הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טסטוסטרון נמוך, בלוטת התריס.

• פותח/ת השרשור Mr.m
  • פורסם בתאריך

Mr.m

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אהלן בן 23,לפני שאתחיל קצת חפירה של היסטוריה רפואית שאני חושב שרלוונטית. בגיל 20 עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס (האונה הימנית) בעקבות גידול סרטני שהיה לי שם. מאז הניתוח אני נוטל אלטרוקסין במינונים שעלו ועלו במשך ה3 שנים האלה, במטרה לשים אותי על יתר פעילות קלה tsh פחות מ0.5 ,כמובן בהוראת הרופא. הרעיון מאחורי זה, זה לדכא את הייצור העצמי של הבלוטה בשנים שאחרי הניתוח על מנת להוריד סיכויים שהסרטן יחזור.

במשך כל הזמן הזה אני עושה בדיקות דם אחד ל3 חודשים וכל פעם התקרבתי ליתר פעילות שהם רצו אבל עליתי משם חזרה ל-tsh 1-3 וככה העלו עוד כדור וחוזר חלילה.

במשך השנים האלה התאמנתי קבוע בחד''כ, הורדתי אחוזי שומן מבלי לרדת במשקל עצמו(מן שינוי הרכב גוף כזה)הגעתי לתוצאות די יפות.

לפני כחודשיים הרופא שלי התייאש ושלח אותי לאנדו, היא החליפה לי כדורים ליוטירקס באותו המינון, היוטירקס עשה את העבודה ותוך חודש הביא אותי מtsh 2 לtsh 0.06 גם t3 וt4 עלו, אבל מבחינת הרגשה כללית מרגיש איתו חרא, לאו דווקא תסמינים של יתר תריסיות ,האחוז שומן שלי נראה שעלה בצורה ניכרת,נראה שירדתי בשריר, חולשה באימונים...המשקל גוף נשאר זהה אם לא ירד.( אצרף תמונות של השינוי אם זה רלוונטי.) לא הורדתי הילוך באימונים.

בהמשך, האנדו הורידה כדור אחד בשבוע אבל אין שיפור. בנוסף אני נוטל מירו כבר שנה ואלפלריד (xanax) רק בחודש האחרון לא באופן יום יומי בגלל דיכאון וחרדה. אני כמובן לא מתכוון בשום מצב לשנות משהו במינון של היוטירקס ללא ייעוץ רפואי, המניעה של חזרה של הגידול חשובה מההרגשה הכללית ומהאימונים.

עכשיו אחרי החפירה הזאת: הבעיה העיקרית שלי שאני חושב שאולי יש לי חוסר בטסט, החשק המיני קיים אבל גם לא הייתי אומר שהוא וואו, והזקפה לא להיט כבר תקופה (עוד לפני ההחלפה של ליוטירקס) האחוז שומן עולה והמשקל זהה,חולשה,עייפות ותקיעה באימונים. מישהי מהתחום חשבה שאני לוקח חומרים כי האשכים שלי קטנים יחסית.
הרופא שלי אחרי שכנועים הביא לי רק test total + lh שיצאו בטווח הנורמה אני חושב שביחס לגיל שלי די נמוכים. חשוב לציין שהבדיקה של הטסט נעשתה לפני ההחלפה ליוטירקס בזמן שהtsh היה 2 ולא 0.06.

האנדוקרינולוגית עשתה לי פרצוף שאני לוקח אבקות חלבון וקריאטין כי יש בזה הורמונים וזה יפגע לי בכליות-בקיצור הבנתי שאין עם מי לדבר בנושא הטסט. בגיל 20 טסט טוטאל (לא שזה מדד כל כך עוזר בפני עצמו) היה 19.4 עכשיו 14.9. מה עליי לעשות? הרופא משפחה אומר שהכל טוב ופשוט רשם לי סיאליס...צירפתי את הבדיקות הרלוונטיות- לצרף גם ספירת דם, תפקודי כבד וכו...?

@Mike

@kotzer

תודה מראש לכולם

קבצים מצורפים

• טסט טוטאל LH.jpg
    טסט טוטאל LH.jpg
    KB 86.3 · צפיות: 194
  • בלוטת התריס.jpg
    בלוטת התריס.jpg
    KB 83.7 · צפיות: 113
נערך לאחרונה:
האחוז שומן שלי עלה בצורה ניכרת,נראה שירדתי בשריר, חולשה באימונים...המשקל גוף נשאר זהה אם לא ירד.
אתה דואג להכניס מספיק קלוריות? עם התרופות האלה קצב חילוף הומרים עולה, ואתה שורף יותר קלוריות, צריך לצרוך קלוריות בהתאם.
ואיך צריכת החלבון שלך?

האנדוקרינולוגית עשתה לי פרצוף שאני לוקח אבקות חלבון וקריאטין כי יש בזה הורמונים וזה יפגע לי בכליות
נשמע הזוי, תעדכן אותה שאלה מיתוסים של שנות השבעים, ואין שום הורמונים בתוספי תזונה ואין הוכחה לנזק כליות

בהמשך, האנדו הורידה כדור אחד בשבוע אבל אין שיפור. בנוסף אני נוטל מירו כבר שנה ואלפלריד (xanax) רק בחודש האחרון לא באופן יום יומי בגלל דיכאון וחרדה. אני כמובן לא מתכוון בשום מצב לשנות משהו במינון של היוטירקס ללא ייעוץ רפואי, המניעה של חזרה של הגידול חשובה מההרגשה הכללית ומהאימונים.
גם דיכאון וגם תרופות פוגעים בחשק המיני, זה בהחלט יכול להיות הסיבה

תתפלא, מירו היא בין התרופות הנוגדות דיכאון היחידות שלא פוגעות בתפקוד המיני
מה השם של התרופה באנגלית?
קשה לי להאמין שאין סיכוי לפגיעה במיניות, יכול להיות שזו התרופה עם הסיכוי הכי נמוך לזה.

בגיל 20 טסט טוטאל (לא שזה מדד כל כך עוזר בפני עצמו) היה 19.4 עכשיו 14.9. מה עליי לעשות?
הטסט שלך מצויין, אני לא רואה מה הבעיה.
נכון שצריך גם לבדוק טסטוסטרון חופשי כדי להיות בטוחים, אבל עם הכמויות שיש לך סיכוי נמוך מאוד שהוא לא תקין

לפני כחודשיים הרופא שלי התייאש ושלח אותי לאנדו, היא החליפה לי כדורים ליוטירקס באותו המינון, היוטירקס עשה את העבודה ותוך חודש הביא אותי מtsh 2 לtsh 0.06 גם t3 וt4 עלו, אבל מבחינת הרגשה כללית מרגיש איתו חרא, לאו דווקא תסמינים של יתר תריסיות ,האחוז שומן שלי נראה שעלה בצורה ניכרת,נראה שירדתי בשריר, חולשה באימונים...המשקל גוף נשאר זהה אם לא ירד.( אצרף תמונות של השינוי אם זה רלוונטי.) לא הורדתי הילוך באימונים
אתה מבין שאלטרוקסין ויוטרוקס זה אותה תרופה מיצרנים שונים? כן יכול להיות הבדל קטן בהשפעה בגלל חומרים בלתי פעילים שיכולים קצת להשפיע על קצב שחרור של התרופה וכו'. אבל מפה ועד הבדל כל כך משמעותי? יש פה עוד משהו, בטוח
שינית הרגלי תזונה ביחד עם החלפה של התרופה? הם מאוד רגישים להכל
עושה לך ביופסיה מאונה שמאלית? אולי היא התחילה לפעול ביתר מסיבה כזאת או אחרת?
מה השם של התרופה באנגלית?
mirtazapine, היא פחות גורמת לירידה בליבידו, אבל יותר גורמת להשמנה ועייפות
מה עליי לעשות? הרופא משפחה אומר שהכל טוב ופשוט רשם לי סיאליס...צירפתי את הבדיקות הרלוונטיות- לצרף גם ספירת דם, תפקודי כבד וכו...?
לפנות לקבל חוות דעת נוספת פרטית או בקופה.

• פותח/ת השרשור
נשמע הזוי, תעדכן אותה שאלה מיתוסים של שנות השבעים, ואין שום הורמונים בתוספי תזונה ואין הוכחה לנזק כליות

האמת שעידכנתי אותה שזה מיתוסים היא אומרת שאין מחקרים לאורך זמן שמוכיחים שצריכת חלבון מוגברת וקריאטין לא פוגעים בכליות אני אמרתי שכן יש , היה נראה לי חסר טעם לחפש לה רפרנס.

mirtazapine, היא פחות גורמת לירידה בליבידו, אבל יותר גורמת להשמנה ועייפות

אכן התרופה היא mirtazapine ,הסבירות שתהיה פגיעה בתפקוד המיני נמוכה מאוד, אפילו לא רשום בעלון לצרכן, ציפיתי לעלייה במשקל שקורת בשכיחות גבוהה וזה לא קרה, רק עליה באחוז שומן. כמובן שעל הטסט אין השפעה לפחות מהמחקרים שאני קראתי.

אתה דואג להכניס מספיק קלוריות? עם התרופות האלה קצב חילוף הומרים עולה, ואתה שורף יותר קלוריות, צריך לצרוך קלוריות בהתאם.
ואיך צריכת החלבון שלך?

אם קצב חילוף החומרים היה עולה הייתה מצפה לראות חיטוב, מה שממש לא קרה, להיפך. צריכת החלבון נשארה כ- 1.5 גרם- 1.8 גרם לקילו משקל גוף, חששתי מעט כי ידוע שהT4 משפיעות על הסינתזה של החלבונים בשריר אז הוספתי מנת חלבון נוספת כ-25 גרם.
ממה שהבנתי מהירות הספיגה של היוטירקס והאלטרוקסין שונה, בכל זאת מ 200 מק''ג כל יום של אלטרוקסין ל200 מק''ג של יוטירקס תוך חודש הייתה ירידה רצינית בtsh.

מה לגבי ה(LH- (2.2 האם הוא תקין? אין טווחי נורמה שם... @kotzer
הטסט שלך מצויין, אני לא רואה מה הבעיה.
נכון שצריך גם לבדוק טסטוסטרון חופשי כדי להיות בטוחים, אבל עם הכמויות שיש לך סיכוי נמוך מאוד שהוא לא תקין

14.9 זה לא קצת נמוך לגילי? אני סך הכל בן 23. הטווחי נורמה כוללים הרבה גילאים, ראיתי שמייק רשם שמתחת ל16-17 לאנשים עד גיל 35 זה די נמוך ...
@kotzer @Mike

אם קצב חילוף החומרים היה עולה הייתה מצפה לראות חיטוב, מה שממש לא קרה, להיפך
אתה תצפה לראות ירידה במשקל, וזה באמת מה שקורה לפי מה שאתה טוען

מה לגבי ה(LH- (2.2 האם הוא תקין? אין טווחי נורמה שם.
צריך מתחת ל-22, ככה שאתה בסדר גמור

14.9 זה לא קצת נמוך לגילי? אני סך הכל בן 23. הטווחי נורמה כוללים הרבה גילאים, ראיתי שמייק רשם שמתחת ל16-17 לאנשים עד גיל 35 זה די נמוך ...
@kotzer @Mike
הטווח התקין לגיל שלך הוא 8-32, ככה ש-14.9 זה יותר מבסדר

שאלה לא קשורה כל כך לנושא אבל, האם תרופות נוגדות דכאון כמו פרוזק, ציפרלקס וכדומה משפיעות על הטסטוסטרון ועל האחוזי שומן באיזו שהיא בחינה ? שמתי לב שעליתי קצת באחוזי שומן מאז שהתחלתי לקחת פרוזק.. האם יש קשר ? אני בפלוס קלורי קטן יחסית משולב עם 4 אימוני כוח בשבוע.

נממ אני מצטער המון דברים שנכתבו פה אני בכלל לא מבין אבל חייב להגיד שאלפריד (קסנקס) ורוב תרופות נוגדות הדיכאון הן לפחות לי ריסקו את החשק המיני (תקופה חרא) אני בסייקלים לעולם לא מערבב כאלה תרופות כי אנלי מושג מה זה יכול לגרום. אז החשד שלי זה תרופןת נוגדות דיכאון והטסט שלך דוןקא בסדר גמור. בגדול הטווחים האלה הם תקינים אפילו עם זה היה בגבול העליון זה לא היה עוזר לך משמעותית בפיתוח מסת שריר כי זה לא העיקר אם נרד לרזולוציה נמוכה יותר אזז צריך כמות מכובדת (מעל 350 מג לשבוע אננטט) (מעל 300 פרופיונט)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית