הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירת מולטי ויטמין

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
אם אני אוכל לפי תפריט קבוע שאין בו הרבה ירקות(4 מלפפונים ביום ואולי עגבנייה פעם או פעמיים בשבוע)
אני מניח שאני לא מקבל מספיק ויטמינים מהמזון.
לא מזמן עשיתי בדיקות דם והכל היה בטווח תקין חוץ מהברזל שהיה ממש נמוך.
איך לדעת איזה מולטי ויטמין כדאי לי לצרוך?

אם אני אוכל לפי תפריט קבוע שאין בו הרבה ירקות(4 מלפפונים ביום ואולי עגבנייה פעם או פעמיים בשבוע)
אני מניח שאני לא מקבל מספיק ויטמינים מהמזון.
לא מזמן עשיתי בדיקות דם והכל היה בטווח תקין חוץ מהברזל שהיה ממש נמוך.
איך לדעת איזה מולטי ויטמין כדאי לי לצרוך?
קודם כל..כדאי מאוד לאכול ירקות - הם בסיסים והקיבה חומצית, יש לזה יתרון באכילה עם חלבון זה חשוב מאוד.
נוסף על הסיבים והויטמינים שאתה מפסיד, מחסור בויטמינים זה יכול להוביל למצבים בריאותים מאוד בעייתים גם יש ויטמינים שלוקח זמן לראות חסר שלהם בדם כמו B12
לשאלתך:
מולטי ויטמין טוב זה V2000 של סולגאר,
אם הכל תקין חוץ מהברזל אפשר לתסף ברזל ולא לצרוך אותו עם יונים דו ערכים++ כמו סידן
ולא עם קפאין
על בטן ריקה, יש תוסף ברזל נוזלי שהוא אחלה
אבל השאלה למה חסר ברזל ? האם יש ערכים נוספים שהיו נמוכים בבדיקת דם? המוגלובין? MCV
לפעמים הברזל הנמוך הוא אינדקציה לבעייה אחרת בכלל, וחוץ מזה..אתה אוכל בשר? אם כן נסה לשלב אותו עם ויטמין C (גמבה למשל) לא תמיד צריך לפנות לתוספים

• פותח/ת השרשור
קודם כל..כדאי מאוד לאכול ירקות - הם בסיסים והקיבה חומצית, יש לזה יתרון באכילה עם חלבון זה חשוב מאוד.
נוסף על הסיבים והויטמינים שאתה מפסיד, מחסור בויטמינים זה יכול להוביל למצבים בריאותים מאוד בעייתים גם יש ויטמינים שלוקח זמן לראות חסר שלהם בדם כמו B12
לשאלתך:
אם הכל תקין חוץ מהברזל אפשר לתסף ברזל ולא לצרוך אותו עם יונים דו ערכים++ כמו סידן
ולא עם קפאין
אבל השאלה למה חסר ברזל ? האם יש ערכים נוספים שהיו נמוכים בבדיקת דם? המוגלובין? MCV
לפעמים הברזל הנמוך הוא אינדקציה לבעייה אחרת בכלל, וחוץ מזה..אתה אוכל בשר? אם כן נסה לשלב אותו עם ויטמין C (גמבה למשל) לא תמיד צריך לפנות לתוספים
בהתחלה בתפריט לא היה בשר והייתי אוכל כל יום סלמון, בבדיקות דם הברזל היה נמוך והB12 גבוה, התחלתי לתסף ברזל של אלטמן באבקה אבל בכללי אני לא משלב בתפריט ירקות חוץ ממלפפון(מטעם נוחות הכנה וכו׳),
עכשיו שיניתי את התפריט מסלמון לחזה עוף ושיניתי דברים בהתאמה כדי שהערכים ישארו זהים אבל עדיין חשבתי לקחת מולטי ויטמין בגלל שזה תפריט קבוע

• פותח/ת השרשור
לשאלתך:
ולא עם קפאין
עכשיו קראתי על הv2000 של סולגאר והבנתי שהוא גורם לשתן להפוך לצהוב זוהר, זה לא משהו שצריך לחשוש מפניו?

עכשיו קראתי על הv2000 של סולגאר והבנתי שהוא גורם לשתן להפוך לצהוב זוהר, זה לא משהו שצריך לחשוש מפניו?
זה בגלל ויטמין B2 ריבופלאביןן יש לו פיגמנט צהוב...אין שום בעייה עם זה

אם אתה משלב בארוחות מלפפונים זה בסדר גמור לפחות משהו
לא מכירה אבקה של ברזל,אבל אני יודעת שברזל נוזלי הכי פחות עושה תופעות לוואי (עצירות)
אם יש בשר בתפריט זה טוב מבחינת ברזל וB12
אם אין בשר תצטרך לקחת B12 (כי זה המקור היחד)

פשוט תתחיל לאכול טחינה או כל דבר איר עם ברזל באופן טיפה יותר עקבי

אין לך בשביל מה מולטי ויטמין, מה שכן תקפיד כמה שאפשר על ירקות בכמה צבעים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית