הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיקרונוטרינים

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105
שלום לכולם,
אני טבעוני, מקפיד מאוד על המאקרו שלי, צורך *לרוב* אוכל טבעי ולא מעובד, ובכל זאת אני פחות במעקב בנוגע למיקרו-נוטרינים.
האם יש דרך לדעת אם אני במחסור מבחינת המיקרו שלי? אני מרגיש חולה הרבה לאחרונה, עייף (אף על פי שאני מקפיד תמיד על לפחות 7 שעות שינה).
חשבתי לצרוך מולטי ויטמין ומגנזיום בנוסף אבל זה בלי לדעת בכלל מה החוסרים שלי ואם יש לי בכלל. הבנתי שרוב המינרלים לא נמצאים בכלל בדם אז אין אופציה לבדוק את זה בבדיקת דם.
האם יש דרך לדעת מהם החוסרים שלך? האם כדאי לצרוך מולטי ויטמין/תוספי תזונה אחרים בלי שום קשר?
בנוסף, מבחינת יחסי אומגה 3 ואומגה 6 זה גם משהו שלא בהקפדה אצלי, אשמח שיבהירו לי פחות או יותר את הנושא.
תודה רבה!

בדיקות דם/תזונאי קליני.
אל תעשה ניחושים ואל תסתמך על תוספי תזונה/ויטמינים בלבד ללא בדיקה קודם לכן.

ופתחת את זה בפורום הלא נכון, זה אמור להיות בתזונה.

• פותח/ת השרשור
בדיקות דם/תזונאי קליני.
אל תעשה ניחושים ואל תסתמך על תוספי תזונה/ויטמינים בלבד ללא בדיקה קודם לכן.

ופתחת את זה בפורום הלא נכון, זה אמור להיות בתזונה.
תודה רבה על המענה, ע"פ מה שהבנתי רוב המינרלים לא מסתובבים בדם אלא בתאים ולכן בדיקת דם לא יכולה לענות על כל החוסרים, לכן האם בדיקת דם תהיה מספקת?

באמת רוב הויטמינים ומינרלים לא נמצאים בדם, אבל בתור טבעוני אתה כן בסיכון למחסור בברזל, שאפשר לבדוק בדם ללא שום בעיה.
בנוסף חלק מהויטמינים כן ניתן לבדוק בבדיקת דם, לפחות את העיקריים שקשורים לעייפות, ואם יש לך בעיה כללית, כנראה זה ישאיר סימנים מסויימים בדם

• פותח/ת השרשור
באמת רוב הויטמינים ומינרלים לא נמצאים בדם, אבל בתור טבעוני אתה כן בסיכון למחסור בברזל, שאפשר לבדוק בדם ללא שום בעיה.
בנוסף חלק מהויטמינים כן ניתן לבדוק בבדיקת דם, לפחות את העיקריים שקשורים לעייפות, ואם יש לך בעיה כללית, כנראה זה ישאיר סימנים מסויימים בדם
הבנתי.
נניח ולא חסר לי ברזל/B12 ע"פ בדיקות דם, היית ממליץ בכל זאת צריכה של מולטי ויטמין?
והאם תוכל להסביר לי את עניין יחסי האומגה 3 ואומגה 6? האם גם פה כדאי להיעזר בתוספי תזונה?
על אילו תוספי תזונה בהקשר למיקרונוטרינים היית ממליץ?

יש בדיקות שיער בחו"ל שטוענים שזה כן בודק את המינרלים שבגוף, אבל כמובן שברזל זה רק בדיקת דם.
הדרך הנפוצה לאבחן חוסר מינרל זה סימפטומים שמזכירים את החוסר, ולתסף ולראות אם זה עוזר.

לגבי וויטמינים, יש את ה4 המסוכנים, שמי שלוקח במינון גבוה, או כשלא צריך, עלול לגרום הרעלה, זה ADEK, לכן רק כדאי לקחת אותם אם איש מקצוע ממליץ על זה.
שאר וויטמינים B ו C אפשר לקחת אפילו סתם, אבל אם אין לך חוסר לא תחוש הבדל איתם.
מה שכן, בעודף וויטמין B מסריח את השתן, וויטמין C משלשל.

לגבי חומצות שומניות, זה די אותו רעיון, לא ידוע לי על הרעלה מעודף חומצות שומניות (כמובן במינון הסביר), אז אם תרצה לתסף, אתה יכול, אבל אם אין לזה שום השפעה עליך, כנראה שאתה לא צריך אותו.

ככלל, אני חושב שכל תוסף שלוקחים, אסור לעבור את מה שרשום על הבקבוק, אלא אם כן אמרו לך מפורש אחרת.
זה מאוד נפוץ שאנשים לוקחים כמויות הזויות של אומגה 3, כי זה "בריא", וכן יש תופעות לואי לשטות הזאת.

במידה ואתה אוכל מספיק ירקות ושומן טוב, אין לך באמת מה לחשוש אלא אם כן צצים סימפטומים.

כשיש עצירות, כאבי ראש, עייפות, אפשר לבדוק עם איש מקצוע מה הם החסרים האפשריים.

אולי בפורום הזה לא יאהבו את דעתי בנושא, אבל לעניות דעתי נטורופתים (כמובן טובים ולא כל אחד) הם האנשים המתאימים לעזור לקבוע מה הם החסרים.
ודעתי מגובשת גם אחרי שקראתי את הספר Trick or Treatment.

יש בדיקות שיער בחו"ל שטוענים שזה כן בודק את המינרלים שבגוף, אבל כמובן שברזל זה רק בדיקת דם.
הדרך הנפוצה לאבחן חוסר מינרל זה סימפטומים שמזכירים את החוסר, ולתסף ולראות אם זה עוזר.

לגבי וויטמינים, יש את ה4 המסוכנים, שמי שלוקח במינון גבוה, או כשלא צריך, עלול לגרום הרעלה, זה ADEK, לכן רק כדאי לקחת אותם אם איש מקצוע ממליץ על זה.

לגבי חומצות שומניות, זה די אותו רעיון, לא ידוע לי על הרעלה מעודף חומצות שומניות (כמובן במינון הסביר), אז אם תרצה לתסף, אתה יכול, אבל אם אין לזה שום השפעה עליך, כנראה שאתה לא צריך אותו.

ככלל, אני חושב שכל תוסף שלוקחים, אסור לעבור את מה שרשום על הבקבוק, אלא אם כן אמרו לך מפורש אחרת.
זה מאוד נפוץ שאנשים לוקחים כמויות הזויות של אומגה 3, כי זה "בריא", וכן יש תופעות לואי לשטות הזאת.

במידה ואתה אוכל מספיק ירקות ושומן טוב, אין לך באמת מה לחשוש אלא אם כן צצים סימפטומים.

אולי בפורום הזה לא יאהבו את דעתי בנושא, אבל לעניות דעתי נטורופתים (כמובן טובים ולא כל אחד) הם האנשים המתאימים לעזור לקבוע מה הם החסרים.
תודה על המידע.
איזון זה הדבר הכי חשוב בנוגע לתזונה.

הדרך הנפוצה לאבחן חוסר מינרל זה סימפטומים שמזכירים את החוסר
המון סימפטומים הם סופר כלליים. למשל דיכאון, עייפות, נשירת שיער.
הם מסיסי שומן ולכן מצטברים בגוף. עם זאת בהנחה שלא תגיע לצריכה מעל המומלץ ותיקח בכמות RDA יהיה לך קשה מאוד להגיע לעודף.
זה מאוד נפוץ שאנשים לוקחים כמויות הזויות של אומגה 3, כי זה "בריא", וכן יש תופעות לואי לשטות הזאת
1. זה אכן מטומטם שזו אומגה 3 מהמדף שכנראה התחמצנה, שזה בערך כל מה שיש לך בארץ פרט לחברה הזויה אחת.
2. במעט מאוד מקרים יש המלצה לקחת כמויות גדולות של אומגה 3, אבל זה עדיין קיים.

נטורופתיה כפי שמלמדים אותה היום היא פחות או יותר אוסף של קשקושים, שכחתי לציין.
האם יש דרך לדעת מהם החוסרים שלך?
כן, בדיקות דם. כמה דברים לפני הבדיקה:
1. ציין בפני הרופא שלך שאתה טבעוני
2. אם כרגע אתה לא מרגיש טוב או חולה חכה עד להחלמה ואז תיגש - מדדים מסוימים עלולים להראות שלילי כוזב עבור חסר עקב מחלה, למשל פריטין (מגיב פאזה חיובית, עולה במצב דלקתי).
3. אתה נוטל B12? ברזל? כמה זמן אתה טבעוני?

לגבי וויטמינים, יש את ה4 המסוכנים, שמי שלוקח במינון גבוה, או כשלא צריך, עלול לגרום הרעלה, זה ADEK
אני מסכים שבעודפים הם עלולים להיות מסוכנים, אבל צריך כמויות עצומות שלהן, לא משהו שתשיג אפילו ממנה משולשת של מולטיויטמין

אני מסכים שבעודפים הם עלולים להיות מסוכנים, אבל צריך כמויות עצומות שלהן, לא משהו שתשיג אפילו ממנה משולשת של מולטיויטמין
אם כך מדוע מזהירים מפני עודף של הויטמינים הללו?

זה כמו שמזהירים מפני צריכת ממתיקים מלאכותיים שלמעשה הכמות המסוכנת היא אסטרונומית שאין סיכוי שמישהו יגיע לכמות הזאת מרצונו החופשי...

• פותח/ת השרשור

המון סימפטומים הם סופר כלליים. למשל דיכאון, עייפות, נשירת שיער.

הם מסיסי שומן ולכן מצטברים בגוף. עם זאת בהנחה שלא תגיע לצריכה מעל המומלץ ותיקח בכמות RDA יהיה לך קשה מאוד להגיע לעודף.

1. זה אכן מטומטם שזו אומגה 3 מהמדף שכנראה התחמצנה, שזה בערך כל מה שיש לך בארץ פרט לחברה הזויה אחת.
2. במעט מאוד מקרים יש המלצה לקחת כמויות גדולות של אומגה 3, אבל זה עדיין קיים.

כן, בדיקות דם. כמה דברים לפני הבדיקה:
1. ציין בפני הרופא שלך שאתה טבעוני
2. אם כרגע אתה לא מרגיש טוב או חולה חכה עד להחלמה ואז תיגש - מדדים מסוימים עלולים להראות שלילי כוזב עבור חסר עקב מחלה, למשל פריטין (מגיב פאזה חיובית, עולה במצב דלקתי).
3. אתה נוטל B12? ברזל? כמה זמן אתה טבעוני?
תודה רבה לכם על כל המידע וההשקעה!
אני נוטל B12, טבעוני כמעט 3 שנים, אעשה בדיקות דם ואעדכן.

חיכית לתגובה כזאת.
ידעתי שמישהו יכתוב לי את זה.
אני לא מסכים איתך.

מי לדעתך הבן אדם המתאים לאבחן חסרים תזונתיים?
רופא? בהצלחה.
תנסה לשכנע רופא שאתה חושב שאתה צריך ויטמין A, ותגיד לי אם תקבל משהו מלבד אנטיביוטיקה או הפניה לפסיכיאטר.

הרפואה בשנות ה 50 ממש התנפלה על וויטמינים סינטטים, היה נראה שזה יהיה שיטת הטיפול החדשה לרפואה האלופתית.
אבל מי צריך וויטמין C כשנופלים השיניים כשאפשר לתת משכך כאבים וזהו?

הרפואה האלופתית כל כך התרגלה לטפל במחלות מסכנות חיים שדורשות טיפולים קיצוניים, שהם שכחו איך לטפל בכל בעיה אחרת.

אבל תענה לשאלה שלי ברצינות, מי יאבחן חסרים תזונתיים?
תזונאי? אם אתה אוכל 5 ירקות ביום לא יכול להיות לך חסרים לדעתם.
בין אם אתה שוקל 200 ק"ג או אתה ילד. או שאתה מתאמן 5 שעות ביום או יושב על הספה.

בספר של בוריס שייקו שמייק ישראטל כתב, הוא מציין שהדרישה של המיקרו נוטריינטים עולה כשאדם מתאמן, דבר שכמעט כל תזונאי שפגשתי מתכחש לה.

תזונאים ורופאים לא מטפלים או מאבחנים חסרים, למרות שזה מגוכח שהרי הם אמורים ללמוד עליהם.

אבל אולי אתה מכיר רופא או תזונאי שכן מוכן לתת וויטמינים במקום אנטיביוטיקה, סטרואיד או גזר.

מי לדעתך הבן אדם המתאים לאבחן חסרים תזונתיים?
בעולם אידיאלי זה יהיה רופא או תזונאי.
בעולם שלנו - לרוב זה מחליק להם, במיוחד לאלה שמתעסקים בתחומים רחוקים ממצבי חסר. אף אחד לא מושלם, השאלה אם בפוטנציאל שלו להיות.
ההבדל בין התחום הנטורופתי לבין המבוסס מדע הוא שלרופא ותזונאי יש את הכלים לאבחן חוסרים במידה וירצו או יזדקקו לכך, גם אם לא אבחנו חסר אחד בחייהם. יש ספרות בנוגע לאבחון חסרים שכדי להבין אותה כנראה תצטרך להיות בוגר תואר מדעי כלשהו ולא נטורופת. אם תהיה נטורופת ותנסה לקרוא בדיקת דם של חסרים כנראה תיפול בקטע של המרת יחידות או חיובי כוזב\שלילי כוזב לחסר אמיתי, השפעה של מגיבי פאזה אקוטית וכדומה. זה לא משהו שאתה יכול ללמוד כנטורופת, הרמה במוסדות המלמדים לא מפוקחת ע"י מל"ג ומאוד נמוכה. חבל מאוד שזה ככה אבל זה ככה. המוסדות האלו לדעתי האישית חושבים רק על רווח ולא על מקצועיות. "גורואים" כמו הרב אשורוב נופלים בכימיה בסיסית של כיתה ט', זה עצוב. כשנטורופתים יתחילו להיות מודעים לתסמונת ההזנה מחדש והנחיות תזונתיות לחולי כלייה (יכול לנחש מה משותף לחולי כלייה ונטורופתים?) אני אתחיל להרהר שאולי כדאי לשקול מחדש את היחס אליהם, כרגע זה לא קורה.
הרפואה בשנות ה 50 ממש התנפלה על וויטמינים סינטטים
דרוש רפרנס איכותי לטענה (לא ספר או הפנייה לאתר, מחקר שפורסם בעיתון שעובר ביקורת עמיתים).
אבל תענה לשאלה שלי ברצינות, מי יאבחן חסרים תזונתיים?
כמו שאמרתי רופא או תזונאי. נכון, בהרבה מקרים יכול לפספס, אבל בהחלט רק בחלק מהמקרים ולא בכולם. זה גם לא נכון לכל המינרלים והויטמינים - קשה לי מאוד להאמין שמישהו יכול לפספס מחסור\עודף באשלגן או זרחן.
רופא משפחה או תזונאי קופ"ח כנראה לא יחשוד בחסר אם תגיד לו שחסר לך ויטמין סתם ככה פתאום, הוא פועל בשיטתיות, אבחנה מבדלת וכד' וכנראה שיאבחן את הבעיה שלך הרבה הרבה יותר טוב ממך אם החלטת שיש לך חסר ע"ס סימפטום אחד בלבד, למשל.
זאת ועוד, בתחומים אחרים של תזונה או רפואה חסרים זה דבר מאוד נפוץ: למשל בכל מחלות המעיים שאתה יכול לחשוב עליהן - קרוהן, קוליטיס או צליאק (המעי לא סופג ויטמינים ומינרלים בגלל הדלקת), ולכן תזונאיות או רופאים שמתמחים בתחום יהיו יותר רגישים לאיתור חוסרים, הם גם יתספו אותך בהתאם. יותר מכך - כנראה שיתאימו לך תוסף הרבה יותר טוב מנטורופת.
אם אתה אוכל 5 ירקות ביום לא יכול להיות לך חסרים לדעתם.
זה איש קש, פשוט לא נכון. אומר לך את זה בתור כמעט-תזונאי שמסיים מסלול הכשרה של 3.5 שנים בקרוב. אף אחד אף פעם לא העיז לומר משהו כזה בלימודים. אתה יכול לפתח חסרים גם עם 10 ירקות ביום, זה פשוט פחות סביר ולכן צריך להסתכל על ההקשר ועל בעיות נוספות שהמטופל מציג (למשל מחלות, בעיות כמו חוסר ספיגה וכו'...).

דבר שכמעט כל תזונאי שפגשתי מתכחש לה
השאלה איזה תזונאי פגשת, האם היה באמת תזונאי ולא מאמן תזונה? סיים ללמוד בשנות ה-70 או לפני שנתיים? והאם מייק ישראטל גיבה את טענותיו במספיק ראיות? אין לי מושג. בנוגע למה שמייק אמר: אישית אני לא שולל טענה כזו. יש מצב - אני צריך לקרוא עוד כדי לדעת. יש תחומים מסוימים בספורט שדורשים תיסוף מסוים (אולי אנמיה של ספורטאים?), מהמעט שאני יודע זה פשוט לא משהו שאתה לוקח על אוטומט ברגע שאתה מתאמן, נדרש שיקול דעת.

תזונאים ורופאים לא מטפלים או מאבחנים חסרים, למרות שזה מגוכח שהרי הם אמורים ללמוד עליהם
שוב, לא כולם מאבחנים. מי שמתעסק במצבי חסר או מצבים שחופפים לחסר באופן שגרתי מאבחן או חושד (לא בסמכות של תזונאי לאבחן, שכחתי לציין) בלי בעיה מיוחדת.

אבל אולי אתה מכיר רופא או תזונאי שכן מוכן לתת וויטמינים במקום אנטיביוטיקה, סטרואיד או גזר
אתה מוכן להסביר לי איך ויטמין אמור להחליף אנטיביוטיקה. אנטיביוטיקה זה חומר שפוגע בחיידקים ע"י פירוק ממברנה או אחד המנגנונים שקריטיים להם כדי להתקיים. ויטמין זה חומר שהגוף שלך משתמש בו לצרכיו. אתה מכיר עבודה רצינית (מחקר התערבותי כפול סמיות) שהראתה יעילות בהחלפת אנטיביוטיקה בויטמין כלשהו? אם כן, כמה עבודות כאלה אתה מכיר וכמה ויטמינים כאלה אתה מכיר?

נערך לאחרונה:
בעולם אידיאלי זה יהיה רופא או תזונאי.
בעולם שלנו - לרוב זה מחליק להם, במיוחד לאלה שמתעסקים בתחומים רחוקים ממצבי חסר. אף אחד לא מושלם, השאלה אם בפוטנציאל שלו להיות.
ההבדל בין התחום הנטורופתי לבין המבוסס מדע הוא שלרופא ותזונאי יש את הכלים לאבחן חוסרים במידה וירצו או יזדקקו לכך, גם אם לא אבחנו חסר אחד בחייהם.
הכלים לא שווים הרבה אם לא משתמשים בהם.
יש ספרות בנוגע לאבחון חסרים שכדי להבין אותה כנראה תצטרך להיות בוגר תואר מדעי כלשהו ולא נטורופת. אם תהיה נטורופת ותנסה לקרוא בדיקת דם של חסרים כנראה תיפול בקטע של המרת יחידות או חיובי כוזב\שלילי כוזב לחסר אמיתי, השפעה של מגיבי פאזה אקוטית וכדומה. זה לא משהו שאתה יכול ללמוד כנטורופת, הרמה במוסדות המלמדים לא מפוקחת ע"י מל"ג ומאוד נמוכה.
יש נטורופתים עם MD, או מדענים, קח לדוגמה את ד"ר דוד שדה ז"ל שהיה נטורופת עם עבר מדעי עשיר.
אני לא טוען שכל אחד שעשה קורס שהקיף עיסוי, רפלקסולוגיה, ופרחי באך הוא האדם לפנות אליו, אבל בהחלט יש נטורופתים שטובים בתחום שלהם.
דרוש רפרנס איכותי לטענה (לא ספר או הפנייה לאתר, מחקר שפורסם בעיתון שעובר ביקורת עמיתים).
מצטער, אבל קיבלתי את המידע הזה מספר רפואי, אני לא זוכר בדיוק איזה, אבל אין לי רפרנס טוב יותר, אם זה שווה משהו, אני יכול לחפש את הספר, אבל לא נראה שזה רלוונטי.
אבל זה מושג די ידוע שכשגילו שזה היה וויטמין C שטיפל בסקרבי, וויטמין B שטיפל ב beriberi.
המדע ממש התלהב על הגילו החדש, וחשבו שזה יחבור לרפואה האלופתית ותיהפך לרפואה הקונבנציונלית.
תקרא את הספר "ריפוי או פיתוי" יש שם מידע רפואי היסטורי מאוד מדויק.
הרפואה לא הייתה באמת מאורגנת עד לא מזמן (סביבות שנות ה50), עוד חשבו שכירופרקטיקה תהיה חלק מהרפואה המודרנית יחד עם האנטיביוטיקה, וניתוחים. עוד השתמשו אז בכמה צמחים עד לא מזמן. אם תבקר בבית חולים שערי צדק עוד תראה את המוזיאון החמוד של הצמחים שהשתמשו אז.

אבל זה לא המקום שלי ללמד אותך היסטוריה. תבדוק אולי תמצא.
זאת ועוד, בתחומים אחרים של תזונה או רפואה חסרים זה דבר מאוד נפוץ: למשל בכל מחלות המעיים שאתה יכול לחשוב עליהן - קרוהן, קוליטיס או צליאק (המעי לא סופג ויטמינים ומינרלים בגלל הדלקת), ולכן תזונאיות או רופאים שמתמחים בתחום יהיו יותר רגישים לאיתור חוסרים, הם גם יתספו אותך בהתאם. יותר מכך - כנראה שיתאימו לך תוסף הרבה יותר טוב מנטורופת.
מעניין, כי אני מאובחן כחולה קרוהן. וישבתי עם הרופאים והתזונאים הטובים ביותר בתחום.
ודווקא בזכות נטורופתיה אני ללא תרופות או סימפטומים כבר שנים ובמעקב רפואי.
וזה למרות שאני הייתי תיק מאוד רציני עם 100% נכות ללא שאלה אפילו.
אני קבעתי 3 שיאי ישראל לא מזמן, ואני חייב את זה מלבד לקב"ה, גם לנטורופתים טובים שהכרתי.
זה איש קש, פשוט לא נכון. אומר לך את זה בתור כמעט-תזונאי שמסיים מסלול הכשרה של 3.5 שנים בקרוב. אף אחד אף פעם לא העיז לומר משהו כזה בלימודים. אתה יכול לפתח חסרים גם עם 10 ירקות ביום, זה פשוט פחות סביר ולכן צריך להסתכל על ההקשר ועל בעיות נוספות שהמטופל מציג (למשל מחלות, בעיות כמו חוסר ספיגה וכו'...).
שמח לשמוע שאתה מסכים עם דעתי.
השאלה איזה תזונאי פגשת, האם היה באמת תזונאי ולא מאמן תזונה? סיים ללמוד בשנות ה-70 או לפני שנתיים?
הטובים ביותר, אני לא רוצה לכתוב שמות, אבל הדיאטניות של בית חולים עין כרם ושערי צדק.
אתה מוכן להסביר לי איך ויטמין אמור להחליף אנטיביוטיקה. אנטיביוטיקה זה חומר שפוגע בחיידקים ע"י פירוק ממברנה או אחד המנגנונים שקריטיים להם כדי להתקיים. ויטמין זה חומר שהגוף שלך משתמש בו לצרכיו. אתה מכיר עבודה רצינית (מחקר התערבותי כפול סמיות) שהראתה יעילות בהחלפת אנטיביוטיקה בויטמין כלשהו? אם כן, כמה עבודות כאלה אתה מכיר וכמה ויטמינים כאלה אתה מכיר?
התכוונתי, האם אתה מכיר רופא שמוכן להודות שהבעיה שעומדת לפניו לא דורשת אנטיביוטיקה או סטרואידים, אלא פשוט וויטמין?
אחד הדברים המסוכנים זה כשרופא נותן אנטיביוטיקה כשיש ווירוס, זה רק מסכן את הבן אדם, וכנראה שוויטמין Cיעזור יותר.
לא מזמן כשלאחי היה חצבת, הרופא נתן לו אנטיביוטיקה, טעות שגרמה למוות בעבר כשהיו מגיפות. שיכנעתי את ההורים שלי לא לתת לו את זה לפני שמקבלים חוות דעת שניה.
על זה אני מדבר, רופא שנותן טיפול שגוי שמסכן חיים במקום הדבר הפשוט, או לא לעשות דבר.
הרפואה מעולה אם הבעיה ידוע ובעיקר אם היא מסכנת חיים.
התזוניים עוזרים לאנשים שאין להם מושג איך האורך חיים שלהם גורם להם חולי, זה מאוד בסיסי, אבל נטורופתים לעניות דעתי יכולים לעזור הרבה יותר בכל שאר המקרים, שהם הרוב.

אבל קיבלתי את המידע הזה מספר רפואי
אני בספק אם זה היה ספר רפואי, או ספר שנוגע קלות ברפואה

הרפואה לא הייתה באמת מאורגנת עד לא מזמן (סביבות שנות ה50), עוד חשבו שכירופרקטיקה תהיה חלק מהרפואה המודרנית יחד עם האנטיביוטיקה, וניתוחים. עוד השתמשו אז בכמה צמחים עד לא מזמן. אם תבקר בבית חולים שערי צדק עוד תראה את המוזיאון החמוד של הצמחים שהשתמשו אז.
זה לא באמת נכון, רפואה תמיד הייתה רפואה, אבל פשוט מה שעובד ומוכח הופך לטיפול סטנדרטי, ומה שלא נזרק.

מעניין, כי אני מאובחן כחולה קרוהן. וישבתי עם הרופאים והתזונאים הטובים ביותר בתחום.
אני קבעתי 3 שיאי ישראל לא מזמן, ואני חייב את זה מלבד לקב"ה, גם לנטורופתים טובים שהכרתי.
נטורופתיה אולי היה מה שפתח לך את הדרך להחלמה, אבל זה לא מה שמטפל בך. זה לא שאם תפסיק את תמציות הצמחים שלך אתה תתדרדר. אלה הבחירות התזונתיות שלך שעוזרות לך, וזה משהו שתזונאי טוב גם יכול לתת לך.
לא יודע מה באמת הניסיון שלך כי יש לנו רק את נקודת המבט שלך בנושא, אבל כנראה שלא היית אצל האנשים הנכונים

ש נטורופתים עם MD, או מדענים, קח לדוגמה את ד"ר דוד שדה ז"ל שהיה נטורופת עם עבר מדעי עשיר.
זו שאלת הביצה והתרנגולת.
האם הם מטפלים טובים יותר כי הם נטורופתים, או שהם נטורופתים טובים יותר כי יש להם רקע מדעי נרחב?
לדעתי השני. אלה אנשים עם ידע מדעי ורפואי נרחב, והנטורופתיה היא רק נקודת מבט שונה לאותן בעיות

התכוונתי, האם אתה מכיר רופא שמוכן להודות שהבעיה שעומדת לפניו לא דורשת אנטיביוטיקה או סטרואידים, אלא פשוט וויטמין?
רופא שלא יודע להבדיל בין מחסור ויטמיני למחלה שדורשת אנטיביוטיקה הוא שמוק. אבל לטעון את הטענה הזו לצורך הדיון היא שגויה, כי אלה שני דברים לא ברי השוואה בכלל. זה כמו שתגיד שרופא יטפל באנטיביוטיקה ברגל קטועה, זו באמת אותה השוואה.

אחד הדברים המסוכנים זה כשרופא נותן אנטיביוטיקה כשיש ווירוס, זה רק מסכן את הבן אדם, וכנראה שוויטמין Cיעזור יותר.
זה כבר חרטא, כי ויטמין סי לא עוזר למחלות, מעולם לא הוכח אפילו לא פעם אחת.
ואנטיביוטיקה לא מסכנת אנשים, אלא מחסור בטיפול

לא מזמן כשלאחי היה חצבת, הרופא נתן לו אנטיביוטיקה, טעות שגרמה למוות בעבר כשהיו מגיפות. שיכנעתי את ההורים שלי לא לתת לו את זה לפני שמקבלים חוות דעת שניה.
כמו שאמרתי קודם, אנטיביוטיקה לא גרמה למוות במגיפות, אלא המחסור בטיפול במחלה עצמה.
עכשיו למה אחיך קיבל אנטיביוטיקה זו כבר שאלה טובה.
האם הרופא טעה באבחנה? לא משהו שאמור לקרות, אבל זה קורה, טעות אנוש בסיסית.
האם הוא איבחן נכון וטעה בטיפול? זו כבר בעיה חמורה יותר ועילה לרשלנות רפואית.
האם הוא איבחן נכון, נתן את הטיפול הנכון, ורשם אנטיביוטיקה כדי לכסות כנגד זיהום חיידקי, גורם המוות הנפוץ ביותר כתוצאה מהידבקות בחצבת? אז זו כבר אחריות רפואית, ואתה סיכנת את אחיך על ידי זה שאמרת לו לא לקבל טיפול רפואי שעלול להציל את חייו

הכלים לא שווים הרבה אם לא משתמשים בהם
הדרישה לשימוש בהם באוכלוסייה הכללית היא די נמוכה, יותר מכך גם כשמשתמשים בהם אתה לא ממש שומע על זה כי אלו נישות די נידחות, כמו קרוהן, קוליטיס, FTT + חסר, אנמיות, טבעונות
ש נטורופתים עם MD, או מדענים, קח לדוגמה את ד"ר דוד שדה ז"ל שהיה נטורופת עם עבר מדעי עשיר.
אני לא טוען שכל אחד שעשה קורס שהקיף עיסוי, רפלקסולוגיה, ופרחי באך הוא האדם לפנות אליו, אבל בהחלט יש נטורופתים שטובים בתחום שלהם.
אני מסכים איתך שיש יוצאי דופן, אבל לדעתי מספרם ממש זעום.
בעיה אחרת - מכיוון שהמקצוע לא מפוקח, כל אחד יכול לקרוא לעצמו נטורופת, גם אני! גם אתה! זה הזוי.
התארים שאתה מדבר עליהם גם כן לא תחת פיקוח או הכרה כלשהי בישראל, אם אני לא טועה התפרסמו כמה כתבות של טלי חרותי סובר על העניין.
מכיוון שאין פיקוח או הכרה - חשבת פעם מה יקרה לנטורופת שחס וחלילה יזיק למטופל באופן רשלני וחמור? יש מי שישלול לו רישיון? יש מי שייתן לו על הראש? ישלח אותו לרענון? השתלמויות? זה חסר.

אבל זה לא המקום שלי ללמד אותך היסטוריה. תבדוק אולי תמצא.
למדתי על צפדינה בריברי ושאר מחלות חוסרים אם זה מעניין אותך אני יכול לשלוח לך חומר.
אתה צריך להבדיל בין מצבים רפואיים שהסיבה העיקרית אליהם היא חסר בויטמין\מינרל, לבין מצבים רפואיים שבהם תיסוף יכול לסייע (או שלא לסייע, ברוב המקרים כנראה שלא) ולבין מצבים שבהם נגרם חסר כתוצאה מהמצב הרפואי.
לספר שלך אני לא יכול להתייחס, לא מתוך זלזול אליך\בספר, אלא מניסיון כואב של שריפת זמן. עכשיו לא יכול לקחת ברצינות ספרים שמטיפים לכיוון מסוים, הם בד"כ ייפלו בהטיית האישור\קטיף דובדבנים. אני מחפש בעיקרון סופר שמספיק בקיא בנושא כדי להתבטא בחוסר בטחון וסיוג מסוים (זה בא ביחד).
אני שמח לשמוע שאתה בריא עכשיו.
מעניין אותי כאחד שעובד עם קצת קרוהן עכשיו (אתה יכול לענות לי גם בפרטי אם לא מרגיש נוח, או בכלל לא), מה התזונה שלך כוללת\לא כוללת? אתה הולך לפי דיאטת CDED? זה משהו שהזכירו לך בבי"ח בכלל? משלב מודולן?
בקשר לדיאטניות - תמיד יש טובים ויש פחות. לצערי אם אתה עובד בבית חולים ברבע עד חצי משרה בתנאים פח, עם עומס מטורף של מטופלים (אומר לך הכל ממקור ראשון) - קשה להיות טוב. זה לא תירוץ אבל אם רוצים או לא זה משפיע על ביצועים. אם היית אצל פרטי והתאכזבת - אין לי מה להגיד לך, מניח שקורה פשוט ומצטער.
כי ויטמין סי לא עוזר למחלות
זכורה לי אנקדוטה אחת של ויטמין סי למניעת הצטננות אצל ספורטאים. מוכר לך? 😳

...

נערך לאחרונה:
כורה לי אנקדוטה אחת של ויטמין סי למניעת הצטננות אצל ספורטאים. מוכר לך?
לא נתקלתי מעולם.
היו טענות שויטמין סי עוזר להצטננות, כל פעם קם חסר השכלה מתאימה אחר וטוען טענות, אבל אף אחד מעולם לא הביא הוכחה

הבחירות התזונתיות שלך שעוזרות לך, וזה משהו שתזונאי טוב גם יכול לתת לך.
אבל לא נתן. במקום זה קיבלתי אותם מנטורופתים וספרים אלטרנטיבים.
לא יודע מה באמת הניסיון שלך כי יש לנו רק את נקודת המבט שלך בנושא, אבל כנראה שלא היית אצל האנשים הנכונים
הייתי אצל הטובים ביותר.
תראה לי חולי קרוהן מרוצים מהתזונה של התזונאים שלהם והטיפול שלהם וחיים טוב? אני יכול להראות לך הרבה יותר אנשים שהחלימו מהמחלה הזאת ספציפית מטיפולים אלטרנטיבים מאשר מקונבנציונלי.
חשוב לי לציין, שאני לא מדבר על מצב חירום רפואי שאז לפעמים רק טיפול אלופתי יעזור.
האם הם מטפלים טובים יותר כי הם נטורופתים, או שהם נטורופתים טובים יותר כי יש להם רקע מדעי נרחב?
לדעתי השני. אלה אנשים עם ידע מדעי ורפואי נרחב, והנטורופתיה היא רק נקודת מבט שונה לאותן בעיות
איך שתרצה להסתכל על זה, אבל אנשים כאלו יכולים לעזור הרבה יותר מרופאים ותזונאים כשמדובר בדברים מסוימים כמו חשד חוסר רכיבים תזונתיים.
ואנטיביוטיקה לא מסכנת אנשים, אלא מחסור בטיפול
הרופא משפחה שלי סבור אחרת ממך, ורוב הרופאים שפגשתי אומרים שאנטיביוטיקה ממש לא בריא, אבל נצרך לפעמים, וכמובן שיכול לסבך ווירוסים.
לספר שלך אני לא יכול להתייחס, לא מתוך זלזול אליך\בספר, אלא מניסיון כואב של שריפת זמן. עכשיו לא יכול לקחת ברצינות ספרים שמטיפים לכיוון מסוים, הם בד"כ ייפלו בהטיית האישור\קטיף דובדבנים. אני מחפש בעיקרון סופר שמספיק בקיא בנושא כדי להתבטא בחוסר בטחון וסיוג מסוים (זה בא ביחד).
הספר "ריפוי או פיתוי" מתנגד לרפואה אלטרנטיבית כמעט מכל סוג. ומסבירה על ההיסטוריה של הרפואה, ולמה הרפואה המודרנית זה הדרך הכי טובה ובטוחה. זה בדיוק מגבה את מה שאתה טוען.
אני מסכים עם כמעט כל מה שכתוב שם, כי זה כותב על המציאות, רק על כמה דברים אני חושב אחרת.
אני חושב שזה יועיל לך להכיר את הספר בלי קשר לנושא.
מעניין אותי כאחד שעובד עם קצת קרוהן עכשיו (אתה יכול לענות לי גם בפרטי אם לא מרגיש נוח, או בכלל לא), מה התזונה שלך כוללת\לא כוללת? אתה הולך לפי דיאטת CDED? זה משהו שהזכירו לך בבי"ח בכלל? משלב מודולן?
אני לא הולך לפי דיאטת CDED שנים, גם לא מדולן. כמובן שכשהתפרץ לי המחלה, הייתי על תזונה כזאת וגם מדולן בהתחלה. אבל לאט לאט עברתי לתזונה שתואמת את המבט שלי על בריאות והחלמה.

אני אוכל המון סיבים תזונתיים (שיבולת שועל, צימוקים, ירקות, פופקורן, והכל) פחמימות רק מורכבות, ולא אוכל סוכר מזוקק (דבש ופירות כן) או קמח או אורז לבן.
חלבון מביצים, דגים, עוף, הודו, קטניות וסויה.
בשר בקר לעיתים רחוקות.
שותה המון מיצי ירקות טריים עם פירות שונים.
אוהב חריף, אוכל דגים עם פלפלים חריפים מידי פעם.

נמנע מ MSG, חומרים משמרים, וכימיקאלים ומוצרי חלב.

90% ממה שאני נמנע מהם לא יפריעו לי בכלל אבל אני מאמין שהם לא בריאים לפי ההסתכלות הטבעית שלי היום.
אני משער שMSG תעורר בי אי נוחות או אולי אפילו משהו חריף יותר אבל לא אכלתי ממנו כבר 7 שנים. חלבי אכלתי מוצרי עיזים לפעמים, אין לי בעיה עם זה, אבל אני לא מאמין שזה בריא.

מתסף בתוספים שלטענת אנשים שלא חושבים כמוני מיותרים, אך לדעתי הם חשובים ונצרכים.

ואני לא אצטנע, התוצאות שלי בספורט ובבריאות מדברים בעד עצמם. ואני לא יחיד סגולה, היה לי חבר שהובלתי אותו תהליך דומה לשלי (היה לו מצב חמור משלי, ורק אכל מדולן) ובנוסף הוא התחיל להתאמן איתי.
עם תזונה כמו שלי, ותוכנית אימונים שרשמתי לו, הוא נתן סקוואט 155 ודדליפט 150 תוך שנה על משקל גוף 70 בערך. שעזוב את זה שהוא השיג כוח ובריאות, הוא עלה במשקל עם בדיקות דם לא פחות תקינות משלי.

והוא אמנם היחיד שהחלים והרים משקולות כמוני שאני מכיר, אבל המון החלימו ועלו במשקל גם בלי שהתאמנו.
פגשתי בתחרות בסוכות האחרון בחור בריא עם קרוהן לשעבר שעשה את הדרך של הרב אשורוב.
אני לא מכיר את הדרך שלו ואני לא יודע כלום על זה. אבל הבן אדם במשקל טוב עם מעקב רפואי שמאשר שהוא במצב מעולה ללא תרופות.

לא חסר דוגמאות, עוד לא פגשתי בן אדם שמצבו החריף עם טיפול נטורופתי במיוחד לא בקרוהן.
לעומת זאת, אני מכיר את כל החברים שהלכו רק עם הרופאים שלהם והתזונאים שלהם, והם שק עצמות בלי חיים, עם אישפוזים חוזרים שלצאת מהבית זה משימה בלתי אפשרית כבר המון שנים.

אז אולי אתה לא מכיר את מה שאני מדבר עליו, אבל הוא קיים ועובד.

אם תזונאים אומרים שאדם לא מתאמן, מתאמן חובבן ומתאמן מתחרה צריכים אותם ערכי מיקרונוטריאנט - הם כנראה גרועים במקצוע שלהם ולא יודעים את זה.

נטורופתים מתבססים לחלוטין על פסאודו מדע, שמעתי על המון סיפורים של אנשים שבאים עם תלונות על כאבים בבטן למשל, קיבלו המלצה לצרוך כורכום ובסוף גילו שיש להם סרטן מעי.

זה שיש נטורופטים טובים עם המלצות טובות - ברור. כמו כל בעל מקצוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית