הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתבייש בעצמי - נשבר בחיטוב

Amit201298

משתמש מתחיל
197
20
נק' מוניטין:
42
197
20
כבר שנים שאני מנסה לעשות חיטוב ולא מצליח ואז מעלה הכל בחזרה אני בעודף משקל רציני של 20 קילו

ואני כל הזמן בחיטוב 5-15 יום ואז נשבר ומעלה הכל בחזרה וזה כמו משחק של נשבר מחטב שוב נשבר מחטב שוב הכוח רצון שלי מחזיק בדיוק כמה ימים ואז אני שוכח את המטרה וממציא תירוצים ..

איך אפשר להיות חזק מנטלית ? מה אתם עושים ? מה אתם ממליצים לי לעשות .. באמת שניסיתי הכל מהכל מכל

אני בדיכאון של החיים עכשיו ואני מגיע למצב שהירך העצמי שלי ירד בטירוף התירוצים משתלטים לי על החיים

קודם כל אל תתיאש, יש סיכויי טוב שאתה עשית את החיטוב לא נכון.
תוסיף קצת פרטים, מה בדיוק ניסית לעשות בפעם האחרונה, מה הגובה והמשקל הנוכחי שלך.
האם אתה מתאמן או לא וכו.

קודם כל לקחת הכול בפרופורציות, אני מבין לליבך ויודע כמה זה קשה להרגיש כמו שאתה מרגיש אבל אתה צריך תמיד לזכור שלא מדובר בעניין של חיים ומוות ואתה לא צריך להיות בדיכאון בגלל זה, מדובר במצב שיש לו פיתרון.
לא קל לעשות חיטוב, לאכול פחות ממה שאתה רגיל ולהיות נוקשה יותר בעניין התזונה זה מאתגר וגם אני באופן אישי מחכה עם זה כמה שיותר כי הרבה יותר כיף לי במסה אבל אפשר לעשות את זה ולהגיע לתוצאות יפות.
אתה נשמע מסוג האנשים שנושא התזונה בשבילם זה משהו בינארי, או שחור או לבן, או שאתה זולל בלי הפסקה או שאתה חי רק על חסה ומים. שתי הגישות האלה לא בריאות.
כדי להתמיד בחיטוב אתה צריך להיות מאוזן, אתה צריך להבין ששום דבר לא מגיע בקלות ומהר וזה לא יעזור אם תרעיב את עצמך ותרד במשקל מהר מדי, זה רק יאמלל אותך יותר ויקשה עלייך להתמיד.
תתחיל בצעדים קטנים, תבין שמה שקובע את הירידה שלך במשקל זה הכמויות שאתה אוכל ולא מה שאתה אוכל ולכן אל תגביל את עצמך למאכלים ספציפיים, תשמור על מגוון של מקורות חלבון פחמימה ושומן כדי לא להשתעמם ולסבול מהאוכל שאתה אוכל, תבנה לעצמך תפריט עם גרעון קלורי לא גדול מדי (יש מדריכים מצוינים בלינקייה, ממליץ לקרוא) ותשאף לירידה בטוחה ואיטית במשקל. אתה גם תראה תוצאות טובות וגם תהנה מהתהליך מה שימנע ממך לעלות שוב עלייה חדה במשקל.
הכי חשוב שתסתכל על זה כאורח חיים ולא כ"דיאטה" זמנית שבה אתה סובל קצת כדי להוריד במשקל ואז חוזר להרגלים הישנים והרעים, ואל תחשוב שכדי לרדת במשקל אתה צריך לאכול רק חסה ונבטים.
בהצלחה!

מאמן/תזונאי שילווה אותך בתהליך.

ומעל הכל תפריט אפשרי לביצוע שלא ״הורג״ אותך אלא משתלב בחיים

"The best diet is the one you'll follow" - סטן אפרדינג.
הבעיה שלך שאתה כנראה מנסה לעשות חיטוב בדרכים שאתה חושב שזה מה שחייבים לעשות ואז סובל. לא חייבים לאכול חזה עוף יבש וחסה כדי לרדת במשקל.
תנסה פשוט לבנות לך תפריט שדבר ראשון טעים לך. הבעיה הכי גדולה תהיה אם אתה אוכל דברים שלא טעימים לך.
תנסה להכניס לתפריט שלך את ה"צ'יטים". אם אתה מרגיש לאכול שוקולד כדי לשמור על השפיות שלך - תעשה את זה אבל תדאג ששאר התזונה שלך תהיה בהתאם לזה, ולאט לאט תנסה לצמצם את הצריכה שלו כשאתה מרגיש שאתה יכול. הפואנטה היא לא לתת לעצמך להגיע למצב שיש לך "קרייבים" למאכלים מסויימים.
איך עושים התאמות כאלה?
יש הרבה מאכלים עם כמות קלוריות מאד נמוכה שיכולים לעזור לך לשבוע עם פחות קלוריות, ככה שאם "בזבזת" 200 קלוריות על שוקולד, מאד קל לפצות על כך ע"י החלפת מנת הפחמימה בארוחה הבאה בירקות שישביעו אותך עם פחות קלוריות וככה לא לפגוע בשובע.

הדבר הכי חשוב שאתה צריך להבין זה שלא אמורים לסבול בזמן חיטוב, כי אם אתה סובל מאיך שאתה אוכל זה פשוט לא יחזיק לאורך זמן

מכיר את המצב טוב, לקח לי נסיונות של עשר שנים בתקופות שונות בילדות עד שנכנסתי לשגרה והורדתי 35 קילו, כמה טיפים ודברים שלמדתי שמקווה שיוכלו לעזור לך.
1- לוקח 21 יום לבנות הרגל, עד אז זה קשה מאוד ומלחמה שעתית ולפעמים מלחמה כל 10 דק מול המקרר, אבל אחרי 21 יום אתה מתרגל לשגרה החדשה והרבה יותר קל להמשיך בה מבלי שמשהו ימשוך אותך כל כך שתעיף הכל ותלך אליו(ואם כן אולי יש בעיה עמוקה יותר מזה שכדאי לנסות לפתור קודם בטיפול פסיכולוגי, הרבה מכורים לסמים מכורים בעצם פסיכולוגית וזאת הסיבה שהרגלים אצלם לא מחזיקים הרבה עד שפותרים את הבעית בסיס)
2- זה יהיה קשה, זה להתנגד כל פעם לקחת שוקולד ולחזור למקרר עוד 10 דק אלא לאכול את האורז והחזה עוף שלך ואם אתה רעב שוב עוד 10 דק זה להגיד לעצמך "אתה רעב ורוצה שוקולד? אחלה, אתה לא מקבל תמשיך הלאה"- הרבה tough love דרוש בתהליך כלפי עצמך.
3- מחקרים מצאו שהרבה אנשים בעלי משמעת עצמית לא כל כך חזקים פנימית, אלא פשוט חכמים לגבי מה שהם נחשפים אליו ביום יום, הרבה יותר קל לא להשבר לממתקים(הבעיה שהייתה אצלי..) אם אין שום דבר בבית ואם אתה רוצה משהו מתוק הדבר שאתה צריך לעשות זה להתלבש לצאת מהבית לסופר וללכת לקנות, אצלי זה היה מספיק טוב בשביל לא לגרום לי לעשות את זה(כנראה בעיקר מעצלנות) וזה עבד, אתה אולי תצטרך להחמיר/להפחית בהתאם למצב שלך.
כמובן כל מה שאמרו לך פה לגבי שזה חייב לעשות נכון, לא גירעון עמוק מדי(אני הייתי על 500 בערך וזה ללא ספק לדעתי האישית קשה מאוד לרוב האוכלוסיה ו300 יותר לגיטימי) והערכים שאתה מכניס, אצלי חלבון נורא מילא אותי ושומן בכלל לא, אז שומן שמתי במינימום הנחוץ וחלבון שמתי אקסטרה בשביל שאדבוק בתוכנית.
אה וכמובן דברים בעלי 0 קלוריות זה מעולה כתחליפים, החל מזירו ועד למיונז 0 קלוריות וצילי מתוק וברבקיו ממי פרוטין(אני אהבתי מאוד), מה שנקרא להביא לעצמך גלגלי עזר בהתחלה הקשה גם ככה.
אחרי התחלה קשה הכל יבוא לבד והגוף יתרגל למצב החדש, אני מאז שהגעתי למשקל יעד שלי(של אזור ה80 קילו) שנתיים אחרי עדיין הייתי באזור ה84 קילו מבלי לחשוב פעם אחת על קלוריות ולאכול אינטואטיבית מה שרציתי ומתי שרציתי(כמובן חוץ משוקולד וכדומה שקצת דורש הקפדה אבל עדיין אוכל)
שיהיה בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות מוזמן לשאול אותי

הטיפ היחיד שלדעתי לא רשמו לך ולי אישית הוא עזר מאוד כי הייתי אוהב דברים מתוקים בחיטוב זה אבקת חלבון כי יש הרבה סוגי טעמים טעימים וכל יום שהיה בא לי לאכול משהו מתוק הייתי שותה שייק חלבון או עושה פנקייק מאבקת חלבון וזה היה משאיר אותי שפוי בחיטוב כי זה טעים ובלי הרבה קלוריות מיותרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית