הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת דם, האם הערכים תקינים?

shlomil

משתמש מתחיל
6
5
נק' מוניטין:
5
6
5
שלום,
מחיפוש בפורום וקריאה הבנתי שהערכים בבדיקות ההורמונליות אמורות להיות ביחסים מסויימים בינהם.
אני אשמח אם תוכלו להגיד לי את דעתכם על התוצאות:

אני בן 32, מתאמן כבר כמה שנים בודדות, כרגע בחיטוב (3 שבועות מתוך 10), בערך 15% שומן כרגע (רואה תוצאות מאוד מהירות), אני לא על חומרים, עשיתי את הבדיקה כי רציתי לדעת מה המצב איתי.
כרגע אלו רק בדיקות של LH/FSH/TSH וE2
תוצאות של TEST יהיה לי רק עוד כמה שבועות.

קבצים מצורפים

• hormones.jpg
    hormones.jpg
    KB 10.5 · צפיות: 179
לפני שמישהו שיגיד לך מה זה אומר..

עשית את הבדיקה כי יש לך בעיה? או סתם בשביל לראות מה הולך?

אתה מרגיש טוב?

TSH נמוך מצביע על פעילות גבוה של תירואיד, כמובן יש צורך לבדוק גם את t3/t4 בשביל תמונה מלאה.
היפופיזה מפרישה הרבה FSH/LH , הם בעיקר אחראיים על עידוד של תאי סרטולי ליצור יותר זרע (fsh) ועידוד תאי ליידיג ליצור יותר טסטוסטרון.
רמה גבוה יחסית של אסטרדיול - טיפה מעל הנורמה או ממש בטווח העליון של הנורמה (תלוי בהגדרה כמובן). בלי ערך של טסטוסטרון אי אפשר להגיד מה המצב. זה יכול להיות היפוגונדיזם ראשוני (אשכים לא מגיבים לlh/fsh) אם הטסט יהיה ממש נמוך. זה יכול להיות מצב בריא פלוס , אם הטסט יהיה גבוה.

כמובן זה גם תלוי מה אתה מרגיש, ליבידו/התאוששות/מוטיבציה

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות, מעריך את זה חברים.
אני מרגיש מעולה, לא עשיתי אף פעם בדיקות דם אז אמרתי אם כבר אז כבר.
ישן כל הזמן גם 7-8 שעות.
במשפחה שלי גם הורה וגם אח היה להם סרטן בבלוטת התריס, אז זה גם אחת הסיבות שהחלטתי לבדוק.
אז TSH נמוך מעיד על פעילות גבוה, ותוצאה גבוה מעידה על פעילות נמוכה? מעניין, חשבתי להפך.
יכול להיות שזה בגלל התפריט שלי? שמעודד חילוף חומרים, אני משתמש בתפריט של STAN EFFORTING - VERTICAL DIET, שאני יודע אמור לעודד את הבלוטה לעבוד, רק לא יודע אם ברמה גבוהה מידי.
T3 וT4, יגידו לי בעצם האם המצב תקין/לא תקין בזמן שהTSH נמוך?

תוצאות של טסט יקח להם רק כמה שבועות, אני עשיתי בדיקה של TOTAL וBIO-AVAILABILITY, אז אני עדיין מחכה לתוצאות.
לבידו, יש הרבה מאוד, תמיד היה לי.
ההתואששות שלי טובה
, לקח לי שבועיים להתרגל לתוכנית של שייקו (POWER LIFTING) ואז עברתי מ3 ימים בשבוע ל4, והתאוששות עדיין טובה.
מוטיבציה גם תמיד יש, אני נותן לאחרים הרבה מהמוטיבציה שלי בחדר כושר, וגם ביום יום מרגיש טוב עם עצמי.
בכל אופן, אז אני אעדכן את נושא הטסט כשיהיה לי.

מעניין לדעת למה בעצם הLH והFSH גבוהים יחסית.
אז אתה אומר שאם שאם הטסט יהיה נמוך אז המצב בעצם לא תקין, אבל אם הטסט גבוה אז המצב הוא בריא?
למה בעצם?
ועל איזה ערכים של TOTAL וBIO אתה חושב שהם גבוהים?
האם זה בגלל נושא ההמרה מטסט להורמונים נשיים?
אשמח להסבר קטן 😃

נערך לאחרונה:
T3 וT4, יגידו לי בעצם האם המצב תקין/לא תקין בזמן שהTSH נמוך?
חוץ מכמה יוצאי דופן, כן. בדרך כלל עושים את הבדיקות האלו ביחד (TSH, T4, T3)
לבידו, יש הרבה מאוד, תמיד היה לי.
ההתואששות שלי טובה
אני מרגיש מעולה
כנראה אין לך בעיה במאזן הורמונלי
מעניין לדעת למה בעצם הLH והFSH גבוהים יחסית.
כל אחד עם הרמות שלו, פשוט כאשר FSH וLH גבוהים וטסט נמוך זה מסמן שאשכים לא מגיבים להפרשה של FSH וLH, יש ירידה ברגישות שלהם. זה מה שקורה כמעט לכל הגברים אחרי גיל 40-50.
במצב שלך טסט יהיה גבוה, שזה תקין.

ועל איזה ערכים של TOTAL וBIO אתה חושב שהם גבוהים?
יכול להיות גם 40-35 ננמול\ליטר, במקרים חריגים (זה מאוד גבוה). כמובן SHBG שזה גלובין שקושר את הטסט שלך והופך אותו ללא פעיל, יכול להשפיע.
האם זה בגלל נושא ההמרה מטסט להורמונים נשיים?
יש המרה לכולם, זה תלוי בהמון גורמים. אבל ככל שיש לך יותר טסט יהיה לך יותר המרה

• פותח/ת השרשור
הגיעו תוצאות הTESTOSTERONE:
gYOgVYr.png

האם זה נחשב שהטסט שלי גבוה או נמוך?
הכללי על הצד הנמוך אבל הטסט הפעיל גבוה ממה שנראה.
אם אני מבין נכון הBIO-AVAILABLE זה הטסט הכללי פחות SHBG (הטסט שבאמת הגוף יכול להשתמש).
מה אתם אומרים?

אם תחת bioavailable הם מתכוונים לfree , שלא קשור לגלובולינים אז יש להם בעיה ביחידות. בדרך כלל החופשי זה פחות מ0.5% מהטוטאל ואצלך זה 40% לפי מה שמציינים בבדיקה, נראה לי משהו מוזר

• פותח/ת השרשור
bioavailable אמור להיות FREE + ALBUMIN
שזה בעצם הTEST בלי הSHBG

"Most of the testosterone in your blood attaches to 2 proteins: albumin and sex hormone binding globulin (SHBG). Some testosterone is not attached to proteins, or free. Free testosterone and albumin-bound testosterone are also referred to as bioavailable testosterone. This is the testosterone that is easily used by your body."

Free Testosterone - Health Encyclopedia - University of Rochester Medical Center

הטסט הכללי שלי לא גבוה, אבל ה"פעיל" גבוה אז לא יודע אם זה נחשב שיש לי טסט גבוה או לא.
כי אני לא יודע בדיוק מה הSHBG עושה, כן אני יודע שהגוף לא יכול להפריד את הSHBG מהטסטוסטרון בגלל סוג החיבור בינהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית