הכנת אוכל להמשך השבוע

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
היי,
אני מתחיל ללמוד בקרוב ומתכנן להכין לעצמי את האוכל למשך השבוע.
תהיה לי גישה למיקרוגל, ולמקרר(למרות שהמקרר כנראה יהיה יותר בעייתי לשימוש).

אני בטוח שיש כאן חבר'ה עם המון ניסיון בנושא, אז מספר שאלות ברשותכם:

1.כמה זמן חזה עוף/בשר שאכין יחזיק במקרר לדעתכם?
האם כדי להקפיא את המנות או לשמור במקרר?

2.המלצה לקופסאות איכותיות לשמירה על המזון שאפשר לחמם במיקרו?
או לחילופין, שמעתי שיש קופסאות עם מקום לנוזלים(שאתה מקפיא) שעוטפים את האוכל. מישהו מכאן ראה משהו כזה? משתמש בזה?

3.מתכונים/סרטונים/ מנות שהולכות טוב עם האסטרטגיית בישול הזו?
בינתיים חשבתי לטגן כמויות של חזה עוף/כבדים/דגים, להכין בטטות ואורז ולהסתדר עם זה.

1- במקרר: שניצלים 5 ימים, סטייק מינוט 4-5 ימים, סלמון 4 ימים. במקפיא- אין לי ניסיון עם זה אבל זה אופציה שהרבה בוחרים בה.
2- לא יודע אם איכותי אבל אני משתמש ב Lock and Lock והן בטוחות לשימוש במיקרו. זכוכית יהיה יותר טוב.
3- יש לי מתכונים קבועים לדברים פשוטים, לא הייתי הולך על מסובך מדי, לא בהתחלה בכל מקרה.

תתחיל עם להכין לשבוע אחד ותראה איך הולך. אני עושה פעם אחת לרוב הדברים ומשלים במהלך השבוע. דגים זה משהו שלא נשמר טוב למשל. אז אני מכין פעמיים.

תחפש meal prep לרעיונות, טיפים, מתכונים ושיטות.

יש לי הרבה ניסיון עם זה בלי קשר לאימונים ;)
לימודים זה מן שלב כזה בחיים שאתה חי על מיקרו ושאריות משבת חח...

1.כמה זמן חזה עוף/בשר שאכין יחזיק במקרר לדעתכם?
האם כדי להקפיא את המנות או לשמור במקרר?

במקרר, העדיפות הסטרילית ביותר היא לשלושה ימים. אני אישית מבליגה קצת לחמישה ימים ועדיין לא מתתי 😃
אם אתה שם את זה בתא המיוחד של הבשר (בד"כ יש תא כזה, שהוא יותר קר וגובל בקיפאון -) אז אצלי מחזיק אפילו שבוע וחצי (10 ימים)
בהקפאה - בכיף חודש. לא יצא לי הרבה מעבר לזה, אבל פעם שכחתי קופסה למשך כמה חודשים טובים ואחכ היה לאוכל "טעם של מקפיא" 🙄😳

2.המלצה לקופסאות איכותיות לשמירה על המזון שאפשר לחמם במיקרו?
או לחילופין, שמעתי שיש קופסאות עם מקום לנוזלים(שאתה מקפיא) שעוטפים את האוכל. מישהו מכאן ראה משהו כזה? משתמש בזה?

הקופסאות הכיייייי מפנקות הן של לוק אנד לוק (Lock&Lock) תמצא אותן במאקס טוק בכל הגדלים ובכל הצורות...לדעתי הן בסביבות ה5 עד 20 שקלים.
שום דבר לא נשפך מהן בזכות הגומי הכחול. הן פשוט מושלמות!
(רק שים לב שכשאתה מחמם איתן במיקרו אז תפתח שתי דפנות כדי שלא ייווצר לך וואקום מהחום...!!! אחרת זה מתסכל נורא כי זה בלתי ניתן לפתיחה עד שזה מתקרר.)

3.מתכונים/סרטונים/ מנות שהולכות טוב עם האסטרטגיית בישול הזו?
בינתיים חשבתי לטגן כמויות של חזה עוף/כבדים/דגים, להכין בטטות ואורז ולהסתדר עם זה.

חזה עוף נשמר מצויין בהקפאה! כמו גם קציצות, פשטידות (הממ בעצם תלוי אילו פשטידות), ירקות פחות ממליצה. אבל אתה בהחלט יכול לרוקן לקופסאות מנות של כרובית וברוקולי או אפונה קפואה... או כל דבר שסנפרוסט שמו מלכתחילה בהקפאה חח
בטטות ותפוחי אדמה - אני לא בטוחה לגביהם בנוגע להקפאה. במקרר הם נשמרים מצויין עד שבוע.
פסטה, אורז, בורגול, פתיתים - נשמר מצויין בהקפאה!
קח בחשבון שאם יש עליהם רוטב אז הרוטב נשאב לתוך הפחממה, אז כדאי באמת שתקנה גם קופסאות קטנו של לוק אנד לוק אם אתה רוצה להפריד נוזלים.

זהו נראלי, מקווה שעזרתי 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית