הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בכתף שהתחיל בזמן מתח

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אתמול בסט של צ'ין אפס בתחתית התנועה התחיל לי כאב בכתף, ניסיתי עוד חזרה וראיתי שזה מגביר את הכאב אז עצרתי, אחרי זה עשיתי מקבילים וחתירה שלא הכאיבו. אחרי האימון הכאב התחיל להתגבר, היום הכאב חזק ומגביל אותי מאוד בתנועה, וכשאני עושה תנועה של הרחקת כתף כשמגיע למצב שהיד מקבילה לרצפה אני מרגיש כאילו משהו טיפה זז שם, מן "קליק" קטן בכתף.
אשמח לכל תובנה בנושא, כמו כן אם יש שאלות באיזה תנועות כאב מורגש אם אוכל למקד את זה יותר. תור לאורתופד זה רק עוד חודש אז בינתיים אם אפשר לנסות לעשות משהו לבד זה טוב

צריך לראות איך זה מגיב למנוחה יחסית. מנוחה יחסית זה אומר פעילות לא מאומצת ושלא מחמירה את הכאב הקיים בעת הביצוע או אחריו.
אם לא יעבור תוך שבועיים מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט. זו הכתובת למצבים כאלה. לאחר בדיקת פיזיותרפיסט אם יהיה צורך הוא כמובן יפנה אותך לאורטופד.
בעניין הקליקים- זה לא אינדיקציה לפגיעה או משהו לא תקין, רק אם מתלווה לזה כאב או חוסר יציבות במפרק.
לפעמים זה נובע ממתח שרירי מוגבר באזור.

• פותח/ת השרשור
צריך לראות איך זה מגיב למנוחה יחסית. מנוחה יחסית זה אומר פעילות לא מאומצת ושלא מחמירה את הכאב הקיים בעת הביצוע או אחריו.
אם לא יעבור תוך שבועיים מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט. זו הכתובת למצבים כאלה. לאחר בדיקת פיזיותרפיסט אם יהיה צורך הוא כמובן יפנה אותך לאורטופד.
בעניין הקליקים- זה לא אינדיקציה לפגיעה או משהו לא תקין, רק אם מתלווה לזה כאב או חוסר יציבות במפרק.
לפעמים זה נובע ממתח שרירי מוגבר באזור.
תודה על התשובה קודם כל.
אם תרגיל מסויים לא משפיע לרעה על הכאב אני לא רואה סיבה לא לעבוד בו כבד, אני טועה?
בכל מקרה נראה מה קורה בעוד שבועיים.

באופן עקרוני אין מניעה לעבוד כבד אבל ממליץ בחום להעלות עומסים באופן מאוד הדרגתי ולבצע מספר אימונים בעומס בינוני לפני שעולים לכבד.

• פותח/ת השרשור
עדכון: הכאב בכתף מרגיש הרבה יותר טוב, כבר מאתמול היה יותר טוב, עדיין כואב בחלק מהתנועות, בעיקר כשהיד מורמת למעלה, אבל לא כמו שהיה ביום שישי שבקושי הזזתי את היד. מקווה שנלחצתי יותר מדי בלי הצדקה, פשוט לא זכור לי שהיו לי פציעות כאלה שממש מגבילות. היום באימון אראה איך מרגיש

היה לי משהו מאוד דומה.
המשכתי באימונים כרגיל, בתרגילים שמגבילים אותי בתנועה פשוט הורדתי משקלים משמעותית, הוספתי חזרות, ותוך שבועיים עבר לי לגמרי.

• פותח/ת השרשור
עדכון: ביום יום לעתים רחוקןת יש מן רגישות בכתף, לא מגבילה.
שבוע שעבר עשיתי אימון אחד קל, כי בחימום התחלתי להרגיש קצת את הכתף אז העדפתי לא לקחת סיכון, יותר מזה לא התאמנתי עד היום.
היום ראיתי שאין כאבים בזמן חימום אז עשיתי אימון כרגיל, לא היו כאבים, מתח עדיין עשיתי פחות חזרות סתם כי חששתי.
@Nir Kriger צדקת 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית