הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון מתיחות ומוביליטי!

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
אז לאחרונה אני כל לילה עושה מספר מתיחות(סטטיות), עוד כל מיני תנועות מוביליטי(בעיקר לקרסול), ועבודה על שריר תפוס(soft tissue) עם כדור קשיח. אני מוסיף תרגילים לאט לאט עם הזמן כי אני מגלה שיש לי עוד בעיות שם ועוד בעיות פה וזה גם חשוב וזה חשוב וכו', האימון בערך לוקח לי שעה וחצי שזה די יותר מדי זמן בשבילי כפעם אחת(הכדור הקשיח לוקח לי את מירב הזמן, בעיקר את כף הרגל), ויש גם עוד הרבה תרגילים שהייתי רוצה להוסיף אבל אין לי פשוט זמן,
אז השאלה היא כזו:
האם זה משנה מתי עושים כל מתיחה? זה כמו אימון משקולות? או שאני יכול פשוט בצהריים לעשות כמה מתיחות, בערב לעשות על חלקים בגוף עם כדור קשיח, ובלילה לעשות משולב את כל מה שעשיתי, זה יביא לי את אותם התוצאות כמו אם הייתי עושה הכל בבת אחת?

ולגבי האימון- איך זה עובד? פשוט לעשות כל מתיחה/תרגיל פעם אחת למספר זמן רצוי? או לעשות כמה פעמים(סטים)? מה יעזור יותר?
וזה סבבה לעבוד על זה כל יום? אני מתכוון, זה היה משפיע יותר מאשר הייתי עובד על זה כל יומיים?, אם כן, אז כביכול פעמיים ביום ישפיע יותר לטובה?(את האימון עצמו אני לא אעשה פעמייל ביום כי אין זמן, אבל יש חלק מתיחות שאני כן יכול לעשות פה ושם כמה פעמים ביום)

פשוט תעשה מתי שאתה יכול וכמה שאתה יכול על פי סדר העדיפויות שלך, זה לא כמו אימון משקולות כי העצימות נמוכה. בדרך כלל כשמתכננים אימוני
מוביליטי עוברים על כמה תרגילים או מתיחות ברצף ועושים יותר מסבב אחד, יותר משלושה סבבים זה יכול להיות יותר מדי. וזה גם תלוי בתרגילים.

אם זה עדין ובלי מתיחות סטטיות אפשר גם לפני האימון, אחרת אחרי האימון זה גם בסדר.

• פותח/ת השרשור
פשוט תעשה מתי שאתה יכול וכמה שאתה יכול על פי סדר העדיפויות שלך, זה לא כמו אימון משקולות כי העצימות נמוכה. בדרך כלל כשמתכננים אימוני
מוביליטי עוברים על כמה תרגילים או מתיחות ברצף ועושים יותר מסבב אחד, יותר משלושה סבבים זה יכול להיות יותר מדי. וזה גם תלוי בתרגילים.

אם זה עדין ובלי מתיחות סטטיות אפשר גם לפני האימון, אחרת אחרי האימון זה גם בסדר.

סבבה תודה!
לעבוד עם כדור קשיח על מקומות בגוף יכול לפגוע בביצועים?
או שיש מחקר רק על מתיחות סטטיות?

אני לא יודע בשיא הכנות, הייתי מנחש שזה לא פוגע כל עוד אתה מבצע חימום טוב שמגביר את טונוס השרירים בכל תרגיל.

לא קריטי כל עוד אתה לא מבצע מתיחות לאורך זמן ישר לפני אימון ו/או עובד מאוד מאוד קשה עם כדור קשיח לפני אימון. עבודה רגילה זה בסדר.

• פותח/ת השרשור
לא קריטי כל עוד אתה לא מבצע מתיחות לאורך זמן ישר לפני אימון ו/או עובד מאוד מאוד קשה עם כדור קשיח לפני אימון. עבודה רגילה זה בסדר.
תגיד, אם אני עובד עם כדור קשיח מאוד קשה כל יום(בלילה לפני השינה), זה סבבה? כאיחו, כביכול אני עכשיו עושה את זה אבל זה כאיחו שזה רק הולך וניהיה כואב יותר וזה אמור להפך להרגיש יותר הקלה וזה לא קורה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית