הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעת חומרים אנבוליים על הלב

RandomDude

משתמש מתחיל
20
1
נק' מוניטין:
10
20
1
שלום לכולם
אני בן 22, מתאמן יחסית תקופה ולוקח את העניין די ברצינות, תכננתי להריץ סייקל ראשון לקראת אמצע אפריל אבל כל העניין עם הקורונה קצת מעכב לי את התהליך אז אני מנצל את הזמן להחכים קצת
ויש לי מספר שאלות מקווה שזה לא יהיה ארוך מדי .
דבר ראשון, ברגע שיתאפשר עקב המצב התכנון שלי הוא להתחיל סייקל רגוע יחסית של 500 טסט אננטט בשבוע, ובנוסף לזה אני מתכנן להתחיל להתאמן בmma או איגרוף, לפי ההגיון שלי, לפחות במהלך הסייקל זה אמור להיות שילוב מצוין כי ההתאוששות הרבה יותר טובה, אבל השאלה שלי האם זה יכול ליצור לי עומס על הלב ? נצא מנקודת הנחה שהשבוע שלי יכלול לפחות 4 אימוני כוח בעצימות יחסית גבוהה, 2-3 אימונים של אמנויות לחימה, עבודה יחסית מעייפת( לפעמים גם מגיעה ל20 קילומטר הליכה ביום ) ובנוסף לכל זה אני מעשן (שכנראה במהלך הסייקל אני אעשה הפסקה, חודשיים וחצי בלי סיגריות לא יהרגו אותי)
האם זה סביר או שאני עלול לגרום לעצמי נזק ? כמובן אם יוצאים מנקודת הנחה שאני אוכל בפלוס קלורי ולא דוחף עוד חומרים חוץ מטסט

כמו כן, אחרי שאני מסיים pct יש לי דרך לדעת שהטסט חזר לנורמה והכל תקין חוץ מבדיקות דם עם פרופיל הורמונלי במידה ולא יתנו לי בקופת חולים ?

בנוסף, בתקופה האחרונה יש לי מאין אדמומיות באזור החזה כתפיים והטרפזים, לא ברמה של אקנה, משהו די בקטנה ולפי מה שידוע לי הרבה פעמים בשימוש של חומרים נוצרת אקנה באזורים האלה עקב שינויים הורמונליים שקורים בגוף, מיותר לציין שאני טבעי ולא התעסקתי עם חומרים כאלה ואחרים, האם זו יכולה להיות אינדיקציה למשהו ?

לאחרונה נתקלתי במספר אנשים פה בפורום ובפורומים אחרים בעולם שאומרים שטמוקסיפן לבד מספיק בpct, וראיתי דעות קצת חלוקות בנושא ללכת על בטוח ולא לוותר על הכלומיד ?
שאלה אחרונה שגם פה הדעות היו קצת לפה ולשם והיא לגבי ארימידקס- הרבה אנשים אומרים שטוב שיהיה בצד , מצד שני הבנתי שבסייקל של טסט בלבד במינונים שאני מתכנן זה לא נחוץ, ללכת על בטוח ולרכוש בכל זאת ?

קצת מאוד חפרתי, תודה רבה לכל מי שמגיב, מאוד מעריך את זה

אולי אני כותב פה שטויות אבל לפי דעתי האנבולים והכל טובים ללב..

הבעיה היא מתי שאתה יורד מהם והלב רוצה לפעול כמו שהוא פעל בזמן האנבולים אבל אין את האנבולים ואז מתחילים הבעיות, שלא לדבר על ממריצים קלן וחבריו..אבל חכה לתגובות נוספות יותר חכמות ממני

אחרי שאני מסיים pct יש לי דרך לדעת שהטסט חזר לנורמה והכל תקין
לצערי לא, חשק מיני ומוטיבציה לא מראים שחזרת לנורמה. בדרך כלל אנשים מקווים לטוב וזהו (ואז חלקם חוטפים בעיות בהמשך הדרך).

בתקופה האחרונה יש לי מאין אדמומיות באזור החזה כתפיים והטרפזים, לא ברמה של אקנה, משהו די בקטנה ולפי מה שידוע לי הרבה פעמים בשימוש של חומרים נוצרת אקנה באזורים האלה עקב שינויים הורמונליים שקורים בגוף
יכול להיות אלרגיה, ניקיון לא יסודי של עור, שיבושים הורמונליים (לא רק הורמוני מין), תזונה לקויה.
לאחרונה נתקלתי במספר אנשים פה בפורום ובפורומים אחרים בעולם שאומרים שטמוקסיפן לבד מספיק בpct, וראיתי דעות קצת חלוקות בנושא ללכת על בטוח ולא לוותר על הכלומיד ?
לא ציינת אורך מתוכנן של סייקל. בדרך כלל כאשר מדובר במתאמן צעיר וסייקל יחסית קצר ולא כבד - מספיק חומר אחד כלומר כלומיד או טמוקסיפן. כאשר טמוקסיפן יותר חזק ופועל על כל הגוף וכלומיד יותא עדין ופועל רק על היפופיזה.
שאלה אחרונה שגם פה הדעות היו קצת לפה ולשם והיא לגבי ארימידקס- הרבה אנשים אומרים שטוב שיהיה בצד , מצד שני הבנתי שבסייקל של טסט בלבד במינונים שאני מתכנן זה לא נחוץ, ללכת על בטוח ולרכוש בכל זאת ?
למקרים דחופים של פתאום צץ גינו צריך שיהיה טמוקסיפן בצד. עקרונית צריך לעשות בדיקת דם 3-4 שבועות אחרי תחילת סייקל ולראות את רמות של אסטרדיול ולקבוע מינון AI לפי תוצאות הבדיקה. אפשק להסתדר בלי בדיקות דם ולהסתמך על הרגשה כללית ומדדים אישיים (אחוז שומן, גיל, חשק, מוטיבציה וכו').

לפי דעתי תחכה לפחות עד גיל 24 25, הסיבה? בגיל הזה יש מצב שזה רק שלב (its just a phase bro), מה זה מתאמן יחסית תקופה? התאמנתי שמונה שנים כטבעי עד שהחלטתי שזה בשבילי...

• פותח/ת השרשור
לצערי לא, חשק מיני ומוטיבציה לא מראים שחזרת לנורמה. בדרך כלל אנשים מקווים לטוב וזהו (ואז חלקם חוטפים בעיות בהמשך הדרך).

יכול להיות אלרגיה, ניקיון לא יסודי של עור, שיבושים הורמונליים (לא רק הורמוני מין), תזונה לקויה.

לא ציינת אורך מתוכנן של סייקל. בדרך כלל כאשר מדובר במתאמן צעיר וסייקל יחסית קצר ולא כבד - מספיק חומר אחד כלומר כלומיד או טמוקסיפן. כאשר טמוקסיפן יותר חזק ופועל על כל הגוף וכלומיד יותא עדין ופועל רק על היפופיזה.

למקרים דחופים של פתאום צץ גינו צריך שיהיה טמוקסיפן בצד. עקרונית צריך לעשות בדיקת דם 3-4 שבועות אחרי תחילת סייקל ולראות את רמות של אסטרדיול ולקבוע מינון AI לפי תוצאות הבדיקה. אפשק להסתדר בלי בדיקות דם ולהסתמך על הרגשה כללית ומדדים אישיים (אחוז שומן, גיל, חשק, מוטיבציה וכו').

תודה רבה,אורך הסייקל המתוכנן 10 שבועות, אתה אומר אז טמוקסיפן יספיק לי לpct וכדאי שיהיה ארימידקס גם מוכן אם הבנתי נכון

לפי דעתי תחכה לפחות עד גיל 24 25, הסיבה? בגיל הזה יש מצב שזה רק שלב (its just a phase bro), מה זה מתאמן יחסית תקופה? התאמנתי שמונה שנים כטבעי עד שהחלטתי שזה בשבילי...
ברור שאני לא מתאמן 8 שנים, אבל אני כן חושב על זה כבר הרבה זמן ואני לומד ולא עושה דברים על עיוור בלי לדעת, חוץ מזהיש לי בסיס סביר לדעתי ואני לא רואה סיבה למה לא לתת לזה נסיון

תודה רבה,אורך הסייקל המתוכנן 10 שבועות, אתה אומר אז טמוקסיפן יספיק לי לpct וכדאי שיהיה ארימידקס גם מוכן אם הבנתי נכון

ברור שאני לא מתאמן 8 שנים, אבל אני כן חושב על זה כבר הרבה זמן ואני לומד ולא עושה דברים על עיוור בלי לדעת, חוץ מזהיש לי בסיס סביר לדעתי ואני לא רואה סיבה למה לא לתת לזה נסיון
כי אתה צעיר ובגיל הזה הגוף שלך מפמפם טסט ברמה טובה יחסית אם התזונה נכונה (ויכול להיות שלא, רק אומר).

כן טמוקסי יספיק לך, תשמור ארימידקס בצד. אולי יהיה צורך להוסיף AI בשבועות 4-10, תראה כבר לפי המצב שלך.

מה שרשמו פה על בעיות לב זה המצאה גמורה. הלב שלך גודל ומתאמץ הרבה יותר להזרים דם לשרירים שעל הדרך הגדלת והעורקים שחסמת לאט לאט עם השימוש.

זה הסבר בסיסי ביותר מן הסתם. יש עוד המון מידע רק לגלל

מה שרשמו פה על בעיות לב זה המצאה גמורה. הלב שלך גודל ומתאמץ הרבה יותר להזרים דם לשרירים שעל הדרך הגדלת והעורקים שחסמת לאט לאט עם השימוש.

זה הסבר בסיסי ביותר מן הסתם. יש עוד המון מידע רק לגלל
מה זאת אומרת עורקים שחסמת? איך ניתן לשחרר את החסימות האלה? או שהכל קשור בפרופיל ליפידי ורמות כולסטרול? או שאפשר שיהיה חסימות גם עם רמות תקינות?

תתחיל לקרא מאמרים רלוונטיים ותחכים.
בגדול עם אתה 1.70 וטבעית שוקל 75. ופיתחת את הגוף ל100 קילו בשר
אז יש המון לחץ על הלב כליות כבד וכל שאר המערכות שנוצר מהצורך לתחזק את הגוף במצב הלא טבעי הזה.
בסוף מפתחים בעיות בריאות בדרגות שונות וזה בלתי נמנע. המון אנשים יגידו לך משתמש שנים ולא קרה כלום-הם פשוט לא יספרו לך אף פעם כי זה משפיל ומביך בדרכ ואף אחד לא אוהב לדבר על הבעיות שיש לו..

מה זאת אומרת עורקים שחסמת? איך ניתן לשחרר את החסימות האלה? או שהכל קשור בפרופיל ליפידי ורמות כולסטרול? או שאפשר שיהיה חסימות גם עם רמות תקינות?
אוי ואבוי עם משתחרר קריש דם אסון יקרה , סטראודים יכולים לקדם היפוטרפית לב (קרדיומפתיה) כמובן שזה משתנה מאדם לאדם ויכול להיות למישהו זה בכלל לא איום ויכול להיות לאחר שנתיים היה בעיות לב. לכן חשוב לפני סייקל להיבדק וליראןת שאין מחלות רקע ושאין היסטורית לב במשפחה. סטראודים באופן ישיר לא אמורים להשפיע על הלב (לפחות זה מה שאני הבנתי) אבל באופו עקיף זה בהחלט פוגע. מה שכן המערכת הקרדיו וסקולרית נפגעת עם הזמן בהדרגה בגלל חומרים אוראלים בעיקר וגם פה שוב זה פקטור גנטי למישהו זה בכלל לא איום למישהו זה יכול לקדם את החסימה העורקית בלב שתביא ל התקף לב,למישהו זה יביא בגיל 30 למישהו בגיל 40 ולמישהו יכןל להיות שזה גם לא היה איום. אין מחקרים ברורים שסטראודים באופן ישיר משפעים על הלב, אבל ניתן להסיק כי השימוש באופן רצוף בחומרים אנאבולים הוא מביא ל, שינוים במערכת הכימית בגוף שמביא אותנו (המשתמשים בחומרים) ללחצי דם די גבוהים במנוחה (בשימוש נכון ובמינון מותאם ואורך חיים תקין ניתן כמובן למעזר) לפרופיל לפידי גבוה בדם שמקדם את ה"סתימה העורקעת" האימונים האינטנסיבם שאנט עושים בגלל שהגוף מתאושש פי כמה וכמה יותר טוב האימון הארוך יכול להאשיר אותנו עם לחץ דם גבוה אחרי אימון. כל זה משפיע בסופו של דבר על המשאבה הראשית שלנו . לכן להיבדק לאחר סייקלים ולבקש לעשות אקו לב ולא להתבייש שתמיד נדע היכן אנו עומדים וחס וחלילה לא להחמיר את "הנזק".
אני די בטוח שרוב המשתמשים בתת מודע יודעים שזה לא בריא ושיום התשלום יגיע בסופו של דבר במוקדם או מאוחר. למרות שאני יודע את התופעות ומכיר אותם אני עדין נוטל חומרים אנאבולים

• פותח/ת השרשור
תתחיל לקרא מאמרים רלוונטיים ותחכים.
בגדול עם אתה 1.70 וטבעית שוקל 75. ופיתחת את הגוף ל100 קילו בשר
אז יש המון לחץ על הלב כליות כבד וכל שאר המערכות שנוצר מהצורך לתחזק את הגוף במצב הלא טבעי הזה.
בסוף מפתחים בעיות בריאות בדרגות שונות וזה בלתי נמנע. המון אנשים יגידו לך משתמש שנים ולא קרה כלום-הם פשוט לא יספרו לך אף פעם כי זה משפיל ומביך בדרכ ואף אחד לא אוהב לדבר על הבעיות שיש לו..
האמת שזאת אחת הסיבות גם ששאלתי את זה
יצא לי לדבר עם מישהו שאני מכיר מהמכון, בחור די גדול (סביבות ה 110+ קילו, אחרי אינספור סייקלים) והוא אמר לי גם שהוא ניסה להתחיל קצת אמנויות לחימה בשביל הבריאות קצת והוא טוען שזה עשה לו פשוט ממש רע והוא הרגיש עומס על הלב וכו'

האמת שזאת אחת הסיבות גם ששאלתי את זה
יצא לי לדבר עם מישהו שאני מכיר מהמכון, בחור די גדול (סביבות ה 110+ קילו, אחרי אינספור סייקלים) והוא אמר לי גם שהוא ניסה להתחיל קצת אמנויות לחימה בשביל הבריאות קצת והוא טוען שזה עשה לו פשוט ממש רע והוא הרגיש עומס על הלב וכו'
אני גם מפחד מזה כי אני בדרך לשם גם מבחינת פיזיקס ומשקל וסייקלים..
אבל להבנתי אם לא מזניחים קרדיו אז המצב לא אבוד כ"כ, לפי דעתי, בילדר צריך להיות קודם כל אטלט ואז מפתח גוף, הנה דוגמא למפתח גוף די כבד שמוכיח שאפשר אחרת

• פותח/ת השרשור
אני גם מפחד מזה כי אני בדרך לשם גם מבחינת פיזיקס ומשקל וסייקלים..
אבל להבנתי אם לא מזניחים קרדיו אז המצב לא אבוד כ"כ, לפי דעתי, בילדר צריך להיות קודם כל אטלט ואז מפתח גוף, הנה דוגמא למפתח גוף די כבד שמוכיח שאפשר אחרת

תשמע דוגמאות כאלה לא חסר בעולם הספורט
נדוגמה הכי טובה לזה לדעתי זה ברוק לסנר
אבל אני חושב שאי אפשר להסתכל עליהם ולהשליך את זה על אנשים מן המניין כמוני וכמו בערך 99% מהאוכלוסיה
אבל מה שמעניין אותי לאיזה אפקט יגרום קרדיו (מכל סוג שהוא) ואם זה יכול לעשות אפילו נזק
אני מדבר בהנחה ומדובר בטוסטסטרון ולא בepo או ממריצים למיניהם

תשמע דוגמאות כאלה לא חסר בעולם הספורט
נדוגמה הכי טובה לזה לדעתי זה ברוק לסנר
אבל אני חושב שאי אפשר להסתכל עליהם ולהשליך את זה על אנשים מן המניין כמוני וכמו בערך 99% מהאוכלוסיה
אבל מה שמעניין אותי לאיזה אפקט יגרום קרדיו (מכל סוג שהוא) ואם זה יכול לעשות אפילו נזק
אני מדבר בהנחה ומדובר בטוסטסטרון ולא בepo או ממריצים למיניהם
האפקט שקרדיו עושה מבלי להיכנס לזה יותר מדי אלא במונח פילופוספי ולא זוכר את הציטוט המדויק אבל הוא אומר שכל עוד אתה עושה את זה אתה יכול להישאר עם זה, ברגע שאתה לא עושה אז לאט לאט הזמן עושה את שלו ואתה שוכח לפעול ככה לכן חשוב לתת גם לזה מקום כדי שלא פתאום לא תוכל כמו בדוגמא של הלכאורה קרדרין של חבר שלך ששוקל 110, מתחילים כמה שאפשר ולאט לאט מעלים זמן פעילות ובהמשך מעלים גם עצימות באירובי ולא לקפוץ בראש ולעשות עצימות באירובי כי זה לא המטרה כי זה יכול לבא על חשבון זמן, והראיון של אירובי הוא לכאורה לתרגל שליטה במצב ביניים בין מצב רגיל למצב אנבולי מבחינת נשימות וקצב לב אך הזמן הוא פקטור גם

אתם מביאים דוגמאות לא הגיוניות להצדיק שימוש? גם הבנאדם הכי בריא בתחום כיויכול אין לך מושג מה בבדיקת הדם שלו.
חומרים גורמים נזקים מצתברים שחלקם בלתי הפיכים הכל תלוי מי אתה ומה עושה אבל כל אחד בסוף סובל ממשהו אחרי המון זמני שימוש.
אם היית רואה בדיקת דם אפילו של מתחרה ברמה יפה פה בישראל היית פורש רק מהתפקודי כליה
שים לב יש מתחרים שנראים מדהים ואתה אומר וואו הוא עוד צעיר מה יהיה עוד כמה שנים.. ופתאום הם נעלמים לגמרי כמעט מהרשת ואחרי תקופה רואים שפרש משום מה או הוריד הילוך לרמה שהבנאדם לא משתנה או קצת קטן יותר.

הפציצו הפציצו וקיבלו בראש על הספרינט הזה- וזה לכל החיים. ורק ידרדר עם הזמן

בטח כבר ראיתם את הסירטון הזה .
אבל הוא מתאים בול לפוסט, אז בכל זאת מעלה את הסירטון שישב כאן וישקע איתו בארכיון .

אני לא מאמין שתעשה את הסייקל הראשון שלך -> תוסיף את המסת שריר שרציתה -> תיצא לPCT ותמשיך בחייך. זה מיותר להתחיל להיות מסייקל אם אין לך מטרה ברורה ואתה מוכן להקריב את הבריאות שלך.
תנסה למצוא את מה שאתה אוהב לעשות - אימוני כוח אומניות לחימה וכו' ותראה אם אתה מספיק מאושר מלעשות אותם בלי חומרים. אם אין לך איזה שהם הפרעות בדימוי העצמי או שאתה מוכן להקריב מהחיים שלך כדי להיות הספורטאי הכי טוב שיש זה מיותר להיכנס לעולם הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית