הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה יותר הגיוני ?

האמת שהזרם הולך הצידה למרות שחבריקו באותה פוזיציה ולא התפצלות אבל אז'י בם בם גם תופס
סתם נזכרתי בביטוי 😃 אבל מכיר גם את מה שאתה מתאר, ואז לך תסביר לאישה שאני לא אשם שלא פגעתי באסלה, כיוונתי טוב אבל יש לו רצונות משלו 😅

בואנה...אני חשבתי שדיברת על הגובה שלך שאמרת שאתה 2 מטר
עכשיו אני מבין...

שמח שנפל לך האסימון. גם התמונה שהעלתי זה בעצם לא אני....
@Dark Soul Omega איפה אתה איפה. דווקא בפוסטים כאלה אינך נמצא

לא התכוונתי שאתה תקבל אותם בשירותים רק התכוונתי שיש חיידקים רעים, טובים ונטרלים והבאתי דוגמא לחיידקים שלדעתי הם רעים.

חיידקים רעים - חיידקים שמזיקים לך ויכולים לסכן את בריאותך

חיידקים נטרלים - חיידקים שחיים להם בשלווה בגוף שלך , לא עושים נזקים ולא מביאים יותר מידי תועלת (הם מביאים תועלת בכך שהם תופסים מקום וחיידקים רעים לא יכולים להתפתח באזור).

חיידקים טובים- חיידקים שמסייעים למערכות השונות של הגוף ויש להם אפקט שטוב לבריאות שלך.

אם אתה טוען שאין חלוקה לחיידקים טובים ורעים זה דבר שמאוד מעניין אותי והייתי רוצה לשמוע עליו בהרחבה, למרות שממה שכתבת משתמע שאתה מסכים שהחיידק טטנוס הוא חיידק רע

אני באמת ניסתי לקרוא את מה שכתבת למעלה כמה פעמים ואני לא מצליח להבין כי נראה שאתה כותב שחיידק A הוא רע וחיידק B הוא טוב אבל לפני כתבת שאין חיידקים ידידותיים ולא ידידותיים

מהמשפט הזה אני מבין שאתה טוען שיש 2 גורמים להתפתחות החיידקים בגוף:
1. חשיפה לחיידק
2. שיהיו לך בגוף גורמים שמהם החיידק יכול להתפתח (מזון שאותו חיידק ספציפי ניזון ממנו)

נשמע הגיוני סך הכל

ואז פה אמרת
החשיפה המיותרת לחיידקים "שלא מתאימים לגוף שלי"- נשמע כמו חשיפה לחיידקים רעים
אנסה להסביר את עצמי.
נתחיל מזה שאין בעצם שום דבר בעצם רע בעולם. לכל דבר תפקיד.
אני לא אכנס לתפקידים של אישיות, רגשות, וכל דבר שלא חלק מהדיון.
אבל כל חיידק בעולם הוא טוב כי הוא נמצא בשביל תפקיד מסוים והוא מבצע אותו בצורה טובה.
האבלוציה או האלוקים לא היו יוצרים יצור מיותר שלא מעניק משהו לעולם.

אמנם יש בעלי חיים וחיידקים שנכחדים, והעולם ממשיך, אבל כמובן שזה פוגע באיזון האקולוגי, והיקום צריך לאזן את עצמו על ידי שידרוגים כל הזמן.

כל החיידקים אוכלים ומתרבים על ידי החומר שעוזר להם.
רוב החיידקים צריכים פחמימה פשוטה כדי להתקיים וחמצן.
ברגע שהשיניים שלך יהיו מלאות בסוכר, החיידקים יבואו לשם ויתרבו, הם גם יתחילו לפרק לך את השן כדי לקבל חומר ממנו שחיוני לחיים שלהם.
הם בסך הכל מנסים לשרוד, ואתה החזקת את האוכל שלהם בפה.

חיידקים גם מעניקים לגוף שלנו יתרונות רבים (יש יותר חיידקים בגוף מתאים, זה כמות הזויה).
חיידקים עוזרים להרבה מערכות בגוף בצורה ישירה או עקיפה.
יש מגוון חיידקים במערכת העיכול שאחראים על הניצול של וויטמינים מהמזון, הרבה מהם עוזרים לייצר וויטמין B מהדגנים.
ויטמין B12 כמעט לגמרי מגיע תודות לחיידקים האלה.

זה עניין של כמות, עודף חיידק מסוג אחד יגרום לחוסר בסוג השני כי יש רק כמות מסוימת של מזון ומקום בשבילהם, וכל קבוצת חיידקים לוקחת מקום ומזון מהקבוצה השניה.

E coli הוא חיידק חיוני במערכת העיכול, התרבות גדולה מידי שלו, או שהוא יגיע לאזור בגוף שהוא לא אמור להיות שם תגרום חולי.

אבל אחד היתרונות הגדולים ביותר בחיידקים, שהם נילחמים נגד ווירוסים ומחלות אחרות.

תראה איך חיידק הסלמונלה תורם לבריאות שלנו The Positive Side of Salmonella.

הבעיה מתחילה שכמות גדולה של החיידקים מגיע למקום הלא נכון, ושיש לו במקום הזה שפע של מזון ותנאי חיים.

כמו שקורה עם חורים בשיניים.

אני מקווה שהסברתי את עצמי, תגיד לךי אם משהו עוד לא מובן.

אנסה להסביר את עצמי.
נתחיל מזה שאין בעצם שום דבר בעצם רע בעולם. לכל דבר תפקיד.
אני לא אכנס לתפקידים של אישיות, רגשות, וכל דבר שלא חלק מהדיון.
אבל כל חיידק בעולם הוא טוב כי הוא נמצא בשביל תפקיד מסוים והוא מבצע אותו בצורה טובה.
האבלוציה או האלוקים לא היו יוצרים יצור מיותר שלא מעניק משהו לעולם.

אמנם יש בעלי חיים וחיידקים שנכחדים, והעולם ממשיך, אבל כמובן שזה פוגע באיזון האקולוגי, והיקום צריך לאזן את עצמו על ידי שידרוגים כל הזמן.

כל החיידקים אוכלים ומתרבים על ידי החומר שעוזר להם.
רוב החיידקים צריכים פחמימה פשוטה כדי להתקיים וחמצן.
ברגע שהשיניים שלך יהיו מלאות בסוכר, החיידקים יבואו לשם ויתרבו, הם גם יתחילו לפרק לך את השן כדי לקבל חומר ממנו שחיוני לחיים שלהם.
הם בסך הכל מנסים לשרוד, ואתה החזקת את האוכל שלהם בפה.

חיידקים גם מעניקים לגוף שלנו יתרונות רבים (יש יותר חיידקים בגוף מתאים, זה כמות הזויה).
חיידקים עוזרים להרבה מערכות בגוף בצורה ישירה או עקיפה.
יש מגוון חיידקים במערכת העיכול שאחראים על הניצול של וויטמינים מהמזון, הרבה מהם עוזרים לייצר וויטמין B מהדגנים.
ויטמין B12 כמעט לגמרי מגיע תודות לחיידקים האלה.

זה עניין של כמות, עודף חיידק מסוג אחד יגרום לחוסר בסוג השני כי יש רק כמות מסוימת של מזון ומקום בשבילהם, וכל קבוצת חיידקים לוקחת מקום ומזון מהקבוצה השניה.

E coli הוא חיידק חיוני במערכת העיכול, התרבות גדולה מידי שלו, או שהוא יגיע לאזור בגוף שהוא לא אמור להיות שם תגרום חולי.

אבל אחד היתרונות הגדולים ביותר בחיידקים, שהם נילחמים נגד ווירוסים ומחלות אחרות.

תראה איך חיידק הסלמונלה תורם לבריאות שלנו The Positive Side of Salmonella.

הבעיה מתחילה שכמות גדולה של החיידקים מגיע למקום הלא נכון, ושיש לו במקום הזה שפע של מזון ותנאי חיים.

כמו שקורה עם חורים בשיניים.

אני מקווה שהסברתי את עצמי, תגיד לךי אם משהו עוד לא מובן.
סבבה הבנתי יותר טוב עכשיו את מה שאתה שאומר.

בכל מקרה, אני לא מסכים שכל חיידק טוב, לפחות לאדם. המטרה שלו זה לשרוד/להתרבות whatever וזה יכול לבוא גם על חשבון חיים של בן אדם. (יכול להיות שזה יוביל גם למצב של כילוי עצמי בסופו של דבר)
יש חיידקים שעקב האבולוציה הם יותר תוקפניים, אגרסיבים ומתוכננים בצורה שפוגעת בבני האדם.
אין להם תפקיד, החזק שורד, המטרה שלהם זה לשרוד פשוט. יש כאלה ששורדים ע"י שיתוף פעולה ויש כאלה ששורדים ע"י השתלטות והשמדה.

סבבה הבנתי יותר טוב עכשיו את מה שאתה שאומר.

בכל מקרה, אני לא מסכים שכל חיידק טוב, לפחות לאדם. המטרה שלו זה לשרוד/להתרבות whatever וזה יכול לבוא גם על חשבון חיים של בן אדם. (יכול להיות שזה יוביל גם למצב של כילוי עצמי בסופו של דבר)
יש חיידקים שעקב האבולוציה הם יותר תוקפניים, אגרסיבים ומתוכננים בצורה שפוגעת בבני האדם.
אין להם תפקיד, החזק שורד, המטרה שלהם זה לשרוד פשוט. יש כאלה ששורדים ע"י שיתוף פעולה ויש כאלה ששורדים ע"י השתלטות והשמדה.
בסופו של דבר החיידק הוא גם טוב לאדם. גם מהסיבה הפשוטה שרק האדם החזק ישרוד כשהאדם החלש ימות וישחרר את מקומו לאדם החזק.

אין חיידק יותר תוקפני או אגרסיבי, אם זה התפקיד שלו לייצר וויטמין B12, אם הוא אגרסיבי הוא ייצר פי 2? מה רע בזה?

היקום עובד בהורמוניה משותפת בין כל היצורים שלה.

אין להם מטרה פשוט לשרוד, בלעדינו גם הם לא ישרדו.

אין טעם להיות ג'ארמפוב, ולהתרחק מכל חיידק, יש מה להימנע ממקור החיים של חיידק שחי בתוך חומר לא ידידותי לגוף שלך.

יש לך מה להימנע מצואה שמכילה חיידקים "עם" המקור חיים שלהם.
יש לך להימנע מסלמונלה שמגיע עם הביצה.

בסופו של דבר החיידק הוא גם טוב לאדם. גם מהסיבה הפשוטה שרק האדם החזק ישרוד כשהאדם החלש ימות וישחרר את מקומו לאדם החזק.
לא בהכרח, יכול להיות לצורך העניין חיידק שישמיד את כל המין האנושי חוץ מחסינים ואז הם יתרבו וימשיכו את המין האנושי.

אבל באותה המידה זה יכול להוביל גם להכחדה של האדם. החזק שורד לא אומר בהכרח שהמין האנושי ישרוד.

אין חיידק יותר תוקפני או אגרסיבי, אם זה התפקיד שלו לייצר וויטמין B12, אם הוא אגרסיבי הוא ייצר פי 2? מה רע בזה?
אתה מדבר פה על חיידק מאותו הסוג שהוא קצת יותר מוצלח משאר החיידקים שדומים לו. אני מדבר על זן אחר של חיידקים שפועל באופן שונה ו"מתוכנת" באופן שונה.
אין להם מטרה פשוט לשרוד, בלעדינו גם הם לא ישרדו.
הם לא ישרדו בלעדינו אבל זה לא משנה, חיידק תוקפני יתרבה בגוף של המארח כל כך הרבה עד שהוא יהרוג אותו, יכלה את הגוף וימות בעצמו. זה המטרה שלו להתרבות עוד ועוד כל עוד הוא יכול. אין לו שכל, זה הכל איך הוא מתוכנת. וגם אם היה לו שכל זה לא משנה. בני אדם בעלי שכל ועושים את אותו הדבר.

אנחנו גם מכלים פה הכל ובסוף נמות כולנו בגלל זה, זה לא סוד. אלא אן כן נצליח להתפשט הלאה (לכוכבים אחרים לצורך העניין) כמו שהחיידק שלנו גם רוצה להתפשט לגופים אחרים ולהתרבות גם בהם.

אתה מדבר פה על חיידק מאותו הסוג שהוא קצת יותר מוצלח משאר החיידקים שדומים לו. אני מדבר על זן אחר של חיידקים שפועל באופן שונה ו"מתוכנת" באופן שונה.
חיידק שמייצר B12 הוא לא יותר מוצלח או חשוב משום חיידק אחר.
כל חיידק הוא חשוב, והידע שלנו על התפקידים הרבים שלהם מאוד מצומצם.
הם לא ישרדו בלעדינו אבל זה לא משנה, חיידק תוקפני יתרבה בגוף של המארח כל כך הרבה עד שהוא יהרוג אותו, יכלה את הגוף וימות בעצמו. זה המטרה שלו להתרבות עוד ועוד כל עוד הוא יכול. אין לו שכל, זה הכל איך הוא מתוכנת. וגם אם היה לו שכל זה לא משנה. בני אדם בעלי שכל ועושים את אותו הדבר.
זה מתחיל להיות יותר מידי פילוסופי, אז ברשותך, אני לא אמשיך את הדיון על חיידקים.

אבל רק להבהיר, אין צורך להיות פרנואי לגבי חיידקים בשירותים או בשום מקום.

חיידק שמייצר B12 הוא לא יותר מוצלח או חשוב משום חיידק אחר.
כל חיידק הוא חשוב, והידע שלנו על התפקידים הרבים שלהם מאוד מצומצם.

זה מתחיל להיות יותר מידי פילוסופי, אז ברשותך, אני לא אמשיך את הדיון על חיידקים.

אבל רק להבהיר, אין צורך להיות פרנואי לגבי חיידקים בשירותים או בשום מקום.
אני חושב שהוא מדבר(תקן אותי אם אני טועה) על SUPER BUGS שהם פשוט חסינים לכל וזה סכנה של העתיד הקרב ובא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית