול להיות שסוג המתאמן שלא מתחמם, הוא אותו סוג שגם לא אוכל חלבון.

חימום טוב הוא אינדבידואלי. יש אנשים שצריכים קפיצות גדולות, קטנות, יותר חזרות, פחות חזרות.
הדרך לגלות את זה היא ע"י ניסוי וטעיה. באופן כללי אתה יכול לעשות את החימומים שלך בקפיצות של פלטה כשהמשקל קל - כי גם ככה אתה שם פלטה על המוט עכשיו, אז מה הבעיה להיכנס ולעשות איזה חזרה עם זה לפני שאתה ממשיך להוסיף פלטות?
החל ממשקל מסויים יכול להיות שתרצה לקפוץ קפיצות קטנות יותר כי אתה מרגיש שזה עושה גורם לחימום הבא להיות קל יותר.
אצלי למשל בסקוואט ובנץ אני מתחמם 60-100-140 ואחר כך עושה קפיצות של 15-30 קילו בהתאם למשקל שאליו אני מטפס. אם אני קופץ ישירות ל180 אני מרגיש לא מספיק מחומם, ובדכ אני מתכנן את שאר החימום שלי כך שהחימום האחרון יהיה 15-25 קילו פחות ממשקל העבודה שלי.
למשל כדי להתחמם ל210 אני אעשה 60-100-140-165-190.
לגבי מספר החזרות - יש הרבה ליפטרים שעושים כבר מהמוט הריק חזרה אחת בכל חימום, ויש כאלה שצריכים 4-5 סטים של 3-8 חזרות לפני שהחימום עובר לסינגלים אם בכלל. אצלי אישית אני עושה חמישיה עם 60 ו100 ואז שלשה עם 140 ואחר כך סינגלים עד משקל העבודה. גם זה ניתן ללמוד על עצמך בהתאם לאיך מרגיש המוביליטי וההרגשה הכללית במפרקים.
בבנץ אגב אני מרגיש שאני צריך קפיצות מאד קטנות והחימום האחרון שלי בדכ יהיה 7.5-10 קילו פחות ממשקל העבודה שלי.

לגבי אנשים שלא צריכים חימום, דניאל נחבי היה מושך 240-250 דדליפט בלי חגורה ובלי חימום בסוף יום של ספוטינג בתחרות כשהשיא שלו היה 260-265~

אני משער כי סקוואט דורש גמישות. אני מכיר הרבה אנשים חזקים מאוד שיכולים לתת 300/200/300 בלי חימום, אבל לרוב אלו לא האנשים הכי בריאים והכי יציבים שיש מבחינת התקדמות והתמדה.

חימום טוב הוא אינדבידואלי. יש אנשים שצריכים קפיצות גדולות, קטנות, יותר חזרות, פחות חזרות.
הדרך לגלות את זה היא ע"י ניסוי וטעיה. באופן כללי אתה יכול לעשות את החימומים שלך בקפיצות של פלטה כשהמשקל קל - כי גם ככה אתה שם פלטה על המוט עכשיו, אז מה הבעיה להיכנס ולעשות איזה חזרה עם זה לפני שאתה ממשיך להוסיף פלטות?
החל ממשקל מסויים יכול להיות שתרצה לקפוץ קפיצות קטנות יותר כי אתה מרגיש שזה עושה גורם לחימום הבא להיות קל יותר.
אצלי למשל בסקוואט ובנץ אני מתחמם 60-100-140 ואחר כך עושה קפיצות של 15-30 קילו בהתאם למשקל שאליו אני מטפס. אם אני קופץ ישירות ל180 אני מרגיש לא מספיק מחומם, ובדכ אני מתכנן את שאר החימום שלי כך שהחימום האחרון יהיה 15-25 קילו פחות ממשקל העבודה שלי.
למשל כדי להתחמם ל210 אני אעשה 60-100-140-165-190.
לגבי מספר החזרות - יש הרבה ליפטרים שעושים כבר מהמוט הריק חזרה אחת בכל חימום, ויש כאלה שצריכים 4-5 סטים של 3-8 חזרות לפני שהחימום עובר לסינגלים אם בכלל. אצלי אישית אני עושה חמישיה עם 60 ו100 ואז שלשה עם 140 ואחר כך סינגלים עד משקל העבודה. גם זה ניתן ללמוד על עצמך בהתאם לאיך מרגיש המוביליטי וההרגשה הכללית במפרקים.
בבנץ אגב אני מרגיש שאני צריך קפיצות מאד קטנות והחימום האחרון שלי בדכ יהיה 7.5-10 קילו פחות ממשקל העבודה שלי.

לגבי אנשים שלא צריכים חימום, דניאל נחבי היה מושך 240-250 דדליפט בלי חגורה ובלי חימום בסוף יום של ספוטינג בתחרות כשהשיא שלו היה 260-265~
החימום שלי מתבצע כמעט לגמרי כמו שלך.
חוץ מהדדליפט שבו אני פשוט עושה חזרה או 2 עם כל פלטה שאני מוסיף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית