הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רמות טסטסטרון - בן 30

Sparrow

משתמש מתחיל
56
16
נק' מוניטין:
35
56
16
אהלן, חדש כאן.
מרגיש עייפות, מצב רוח מדוכא, פגיעה בביטחון עצמי, העדר זיקפת בוקר בחודשים האחרונים ולאחרונה הזקיפה בעת קיום יחסי מין הפכה להיות חלשה. לפני מספר חודשים ביקשתי מרופא המשפחה בדיקת טסטסטרון (לבירור סיבות לעייפות המצב המנטלי, באותו הזמן הזיקפה שלי הייתה בסדר), רופא המשפחה אמר לי שהתוצאות יצאו תקינות למרות שהן בטווח הנמוך של הנורמה. האם לבקש שוב בדיקת טסטסטרון ולהתעקש על טיפול בטוסטסטרון, יתכן שרמות ההורמון ירדו עוד יותר? האם רופא המשפחה רשאי לתת מרשם לטיפול בטסטסטרון?

תודה.

ללא שם.jpg

נערך לאחרונה:
בתור אחד שמשתמש בtrt
בהחלט יש תופעות לוואי,אבל גם לחיות כמו מסכן זו לא הדרך.
את זה שכל תרופה מצד אחד עושה טוב ומצד שני הורסת אנחנו יודעים היטב.
הבחירה צריכה להיות מושכלת,ולדעת שיש מחיר לשימוש(ולא להפריז בשימוש,ולהיות במעקב דמים כל הזמן)
*נקודה למחשבה אמא שלי חולת סרטן השד,מקבלת תרופות שכולנו מכירים פה,אתם לא מבינים איזה תופעות לוואי הן גוררות(ירידה בצפיפות העצם,הידללות השיער וכו וכו.
אסכם בנימה של צחוק
״תרופה בונה תרופה הורסת״

אני את שלי אמרתי
כל תרופה מביאה איתה צרות
מעניין כמה אנשים פה חושבים פעמיים לפני שהם לוקחים משכך כאבים או נוגד דכאון וחרדות.
לפותח השרשור כאחד שעבר את מה שאתה עובר אני רק אחתום בזה שתקרא ותחשוב על זה טוב כי זה התחייבות לכל החיים ואם תחליט שלא אז לא כי אתה החלטת ולא בגלל דעות קדומות.
אין הבדל ענק בין לקיחת כדור פעם אחת לשימוש לכל החיים ?

מן הסתם אתה על TRT, אז דעתך אינה הגונה, אבל נסה לשמור על נייטרליות ותן לרופאים לעשות את ההחלטות

אין הבדל ענק בין לקיחת כדור פעם אחת לשימוש לכל החיים ?

מן הסתם אתה על TRT, אז דעתך אינה הגונה, אבל נסה לשמור על נייטרליות ותן לרופאים לעשות את ההחלטות

אני לא רופא ולא מתיימר פשוט לא חסיד של טהרנות וצביעות
אני נוטל ציפרלקס
תרופות ssri גורמות לבעיות מגוונות החל מתפקוד מיני לקוי עד צרבות כאבי ראש ,איבוד תיאבון /תיאבון מוגבר ומחקרים חדשים שמדברים על פגיעה החניכיים ובשיניים. גם פה יש המון התנשאות כמו שכבר אמרתי זר לא יבין זאת.
שאתה רוצה למות החיים מאבדים טעם לא עומד לך ואתה מסתובב כמו זומבי חצי ישן חצי ער תמיד פיריון לא נמצא בדיוק בראש סדר העדיפויות.
בסופו של דבר כולנו אנשים בוגרים שכל אחד יעשה את השיקולים שלו נמאס לי שכל פוסט שני על trt מלווה בצקצקנות כמו שנמאס לי שכל בנאדם שני ששומע שאני ציפרלקס מספר לי כמה זה גרוע
אני מודע תודה רבה ועשיתי את השיקולים שלי
אני מקווה שגם הוא יעשה את השיקולים שלו.

נערך לאחרונה:
אני לא רופא ולא מתיימר פשוט לא חסיד של טהרנות וצביעות
אני נוטל ציפרלקס
תרופות ssri גורמות לבעיות מגוונות החלק מתפקוד מיני לקוי עד צרבות כאבי ראש ,איבוד תיאבון /תיאבון מוגבר ומחקרים חדשים שמדברים על פגיעה החניכיים ובשיניים גם פה יש המון התנשאות כמו שכבר אמרתי זר לא יבין זאת.
שאתה רוצה למות החיים מאבדים טעם לא עומד לך ואתה מסתובב כמו זומבי חצי ישן חצי ער תמיד פיריון לא נמצא בדיוק בראש סדר העדיפויות
בסופו של דבר כולנו אנשים בוגרים שכל אחד יעשה את השיקולים שלו נמאס לי שכל פוסט שני על trt מלווה בצקצקנות כמו שנמאס לי שכל בנאדם שני ששומע שאני ציפרלקס מספר לי כמה זה גרוע
אני מודע תודה רבה ועשיתי את השיקולים שלי
אני מקווה שגם הוא יעשה את השיקולים שלו.

אחי אתה מלך!!

• פותח/ת השרשור
מקווה שכל הסיפור שלי הוא נטו עניין של תזונה ואורח חיים או משהו מנטלי שמדיטציה, ריצת בוקר, פרחי באך, איזה ריזורט של ויפהסנה יכולים לפתור.

זה עובדה גמורה של 100 אחוזים שהטסט' החיצוני פוגע בפוריות? או שיש מרחב כלשהו של תמרון?

מקווה שכל הסיפור שלי הוא נטו עניין של תזונה ואורח חיים או משהו מנטלי שמדיטציה, ריצת בוקר, פרחי באך, איזה ריזורט של ויפהסנה יכולים לפתור
אם אומרים לי שים את הכסף .. הייתי שם על שזה המצב באמת .

זה עובדה גמורה של 100 אחוזים שהטסט' החיצוני פוגע בפוריות? או שיש מרחב כלשהו של תמרון?
אין מרחב תמרון עם רגל תותבת .. אין לבוא אחריי לרופא להגיד לו "תקשיב איזה יופי אני הולך עם התותבת יאלה תוריד תחזיר לי את הרגל".

• פותח/ת השרשור
ע"פ איזה שרשור שראיתי בפורום הבנתי שיש טיפול אחר מלבד הטסט' החיצוני שמעודד יצור טסט' טבעי - פרווירון (אולי טעיתי בהבנת הדברים כי אני לא בקיא בכל העולם הזה?), אז זה יכול להיות כאופציה טיפולית?

תוספת עריכה:
נראה לי התחרפתי יותר מדי עמוק בכל הנושא הזה, קודם אחכה לתוצאות הבדיקות ואז אחצה את הגשר.

נערך לאחרונה:
יש טיפולים להעלת הטסטוסטרון הטבעי ונכון הם דוברו כאן בפורום (לא פרווירון) .
אל תדע מה הטיפול .. תלך לאנדוקרינולוג שהוא יגיד לך מה הטיפול .

• פותח/ת השרשור
47159_20190721_103657.jpg
האם הבדיקות האלה יכולות לענות על העניין התזונתי?
מישהו שמבין בתזונה, משהו שלא חשבתי עליו - אני טבעוני כבר כ6 שנים (בעיקרון, יצא לי לאכול בשר אולי 4 פעמים בזמן הזה, לא שותה חלב ולא אוכל ביצים), נוטל מולטיויטמינים ואומגה 3 ממקור טבעי, עד לפני כמה חודשים הייתי אוכל מוצרי סויה לחלבון (הפסקתי לאחר כל מני דיבורים על השפעת סויה על המאזן ההורמונאלי)..בחודשים האחרונים התזונה שלי בעיקר לא מסודרת ולא מספקת אבני בניין כנראה..יתכן וזו הסיבה לכל הצרות? בדיקות דם יכולות להעיד על כך? *מהרשימה שהעלתי בעמוד 2 נדמה לי.
אולי לחזור לצרוך דגים, בצים וחלב?
אם כן, כמה פעמים בשבוע מומלץ לאכול בשר?
אם זה עניין תזונתי זה ניתן לתיקון או שכבר דפקתי את עצמי?
תודה אנשים יקרים.

תוספת עריכה,
פחיד שאם זה נטו עניין של תזונה לקויה אני אופנה לטיפול כלשהו.
תוספת נוספת, בדיקות דם לויטמינים B וכו' שעשיתי לפני כמה חודשים יצאו תקינות.

אכלתי לכם את הראש נראה לי. פשוט זה המקום האנונימי היחיד שאני רואה בו שיש אנשים מבין עניין ולוקחים דבריפ ברצינות.

נערך לאחרונה:
שמע אני אומר מניסיון די אישי, אני בדרך כלל לא מגיב ולא אוהב לדבר על עצמי, אבל אני חושב שאני יכול לעזור לך פה,
לאחר מצב הורמנלי רע, הבנתי שהתזונה שלי לקתה במזון שומני מהחי ובשר בקר שהכרחי, בשביל כל ה b12 אבץ ברזל ושאר מינרלים הכרחיים( רק עוף או ביצים לא מספיק בכלל), עברתי לתזונה שבה אני מתבסס על מזון שמן מהחי, בשר בקר שומני, סלמון, אם עוף אז כרעיים וכו, ומזון מהחי שעשיר בויטמנים( וגם עשיר בכולסטרול)
שזה בשר בקר שומני שוב, וחלקים פנימיים כמו לבבות עוף לדוגמא. תזונה כזו ששלובה עם פירות, ירקות ודגנים בריאים( אורז, כוסמת, שיבולת שועל, בורגול) שיפרה משמעותית את הכל.

אני ממליץ לך לבדוק את העניין בעצמך, זהו סך הכל הניסיון האישי שלי.

• פותח/ת השרשור
שמע אני אומר מניסיון די אישי, אני בדרך כלל לא מגיב ולא אוהב לדבר על עצמי, אבל אני חושב שאני יכול לעזור לך פה,
לאחר מצב הורמנלי רע, הבנתי שהתזונה שלי לקתה במזון שומני מהחי ובשר בקר שהכרחי, בשביל כל ה b12 אבץ ברזל ושאר מינרלים הכרחיים( רק עוף או ביצים לא מספיק בכלל), עברתי לתזונה שבה אני מתבסס על מזון שמן מהחי, בשר בקר שומני, סלמון, אם עוף אז כרעיים וכו, ומזון מהחי שעשיר בויטמנים( וגם עשיר בכולסטרול)
שזה בשר בקר שומני שוב, וחלקים פנימיים כמו לבבות עוף לדוגמא. תזונה כזו ששלובה עם פירות, ירקות ודגנים בריאים( אורז, כוסמת, שיבולת שועל, בורגול) שיפרה משמעותית את הכל.

אני ממליץ לך לבדוק את העניין בעצמך, זהו סך הכל הניסיון האישי שלי.

איך הבנת שזה עניין תזונתי אצלך?

אחי טבעונות זה לא בריא !
אני מהמר שזו הסיבה לכל הבעיות שלך...
לצורך העניין זאת רשימה של חוסרים שיש בדרך כלל אצל טבעונים.
  • Vitamin B12
  • Calcium
  • Iron
  • Zinc
  • Long-chain fatty acids EPA and DHA
  • Fat-soluble vitamins like A and D
  • Choline
  • Creatine
  • Taurine
  • Methionine
  • Glycine
  • Selenium
אם כל כך הרבה חוסרים בדוק יהיו בעיות,
תתחיל לאכול אוכל מין החיי יעבור לך 😃

כמובן תתייעץ קודם עם איש מקצוע אמיתי.

וואאווו איזה תשובות מיוחדות קיבלת כאן 🙌
אני על עצמי קלטתי שכמה שהבשר בקר יותר חי אני יותר "נדלק" 😱 כמה שיותר דם (יסלחו לי החיות) אני מרגיש יותר טוב ברמה שמ-סטייק נע עושה פריוורק עצבני 🏋️
חשדתי בהרגשה הזאת ברמה שחשבתי שאולי הסטרואידים שנותנים לפרות אני לא שורף אותו ומרגיש אותו 🤣​

צפה בקובץ המצורף 49400 האם הבדיקות האלה יכולות לענות על העניין התזונתי?
מישהו שמבין בתזונה, משהו שלא חשבתי עליו - אני טבעוני כבר כ6 שנים (בעיקרון, יצא לי לאכול בשר אולי 4 פעמים בזמן הזה, לא שותה חלב ולא אוכל ביצים), נוטל מולטיויטמינים ואומגה 3 ממקור טבעי, עד לפני כמה חודשים הייתי אוכל מוצרי סויה לחלבון (הפסקתי לאחר כל מני דיבורים על השפעת סויה על המאזן ההורמונאלי)..בחודשים האחרונים התזונה שלי בעיקר לא מסודרת ולא מספקת אבני בניין כנראה..יתכן וזו הסיבה לכל הצרות? בדיקות דם יכולות להעיד על כך? *מהרשימה שהעלתי בעמוד 2 נדמה לי.
אולי לחזור לצרוך דגים, בצים וחלב?
אם כן, כמה פעמים בשבוע מומלץ לאכול בשר?
אם זה עניין תזונתי זה ניתן לתיקון או שכבר דפקתי את עצמי?
תודה אנשים יקרים.

תוספת עריכה,
פחיד שאם זה נטו עניין של תזונה לקויה אני אופנה לטיפול כלשהו.
תוספת נוספת, בדיקות דם לויטמינים B וכו' שעשיתי לפני כמה חודשים יצאו תקינות.

אכלתי לכם את הראש נראה לי. פשוט זה המקום האנונימי היחיד שאני רואה בו שיש אנשים מבין עניין ולוקחים דבריפ ברצינות.
תשמע הבדיקות האלה לא יכולו להצביע על חוסרים כלשהם בוויטמינים, אבל בהחלט חוסרים בכל מיני מינרלים וויטמינים ואפילו שומנים כמו שרשמו פה יכול לגרום לתופעות שרשמת ...
אתה יכול לנסות לחזור לחודש לתזונה רגילה ומגוונות ולראות איך תרגיש/לעשות שוב בדיקות.

אם זה באמת מהתזונה אז המצב הפיך אל תתייאש

קל מהתזונה ..
אבל זה שנים הטבעונות .. אז תן לעצמך כמה חודשים עם בשר בקר כמעט יומיומי. (לא שהכל טוב עם זה , אבל קח את זה כסוג של טיפול)

• פותח/ת השרשור
מרגיש לי "כבד" להתחיל ישר מבשר בקר וכו' לאחר 6 שנים של המנעות. דגים יכולים לספק מספיק חלבונים לגוף? טונה נגיד? + שילוב של ביצים וחלב.
כמה זמן בערך לוקח עד שהגוף מאזן את חוסרי החלבון? בטוח יש לי חוסרי חלבון כי אני לא אוכל לפי ה"ספר"..
מה לגבי אבקות חלבון? זה יכול כמו הבשר או אפילו יותר, לא?

אחרי שאקבל את תוצאות הבדיקות האלה ואחזור לרופ"מש אבקש גם בדיקת דם לבדיקת רמות חלבון בגוף..חקירה שלא מפסיקה יא אללה החיים האלה.
ללא שם.jpg
סעמק, הגיעו חלק מהבדיקות..
וגם רמת הTSH ירדה - בעיה בבלוטת הטריס גם נוספה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית