הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התעייפות אחרי אימון

אופק420

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
היי אני מתאמן חוזר (הייתי מתאמן מ14 עד 18) בן 25 שוקל בערך 72
התחלתי לפני שבועים לחזור לחדר כושר כרגע אני עושה תוכנית SS לפי הספר ולפי אתר קילוגרם

השאלה שלי היא בעיקר האם זה תקין שכשאני מסיים אימון אני מאוד מאוד מותש גם גופנית וגם מבחינת סיבולת אני מרגיש אחרי ריצה (אני לא רץ)
מגיע לבית ולא יכול לזוז לחצי שעה שעה כי אני פשוט מרגיש לא טוב
חשוב לציין שאני בקושי מסוגל לרוץ אם אני מנסה אני מתנשם בכבדות יתרה ודפיקות לב מאוד מאוד חזקות וסחרחורות
אני מקפיד לשתות 3 ליטר ביום
יושן 8 שעות
ואני מתאמן בבוקר ככה שלפני אימון אני אוכל כף אורז, 2 ביצים ופרוסה מקמח מלא עם קוטג
מנוחה בין סט לסט אני נח דקה וחצי

התחלתי לפני שבועים לחזור לחדר כושר כרגע אני עושה תוכנית SS לפי הספר ולפי אתר קילוגרם

השאלה שלי היא בעיקר האם זה תקין שכשאני מסיים אימון אני מאוד מאוד מותש גם גופנית וגם מבחינת סיבולת אני מרגיש אחרי ריצה (אני לא רץ)
חשוב לציין שאני בקושי מסוגל לרוץ אם אני מנסה אני מתנשם בכבדות יתרה ודפיקות לב מאוד מאוד חזקות וסחרחורות
יושן 8 שעות
ואני מתאמן בבוקר ככה שלפני אימון אני אוכל כף אורז, 2 ביצים ופרוסה מקמח מלא עם קוטג
על פניו נשמע שאין סיבה טובה לעייפות מוגברת,
הדבר שהייתי משער זה שהתוכנית קצת "כבדה" עלייך מבחינת עומסים אל מול
העובדה שחזרת להתאמן ממש לא מזמן.

יושן 8 שעות
למה דווקא SS?

ו SS ודקה וחצי מנוחה לא הולך ביחד

• פותח/ת השרשור
על פניו נשמע שאין סיבה טובה לעייפות מוגברת,
הדבר שהייתי משער זה שהתוכנית קצת "כבדה" עלייך מבחינת עומסים אל מול
העובדה שחזרת להתאמן ממש לא מזמן.

אני התחלתי לא הכי כבד בכוונה בשביל שהיהיה לי התקדמות רצופה יותר
אני מאמן חזק אבל לא כשל עוד לא שם
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

למה דווקא SS?

ו SS ודקה וחצי מנוחה לא הולך ביחד

לפי מה שקראתי והבנתי זאת התוכנית המומלצת ביותר כדי לבנות מסה שריר התחלתי ומשקלי בסיס יפים
הדקה וחצי מנוחה זה כי אני מצליח לעשות את הסט
אני רק התחלתי אותה ולא התחלתי אותה בכשל

כנראה אתה לא רגיל להתאמן, ואתה פשוט צריך לפתח סיבולת לב ריאה. יכול להיות שאתה מתעכב על זה גם יותר מדי ופשוט עם הזמן זה יעבור.

התחלתי לפני שבועים לחזור לחדר כושר
האם זה תקין שכשאני מסיים אימון אני מאוד מאוד מותש גם גופנית וגם מבחינת סיבולת אני מרגיש אחרי ריצה (אני לא רץ)
לא תקין. האימונים הראשונים אמורים להיות קלים וממוקדים יותר בלמידת טכניקה.

אני התחלתי לא הכי כבד בכוונה בשביל שהיהיה לי התקדמות רצופה יותר
ממה שאתה מתאר לגבי ההרגשה אחרי האימון כנראה בכל זאת כיוונת גבוה מדי על ההתחלה. לדעתי תוריד עומס עוד יותר.
יכול להיות שאתה צריך יותר זמן מנוחה בין הסטים. תיקח מינימום דקה וחצי אבל אם אתה מרגיש שצריך עוד קצת - תיקח.

שים לעצמך מטרה להיות מסוגל לרוץ 10 קמ"ש במשך 10 דקות ולהרגיש לא מותש, אפילו ברמה שזה קל לך. כמובן שבעתיד תוכל לכוון גבוה יותר, אבל זה יעד בסיסי לגבר בריא בגילך. אתה יכול לעבוד על זה במקביל ל-SS. גם אם אתה חושש שזה יפגע לך בהתקדמות בסקוואט\דדליפט, זה יאפשר לך להגיע למצב שאתה לא מוגבל באימון כוח על ידי ה- cardio שלך. גם באימוני אירובי תתחיל מרמה שהיא קלה לך, ואז תעלה בהדרגה.

אתה לא אמור להגיע למצב של סחרחורת או דפיקות חזקות, בהתחלה זה בסדר גם אם אתה מתחיל בהליכה רגילה.
אם אתה מרגיש שלאורך תקופה אתה לא מצליח להשתפר בלי לחוות סימפטומים כאלה, תתייעץ עם הרופאה לוודא שאין משהו אחר ברקע.

נערך לאחרונה:
לפי מה שקראתי והבנתי זאת התוכנית המומלצת ביותר כדי לבנות מסה שריר התחלתי ומשקלי בסיס יפים
הדקה וחצי מנוחה זה כי אני מצליח לעשות את הסט
אני רק התחלתי אותה ולא התחלתי אותה בכשל
רק אציין שהיא רחוקה מלהיות התוכנית האידיאלית לבנות מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
לא תקין. האימונים הראשונים אמורים להיות קלים וממוקדים יותר בלמידת טכניקה.

ממה שאתה מתאר לגבי ההרגשה אחרי האימון כנראה בכל זאת כיוונת גבוה מדי על ההתחלה. לדעתי תוריד עומס עוד יותר.
יכול להיות שאתה צריך יותר זמן מנוחה בין הסטים. תיקח מינימום דקה וחצי אבל אם אתה מרגיש שצריך עוד קצת - תיקח.

שים לעצמך מטרה להיות מסוגל לרוץ 10 קמ"ש במשך 10 דקות ולהרגיש לא מותש, אפילו ברמה שזה קל לך. כמובן שבעתיד תוכל לכוון גבוה יותר, אבל זה יעד בסיסי לגבר בריא בגילך. אתה יכול לעבוד על זה במקביל ל-SS. גם אם אתה חושש שזה יפגע לך בהתקדמות בסקוואט\דדליפט, זה יאפשר לך להגיע למצב שאתה לא מוגבל באימון כוח על ידי ה- cardio שלך. גם באימוני אירובי תתחיל מרמה שהיא קלה לך, ואז תעלה בהדרגה.

אתה לא אמור להגיע למצב של סחרחורת או דפיקות חזקות, בהתחלה זה בסדר גם אם אתה מתחיל בהליכה רגילה.
אם אתה מרגיש שלאורך תקופה אתה לא מצליח להשתפר בלי לחוות סימפטומים כאלה, תתייעץ עם הרופאה לוודא שאין משהו אחר ברקע.

תודה רבה על התשובה שלך אני יקח אותה לצומת ליבי ויישם אותה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית