הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שירות לאומי

טוב זה כבר עיניין של דעות וקצת קשה לדבר על עובדות על השטח, אבל כן יש אנשים שיוצאים די חזקים מהצבא.
אגב הסיבה הראשונה שהבאת לא ממש 'כבדה', לא לראות חברה במשך שבועיים זה לא ביג דיל.

---------- התגובה התווספה ב 19:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:51 ----------

זה לא משנה, זה עדיין לא סותר את העובדה שזה לא אומר שום דבר חד משמעי לגבי האישיות של אותו אדם שאנחנו מדברים עליו.
אגב, אני לא מזלזל בשום אדם שהיתגייס כן? ההפך
הטענה הראשונה שלו הייתה רק לשם המחשה, למרות שאני הולך להיות הכי ג'ובניק שיש אין לי ספק בזה שכל לוחם שיצא יהיה הרבה יותר חזק מנטלית, ויוכל להתמודד עם בעיות ולא יוותר יותר בקלות.
קרבי עם כל החרא שבזה עדיין hardcore 🤡

ברור זה אומר שהוא חזק מאוד מנטלית , וצבר הרבה נסיון במצבי לחץ ומתח .

אני יכול גם להגיד שהוא היה אדם שלא רצה מלכתחילה להיתגייס בכלל, ובגלל שהוא היה אדם חלש מנטלי אז הוא ניכנע לדרישות המדינה ופשוט הלך עם הזרם במקום נגדו, כפי שהיה הולך אם הוא היה חזק באופי.
אני מדבר על אותו אדם גם לקראת הגיוס
אה כן ולהגיע לתדמית שכתבת כרגע גם אפשרית בלי לעשות צבא

Dave Grohl:
אני לא מזלזל בשום לוחם קרבי, אבל בעיניין התדמית שבסוף הגיוס, לדעתי זה Overreacted

נערך לאחרונה:
אני יכול גם להגיד שהוא היה אדם שלא רצה מלכתחילה להיתגייס בכלל, ובגלל שהוא היה אדם חלש מנטלי אז הוא ניכנע לדרישות המדינה ופשוט הלך עם הזרם במקום נגדו, כפי שהיה הולך אם הוא היה חזק באופי.

Dave Grohl:
אני לא מזלזל בשום לוחם קרבי, אבל בעיניין התדמית שבסוף הגיוס, לדעתי זה Overreacted

אתה מדבר כרגע מבורות .
בן אדם שמדבר מנסיון כאשר אין לו אחד כזה הוא מפגר .

Dave Grohl:
אני אסכים איתך שאתה תוכל להגיע לחוסן מנטלי דומה לזה, במידה ועברת דברים באמת קשים, כמו כאלה ששרדו סרטן, או שרדו את השואה, זה חוסן מנטלי שאתה לא יכול להשיג מלחיות חיים "נורמליים", וחייו של חייל קרבי הם לא חיים נורמליים בכלל.

ועקשנות ולעמוד על שלך *בכל מחיר* (כמו שהצגת את הבחור שהלך נגד הזרם ולא התגייס) הם לווא דווקא תכונות שמראות על חוסן, זה מצב שיכול ללכת לכל כיוון, גם תינוק שלא מקבל מה שהוא רוצה מתנהג באותה צורה, השאלה איך אותו בן אדם יגיב כשהוא לא יוכל לקבל את מה שהוא רוצה וללכת בדרך שלו גם אם הוא יצרח יבעט ויגיד שוברים את הכלים ולא משחקים, וזה ההבדל הגדול 😃

כי אתה משתמט , אתה לא יודע איזה כוחות דרושים לסיים מסלול ובטח 3 שנים בצבא .

לסיים מסלול זאת הגדרה מאוד טריוויאלית.
90 אחוז מהמתגייסים (ויש לומר שיש בזה מעט הגיון) רוצים סיירת או ניירת.
לאף אחד אין זין לטחון שמירות ומחסומים, והביקוש גובר פי 90000000 על ההיצע.
תחשוב שרק לגולני יש מקום פנוי על כל 3 שרוצים להתגייס, אז מה תגיד על היחיט"יות בגולני בכלל וסיירת גולני בפרט?

אני מכיר מלא אנשים שהעדיפו, וגם הלכו בשיטה הזאת, שזה כמו אן דן דינו, יכל לצאת לך לוחם קומנדו ויכל לצאת לך מש"ק שירותים, תלוי ביום.

עכשיו קח את כל מה שאמרתי, ותיישם את זה על יחידות כמו נ"מ, תותחנים וכאלה (ולא בא לגרוע מהם...), יש אנשים (והרבה מאוד) שמעדיפים להיות ג'ובניקים מאשר להגיע לשם, ויש גם לא מעט שמעדיפים לא לשרת, מאשר לשרת שם.

איזה היסחפות.. אתה משווה מישהו שעבר סרטן למישהו שעבר שירות קרבי? :S מי ישמע

לסיים מסלול זאת הגדרה מאוד טריוויאלית.
90 אחוז מהמתגייסים (ויש לומר שיש בזה מעט הגיון) רוצים סיירת או ניירת.
לאף אחד אין זין לטחון שמירות ומחסומים, והביקוש גובר פי 90000000 על ההיצע.
תחשוב שרק לגולני יש מקום פנוי על כל 3 שרוצים להתגייס, אז מה תגיד על היחיט"יות בגולני בכלל וסיירת גולני בפרט?

אני מכיר מלא אנשים שהעדיפו, וגם הלכו בשיטה הזאת, שזה כמו אן דן דינו, יכל לצאת לך לוחם קומנדו ויכל לצאת לך מש"ק שירותים, תלוי ביום.

עכשיו קח את כל מה שאמרתי, ותיישם את זה על יחידות כמו נ"מ, תותחנים וכאלה (ולא בא לגרוע מהם...), יש אנשים (והרבה מאוד) שמעדיפים להיות ג'ובניקים מאשר להגיע לשם, ויש גם לא מעט שמעדיפים לא לשרת, מאשר לשרת שם.
כל אלה שאומרים סיירת או ניירת , לא היו מחזיקים חודש במסלול .
אין לי כח להתווכח על זה אני כבר לא מורעל בן 18 .

כל אלה שאומרים סיירת או ניירת , לא היו מחזיקים חודש במסלול .
אין לי כח להתווכח על זה אני כבר לא מורעל בן 18 .

לא בטוח, בגדול אני מסכים איתך ברוב המקרים
כל מה שמעמיד לך את הזיין יגרום לך להמשיך לעשות אותו

מהניסיון האישי שלי ועברתי לא מעט עבודות כשהיה רשום בקורות חיים שלא עשיתי צבא ואף אחד לא שם לב לזה והוזמנתי לכל ראיון עבודה שרציתי ללכת לשם. עברתי גם עבודות עם פוליגרף ועבודות שהם חצי ממשלתיות (בורסה לניירות ערך) וגם אינטל (פ"ת) כולם הסתכלו על זה בתור יתרון (שאני לא אצא למילויים ואצטרך מחליף/כיסוי תחת לחודש)

אתה מדבר כרגע מבורות .
בן אדם שמדבר מנסיון כאשר אין לו אחד כזה הוא מפגר .

אני דיברתי מניסיון? על איזה ניסיון דיברתי פה?
אתם אמרתם ככה 'כל אחד שיוצא מהצבא הוא אחד חזק מנטלי' וכך הלאה,
אני בתור אחד שלא עשה צבא ומכיר את האופי שלי, יודע שיש לי את האופי שאותו תיארת, אתה מוזמן להיתווכח על זה כמה שתרצה, בנושא הזה לא נגיע לשום מקום.

ואני מדבר בתור ניסיון של אחד שלא עשה צבא.
די להקצין פשוט, כן גם לדעתי ניסיון בצבא זה משהו שלא דומה כמעט לשום דבר, אבל אל תחשבו לרגע שזה הדבר הייחידי שיכול להפוך את הבן אדם מX לY

Dave Grohl:

אני אסכים איתך שאתה תוכל להגיע לחוסן מנטלי דומה לזה, במידה ועברת דברים באמת קשים, כמו כאלה ששרדו סרטן, או שרדו את השואה, זה חוסן מנטלי שאתה לא יכול להשיג מלחיות חיים "נורמליים", וחייו של חייל קרבי הם לא חיים נורמליים בכלל.
קצת הקצנת לדעתי..ושוב אני לא מזלזל באף לוחם קרבי, אבל הטענה של 'התדמית של לוחם אחרי גיוס היא יחודית ושום אדם ללא ניסיון קרבי לא יוכל להגיע אליה' קצת מוקצנת לדעתי.

לגבי החלק השני:
אני מדבר על אידואלוגיה, הדרך שבה אתה בוחר ללכת בחיים שלך, אם אתה מוותר עליה רק בגלל שאתה מושפע מהחברה ובגלל שהמדינה לוחצת עלייך- לדעתי זאת פשוט חולשה
כל עוד אתה לא תצטרך את הצבא אחרי הגיוס, ואתה לא באמת רוצה להיתגייס, לדעתי זה פשוט ביזבוז כן לעשות אותו, זאת כניעה ללחץ.

נערך לאחרונה:
במה הוא מתעסק? אבטחה? 🤡
רק אם המעסיק חי בסרט של צבא בעצמו
שירות צבאי נותן יתרון מסויים שהבנאדם הסתדר במסגרת ואם הוא עשה קורסים פיקודיים או שירת ביח' מסויימות

אבל מצד שאני הוא יעשה גם יותר מילואים

אלה היו כמה מעסיקים שונים, לא אבטחה או משהו שקשור לצבא.
שירות משמעותי בצבא בהרבה מקרים מראה על מנטליות אחרת, על בן אדם בוגר ועל בן אדם עם אחריות.
לא כל כך מעניין אותי מה הדעה של אנשים, אני פשוט אומר את מה שאני שמעתי מהמעסיקים עצמם.
שאלה של "מה עשית בצבא?" זה די נפוץ בראיונות.

נכון זה נפוץ אבל קל מאוד לעבור לשאלה הבאה. אפשר לומר מה שרוצים כי מבחינה חוקית לאף מעסיק אין גישה לתיקי צה"ל כי זו תהיה עבירה על החוק. (רק אם אתה רופא אתה חותם טופס שהם יכולים לבדוק עליך הכל כולל גודל הבולבול, זה תקף גם לכל עבודה ממשלתית)

בנאדם שרואה את חברה שלו פעם בשבועיים, בנאדם שטוחן מחסומים כמו כלב שמירה 8-12 שעות ביום, בנאדם שעובר מסלול 7 חודש במקום חודש, בנאדם שמשרת במוצב בחור במקום בבסיס עם מזגן וכו' וכו', הוא לדעתי מתפתח להיות יותר חזק.

הבנתי, אז הומלסים הם האנשים הכי חזקים.

בנאדם שרואה את חברה שלו פעם בשבועיים, בנאדם שטוחן מחסומים כמו כלב שמירה 8-12 שעות ביום, בנאדם שעובר מסלול 7 חודש במקום חודש, בנאדם שמשרת במוצב בחור במקום בבסיס עם מזגן וכו' וכו', הוא לדעתי מתפתח להיות יותר חזק.

לרוב הוא מפתח שברי הליכה ושביזות

אתה רומז שבמבחן "מה שלא הורג, מכשל", הומלס חזק יותר מחייל ששומר במחסומים?

שמע, הוא לא רואה את החברה שלו, אין לו מזגן, אין לי מיטה, אין לו אוכל, אין בגדים, קר לו, לא הרגו אותו הערסים ברחוב (שיותר גרועים מערבים). נראה לי שהוא מנצח ללא ספק.

שמע, הוא לא רואה את החברה שלו, אין לו מזגן, אין לי מיטה, אין לו אוכל, אין בגדים, קר לו, לא הרגו אותו הערסים ברחוב (שיותר גרועים מערבים). נראה לי שהוא מנצח ללא ספק.

האם הומלס שנלחם על חייו יום יום חזק יותר מנטאלית מחייל שנפצע בקרב (לא עלינו)?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית