הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד עוברות מגפות וסיפורי קונספירציה של "זה רק שפעת" או "בגלל אנטנות 5G"

בעני הFDA הכל בטוח עד שהוכח אחרת, שזה גישה קטלנית.

עד כמה שידוע לי ה-FDA הם דווקא אלו שחסמו יבוא של מסיכות דמויות N95 בייצור סיני (שגם הוכח שהן יעילות באותה מידה), מה שגרם למחסור במסיכות כאלו בארה"ב כולה. ה-FDA גם נאלצו להקל מאוד את הרגולציה על יצור מכונות הנשמה כשברגיל לקח כמה שנים של בירוקרטיה לאשר כל מכונה כזו.
ממש לא נראה לי שה-FDA כאלה מקלים ודווקא במשבר הקורונה הם התגלו בעיקר כמציבי משוכות.
בנוסף, בלי קשר, ה-FDA היא רשות פדרלית, מדינות בארה"ב יכולות ואף מצופה מהן להקשיח את התנאים שמציב ה-FDA.

זה לא כזה בעייתי, צריך להשקיע יותר במניעה מאשר בטיפול.
אבל כמו שציינתי, אין סיבה תקציבית להשקיע במניעה.

לא הייתי ממהר להסיק מסקנות כאלו חדות ללא ידע עמוק בתחום, אין לך מושג לאיזה מורכבויות תהליכים ביולוגים יכולים להגיע.

ולנושא המניעה, יש התקדמות בגילויים מוקדמים ומודעות גדולה יותר בכל העולם, בפרט לסוגים נפוצים יותר כמו סרטן השד שהמודעות אליהם גדולה מאוד.

אתה יוצא בהצהרות מגוחכות ללא ידע ממשי שמצדיק אותן, אתה מזלזל במדע ובאנשי מדע, וחושב שאתה טוב יותר מכולם ומסוגל ליותר.
כמה נוח לשבת מהצד ולמתוח ביקורת חגיגית, וכמה נוח עוד יותר לומר "זה לא כזה בעייתי", כמובן, איך נשכח שאת הפתרון למחלת הסרטן כבר מצאת לכל צורותייה המגוונות.

עצה שלי, הסר גאווה מליבך כי תועבת ה' כל גבה לב (משלי טז).

נערך לאחרונה:
עד כמה שידוע לי ה-FDA הם דווקא אלו שחסמו יבוא של מסיכות דמויות N95 בייצור סיני (שגם הוכח שהן יעילות באותה מידה), מה שגרם למחסור במסיכות כאלו בארה"ב כולה. ה-FDA גם נאלצו להקל מאוד את הרגולציה על יצור מכונות הנשמה כשברגיל לקח כמה שנים של בירוקרטיה לאשר כל מכונה כזו.
ממש לא נראה לי שה-FDA כאלה מקלים ודווקא במשבר הקורונה הם התגלו בעיקר כמציבי משוכות.
בנוסף, בלי קשר, ה-FDA היא רשות פדרלית, מדינות בארה"ב יכולות ואף מצופה מהן להקשיח את התנאים שמציב ה-FDA.
שיהיה ברור שאני אכן מבין את החשיבות של משרדי בריאות והFDA.
אני לא ממעט בחשיבותם.
אך אני מביע ביקורת צודקת לטעמי על חוסר הנכונות למנוע מחלות שלא מקריסות את מערכת הבריאות, וחוסר נעקב על מה שאנחנו מכניסים לגוף.

בארץ ברוך ה' הגענו למצב שמסומן על מאכלים מסוימים כמות הסוכר או השומן שבהם, ובכך לתת לאנשים מודעות שהיה חסר להם.
תאר לעצמך שהיה ברחובות שלטים שממליצים להתרחק אחד מהשני וללבוש מסכות וכפפות בלבד, אבל שום אכיפה.
זה היה נשמע מגוכח, הקרונה הייתה מתפשטת הרבה יותר מהר.

אז כמו שהמדינה לוקחת בצורה מאוד רצינית ובצדק מניעת מגפה נוראה, לדעתי כדאי שתשקיע לא פחות בגורמי תמותה גדולים בהרבה שניתנים למניעה.
לא הייתי ממהר להסיק מסקנות כאלו חדות ללא ידע עמוק בתחום, אין לך מושג לאיזה מורכבויות תהליכים ביולוגים יכולים להגיע.

ולנושא המניעה, יש התקדמות בגילויים מוקדמים ומודעות גדולה יותר בכל העולם, בפרט לסוגים נפוצים יותר כמו סרטן השד שהמודעות אליהם גדולה מאוד.

אתה יוצא בהצהרות מגוחכות ללא ידע ממשי שמצדיק אותן, אתה מזלזל במדע ובאנשי מדע, וחושב שאתה טוב יותר מכולם ומסוגל ליותר.
כמה נוח לשבת מהצד ולמתוח ביקורת חגיגית, וכמה נוח עוד יותר לומר "זה לא כזה בעייתי", כמובן, איך נשכח שאת הפתרון למחלת הסרטן כבר מצאת לכל צורותייה המגוונות.

עצה שלי, הסר גאווה מליבך כי תועבת ה' כל גבה לב (משלי טז).
כמו שכתבתי, לפזר מודעות על קורונה, כל אחד מבין שזה בדיחה ולא מספיק, טעון אכיפה.
אני סבור שיש דרכים לא פחות אפקטיביות למנוע מחלות קשות עםקצת יותר ממודעות, כגון הורדה משמעותית בחומרים שידועים כמסרטנים מהשוק, ולא לסמוך על כך שהלקוחות ישטפו את הירקות היטב, כי הם לא. או שכל מי שתקנה קוסמטיקה תישא בתוצאות, זה טיפשי, בוא נמכור הירואין גם כון.

אתה לא יודע מה הידע שלי בתחום, ואני מכבד אנשי מדע שתרמו ושיפרו את העולם, ומביע ביקורת כלפי אלה שלטעמי הורגת אותנו.
ואני ישראלי, שתמיד יציע את דעתו איך אפשר לשפר את המצב. לא ביקשתי ממך להסכים איתי.

זאת לא גאווה לקום ולומר דעה בתקווה שהיא תגרד למישהו ואולי יעשה שינוי, או אפילו ילמד אותי משהו חדש שאני לא ידעתי.
זאת טיפשות להשתיק אדם שמביע דעה או דן על נושא מסוים רק בגלל שאתה אולי חסר ידע בתחום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית