הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוציאליזם sucks

Daniel2

משתמש משקיע
2,059
186
נק' מוניטין:
10,046
2,059
186
כי הם מייצגים את המדינה ולא את עצמם.
זה כמו שתגיד למה שמדינה תזרים כספים להתאחדות בכדורגל? למה שהיא תתמוך בנבחרת ישראל?
הספורטאים מייצגים את המדינה?
הספורטאי בחר להשתתף בספורט למען אושרו האישי, הוא זה שמקבל את התמורה במידה והוא מצליח - מדליה, כסף, או מה שזה לא יהיה.
לא ברור לי למה משלם המיסים צריך לשלם(להקריב מאושרו שלו) למען אושרו של מישהו אחר.
וזה מה שאני אומר. המדינה לא צריכה להזרים להם כספים.

נערך לאחרונה:
כי הם מייצגים את המדינה ולא את עצמם.
זה כמו שתגיד למה שמדינה תזרים כספים להתאחדות בכדורגל? למה שהיא תתמוך בנבחרת ישראל?
מסכים איתך ב100%. המדינה לא צריכה להזרים כספים להתאחדות בכדורגל, או ל"נבחרת ישראל".
הספורטאי בחר להשתתף בספורט למען אושרו האישי, הוא זה שמקבל את התמורה במידה והוא מצליח - מדליה, כסף, או מה שזה לא יהיה.
לא ברור לי למה משלם המיסים צריך לשלם(להקריב מאושרו שלו) למען אושרו של מישהו אחר.
אין כזה דבר אושר אישי, רק אושר קולקטיבי. אתה לא יודע את זה?!

וזה מה שאני אומר. המדינה לא צריכה להזרים להם כספים.
המדינה מרוויחה מאותה ספורטאי בעקיפין ומחזירה את ההשקעה שלה (לא בהקשר של ישראל).
כל פרס שמדליסט זוכה בתחרות הוא משלם עליו מיסים למדינה, עכשיו תעשה חשבון מתוך ה 110 מדליות שארה"ב זכתה וכמה מיליונים היא הרוויחה וכמה הממשלה לקחה כמיסים.

כל פרס שמדליסט זוכה בתחרות הוא משלם עליו מיסים למדינה, עכשיו תעשה חשבון מתוך ה 110 מדליות שארה"ב זכתה וכמה מיליונים היא הרוויחה וכמה הממשלה לקחה כמיסים.

משה אמריקה השקיעה הרבה אבל הרבה יותר כסף בספורט מאשר הרוויחה במיסים .

• פותח/ת השרשור
ראה מה שעידן כתב. הספורטאים שזוכים הם אחוז קטן מסך כל הספורטאים במדינה.
אתה מתנגד למודל שבו ספורטאי מצליח בזכות עצמו ולמען עצמו, ובהתאם לוקח את הקרדיט לעצמו(בלי שום מיסים)?

זה עדיין לא איכס, כולם לוקחים חומר וזה בסדר, השאלה מי יותר טוב בכל מקרה נכנס כאן לעסק.
גנטיקה גורם מס' 1 - מי מגיב טוב יותר לחומרים.
פאקטור מס' 2 - פוטנציאל, בן אדם ללא חומרים שעשה תוצאות טובות סביר להניח שיש לו פוטנציאל להיות טוב גם עם חומרים לעומת חבריו המשתמשים
פאקטור מס' 3- באמת תחרות בין מעבדות, אבל אני מאמין שה TOP 3 לפחות בכל מקצה משתמשים פחות או יותר באותם הדברים.

מה זה מי מגיב יותר טוב לחומרים?
מה ההבדל בין גנטיקה לפוטנציאל? (פוטנציאל תלוי בגנטיקה - לא?)

גנטיקה הכוונה בעיקר להגיב לחומרים
יש כאלה שממינון נמוך יסנטזו חלבון בטירוף
יש כאלה שהגוף שלהם יעמוד בסייקלים מטורפים ויוכלו לגדול המון

גנטיקה יכול להתפרש בהמון פירושים, כשאני מדבר על גנטיקה אני מתכוון בעיקר להורמונים ומבנה גוף.
פוטנציאל הוא תלות באימונים במיוחד בגילאים צעירים לפיתוח יכולות אישיות ושיפורם בהתאם.

גנטיקה יכול להתפרש בהמון פירושים, כשאני מדבר על גנטיקה אני מתכוון בעיקר להורמונים ומבנה גוף.
פוטנציאל הוא תלות באימונים במיוחד בגילאים צעירים לפיתוח יכולות אישיות ושיפורם בהתאם.

הורמונים ומבנה גוף זה אכן גנטיקה....
אימונים בגילאים צעירים יכול להביא למימוש הפטנציאל הגנטי הטמון....ככה ששוב חוזרים לגנטיקה..
הכל גנטיקה...
גם השכל של אינשטיין זה גנטיקה, חבל זעשה רק ילדה אחת...הבן **** היה צריך להתרבות יותר...ולצערנו המטומטים מתרבים יותר (מזל שהם גם הורגים את עצמם יותר).

תראה את קאי גרין יש לו "גנטיקה" , מגיל צעיר מתאמן והגיע לתוצאות טבעיות מטורפות:
http://www.thenaturalmusclenetwork.com/Museum/history/NGA/KaiGreene.jpg
לוקח הרבה מאוד מוזרקים באופן טבעי....ככה שלא פלא שעם סייקל הוא לא רואה אף אחד ממטר.
אותו הדבר בכל ספורט...מי שמוכשר טבעי יותר יהיה טוב יותר עם סייקל (טענה לא מוכחת).
כל פוואר ליפטר מוביל הוא חזק מאוד מטבעו....וכל בודיבילדר טופ 6 באולימפיה הוא סופר מאסיבי גם בלי סייקל.

הורמונים ומבנה גוף זה אכן גנטיקה....
אימונים בגילאים צעירים יכול להביא למימוש הפטנציאל הגנטי הטמון....ככה ששוב חוזרים לגנטיקה..
הכל גנטיקה...
גם השכל של אינשטיין זה גנטיקה, חבל זעשה רק ילדה אחת...הבן **** היה צריך להתרבות יותר...ולצערנו המטומטים מתרבים יותר (מזל שהם גם הורגים את עצמם יותר).

תראה את קאי גרין יש לו "גנטיקה" , מגיל צעיר מתאמן והגיע לתוצאות טבעיות מטורפות:
http://www.thenaturalmusclenetwork.com/Museum/history/NGA/KaiGreene.jpg
לוקח הרבה מאוד מוזרקים באופן טבעי....ככה שלא פלא שעם סייקל הוא לא רואה אף אחד ממטר.
אותו הדבר בכל ספורט...מי שמוכשר טבעי יותר יהיה טוב יותר עם סייקל (טענה לא מוכחת).
כל פוואר ליפטר מוביל הוא חזק מאוד מטבעו....וכל בודיבילדר טופ 6 באולימפיה הוא סופר מאסיבי גם בלי סייקל.

מסכים איתך
אבל התמונה שלו פה זה לא טבעי

דניאל 2:
סתם דוגמא, אם מדינה מארחת מונדיאל היא מרוויחה כסף מתיירות.
מעבר לזה, יש חלק באוכ' שנהנה מלצפות בספורט ולכן יש הנאה לחלק הזה באוכ'.

• פותח/ת השרשור
דניאל 2:
סתם דוגמא, אם מדינה מארחת מונדיאל היא מרוויחה כסף מתיירות.
מעבר לזה, יש חלק באוכ' שנהנה מלצפות בספורט ולכן יש הנאה לחלק הזה באוכ'.
אוקיי, אז אני ואתה צריכים לשלם בשביל שאולי בעלי המלונות ואתרי התיירות ירוויחו?
יופי שיש חלק באוכלוסיה שנהנה מכך, אני אתה ואף אחד אחר לא צריך לממן את זה למענם.

אוקיי, אז אני ואתה צריכים לשלם בשביל שאולי בעלי המלונות ואתרי התיירות ירוויחו?
יופי שיש חלק באוכלוסיה שנהנה מכך, אני אתה ואף אחד אחר לא צריך לממן את זה למענם.

הם משלמים מיסים.
אני שואל כדי להבין, מבחינתך אפשר לותר על תקציב החינוך, הרווחה, התרבות, המדע והספורט ודומיהם?

• פותח/ת השרשור
הם משלמים מיסים.
אני שואל כדי להבין, מבחינתך אפשר לותר על תקציב החינוך, הרווחה, התרבות, המדע והספורט ודומיהם?
יופי שהם משלמים מיסים.מה אכפת לי?
אפשר רצוי ואף צריך שכל התחומים הנ"ל יתקיימו באופן פרטי, שיטה קפיטליסטית.
אתה תומך בסוציאליזם?

יופי שהם משלמים מיסים.מה אכפת לי?
אפשר רצוי ואף צריך שכל התחומים הנ"ל יתקיימו באופן פרטי, שיטה קפיטליסטית.
אתה תומך בסוציאליזם?

הכסף שהם משלמים אמור לחזור אליך בעקיפין. אם זה קורה בפועל, לא יודע.
אני לא תומך בכלום.

אסדאסד- שלם לי ואני ארדוף אחרי פרפרים.

• פותח/ת השרשור
הכסף שהם משלמים אמור לחזור אליך בעקיפין. אם זה קורה בפועל, לא יודע.
אני לא תומך בכלום.

אסדאסד- שלם לי ואני ארדוף אחרי פרפרים.
זה בדיוק העניין, הוא לא. ונניח שכן ואני לא מעוניין בהשקעה הזו.למה לכפות אותה עלי?

הנה, הצגת כאן מודל הגיוני: יש ביקוש למוצר מסויים - סרטון שלך רודף אחרי פרפרים, שידורי ספורט בטלויזיה, או פרס פלטה ל20 של אלכס. למבקש אין זמן או יכולת למלא את מבוקשו, לכן הוא (המבקש) צריך לשלם על מנת לקבל מן ההיצע - סרטון שלך לוכד פרפרים, שידורי ספורט בטלויזיה, או פרס פלטה ל20 של אלכס.

נערך לאחרונה:
זה בדיוק העניין, הוא לא. ונניח שכן ואני לא מעוניין בהשקעה הזו.למה לכפות אותה עלי?

הנה, הצגת כאן מודל הגיוני: יש ביקוש למוצר מסויים - סרטון שלך רודף אחרי פרפרים, או שידורי ספורט בטלויזיה. למבקש אין זמן או יכולת למלא את מבוקשו, לכן הוא (המבקש) צריך לשלם על מנת לקבל מן ההיצע - סרטון שלך לוכד פרפרים, או שידורי ספורט בטלויזיה.

אתה לומד/למדת בבית ספר/אונ'?
זה שאתה לא מעוניין זה כבר סיפור שונה.

אני לא בטוח שהבנתי את הדוגמא, אבל ממה שהבנתי יש לי שאלה:
אתה משלם למדינה, המדינה מקציבה לתחום. אז יש צד ג', זה מה שהופך את זה ל-לא הגיוני?

• פותח/ת השרשור
אתה לומד/למדת בבית ספר/אונ'?
זה שאתה לא מעוניין זה כבר סיפור שונה.

אני לא בטוח שהבנתי את הדוגמא, אבל ממה שהבנתי יש לי שאלה:
אתה משלם למדינה, המדינה מקציבה לתחום. אז יש צד ג', זה מה שהופך את זה ל-לא הגיוני?
אכן, אך מעולם לא נתתי לבית ספר להפריע ללימודים שלי.

שאתה משלם למדינה, הבעיה היא שזו כפייה, אין לך בחירה. לא תשלם - תלך לכלא.
ולמה בכלל שתשלם למדינה ע"מ שתממן תחום שאינו קשור אליך ולא מעניין אותך?(וגם אם הוא כן אין סיבה שתשלם למדינה. תעשה זאת על דעת עצמך ותבחר את נותני השירות שלך)
מישהו מעוניין במוצר כלשהו? בבקשה, הוא מוזמן לשלם עליו, אנחנו("המדינה") לא צריכים לשלם בשבילו.

נערך לאחרונה:
אכן, אך מעולם לא נתתי לבית ספר להפריע ללימודים שלי.

שאתה משלם למדינה, הבעיה היא שזו כפייה, אין לך בחירה. לא תשלם - תלך לכלא.
ולמה בכלל שתשלם למדינה ע"מ שתממן תחום שאינו קשור אליך ולא מעניין אותך?(וגם אם הוא כן אין סיבה שתשלם למדינה. תעשה זאת על דעת עצמך ותבחר את נותני השירות שלך)
מישהו מעוניין במוצר כלשהו? בבקשה, הוא מוזמן לשלם עליו, אנחנו("המדינה") לא צריכים לשלם בשבילו.

בשורה התחתונה כן הלכת.וגם הבנת למה שאלתי.

אני לא בטוח שאם לא משלמים מיסים הולכים לכלא. כן יש ענישה.
זה הכל טוב ויפה בתאוריה, מה קורה אם אני רוצה ואולי גם צריך משהו אבל אין נותן שירות שאני יכול להרשות כלכלית?
אתה לא צריך לדאוג לי, לכן כולם אמורים לשלם מיסים.
שוב, אם אתה לא רוצה זה סיפור אחר.

מה לגבי תקציב ביטחון?

• פותח/ת השרשור
הלכתי, אבל אני לא מבין מה אתה שואל.

לא משנה אם הולכים לכלא או לא(וכן הולכים,שלוש וחצי שנים. פקודת מס ההכנסה, חלק יא, סעיף 215א), יש ענישה וזה אומר שכופים עליך לשלם מס.
ומה קורה אם אני רוצה ולא יכול?
שמע, אני רוצה וילה בקיסריה ויגואר חדשה, אך לצערי ההכנסה שלי לא מאפשרת לי את זה.---> משלם המיסים יאפשר לי את זה!
העקרון הוא שאדם צריך לקבל מה שמגיע לו - מה שהוא משלם בעדו. אם אתה לא יכול, אף אחד אחר לא צריך לאפשר את זה למענך.
הכסף של פלוני אלמוני הוא של פלוני אלמוני ושלו בלבד.
ונכון, אני לא צריך לדאוג לך, ולכן אני לא צריך לשלם מיסים.

בקשר לביטחון, יש צורך במס, ע"מ לקיים צבא מקצועי(אין גיוס חובה) ומערכת משטרה ומשפט. האזרח ישלם מס עבור השירותים שהוא יקבל מהמדינה, והם בטחון(צבא), רשות מחוקקת ומבצעת, וזכות להצביע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית