הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בהתמודדות עם כאב בפיקה וכתף

• פותח/ת השרשור Nir10d
  • פורסם בתאריך

Nir10d

משתמש מתחיל
27
2
נק' מוניטין:
5
27
2
יש לי כאב באמצע הפיקה ולפעמים גם מסביב כאשר אני מתכופף מה שגורם לי להץרחק מסקוואטים ודדליפטים
השאלה שלי האם יש איזשהוא רופא שמומחה לפציעות מסוג זה? כי כשהייתי אצל אורטופד אמר לי שזה יעבור עם הזמן

דבר שני, אני סבלתי משלוש פריקות בכתף שמאל (וויתרתי על ניתוח), באימונים מורגש הקושי אך הכתף מתחזקת עם הזמן

השאלה שלי האם יש פה מישהו שחווה משו דומה ויכול לתת לי כמה חיזוקים שיעזרו לי בנושא...

Thanx

לגבי הברך:
כמה זמן הכאב נמשך?
האם הוא הופיע עקב טראומה?
לפני כמה זמן הרופא בדק את הברך?
האם התקיימה ירידה בכאב לאורך הזמן?

לגבי הכתף:
מרגע שהתקיימה פריקה, הסיכוי לפריקה חוזרת הולך וגובר, כאשר כל פריקה כזאת עלולה על הדרך גם ליצור קרע בגיד, פגיעה שרירית ושחיקת סחוס מוגברת.

• פותח/ת השרשור
לגבי הברך כואבת כבר אולי כמעט שנה, מסיבה לא ידועה והכאב הוא אותו כאב אין שיפור ואין החמרה
רופא בדק לפני חודשיים אמר שזה כלום

לגבי הכתף אני יודע את כל זה פשוט שואל אם יש מישהו שעבר את זה ויכול לתת לי קצת ראייה או עצות באימונים

• פותח/ת השרשור
ממממ תאמת שלא, ואני עטשה הליכות ואימוני כוח
ריצות אני לא עושה ככה שלא יודע

את הכאב אני מרגיש בדרך כלל כשעולה במדרגות או שמנסה לעשות סקוואט בזוית מסוימת הכאב מןרגש בפיקה

אך הכאב הוא לא כאב בלתי נסבל

לגבי הברך- נשמע כמו כאב "סטנדרטי" שאינו נובע משינוי מבני אלא מרגישות לעומס ספציפי. משהו שמאובחן ומטופל על ידי פיזיותרפיסט.

לגבי הכתף- כאן המקרה נשמע מורכב יותר, כפי שאמר לך ziv הסיכון לפריקה חוזרת גבוה יותר ככל שפורקים שוב ושוב.
לפעמים אין מנוס מניתוח. במקרים כאלה אני מייעץ לפנות לאבחון מומחה כתף ולקבוע תאריך רחוק לניתוח, לבצע פיזיותרפיה (תרגילי יציבות וכוח) ולקוות שעד מועד הניתוח תשתפר מספיק. במידה ולא, השיקום שעשית טרם הניתוח ישפר את התוצאות שלו ויקצר את ההחלמה משמעותית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית