הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Winged scapula

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
למישהו פעם היה את הדבר הזה?
אם כן, איך תיקנתם את זה?
כרגע אני עושה כמה מתיחות שראיתי מהסרטונים של smashwrex , ועוד 2 תרגילים (כמו scapular pushups)
הבעיה נובעת מחולשה של protrectes shuolder או retrected shuolders. וזה מביא אותי לשאלה הבאה שלי.
כשאני עושה בנץ' ממש ממש קשה לי לשמר את הכתפיים אחורה ולמטה, קשה לי לנשופ כשאני במצב הזה גם עם מקל בלי משקל בכלל, ובכללי אני פשוט לא מרגיש שזה יושב טוב בגלל הscapula winging.
אני יודע שזה אמור להרגיש לא נעים, אבל זה מרגיש בלתי אפשרי לשמר את זה.., זה אמור להיות ככה או שזה באמת בגלל מה שציינתי?

דרך אגב.. עוד 2 שאלות קטנות..

ביום יום אני עושה מלא פעמים פיפי.. באמת מלא וזה מתחיל לעצבן אותי. יש לי בדיקה מלפני שבועיים שבדקתי כמה שתיתי ויצא 3-4 ליטר, וגם בלילה, כל לילה שני אני קל להשתין. לפעמים אחרי 5 שעות שינה לפעמים אחרי 7, וזה לא תקין. מישהו יודע ממה זה נובע? כי זה מתחיל לעצבן מאוד.

ואני כרגע במסה, אוכל רק דברים בריאים ומזינים, ועם זאת, אני מרגיש כל הזמן כבד ועייף, חסר אנרגייה(אוכל 300-400 גרם פחמימה). וזה כבר באמת מרגיז. זה בגלל שאני כביכול בפלוס קלורי? או סתם? (ואין אימונים מוגזים ומבחינת שינה 8 שעות כל לילה)

נערך לאחרונה:
למישהו פעם היה את הדבר הזה?
אם כן, איך תיקנתם את זה?
כרגע אני עושה כמה מתיחות שראיתי מהסרטונים של smashwrex , ועוד 2 תרגילים (כמו scapular pushups)
הבעיה נובעת מחולשה של protrectes shuolder או retrected shuolders. וזה מביא אותי לשאלה הבאה שלי.
כשאני עושה בנץ' ממש ממש קשה לי לשמר את הכתפיים אחורה ולמטה, קשה לי לנשופ כשאני במצב הזה גם עם מקל בלי משקל בכלל, ובכללי אני פשוט לא מרגיש שזה יושב טוב בגלל הscapula winging.
אני יודע שזה אמור להרגיש לא נעים, אבל זה מרגיש בלתי אפשרי לשמר את זה.., זה אמור להיות ככה או שזה באמת בגלל מה שציינתי?
איבחנת לעצמך או שיש אבחנה מאורטופד?
אם זו אבחנה עצמית אז אתה בטח סתם עם שכמות בולטות ומחסור במסת שריר

ביום יום אני עושה מלא פעמים פיפי.. באמת מלא וזה מתחיל לעצבן אותי. יש לי בדיקה מלפני שבועיים שבדקתי כמה שתיתי ויצא 3-4 ליטר, וגם בלילה, כל לילה שני אני קל להשתין. לפעמים אחרי 5 שעות שינה לפעמים אחרי 7, וזה לא תקין. מישהו יודע ממה זה נובע? כי זה מתחיל לעצבן מאוד.
תשתה פחות פשוט, במיוחד לפני השינה כדי לא לקום באמצע הלילה.
אם אתה באמת רוצה ללכת על בטוח אז תעשה בדיקת שתן, אחרת אין דרך לדעת מה זה

ואני כרגע במסה, אוכל רק דברים בריאים ומזינים, ועם זאת, אני מרגיש כל הזמן כבד ועייף, חסר אנרגייה(אוכל 300-400 גרם פחמימה). וזה כבר באמת מרגיז. זה בגלל שאני כביכול בפלוס קלורי? או סתם?
יכול להיות שזה קשור לתזונה ויכול להיות שלא, דרך האינטרנט די קשה לאבחן את זה

• פותח/ת השרשור
איבחנת לעצמך או שיש אבחנה מאורטופד?
אם זו אבחנה עצמית אז אתה בטח סתם עם שכמות בולטות ומחסור במסת שריר

תשתה פחות פשוט, במיוחד לפני השינה כדי לא לקום באמצע הלילה.
אם אתה באמת רוצה ללכת על בטוח אז תעשה בדיקת שתן, אחרת אין דרך לדעת מה זה

יכול להיות שזה קשור לתזונה ויכול להיות שלא, דרך האינטרנט די קשה לאבחן את זה
אבחנה עצמית, אבל זה ממש ממש בולט, ממש בקטע שמישהו פשוט יכול להכניס את כל הכך יד שלו לתוך הדבר הזה כשאני שם אץ היד על הגב שלי ומרים אותה למעלה

אבחנה עצמית, אבל זה ממש ממש בולט, ממש בקטע שמישהו פשוט יכול להכניס את כל הכך יד שלו לתוך הדבר הזה כשאני שם אץ היד על הגב שלי ומרים אותה למעלה
אז זה מחסור במסת שריר, לא בעיה אורטופדית אמיתית, פשוט תמשיך להתאמן ולבנות מסת שריר וזה יסתדר

• פותח/ת השרשור
אז זה מחסור במסת שריר, לא בעיה אורטופדית אמיתית, פשוט תמשיך להתאמן ולבנות מסת שריר וזה יסתדר
אני מאוד מקווה שאתה צודק אבל אי אפשר להיות בטוח, בעיקר בגלל שאני באמת מרגיש שממש קשה לי לשמר כתפיים לאחור(יכול להיות שזה טכניקה, יכול להיות שלא, מה שאני יודע שכל אימון אני מנסה לשפר את זה ולא מצליח ואולי זו אחת מהסיבות שהבנץ שלי ממש חלש, מקווה שאתה צודק)

אני מאוד מקווה שאתה צודק אבל אי אפשר להיות בטוח, בעיקר בגלל שאני באמת מרגיש שממש קשה לי לשמר כתפיים לאחור(יכול להיות שזה טכניקה, יכול להיות שלא, מה שאני יודע שכל אימון אני מנסה לשפר את זה ולא מצליח ואולי זו אחת מהסיבות שהבנץ שלי ממש חלש, מקווה שאתה צודק)
winged scapula זו בעיה אורטופדית שהשכם נמצאת קבוע מעל המיקום הנורמלי שלה.
בכל מקרה גם אני הייתי במצב שלך, יכולתי ממש להוציא החוצה את השכם כמו כנף, היום אני לא יכול להתקרב בכלל למצב הזה

למה לא לבדוק רמת סוכר בדם אצל רופא?
@kotzer למה אתה לא ממליץ על בדיקת דם כל כך פשוטה לדבר כל כך נפוץ?

• פותח/ת השרשור
אבדוק, תודה!
winged scapula זו בעיה אורטופדית שהשכם נמצאת קבוע מעל המיקום הנורמלי שלה.
בכל מקרה גם אני הייתי במצב שלך, יכולתי ממש להוציא החוצה את השכם כמו כנף, היום אני לא יכול להתקרב בכלל למצב הזה
אז אני לא יודע כי מאוד קשה לי כתפיים אחורה ולמטה עם הבנץ(בעיקר קשה לנשום במצב הזה). ליתר בטחון אני עושה מתיחות כל לילה ומוסיף תרגיל/שניים לכל אימון.
מקווה לטוב

אפשר לעשות את זה אם הוא מודאג, אבל אני לא רואה סיבה אמיתית לעשות את זה ואני לא חושב שכל חשש לא מוצדק צריך לרוץ לבדיקות, כי יש לזה פוטנציאל להתדרדר להיפוכונדריה

אז אני לא יודע כי מאוד קשה לי כתפיים אחורה ולמטה עם הבנץ(בעיקר קשה לנשום במצב הזה). ליתר בטחון אני עושה מתיחות כל לילה ומוסיף תרגיל/שניים לכל אימון.
מקווה לטוב
זו מיומנות, צריך זמן ללמוד לעשות את זה כראוי

אפשר לעשות את זה אם הוא מודאג, אבל אני לא רואה סיבה אמיתית לעשות את זה ואני לא חושב שכל חשש לא מוצדק צריך לרוץ לבדיקות, כי יש לזה פוטנציאל להתדרדר להיפוכונדריה
יכול להיות שאתה צודק, אבל אחד הדברים שלדעתי הרפואה נכשלה בהם, זה לחשוב שכולם היפוכונדרים כשאין להם הסבר או פיתרון.
אני לא יכול לספור את כמות האנשים שאני מכיר שהרופא אמר שאין להם כלום והם סתם אוכלים סרטים בזמן שהיה להם בעיה אמיתית.

לדעתי יש יותר נזק לא לבדוק אדם חולה, מאשר לבדוק אדם בריא.
אבל זה רק דעתי, זכותך לחשוב אחרת.

אני חושב שמלמדים רופאים אחרת אולי כדי לחסוך לקופות או לאזרחים כסף על בדיקות.

היה לי פעם ועדיין זה לא 100%, זה לא משהו שאפשר ככה חצי כוח לתת תרגילים ויאללה סיימנו (ניסיתי) צריך ללכת לפיזיו ספורט שיאבחן ויטפל. יכולים להיות כמה שרירים שונים שגורמים לזה וזה לא כל כך פשוט כמו שזה נראה.

זה בהנחה וזו באמת הבעיה וזה לא עניין של ללמוד טכניקה ולהתחזק ולגדול באופן כללי.

• פותח/ת השרשור
היה לי פעם ועדיין זה לא 100%, זה לא משהו שאפשר ככה חצי כוח לתת תרגילים ויאללה סיימנו (ניסיתי) צריך ללכת לפיזיו ספורט שיאבחן ויטפל. יכולים להיות כמה שרירים שונים שגורמים לזה וזה לא כל כך פשוט כמו שזה נראה.

זה בהנחה וזו באמת הבעיה וזה לא עניין של ללמוד טכניקה ולהתחזק ולגדול באופן כללי.

ניסיתי לקחת כתפיים לאחור שניה אחרי שעשיתי את התרגילים האלו, וזה ממש עזר, אני לא ניהיה אדום ומנסה לקחת אוויר כל חצי שניה וזה הרגיש לי ממש סבבה. + כל יום אני גם עושים מתיחות מיוחדות לזה ועבודה עם כדור לקרוס, אני צופה בsmashwrex, התוכן שלו על כל העניין פשוט עצום, אם באלך אתה יכול לרפרף על העמוד יוטיוב שלו או לרשום ביוטיוב winged scapula smashwrex.

כשהיה לך את זה, הרגשת שזה השפיע עליך באיזשהו תרגיל? קושי בשימור שימור הכיווץ בגב בבנץ? כאבים בכתף הקדמית בפרס? או משהו כזה?

נערך לאחרונה:
יכול להיות שאתה צודק, אבל אחד הדברים שלדעתי הרפואה נכשלה בהם, זה לחשוב שכולם היפוכונדרים כשאין להם הסבר או פיתרון.
אני לא יכול לספור את כמות האנשים שאני מכיר שהרופא אמר שאין להם כלום והם סתם אוכלים סרטים בזמן שהיה להם בעיה אמיתית.

לדעתי יש יותר נזק לא לבדוק אדם חולה, מאשר לבדוק אדם בריא.
אבל זה רק דעתי, זכותך לחשוב אחרת.

אני חושב שמלמדים רופאים אחרת אולי כדי לחסוך לקופות או לאזרחים כסף על בדיקות.
אין שום בעיה ללכת לרופא כשסובלים ממשהו, אני פשוט נגד ללכת לבדוק כל דאגה גם אם אתה לא סובל ממשהו, אלא סתם דואג, כמו אנשים שהיה להם כאב ראש לפני 3 חודשים אז הם באים למיון ב-2 בלילה כי הם קראו באינטרנט שזה גידול (ואל תחשוב שהשטויות האלה לא קורות)

ניסיתי לקחת כתפיים לאחור שניה אחרי שעשיתי את התרגילים האלו, וזה ממש עזר, אני לא ניהיה אדום ומנסה לקחת אוויר כל חצי שניה וזה הרגיש לי ממש סבבה. + כל יום אני גם עושים מתיחות מיוחדות לזה ועבודה עם כדור לקרוס, אני צופה בsmashwrex, התוכן שלו על כל העניין פשוט עצום, אם באלך אתה יכול לרפרף על העמוד יוטיוב שלו או לרשום ביוטיוב winged scapula smashwrex.

כשהיה לך את זה, הרגשת שזה השפיע עליך באיזשהו תרגיל? קושי בשימור שימור הכיווץ בגב בבנץ? כאבים בכתף הקדמית בפרס? או משהו כזה?
ברור, זה אומר שהכתף בפוזיציה לא טובה וזה משפיע בסקוואט בנץ׳ ודדליפט בנוסף לשאר תרגילים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית