הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מערכת חיסונית נדפקה?

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך

BeN35

משתמש משקיע
6,598
5,386
נק' מוניטין:
7,568
6,598
5,386
אהלן חברים
לאחרונה אני חולה המון
שפעת,צינון,כאב גרון וכו
והכל בזמנים נורא צפופים
אני מודע לזה שהילדים חוזרים מהגן,עם מחלות,ושומר מאוד על הייגינה אצלהם ואצלי.
מאידך אישתי לא חולה כלל!
מה יכולה להיות הסיבה
תודה רבה

אם המערכת החיסונית שלך הייתה דפוקה צינון באמת היה המינימום של הדאגות שלך.
אתה כנראה מעט רגיש יותר לעניין. בטח יש לך גם לחץ בחיים שמשפיע עליך ככה, בטח גם מחסור בשינה, מעבר העונות גם לא עוזר.
קיצר לא חסרות סיבות למחלות עונתיות

• פותח/ת השרשור
@kotzer
בדיוק מה שבאתי להגיד,עד שהרגשתי שהתחלתי לצעוד על דרך המלך,באה שוב השפעת ומשביתה אותי.
בשבועות האחרונים אני עם תפריט מוקפד(דיאטנית ספורט),מבצע שתי אימונים ביום כח ואירובי.
הילדים נותנים לי לישון יחסית טוב.
ובום! מישו מהם חוזר חולה ואני תוך יום עם חום
מבאס רצח!
אם אני זוכר נכון, אתה בחיטוב. זה משפיע לרעה על המערכת החיסונית
בהחלט מה שרשמתי. @hanan

@kotzer
בדיוק מה שבאתי להגיד,עד שהרגשתי שהתחלתי לצעוד על דרך המלך,באה שוב השפעת ומשביתה אותי.
בשבועות האחרונים אני עם תפריט מוקפד(דיאטנית ספורט),מבצע שתי אימונים ביום כח ואירובי.
הילדים נותנים לי לישון יחסית טוב.
ובום! מישו מהם חוזר חולה ואני תוך יום עם חום
מבאס רצח!

בהחלט מה שרשמתי. @hanan
אין מה לעשות, יש אנשים רגישים יותר ורגישים פחות לדברים האלה

אתה מתסף? מרגיש שינוי בחילופי העונות?
פחות חולה?

האמת שאני קבוע כל החיים תמיד מצטנן פעמיים בשנה.
חורף אחרון שמרתי על עצמי יותר - בגדים יותר חמים, יומא מהמכון עם ארוך עליי וכו' ותיספתי במולטי ויטמין (בסוכריות גומי)
ווואלה.... החורף עבר חלק.

אזרוק כאן את החצי שקל שלי על מערכת החיסונית, ומי שרוצה מוזמן לתקן אותי.
  1. למערכת החיסון אין מערכת עצבים שמפעילה אותה, היא פועלת על תנועה של הגוף, לכן כדי שהיא תפעל טוב, חשוב להיות בתנועה.
  2. מערכת החיסונית מורכבת מכלי דם לבנים, אנזימים שונים שכולם מיוצרים מהמזון שאנחנו אוכלים. לכן חשוב לשמור על תזונה נכונה.
  3. חוץ מאבות התזונה, גם מאקרו תזונה מאוד חשובה למערכת החיסונית. אבץ וויטמין C הם דוגמה ורכיבי תזונה שהכרחיים למערכת החיסונית.
  4. לחץ מוריד את פעילות מערכת החיסון פשוט בגלל שאדרנלין מדכא תיאבון ואת מערכת העיכול. היא גם מדכאת את ההיסטמין שהוא ניורוטרנסמיטר שממסיעת בהרבה תפקידים שונים במערכת החיסונית. לא סתם אדרנלין משמש ברפואה לדכאות פעולות חיסוניות לא רצויות.
  5. שינה חשובה למערכת החיסון מכל כך הרבה סיבות, שרובם לא מספיק מובנים עדיין.
  6. נקיות פיזית, מקלחות כל יום ושטיפת ידיים.
  7. חמצן, חשוב לצאת ולנשום ולאוורר את הבית.
  8. מים, חשוב לשתות מספיק, השתן והזעה הם כלי חשוב בהוצאת פולשים.
  9. הימנעות מאלרגנים במידה וידוע.
מקווה שזה מועיל.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני קבוע כל החיים תמיד מצטנן פעמיים בשנה.
חורף אחרון שמרתי על עצמי יותר - בגדים יותר חמים, יומא מהמכון עם ארוך עליי וכו' ותיספתי במולטי ויטמין (בסוכריות גומי)
ווואלה.... החורף עבר חלק.
אבדוק את העניין,רע זה לא יהיה בלתסף.
אני מניח שתפנה אותי לiherb?

• פותח/ת השרשור
אזרוק כאן את החצי שקל שלי על מערכת החיסונית, ומי שרוצה מוזמן לתקן אותי.
  1. למערכת החיסון אין מערכת עצבים שמפעילה אותה, היא פועלת על תנועה של הגוף, לכן כדי שהיא תפעל טוב, חשוב להיות בתנועה.
  2. מערכת החיסונית מורכבת מכלי דם לבנים, אנזימים שונים שכולם מיוצרים מהמזון שאנחנו אוכלים. לכן חשוב לשמור על תזונה נכונה.
  3. חוץ מאבות התזונה, גם מאקרו תזונה מאוד חשובה למערכת החיסונית. אבץ וויטמין C הם דוגמה ורכיבי תזונה שהכרחיים למערכת החיסונית.
  4. לחץ מוריד את פעילות מערכת החיסון פשוט בגלל שאדרנלין מדכא תיאבון ואת מערכת העיכול. היא גם מדכאת את ההיסטמין שהוא ניורוטרנסמיטר שממסיעת בהרבה תפקידים שונים במערכת החיסונית. לא סתם אדרנלין משמש ברפואה לדכאות פעולות חיסוניות לא רצויות.
  5. שינה חשובה למערכת החיסון מכל כך הרבה סיבות, שרובם לא מספיק מובנים עדיין.
  6. נקיות פיזית, מקלחות כל יום ושטיפת ידיים.
  7. חמצן, חשוב לצאת ולנשום ולאוורר את הבית.
  8. מים, חשוב לשתות מספיק, השתן והזעה הם כלי חשוב בהוצאת פולשים.
  9. הימנעות מאלרגנים במידה וידוע.
מקווה שזה מועיל.
3.4
רלוונטים אלי
באמת אנסה לתסף עם מולטי ויטמין

שחכת להוסיף 10. ילדים שמגיעים חולים מהגנים
גננות לא שומרות על הייגינה בגן 😃)

שחכת להוסיף 10. ילדים שמגיעים חולים מהגנים
גננות לא שומרות על הייגינה בגן 😃)
לא הוספתי את זה, כי אני סבור שמי שישמור על שאר הכללים, גם ילדים חולים לא ידביקו אותו בקלות.
אבל אין ספק זה אחד מהגורמים.

רק כמה תיקונים קטנים (שאני בטוח שרק חיכית לרגע שאני אגיע חח)

למערכת החיסון אין מערכת עצבים שמפעילה אותה, היא פועלת על תנועה של הגוף, לכן כדי שהיא תפעל טוב, חשוב להיות בתנועה.
האמת שמערכת העצבים כן משפיעה על מערכת החיסון, אבל לא בצורה ישירה כמו שהיא מפעילה שרירים לדוגמא, יותר ע"י הורמונים שמופרשים לדם בתגובה למערכת העצבית

חוץ מאבות התזונה, גם מאקרו תזונה מאוד חשובה למערכת החיסונית. אבץ וויטמין C הם דוגמה ורכיבי תזונה שהכרחיים למערכת החיסונית.
בהחלט מיקרונוטריאנטים הם חשובים, אבל לגבי ויטמין סי כן חשוב להשיג מספיק ממנו, אבל אין היום שום הוכחות שיותר ממנו משפר את מערכת החיסון. יש טענה שכמויות גדולות עוזרות כנגד צינון או שפעת, אבל אין שום הוכחה לזה.

לחץ מוריד את פעילות מערכת החיסון פשוט בגלל שאדרנלין מדכא תיאבון ואת מערכת העיכול. היא גם מדכאת את ההיסטמין שהוא ניורוטרנסמיטר שממסיעת בהרבה תפקידים שונים במערכת החיסונית. לא סתם אדרנלין משמש ברפואה לדכאות פעולות חיסוניות לא רצויות.
אדרנלין נוגד השפעות מסויימות של אלרגיה בגלל שהוא גורם לגוף לבצע פעולות הפוכות. באלרגיה חריפה דרכי הנשימה נסגרות וכלי הדם מתרחבים יותר מדי מה שגורם לנפילת לחץ דם. אדרנלין מרחיב את דרכי הנשימה ומצר את כלי הדם. זה לא בגלל שיש לו השפעה על המערכת החיסונית

נקיות פיזית, מקלחות כל יום ושטיפת ידיים.
ניקיון הוא בהחלט חשוב למניעת הפצת מחלות, אבל גם ניקיון יתר הוא לא יעיל כי הוא לא מאפשר לנו להיחשף לאנטיגנים מזיקים בכמות קטנה שתאפשר למערכת החיסון הזדמנות ללמוד להתמודד עם אותם חיידקים או וירוסים

• פותח/ת השרשור
כמה אני מהיר ??

קבצים מצורפים

• E60CB05A-452A-431C-A8AA-E303493A0B6E.jpeg
    E60CB05A-452A-431C-A8AA-E303493A0B6E.jpeg
    KB 77.4 · צפיות: 56
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית