הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תסמונת מפרק הלסת?

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
לאחר תקופה ארוכה של אכילת מסטיקים מרובה גם לאחר שהם התקשו, התחיל לי קושי לסגור את הלסת.
עוד משהו טפשי שיכול להיות גורם לזה, זה מאמץ יתר בתרגיל "neck curls" הרגשתי ממש קושי באכילה, מעין דומס בלסת.

יכול להיות שזוהי תסמונת tmj(מפרק הלסת)?
להפסיק עם המסטיקים ולנסות להפסיק לפעק בפה פעור לחלוטין יכול למזער ואף להעלים את כל הנזקים? יש משהו נוסף לעשות בנידון?

גם נראה לי שהלסת שלי התעבה(מלשון עובי),
פלצבו?

לפעמים זה יכול להיות קשור ללחץ בצוואר.
אולי לשחרר את הצוואר יעזור, כמו עיסוי או משהו כזה.

• פותח/ת השרשור
לפעמים זה יכול להיות קשור ללחץ בצוואר.
אולי לשחרר את הצוואר יעזור, כמו עיסוי או משהו כזה.

אתמון בערב זה ממש החמיר, יש כאבים בלסת ולסגור את הלסת כמו שתמיד הייתי עושה בעבר וכמו שצריך מרגיש לי מאומץ.

יש לך ידע בנושא?

אתמון בערב זה ממש החמיר, יש כאבים בלסת ולסגור את הלסת כמו שתמיד הייתי עושה בעבר וכמו שצריך מרגיש לי מאומץ.

יש לך ידע בנושא?
שמעתי שכירופרקט טוב יכול לעזור לשחרר את הלחץ מהצוואר, וגם עיסוי.
וכמובן שלחץ נפשי משחק חלק מאוד מרכזי בזה.
פשוט מנוחה, ושחרור לחץ נפשי ופיזי אמור לעזור, רופא יוכל להמליץ על משככי כאבים עד שזה יעבור.

ישלי עוד שעה רופא בגלל הtmj, לדעתי זה קרה לי בגלל האימונים. לחץ מתמשך על הלסת והפנים במאמץ ומשקלים כבדים, לאחר האימון לפני שבוע פשוט לא הייתי יכול לאכול, והתחילו לי קליקים מטורפים בלסת , כל לעיסה וכל ביס / תזוזה של הלסת זה כאב תופת שמלווה בקליקים + האוזן בצד הכואב מרגישה כאילו היא מלאה במים והכל כלכך מציק
הבנתי שזה כרוני לכל החיים,
Idk how the fuck im gonna survive
מה איתך? תעדכן
יש חדש בנושא? הלסת עדיין כואבת? יש קליקים וכאבים שמוקרנים גם לצוואר /אוזן/ראש?

• פותח/ת השרשור
ישלי עוד שעה רופא בגלל הtmj, לדעתי זה קרה לי בגלל האימונים. לחץ מתמשך על הלסת והפנים במאמץ ומשקלים כבדים, לאחר האימון לפני שבוע פשוט לא הייתי יכול לאכול, והתחילו לי קליקים מטורפים בלסת , כל לעיסה וכל ביס / תזוזה של הלסת זה כאב תופת שמלווה בקליקים + האוזן בצד הכואב מרגישה כאילו היא מלאה במים והכל כלכך מציק
הבנתי שזה כרוני לכל החיים,
Idk how the fuck im gonna survive
מה איתך? תעדכן
יש חדש בנושא? הלסת עדיין כואבת? יש קליקים וכאבים שמוקרנים גם לצוואר /אוזן/ראש?

תחושת הנימול באזור הלסת נפסקה והכאבים עברו, מה שכן אני מרגיש מעין לחץ באזור עצמות הלחיים אבל אני חושב שזה בגלל הmewing שהתחלתי...
אולי זה פלצבו אבל אני חושב שהתעבו לי הפנים, נקווה שבחיטוב זה יסתדר.

תחושת הנימול באזור הלסת נפסקה והכאבים עברו, מה שכן אני מרגיש מעין לחץ באזור עצמות הלחיים אבל אני חושב שזה בגלל הmewing שהתחלתי...
אולי זה פלצבו אבל אני חושב שהתעבו לי הפנים, נקווה שבחיטוב זה יסתדר.

Meh
לא מאמין בmewing, מבנה הלסת דבר בעיקר גנטי. זה כמו שאי אפשר לשנות מבנה אף ללא ניתוח..
וגם דיימ אחי שמח לשמוע שדברים התחילו להשתפר עבורך, אני אתמול אובחנתי רשמית עם tmj disorders וישלי פיזיותרפיה שבועית ללסת+אסור לאכול אוכל שדורש לעיסות+צריך ללבוש כזה קיבוע ללסת וסד לילה, באלי להתאבד לול
וגם לאימונים כן יש השפעה על זה מסתבר, הרופאה אמרה לי להמנע ממשקלים כבדים בשנה הקרובה.. But fuck it i guess

• פותח/ת השרשור
Meh
לא מאמין בmewing, מבנה הלסת דבר בעיקר גנטי. זה כמו שאי אפשר לשנות מבנה אף ללא ניתוח..
וגם דיימ אחי שמח לשמוע שדברים התחילו להשתפר עבורך, אני אתמול אובחנתי רשמית עם tmj disorders וישלי פיזיותרפיה שבועית ללסת+אסור לאכול אוכל שדורש לעיסות+צריך ללבוש כזה קיבוע ללסת וסד לילה, באלי להתאבד לול
וגם לאימונים כן יש השפעה על זה מסתבר, הרופאה אמרה לי להמנע ממשקלים כבדים בשנה הקרובה.. But fuck it i guess

אני אומר לך, לא הצלחתי ללעוס לאחר אימון בעיקר בגלל שאימנתי צוואר עם משקל כבד מדי, המאמץ שנתתי מעצמי היה שווה ערך לדדליפט לול

גם אתה מרגיש שהלסת לפעמים שמוטה ודרוש מאמץ כדי לסגור אותה/לא נח לסגור אותה? או שאצלך זה בפתיחה? אני מתחיל לחוש שוב מעין נימול בלסת, אנסה לא לעוס מאכלים קשיחים וממסטיק כבר נגמלתי, מה שנשאר זה להיזהר באימונים ולקוות לטוב
@Aoxo
מה זאת אומר פאק איט? תיזהר...

אני אומר לך, לא הצלחתי ללעוס לאחר אימון בעיקר בגלל שאימנתי צוואר עם משקל כבד מדי, המאמץ שנתתי מעצמי היה שווה ערך לדדליפט לול

גם אתה מרגיש שהלסת לפעמים שמוטה ודרוש מאמץ כדי לסגור אותה/לא נח לסגור אותה? או שאצלך זה בפתיחה? אני מתחיל לחוש שוב מעין נימול בלסת, אנסה לא לעוס מאכלים קשיחים וממסטיק כבר נגמלתי, מה שנשאר זה להיזהר באימונים ולקוות לטוב
@Aoxo
מה זאת אומר פאק איט? תיזהר...

סורי שאני עונה רק עכשו.
המצב עבורי ממש השתפר בעקבות הסד לילה, ממש ממש ממליץ, לפני שזה ידרדר לזה למצב שישלך tmj כרוני כמו שישלי, לך לרופא שיניים/מומחה לסת תספר לו על הנושא והוא יארגן אותך עם סד שזה קיבוע כזה ללסת ללילה, זה פשוט פתרון קסם ומעלים את הכאבים וההשפעות של זה תוך כמה ימים, וכן גם אצלי זה כמו שכתבת, עם דגש על הסגירה
פאקינג קניתי 5 קילו גיינר בשבוע הראשון כי הבנתי שהפרוגנוזה של tmj היא גרועה וקשה אבל עכשו אני כבר יכול לאכול רגיל כמעט.. Rip

• פותח/ת השרשור
סורי שאני עונה רק עכשו.
המצב עבורי ממש השתפר בעקבות הסד לילה, ממש ממש ממליץ, לפני שזה ידרדר לזה למצב שישלך tmj כרוני כמו שישלי, לך לרופא שיניים/מומחה לסת תספר לו על הנושא והוא יארגן אותך עם סד שזה קיבוע כזה ללסת ללילה, זה פשוט פתרון קסם ומעלים את הכאבים וההשפעות של זה תוך כמה ימים, וכן גם אצלי זה כמו שכתבת, עם דגש על הסגירה
פאקינג קניתי 5 קילו גיינר בשבוע הראשון כי הבנתי שהפרוגנוזה של tmj היא גרועה וקשה אבל עכשו אני כבר יכול לאכול רגיל כמעט.. Rip

בואנה אחי, שמח לשמוע.
גם אצלי המצב השתפר פלאים, פחות "קריעה" באימונים והמנעות מלעיסת דברים קשיחים או בברוטליות עזרה פלאים, אין כאב נכון לעכשיו, ברוך ה'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית