הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר מתוכנית ab לכוח

יוסי מגיד

משתמש מתחיל
15
2
נק' מוניטין:
2
15
2
היי יש לי שאלה בקשר לאימונים , אני מתאמן שנתיים וחצי כבר התחלתי fbw והמשכתי עם ab אני רוצה לעבור לתוכנית כוח 5×5 השאלה שלי היא אם אני אעבור מתונכית עם נפח כמו ab לתוכנית כוח אני ארד במסת שריר ?

בספק שתרד במסת שריר בצורה שבכלל תשים לב אליה, נפח של 5X5 הוא לא נפח קטן.

בכל מקרה אם כרגע כוח זו המטרה שלך אז אין סיבה שזה ידאיג אותך, זה לא שאתה יושב בבית ולא עושה כלום
אתה פשוט מוריד טיפה נפח.

במקרה הגרוע ביותר לא תגדל יותר ממה שאתה עכשיו בתקופה הזו, לא אמור להטריד אותך בכלל.

• פותח/ת השרשור
חשבתי על לעבור לתוכנית כוח כדי להגיע למשקלים יפים , המטרה העיקרית שלי זה עליה במסת שריר , ויש לי עוד שאלה נגיד עכשיו אני עושה לחיצת כתפיים עם 5 קילו כל צד חזה 70 קילו בסקוואט אני גם עושה 70 הכל ל8 חזרות אם איזה משקלים להתחיל את התוכנית ?

תוכנית כוח כשמה כן היא - עובדת בעיקר על כוח.
היא תהיה פחות אידאלית להעלאת שריר אבל בטווח הארוך אחרי התוכנית המשקלים יהיו גבוהים יותר ותוכל לתת יותר נפח.
קח תוכנית כוח ותעבוד לפיה.
תיקח את המשקלים שאתה יכול לעשות סט של התוכנית בוודאות, אתה מסיים את הסט ואפילו יכול לתת עוד חזרה תוריד משם 5-10 אחוז ומשם תתחיל את התוכנית לפי התכנון שלה.

חשבתי על לעבור לתוכנית כוח כדי להגיע למשקלים יפים , המטרה העיקרית שלי זה עליה במסת שריר , ויש לי עוד שאלה נגיד עכשיו אני עושה לחיצת כתפיים עם 5 קילו כל צד חזה 70 קילו בסקוואט אני גם עושה 70 הכל ל8 חזרות אם איזה משקלים להתחיל את התוכנית ?

דווקא הייתי ממליץ להתחיל תוכנית כוח מסביבות ה70% עם תיכנון טוב ואיטי, יקח חודש - חודשיים להגיע לכשל.
אם תוריד רק 10 אחוז כנראה שאחרי שבועיים כבר לא תצליח להתקדם.

עדיף לפרוס את זה לאורך טיפה יותר זמן וככה יהיה יותר קל להתקדם למשקלים יותר יפים, תמיד יותר קל בעליה מתונה.

אחרי שתסיים בלוק כוח ותרים משקלים יותר גבוהים ככה גם האימונים למטרת היפרטרופיה שלך ישתפרו ותוכל להתקדם גם שם.

דווקא הייתי ממליץ להתחיל תוכנית כוח מסביבות ה70% עם תיכנון טוב ואיטי, יקח חודש - חודשיים להגיע לכשל.
הייתי מסכים אם מדובר במתאמן מתקדם, לא רואה סיבה שתהיה תקיעה עם תוכנית והתאוששות מתאימה.

הייתי מסכים אם מדובר במתאמן מתקדם, לא רואה סיבה שתהיה תקיעה עם תוכנית והתאוששות מתאימה.

צר לי אך לדעתי אם יוריד מ70 ק"ג בבנץ' ל63 (10 אחוז) בבלוק של 5X5 אני בטוח ב98% שהוא לא יצליח להתקדם כמו שצריך (בין 2.5-5 ק"ג בשבוע),
מקסימום אחרי שבועיים - שלוש יתקע.

זו דעתי בלבד ויכול להיות שאני טועה אבל כמו שאני רואה את זה צריך לבנות בסיס חזק קודם כל,
אני יוצא מנק' הנחה שאם הוא מרים 70 ק"ג אחרי שנתיים וחצי ותק יש פה כנראה בעיית טכניקה ובעיית תכנון עומסים.

שמתחילים מ50 ק"ג (30% פחות) אז אפשר באמת לבנות בסיס חזק עם טכניקה טובה, להתקדם 5 ק"ג כל שבוע ולהגיע לאותם
70 ק"ג שהוא תקוע בהם כרגע קודם כל יותר חזק, דבר שני עם טכניקה ובסיס הרבה יותר טובים.

אחרי חודשיים של בלוק כוח שיש התקדמות שבועית מתונה אני בטוח שהוא יגיע למשקלים יותר מרשימים מאשר אם יוריד רק 10%.

אני יוצא מנק' הנחה שאם הוא מרים 70 ק"ג אחרי שנתיים וחצי ותק יש פה כנראה בעיית טכניקה ובעיית תכנון עומסים.
כאן לדעתי השורש, זה כנראה טכניקה/התאוששות הגורם לחוסר התקדמות, ברגע שיעבוד עליהם אין סיבה לא להתקדם

• פותח/ת השרשור
מבחינת העליה במסה עליתי מ50 קילו ל73 המראה השתפר ממש Screenshot_20191201-205628_Facetune 2.jpg
פחות עניין אותי המשקלים אבל שמרתי תמיד על התקדמות

קבצים מצורפים

• Screenshot_20191006-223633_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20191006-223633_WhatsApp.jpg
    KB 52.9 · צפיות: 46
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית