הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתחיל להתאמן בחדר כושר

פרשתי

משתמש מתחיל
65
25
נק' מוניטין:
48
65
25
אהלן, בתת פורום הזה עוד לא יצא לי לכתוב.
אני בן שלושים, מבנה ממוצע (1.75 גובה, 73 משקל, שנתיים לאחר הרזיה של ממשקל 110 ק"ג שהתבססה על תזונה ואירובי + התאמנות במכשירי פארקים - שלא הועילו לנראות), מתמודד עם טסטז' נמוך, לאחרונה חשבתי להרשם לחדר כושר ולהתחיל במשטר אימונים - כמה דברים שאני מעוניין לדעת:
1. האם גיל 30 לא נחשב "זקן" מדי בשביל להתחיל להתאמן בחדר כושר?
2. כמה ימים בשבוע מתאמנים? כמה זמן כל אימון?
2. תוך כמה זמן בערך, בממוצע, אני צפוי לראות גדילה במסת שריר שנראת לעין? (לא מדבר על להיות אבו שרירן אלא פחות רופס).
תודה.

1. אף פעם לא מאוחר מדי להתאמן בחדר כושר. כמובן שככל שאתה צעיר יותר המערכת עובדת יותר טוב במונחים של התאוששות מאימונים ואנאבוליזם אבל אף פעם לא מאוחר להתאמן.

2. כמה ימים בשבוע? תלוי בתוכנית שלך, בנפח, בעצימות, במטרות שלך, במיליון דברים. כמה זמן כל אימון? אותה תשובה.

3. אי אפשר באמת לדעת, זה תלוי בנתונים הנוכחיים שלך, במה אתה מצפה להשיג ומה יחשב עבורך כתוצאה מספקת, בגנטיקה שלך, בתזונה שלך, באימונים שלך, וגם במצב הטסט שלך שכן זה מרכיב חשוב בגדילה שלך.
בעיקרון זה לוקח כמה חודשים טובים כדי להתחיל לראות שינוי, העצה הכי טובה שאני יכול לתת שעובדת במקרה שלי היא פשוט לעזוב את כל התכנונים ואת כל הציפיות ופשוט להתקדם יום יום, השינוי קורה בלי שתראה אותו ואין שום סיכוי שהוא לא יקרה אם תעשה הכול נכון.
בהצלחה!

גם אני בן 30. חזרתי למכון כושר לפני קצת פחות מחודש אחרי 9 שנים שבהן עשיתי רק תרגילי משקל גוף ואומנויות לחימה.
אתה לא זקן מדי, בגיל 30 הגוף עדיין עובד טוב יחסית. קצת פחות טוב מ-22-25 אבל עדיין מספיק טוב כדי להתקדם לא רע בכלל.

בתור התחלה אימוני כוח 3 פעמים בשבוע זה טוב. משך האימון תלוי בכמות התרגילים, החזרות והסטים לכל תרגיל, תרגילים מורכבים עם משקלים
כבדים מצריכים זמני מנוחה ארוכים יותר.

תוך כמה לצפות לתוצאות שנראות לעין? זה תלוי בהרבה דברים, בהנחה שתתאמן, תאכל, ותישן
הכי טוב שאפשר, יש סיכוי טוב שכבר אחרי חודש תוכל לראות הבדל מסוים (במיוחד אם תצלם תמונה של לפני). שינוי משמעותי אחרי משהו כמו חצי
שנה.

ושתדע שיצא לי גם להכיר חבר'ה שנכנסו לכושר שיא גם בסביבות גיל 40 אחרי הרבה שנים של הזנחה.

אני אומר את דברי בזהירות
•מנסיון על עצמי
אני בן 36
מתאמן ביתי(יש לי המון ציוד)
במצב דומה לשלך טסט נמוך מאוד
אזי,הקושי הוא בהתאוששות,מפני שאתה נותן את כולך באימון(מה שמכניס את הגוף לסטרס)ובנסוף הטסט הנמוך.

דעתי לרווח את ימי האימון,ולהרגיש את ״עצמך״!
בהצלחה
שנדע ימים רוויי טסט חופשי בגוף 😃

1. גיל 30 זה לא כל כך מבוגר, אם אייני טועה ג'וליוס מדוקס מחזיק שיא עולם בלחיצות חזה התחיל להתאמן בגיל 28
2. לדעתי משהו יעיל יהיה בין פעמים ל חמישה פעמים. לא כל אימון חייב להיות בעל אותו אופי (עצימות, נפח, אירובי וכו')
3. תלוי בהשקעה שלך ובמה שנולדת איתו קרי - גנטיקה. עצה שלי - אל תפחד לשנות את הרגלי התזונה שלך אם אתה רוצה לראות שינוי.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.
נגיד, אם אני אתחיל באימונים שלושה ימים בשבוע אז זה יהיה אחלה לפי הבנתי.
אגב, אני אמנם לא שמן וכו' אבל אני באפס כושר, מרגיש שיהיו לי פדיחות לעבוד על משקלים של ילדים ביסודי חח..

מישהו יכול לתת לי דוגמה לימי אימונים שגרתיים שלכם בתחילת הדרך? כמה זמן נמשך אימון בממוצע? כמה מכשירים כלל?

תודה על התגובות.
נגיד, אם אני אתחיל באימונים שלושה ימים בשבוע אז זה יהיה אחלה לפי הבנתי.
אגב, אני אמנם לא שמן וכו' אבל אני באפס כושר, מרגיש שיהיו לי פדיחות לעבוד על משקלים של ילדים ביסודי חח..

מישהו יכול לתת לי דוגמה לימי אימונים שגרתיים שלכם בתחילת הדרך? כמה זמן נמשך אימון בממוצע? כמה מכשירים כלל?

יש בלינקייה תוכניות FBW מומלצות להתחלה, 3-4 פעמים בשבוע תלוי בנפח ובהתאוששות שלך.
ושחרר מהאגו, תרים כמה שאתה יכול ותתקדם משם, זה ילדותי להתעסק בכמה אתה מרים כאילו אתה בתחרות עם מישהו.

• פותח/ת השרשור
שוב חפירות ניוב שלי, סליחה.
איזה ציוד עליי לקנות מבחינת לבוש והנעלה? ועוד דברים חשובים נוספים?
אני מתכוון ללכת לחדר כושר שכונתי בחסות המתנס והעירייה ולא של רשת, אז כנראה תהיה שם פחות הכוונה.

שוב חפירות ניוב שלי, סליחה.
איזה ציוד עליי לקנות מבחינת לבוש והנעלה? ועוד דברים חשובים נוספים?
אני מתכוון ללכת לחדר כושר שכונתי בחסות המתנס והעירייה ולא של רשת, אז כנראה תהיה שם פחות הכוונה.

נעלי ספורט, חולצה ומכנסי ספורט נוחים, בקבוק ליטר של מים. שום דבר חוץ מזה ובטח שלא הייתי קונה במיוחד הנעלה או לבוש.
אני מביא מגבת ליופי כי בחלק מהמכונים מקפידים על זה, לא ממש משתמש.
פשוט תלבש בגדים נוחים ותן בראש.

ממש לא נעלי ספורט עדיפות לנעל שטוחה וואנס/אולסטר

ממש לא כאילו הצעתי לו ללכת למכון עם עקבים.
אני מתאמן עם נעלי ספורט, מקסימום עושים סקוואט ודדליפט יחפים.
@drorsparrow עם נעליים שטוחות אתה יכול לעשות את התרגילים הנ"ל בלי שהעקב שלך יעלה למעלה אבל אם אין לך נעליים שטוחות אפשר גם להוריד נעליים כמו שאמרתי, בוא קודם כל תתחיל להתאמן ובמידת הצורך תקנה נעליים במיוחד בשביל זה.

מדוע נעלי סקייטבורד שטוחות כמו וואנס ולא נעלי ספורט בעצם?
הבולמי זעזועים שיש בנעלי ספורט רק יפריעו לך בעבודה עם משקלים
ממש לא כאילו הצעתי לו ללכת למכון עם עקבים.
אני מתאמן עם נעלי ספורט, מקסימום עושים סקוואט ודדליפט יחפים.
@drorsparrow עם נעליים שטוחות אתה יכול לעשות את התרגילים הנ"ל בלי שהעקב שלך יעלה למעלה אבל אם אין לך נעליים שטוחות אפשר גם להוריד נעליים כמו שאמרתי, בוא קודם כל תתחיל להתאמן ובמידת הצורך תקנה נעליים במיוחד בשביל זה.
רעיון טוב אתה אומר לו לקנות נעלי ספורט כדי להוריד אותם במכון... במקום לקנות נעליים שפשוט יעשו את העבודה בלי שום בעיה ובלי הצורך לא להשתמש בהם

הבולמי זעזועים שיש בנעלי ספורט רק יפריעו לך בעבודה עם משקלים

רעיון טוב אתה אומר לו לקנות נעלי ספורט כדי להוריד אותם במכון... במקום לקנות נעליים שפשוט יעשו את העבודה בלי שום בעיה ובלי הצורך לא להשתמש בהם

אם היית קורא עד הסוף מה כתבתי היית מבין שבגלל שאמרתי לו שהוא לא צריך לקנות שום דבר במיוחד נעלי ספורט יספיקו, ושאם הוא מרגיש צורך לקנות נעל שטוחה אז שיעשה את זה בהמשך אבל קודם שיתחיל להתאמן עם מה שיש.

אהלן, בתת פורום הזה עוד לא יצא לי לכתוב.
אני בן שלושים, מבנה ממוצע (1.75 גובה, 73 משקל, שנתיים לאחר הרזיה של ממשקל 110 ק"ג שהתבססה על תזונה ואירובי + התאמנות במכשירי פארקים - שלא הועילו לנראות), מתמודד עם טסטז' נמוך, לאחרונה חשבתי להרשם לחדר כושר ולהתחיל במשטר אימונים - כמה דברים שאני מעוניין לדעת:
1. האם גיל 30 לא נחשב "זקן" מדי בשביל להתחיל להתאמן בחדר כושר?
2. כמה ימים בשבוע מתאמנים? כמה זמן כל אימון?
2. תוך כמה זמן בערך, בממוצע, אני צפוי לראות גדילה במסת שריר שנראת לעין? (לא מדבר על להיות אבו שרירן אלא פחות רופס).
תודה.

1. ממש לא. ראיתי חבר׳ה שהתחילו בגילאי 40+ ו50+ שהגיעו לתוצאות מאוד מרשימות.

2. תלוי מאוד, בגדול הייתי אומר בין 2 ל6.

3. לוקח כמה חודשים בדר״כ להבדל משמעותי. כמובן תלוי בהרבה גורמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית