הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו שמע על עריכת גנים CRISPR? זה אמיתי?

גן זה משהו שאתה מקבל בתורשה במעמד הולדתך, קיבלת = נסעת.
שמעתי הרבה על "עריכה גנטית", אבל אי אפשר ליישם את זה על בנאדם שכבר נולד, פריצת הדרך הכי גדולה בתחום הגנטיקה ששמעתי עליה היא שינוי המטען הגנטי של בנאדם שיכול להשפיע על הצאצאים שלו, אתה לא באמת חושב שאחרי שנולדת מישהו יכול לשנות לך את הגנטיקה כאילו אתה קוד של תוכנה כן?

כן זה אמיתי. יש אנשים שמזריקים את זה בבית שלהם.
הבעיה היא של השיטה הזו זה שזה לא ספציפי, היא פוגעת בהרבה גנים שהיא לא צריכה לפגוע. ולכן השיטה הזו עדיין לא ישימה.
גן זה משהו שאתה מקבל בתורשה במעמד הולדתך, קיבלת = נסעת.
שמעתי הרבה על "עריכה גנטית", אבל אי אפשר ליישם את זה על בנאדם שכבר נולד, פריצת הדרך הכי גדולה בתחום הגנטיקה ששמעתי עליה היא שינוי המטען הגנטי של בנאדם שיכול להשפיע על הצאצאים שלו, אתה לא באמת חושב שאחרי שנולדת מישהו יכול לשנות לך את הגנטיקה כאילו אתה קוד של תוכנה כן?
אפשר. זה פשוט מסוכן.

כן זה אמיתי. יש אנשים שמזריקים את זה בבית שלהם.
הבעיה היא של השיטה הזו זה שזה לא ספציפי, היא פוגעת בהרבה גנים שהיא לא צריכה לפגוע. ולכן השיטה הזו עדיין לא ישימה.

אפשר. זה פשוט מסוכן.

אפשר גם לנסות לעוף. זה פשוט מסוכן.
אני לא מתיימר להבין אפילו אחוז מהנושא אבל קשה לי להאמין שהאנושות תצליח להתגבר על הסיכון המאוד "קטן ושולי" שבלשנות את הגנטיקה של בנאדם שכבר נולד.

אפשר גם לנסות לעוף. זה פשוט מסוכן.
אני לא מתיימר להבין אפילו אחוז מהנושא אבל קשה לי להאמין שהאנושות תצליח להתגבר על הסיכון המאוד "קטן ושולי" שבלשנות את הגנטיקה של בנאדם שכבר נולד.
יעשו את זה. כי קל לקבל אישור מחולים סופניים.

פותח באוניברסיטה שלי, עברו מלא תביעות/בתי משפט וכן זה עובד אבל לא מוכן לפריים טיים בבני אדם גם מהבחינה הטכנית וגם האתית. ניסו להשתמש בזה על חולי איידס לאחרונה ונכשלו (חתכו את הוירוס אבל הוא חזר בנגזרת אחרת. ז"א הוא חכם הרבה יותר).

• פותח/ת השרשור
פותח באוניברסיטה שלי, עברו מלא תביעות/בתי משפט וכן זה עובד אבל לא מוכן לפריים טיים בבני אדם גם מהבחינה הטכנית וגם האתית. ניסו להשתמש בזה על חולי איידס לאחרונה ונכשלו (חתכו את הוירוס אבל הוא חזר בנגזרת אחרת. ז"א הוא חכם הרבה יותר).
יש סכנות? (מחלות, וכו'?)

יש סכנות? (מחלות, וכו'?)
כן. אמרתי לך זה פוגע בדברים שהוא לא אמור לפגוע.
זה אם תרצה לדמיין את זה זה כמו שאתה לוקח חייל למטווח לוקח לו את הכוונת מהנשק ואומר לו לפגוע בכוס מים במרחק של 50 מטרים ממנו.

ממה שאני הבנתי זה כנראה מה שיהרוג אותנו...
מספיק "לערוך" וירוס של אבעבועות שחורות וכתוצאה מזה הוא יעבור מוטציה ויהפוך לקטלני יותר...
מחכה כבר לגירסה החדשה של האבולה !!!! YOLO
תודה @Mike אחלה פיתוח המציאו שם באוניברסיטה שלך... 🤣

לקח לי חצי שנה לקבל תאים סרטניים עם רצף המתאים, זה תהליך מסורבל. אתה משתמש בנגיף שמחדיר את הדנא שלו לתוף התא שלך, התא כדאי לקבל הגנה בעתיד מאותו דנא זר מכניס חלקים שלו בתוך השנא של עצמו וככה אתה מקבל ביטוי של גן כזה או אחר שהיה בתוך הנגיף. תאורתי אתה יכול להחדיר כמה רצפים לביצית מופרת ולקבל ילד עם חסינות לסרטן.

האם אפשרי להשתמש בקריספר כדי לקבל תוצאות יותר טובות מסטרואידים על עצמך?
אם כן, מישהו יכול להפנות אותי לאיפה צריך ללכת או עם מי צריך לדבר כדי שיעשו עלי את הניסויים האלה
וגם..מה הנזק? הכלכלי מתכוון

האם אפשרי להשתמש בקריספר כדי לקבל תוצאות יותר טובות מסטרואידים על עצמך?
אם כן, מישהו יכול להפנות אותי לאיפה צריך ללכת או עם מי צריך לדבר כדי שיעשו עלי את הניסויים האלה
וגם..מה הנזק? הכלכלי מתכוון
לא מדובר על משהו שישנה את כל הגנטיקה שלך, מדובר על דברים קטנים מאוד, ובטח ובטח שלא ישתמשו בזה בינתיים כשימוש לסטרואידים לא חוקיים, אלא כדי לרפא מחלות

לא מדובר על משהו שישנה את כל הגנטיקה שלך, מדובר על דברים קטנים מאוד, ובטח ובטח שלא ישתמשו בזה בינתיים כשימוש לסטרואידים לא חוקיים, אלא כדי לרפא מחלות
אם אפשר לחסום גינו מלקרות, זה יחסוך המון כאב ראש בתחום

וזה עדיין לא משהו שהם מתכוונים לחקור בזמן הקרוב, כי מדובר על מניעת תופעות לוואי של שימוש בחומרים אסורים.
ייקחו לפחות כמה עשורים עד שיחקרו את זה

קצת מצחיק אותי שאתה חושב שהמטרה של אחד מהניסויים שעלולים להיות הכי פורצי דרך בהיסטוריה של חקר הגנום האנושי היא למנוע מפטמות של אנשים להתנפח.

זה עדיין מאוד רחוק מזה.
תחשוב שאתה צריך לעשות את זה כמעט ידני לכל התאים שלך בגוף אחד אחד עם סיכוי לא קטן לטעויות. משמעות של כל טעות זה הפיכה של התא לסרטני.
מה שהיית המהומה , שחוקר סיני לקח ביצית אנושית מופרת (שזה תא אחד) וטען שהצליח לעשות לאותה הביצית crisper ולהכניס גנים של עמידויות למחלות, כוח מוגבר וכו וכו יעני לעשות סופרמנים כאלה.

אין כמובן שום הוכחות לפרסום שלו, הכל כביכול מוצפן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית