הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיקרונוטרינים

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105
שלום לכולם,
אני טבעוני, מקפיד מאוד על המאקרו שלי, צורך *לרוב* אוכל טבעי ולא מעובד, ובכל זאת אני פחות במעקב בנוגע למיקרו-נוטרינים.
האם יש דרך לדעת אם אני במחסור מבחינת המיקרו שלי? אני מרגיש חולה הרבה לאחרונה, עייף (אף על פי שאני מקפיד תמיד על לפחות 7 שעות שינה).
חשבתי לצרוך מולטי ויטמין ומגנזיום בנוסף אבל זה בלי לדעת בכלל מה החוסרים שלי ואם יש לי בכלל. הבנתי שרוב המינרלים לא נמצאים בכלל בדם אז אין אופציה לבדוק את זה בבדיקת דם.
האם יש דרך לדעת מהם החוסרים שלך? האם כדאי לצרוך מולטי ויטמין/תוספי תזונה אחרים בלי שום קשר?
בנוסף, מבחינת יחסי אומגה 3 ואומגה 6 זה גם משהו שלא בהקפדה אצלי, אשמח שיבהירו לי פחות או יותר את הנושא.
תודה רבה!

הכלים לא שווים הרבה אם לא משתמשים בהם.

יש נטורופתים עם MD, או מדענים, קח לדוגמה את ד"ר דוד שדה ז"ל שהיה נטורופת עם עבר מדעי עשיר.
אני לא טוען שכל אחד שעשה קורס שהקיף עיסוי, רפלקסולוגיה, ופרחי באך הוא האדם לפנות אליו, אבל בהחלט יש נטורופתים שטובים בתחום שלהם.

אני חושב שאתה מתבלבל עם ND - נטורל דוקטור. הכשרה לא רשמית של 4 שנים כדי להיות ״דוקטור״ לנטורופתיה.

אני חושב שאתה מתבלבל עם ND - נטורל דוקטור. הכשרה לא רשמית של 4 שנים כדי להיות ״דוקטור״ לנטורופתיה.
לא MD.
כמו ד"ר רפי רוזן שהיה ראש מחלקה נוירולוגי בארץ.
ד"ר מקס גרשון.
ו Dr. Larry Wilson
לא חסר.
אם תזונאים אומרים שאדם לא מתאמן, מתאמן חובבן ומתאמן מתחרה צריכים אותם ערכי מיקרונוטריאנט - הם כנראה גרועים במקצוע שלהם ולא יודעים את זה.
תגיד את זה למייק, כן הוא אמר את זה.
נטורופתים מתבססים לחלוטין על פסאודו מדע, שמעתי על המון סיפורים של אנשים שבאים עם תלונות על כאבים בבטן למשל, קיבלו המלצה לצרוך כורכום ובסוף גילו שיש להם סרטן מעי.
אתה לא באמת מצפה שנוטורופת יאבחן סרטן?
בדרך כלל נוטורופת טוב ימליץ על בדיקות רפואיות עם רופא אלופתי, ויטפל במה שהוא מצליח לאבחן ללא הטכנולוגיה הרפואית, וכל מידע רפואי שהוא יקבל, יעזור לו לעשות טיפול מקיף יותר.
זה שיש נטורופטים טובים עם המלצות טובות - ברור. כמו כל בעל מקצוע.
זה כל מה שרציתי להבהיר, שנוטורופתיה זה מקצוע כמו כל מקצוע שיכול לעזור לאנשים רבים.
ולא בזבוז כסף כמו שהרבה חברי הפורום אוהבים לחשוב.

לא MD.
כמו ד"ר רפי רוזן שהיה ראש מחלקה נוירולוגי בארץ.
ד"ר מקס גרשון.
ו Dr. Larry Wilson
לא חסר.

תגיד את זה למייק, כן הוא אמר את זה.

אתה לא באמת מצפה שנוטורופת יאבחן סרטן?
בדרך כלל נוטורופת טוב ימליץ על בדיקות רפואיות עם רופא אלופתי, ויטפל במה שהוא מצליח לאבחן ללא הטכנולוגיה הרפואית, וכל מידע רפואי שהוא יקבל, יעזור לו לעשות טיפול מקיף יותר.

זה כל מה שרציתי להבהיר, שנוטורופתיה זה מקצוע כמו כל מקצוע שיכול לעזור לאנשים רבים.
ולא בזבוז כסף כמו שהרבה חברי הפורום אוהבים לחשוב.

לא יודע כמה נטורופטים MD יש, אבל אני מניח שיחסית לא הרבה כי זה לא ממש הגיוני לעבור הכשרה ארוכה של רופא MD ואז להוסיף על זה עוד 4 שנים כדי להיות נטורופת ND. אבל תמיד יש הפתעות.

יש לך ציטוט מה מייק אמר?

כל בעל מקצוע טוב צריך להפנות לבעל מקצוע אחר כאשר יש בעיה שאינו יכול לטפל בה. הרבה בעלי מקצוע (מכל המקצועות) נכשלים בגדול בתחום הזה (במיוחד בארץ שיש הרבה אגו שכל אחד חושב שיכול לעשות הכל). ספציפית המקרה שנתתי היה עם מטופל שהנטורופת המליץ לו על כורכום לכאבי בטן חזקים, המטופל התרשם לרעה והלך לתזונאית שהעיפה אותו מיידית לרופא שבסופו של דבר איבחן סרטן מעי.

גם אני הייתי אצל כירופרקטים מעולים למרות שההכשרה של כירופרקט והמתודיקה מאוד מפוקפקת. אני מכיר הרבה שיטות שלא מבוססות מדע לחלוטין שעדיין בעקיפין יהיו מוצלחות, אבל ת׳אמת - עדיין לא יצא לי לפגוש נטורופט מוצלח. שרלטנים? על ימין ועל שמאל. מעבר לכך, הרבה נטורופטים נוטים לנסות לפתור את כל הבעיות בעצמם. גם שהלכתי לפיזיו או לכירופרקט, הם בדר״כ מגדירים נקודה מסויימת שאולי נצטרך לפנות למישהו אחר.

ההנחה שלי עדיין נשארת, לימודי נטורופתיה מבוססים על פחות או יותר וודו , קסמים וכישופים. אם במקרה משהו יוצא להם טוב - מעולה.

יש לך ציטוט מה מייק אמר?
אשמח למקור מדעי לכך שבירקות יש ״מחסור בוויטמינים״ בין היום ביחס לעבר וביחס לדרישות של גוף האדם וביחס ל״אתלטים״ (איזה?)
תזונה ותוספים - מה הם תוספי התזונה היעילים ביותר?
כל בעל מקצוע טוב צריך להפנות לבעל מקצוע אחר כאשר יש בעיה שאינו יכול לטפל בה. הרבה בעלי מקצוע (מכל המקצועות) נכשלים בגדול בתחום הזה (במיוחד בארץ שיש הרבה אגו שכל אחד חושב שיכול לעשות הכל). ספציפית המקרה שנתתי היה עם מטופל שהנטורופת המליץ לו על כורכום לכאבי בטן חזקים, המטופל התרשם לרעה והלך לתזונאית שהעיפה אותו מיידית לרופא שבסופו של דבר איבחן סרטן מעי.
בכל מקצוע זה ככה. זה בעיה חמורה.
ההנחה שלי עדיין נשארת, לימודי נטורופתיה מבוססים על פחות או יותר וודו , קסמים וכישופים. אם במקרה משהו יוצא להם טוב - מעולה.
אין בעיה שלא נסכים.

ההמלצה הזאת היא מאוד גורפת. לא דובר כאן על בנאדם ספציפי ולא דובר כאן על מתחרים בטח ובטח לא בענפי כוח. אני לא רואה בעיה לדבר על הדברים האלה בכלליות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית