ברך

בובו

משתמש מתחיל
284
79
נק' מוניטין:
123
284
79
אהלן חברה
לאחרונה אחרי הרבה מאוד זמן בלי כאבי ברכיים פתאום התחלתי לקבל מין "התקפי כאבים בברך" אני יכול ללכת בבית או לשכב ופתאום יכאב לי אבל לרוץ 5 קמ לא יכאב והפוך להתאמן וזה יכאב ולשכב ולא יקרה כלום זה בא בהתקפי כאבים אני קבעתי כבר תור לאורטופד כדי לנסות להבין מה הבעיה אולי יש לכם רעיון מה זה?
הכאב הוא בקדימה של הפיקה ברך לא נפוחה או אדמומית והכאב בעיקר בברך שמאל אני מתאמן בריצות ובאימון רגליים 1 בשבוע עם משקלים קלים יחסית כדי לא להפצע.

היי, אם אין סיפור של פגיעה חזקה או תנועה חדה בברך, מה שמעלה את החשש לפגיעה במבנה- אין צורך לפנות לאורטופד. ניתן לפנות ישירות לפיזיותרפיסט שיותר עוסק בטיפול בכאב, פעילות גופנית והקשר ביניהם.
אפשר דרך מכונים של הקופה (בחלק פנייה ישירה וחלק לאחר הפניית רופא משפחה) ואפשר באופן פרטי.

• פותח/ת השרשור
היי, אם אין סיפור של פגיעה חזקה או תנועה חדה בברך, מה שמעלה את החשש לפגיעה במבנה- אין צורך לפנות לאורטופד. ניתן לפנות ישירות לפיזיותרפיסט שיותר עוסק בטיפול בכאב, פעילות גופנית והקשר ביניהם.
אפשר דרך מכונים של הקופה (בחלק פנייה ישירה וחלק לאחר הפניית רופא משפחה) ואפשר באופן פרטי.
יש לי פלטפוס ההשערה שלי שהמדרס כבר ז"ל ואין תמיכה מספיקה לכף רגל מה שמוביל ללחץ בברך אבל עד שלא אגיע לא אוכל לברר עכשיו סיימתי אימון רגליים בלי שנייה של כאב ופתאום אני יכול לשבת בערב ולקבל "דקירות" בברך

אז תיגש לפיזיו לאבחון, אם הוא יבחין שהבעיה במדרס הוא ימליץ לך על פי האבחון.
כאבים במנוחה אחרי אימון יכולים לקרות, זה לא משהו חריג

• פותח/ת השרשור
אז תיגש לפיזיו לאבחון, אם הוא יבחין שהבעיה במדרס הוא ימליץ לך על פי האבחון.
כאבים במנוחה אחרי אימון יכולים לקרות, זה לא משהו חריג
למה לבצע ישירות לפיזו ולא לאורתופד?
אני לא איש מקצוע אבל יש סיכוי שהבעיה נובעת מהירך/כף רגל/ברך או אפילו משהו בגב איך פיזו יועיל מול אורתופד בלי אבחון מדיוק?

אבחון מדויק הוא כזה שמביא לפתרון הבעיה.
פיזיותרפיסטים עוסקים באבחון כאבים ובעיות שריר שלד שאינן דורשות ניתוח.
זה נעשה על ידי בדיקות תנועה, כוח שריר, תנועות מפרקיות, רגישות ללחץ ועוד. בדיקות אורטופד יותר מתמקדות בשאלה האם המקרה דורש התערבות דחופה כגון ניתוח אבל ברגע שלא מדובר בכך אין יתרון בבדיקה שלו על פני פיזיותרפיסט. יתרה מכך, לפיזיותרפיסט זמן הבדיקה ארוך יותר וגם נפרש על פני מספר פגישות וכך ניתן לראות את התגובה של הגוף לטיפול מסוים לאורך זמן.
רוב הפיזיותרפיסטים מבינים יותר בנושא הביומכאני מאורטופדים ולכן ידעו לנחש אם מדרס יעזור או לא.
חשוב להדגיש כי לא מדובר בתחרות בין המקצועות אלא פשוט תחומי טיפול והסתכלות שונים עם חפיפה חלקית.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה החכמתי אנסה את מה שאמרת יש לך המלצה על אחד טוב באזור המרכז?

אם רחובות והוד השרון מתאים לך אתה מוזמן ליצור קשר מחר, הפרטים שלי ממש פה בתחתית ההודעה. אם תרצה אזור אחר ציין את האזור ואנסה למצוא לך

• פותח/ת השרשור
אם רחובות והוד השרון מתאים לך אתה מוזמן ליצור קשר מחר, הפרטים שלי ממש פה בתחתית ההודעה. אם תרצה אזור אחר ציין את האזור ואנסה למצוא לך
רחובות מעולה לי.
לצערי לא מופיע לי המספר אשמח שתשלח לי בפרטי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית