הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מוביליטי

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
היי,
אני רוצה לשפר את הגמישות ואת המוביליטי שלי.
התחלתי לשלב תרגילי משקל גוף בסגנון עמידות יידים, בק לבר וl-sit ובאופן כללי אני רוצה להרגיש יותר תנועתי ו"בשליטה" על הגוף שלי.
חיפשתי מקורות ומידע לאיזו תוכנית בסיסית של חמש-עשר דקות ביום שתענה לי על הצורך הזה.
חשבתי על לעשות משהו כזה:
איזה חמש דקות של מתיחות סטטיות כלליות(כל הגוף)
ואז את התרגילים האלו:

איך נראה לכם?
למישהו יש רעיון לאיזו רוטינה יותר מוצלחת?

יש הבדל גדול מאוד בין גמישות למוביליטי.
גמישות זה היכולת להגיע בצורה פסיבית לטווח תנועה מסויים, מוביליטי היא היכולת להגיע לטווח מסויים בצורה אקטיבית או היכולת להפעיל כוח בטווח תנועה מסויים.
גמישות אפשר לפתור בקלות בעזרת תרגילי גמישות, אבל בשביל מוביליטי אתה צריך שילוב של גמישות, עם תרגול של התנועה שאתה רוצה לבצע. ביצוע תרגילים כנגד התנגדות בטווח התנועה שאתה רוצה היא הדרך לשיפור מוביליטי

• פותח/ת השרשור
יש הבדל גדול מאוד בין גמישות למוביליטי.
גמישות זה היכולת להגיע בצורה פסיבית לטווח תנועה מסויים, מוביליטי היא היכולת להגיע לטווח מסויים בצורה אקטיבית או היכולת להפעיל כוח בטווח תנועה מסויים.
גמישות אפשר לפתור בקלות בעזרת תרגילי גמישות, אבל בשביל מוביליטי אתה צריך שילוב של גמישות, עם תרגול של התנועה שאתה רוצה לבצע. ביצוע תרגילים כנגד התנגדות בטווח התנועה שאתה רוצה היא הדרך לשיפור מוביליטי

תודה על ההבהרה והדגש.
אם הצלחתי להבין את ההסבר כמו שצריך, אז מה שאני מחפש זה יותר מוביליטי מגמישות(מוביליטי כדי להביא את הרגליים להיות ישרות בl-sit או מוביליטי בכתף בשביל עמידות ידיים ישרות לדוגמה).

האם אין קשר בין גמישות למוביליטי? נשמע לי שתרגילי גמישות סטטים יכולים לתרום לגמישות של השריר ובכך לעזור למוביליטי שלי בתנועות המערבות את אותו שריר - לא?
בכל מקרה, איזה יתרונות יש לגמישות והאם יש צורך לבצע גם מתיחות סטטיות לטובת גמישות?

מוביליטי מורכב מגמישות וכוח, ככה שאם אתה פיזית לא מצליח להגיע לטווח התנועה שבו אתה רוצה להיות חזק, אז אתה לא תצליח להתחזק שם. תרגילי גמישות מיועדים לאפשר לך להגיע לטווח התנועה שאתה רוצה, ומשם אתה יכול להתחיל לעשות תרגילים שכוללים את טווח התנועה הזה כדי להתחזק שם.
לגבי סוג המתיחות שכדאי לעשות, מתיחות סטטיות, בעיקר אחרי או מחוץ לאימון, הן יעילות כדי להגדיל את טווח התנועה הפסיבי של המפרק במידה ואתה לא יכול בכלל להגיע לטווח התנועה הזאת. מתיחות דינאמיות, שמתבצעות בעיקר לפני אימון, מיועדות כדי להגדיל מעט את טווח התנועה של מפרקים שלא זזו מספיק לאורך היום, והם פשוט "קפואים". דוגמא לזה תהיה מתיחות לשרירי האגן אחרי יום שלם של ישיבה. זה מיועד כדי להצליח לבצע את טווח התנועה המלא שאתה כבר מסוגל לעשות

• פותח/ת השרשור
מוביליטי מורכב מגמישות וכוח, ככה שאם אתה פיזית לא מצליח להגיע לטווח התנועה שבו אתה רוצה להיות חזק, אז אתה לא תצליח להתחזק שם. תרגילי גמישות מיועדים לאפשר לך להגיע לטווח התנועה שאתה רוצה, ומשם אתה יכול להתחיל לעשות תרגילים שכוללים את טווח התנועה הזה כדי להתחזק שם.
לגבי סוג המתיחות שכדאי לעשות, מתיחות סטטיות, בעיקר אחרי או מחוץ לאימון, הן יעילות כדי להגדיל את טווח התנועה הפסיבי של המפרק במידה ואתה לא יכול בכלל להגיע לטווח התנועה הזאת. מתיחות דינאמיות, שמתבצעות בעיקר לפני אימון, מיועדות כדי להגדיל מעט את טווח התנועה של מפרקים שלא זזו מספיק לאורך היום, והם פשוט "קפואים". דוגמא לזה תהיה מתיחות לשרירי האגן אחרי יום שלם של ישיבה. זה מיועד כדי להצליח לבצע את טווח התנועה המלא שאתה כבר מסוגל לעשות

תודה רבה!
יש לך המלצות לרוטינה/מקורות לאיזה תרגילים בסיסיים גם לגמישות וגם למוביליטי?
האם מה שכתבתי במתכונת יומית נראה לך יספיק כדי לשפר את המוביליטי שלי באופן בסיסי?

תודה רבה!
יש לך המלצות לרוטינה/מקורות לאיזה תרגילים בסיסיים גם לגמישות וגם למוביליטי?
האם מה שכתבתי במתכונת יומית נראה לך יספיק כדי לשפר את המוביליטי שלי באופן בסיסי?
לגמישותתכלס כל רוטינה שתבחר לעצמך תעבוד כל עוד תעבוד על האיזורים שאתה מרגיש שחסרה לך בהם גמישות.
מוביליטי זה יותר תלוי מטרה, ולכן הדבר הכי טוב שאני יכול לומר לך הוא לתרגל את טווח התנועה שאתה רוצה כמה שיותר, ובטווח תנועה כמה שיותר מלא.
אם אתה רוה לעשות עמידת ידיים טובה, אז תתרגל עם משקולות את טווח התנועה עד שתהיה מספיק חזק כדי להחזיק את עצמך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית