הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר לכתף

NADAV11

משתמש מתחיל
28
1
נק' מוניטין:
1
28
1
כאשר אני עושה מתח אז היד החזקה שלי ימין הכתף עולה יותר למעלה מה שקורה שצד ימין התפתח לי יותר ממש משמאל. מה הבעיה פה?
שאני עושה מקבילים זה כאילו אני נוטה קצת ימינה וככה יוצא שהחזה ימין עובד יותר והכתף הימינית למטה והשמאלית טיפה למעלה ההפך מהמתח.
אשמח לעזרה רק לציין שאני קטוע רגל אם זה משנה משהו.
אשמח לעזרה

זה נורמלי וטבעי שיד אחת תהיה דומיננטית יותר.
בתרגילים שמרגישים קושי יותר קשה לשלוט על הסימטריה של התנועה. אפשר להיעזר בגומיה אם אתה מרגיש קושי ולנסות לעבוד עם יותר שליטה.
אפשר להוסיף תרגילי עזר עם משקולת יד שעובדים עם כל יד בנפרד ולשפר את הפערים בין הצדדים.

• פותח/ת השרשור
בתרגילים שמרגישים קושי יותר קשה לשלוט על הסימטריה של התנועה. אפשר להיעזר בגומיה אם אתה מרגיש קושי ולנסות לעבוד עם יותר שליטה.
אפשר להוסיף תרגילי עזר עם משקולת יד שעובדים עם כל יד בנפרד ולשפר את הפערים בין הצדדים.
אבל מדוע אני עושה את זה?
אין דרך לתקן את זה?
כי אצלי הגב צד ימין בהרבה יותר מפותח משמאל

בדרך כלל תנועה לא יעילה של פיצוי על ידי שרירים אחרים נובעת מחולשה של שריר המטרה

כתבתי לך כאן

אתה קטוע רגל ויש לך עקמת. חוסר איזון הוא מובנה אצלך (ואצל רבים ומאוד מצליחים אתלטית)
אין צורך לשאוף לאיזון לשם איזון אלא לצורך ביצוע ספציפי, לדוגמה עליית מתח.
סימטריה זה נושא יותר אסטטי מאשר משהו שמועיל לבריאות או לחיים.

• פותח/ת השרשור
אתה קטוע רגל ויש לך עקמת. חוסר איזון הוא מובנה אצלך (ואצל רבים ומאוד מצליחים אתלטית)
אין צורך לשאוף לאיזון לשם איזון אלא לצורך ביצוע ספציפי, לדוגמה עליית מתח.
סימטריה זה נושא יותר אסטטי מאשר משהו שמועיל לבריאות או לחיים.
תודה לך על העזרה.
הנה תמונה להמחשה
שאלתי את הרופא שיקומי שלי והוא אמר לי שאין סכנה פציעה מזה רק אם כואב לך משהו להפסיק

קבצים מצורפים

• 20200515_011406.jpg
    20200515_011406.jpg
    KB 32.5 · צפיות: 49
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית