הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרוהן

אביב חזיזה

משתמש פעיל
700
457
נק' מוניטין:
803
700
457
היי, יש לי חבר שחולה בקרוהן והוא שאל אותי אם הוא יכול להשתמש בחומרים למרות המחלה, אמרתי לו שאבדוק כאן עם המומחים ואחזיר לו תשובה, אם מישהו יודע משהו על זה אשמח לשמוע

מסכים בגדול, אבל לא בעייתי לשאול רופא על שימוש בחומרים?
כל עוד זה בתיאוריה אני לא חושב שיש בעיה, למרות שרוב הסיכויים שהוא יגיד לך לא, כי הוא לא ירצה לקחת אחריות על סיבוכים וככה גם בפורום.
לא רואה איך מישהו פה ממליץ לחולה קרוהן לקחת חומרים...

• פותח/ת השרשור
אמרת לו שתבדוק כאן ולא שילך לרופא? מזה החוסר אחריות הזאת
קודם כל אני לא אמא שלו אז אני לא אמור לקחת עליו אחריות, הוא בן 30 הוא אחראי לעצמו, דבר שני הוא אמר לי בפירוש לבדוק כאן וזה לא היה רעיון שלי, אני בסך הכל עשיתי את מה שהוא ביקש, אשמח לתשובה רלוונטית במידה ויש כזאת, אם אין לא חייב לענות

קודם כל אני לא אמא שלו אז אני לא אמור לקחת עליו אחריות, הוא בן 30 הוא אחראי לעצמו, דבר שני הוא אמר לי בפירוש לבדוק כאן וזה לא היה רעיון שלי, אני בסך הכל עשיתי את מה שהוא ביקש, אשמח לתשובה רלוונטית במידה ויש כזאת, אם אין לא חייב לענות
תפקידך כחבר בין היתר לשמור עליהם מרעיונות מפגרים...
קרוהן זאת מחלה כרונית די קשה הייתי אומר, והוא יצטרך לעשות שינויים בחיים שלו בגללה. לא אומר שבטוח אסור לו לקחת, אבל לשאול בפורום..

לדעתי גם אם הוא יקח חומרים וזה לא יחמיר לו את המחלה(למרות שאני לא רופא אבל ההיגיון אומר שכן) הוא לא יוכל לשמור על תזונה נכונה בעקבות המחלה ולכן לדעתי זה בזבוז

אני לא רופא ולא מתקרב למעמד הזה כל מה שאני אומר בערבון מוגבל ואף יכול להיות מטעה לכן "ערבון מוגבל"
קודם כל לפי דעתי אוראלים פסול ,רוב השמנים פסול,חוץ מי טסט,מסטרון,פרימו אני חושב רק יחמירו לו את המחלה ויגרמו ליותר נזק ככה זה עובד בעולם הזה ברגע שנכנסים חולים יוצאים עוד יותר חולים ועם נזקים בלתי הפיכים וחוץ מזה קרוהן דאממ כמה אוכל הוא ידחוף?כמה הגוף יתמודד עם כזה לחץ? אני חושב שזה בכללי פסול בשבילו.

חומרים כנראה יעזרו לו להתמודד יותר טוב עם המחלה בוודאות, אולי אפילו הוא יוכל לחיות טוב יותר באופן כללי

כנראה יהיה צריך לשמור מרחק מאוראלים וטרן אבל השאר סבבה אם תשאל אותי

להורמונים מסוימים יש אפקט אנטי דלקתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית